Antidepresiv suspectat ca predispune la sinucidere

Medicamentul Seroxat are deja interdictie de prescriere la cei sub 18 ani

Un medicament antidepresiv al companiei farmaceutice GlaxoSmithKline, Seroxat (paroxetinum), care se gaseste si pe piata romaneasca, a fost dovedit de 16 studii ale unor cercetatori norvegieni ca fiind un stimulator al gandurilor de suicid, arata BBC News. Seroxat are deja interdictie de prescriere la adolescenti, din cauza riscului mare de aparitie a intentiilor suicidale la tinerii sub 18 ani care isi tratau depresiile cu acest medicament.
Noile studii ale oamenilor de stiinta de la Universitatea din Oslo, Norvegia, au demonstrat ca si adultii care se trateaza cu Seroxat au tendinte accentuate de sinucidere. Reprezentantii GlaxoSmithKline spun insa ca produsul lor a ajutat milioane de pacienti.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • annajanette pe 16 Oct 2009, 22:34
    este foarte bun

    nu mai vb prostii si eu il iau si ma simt bine

    0
    0

  • annajanette pe 16 Oct 2009, 22:33
    nu mai vorbiti prostii

    sunt mii care il iau si s-au vindecat si se simt ok, unora le face bine altora nu asta e ideea, nu te simti bine renunti si gata.

    0
    0

  • mihai30 pe 17 Feb 2009, 18:00
    bun

    Eu inteleg ca vorbiti despre absolut toate efectele secundare:stare de voma,rau general,ganduri sinucigase,dar despre un aspect foarte important nu vorbiti si anume,disfunctiile secundare.Nu este o presupunere,scrie chiar la efecte secundare frecvente.Deci?

    0
    0

  • anna pe 12 Feb 2009, 01:52
    este foarte bun articolul

    Dna Doctor Mihailescu are dreptate, eu iau seroxat de 1 an si nu am aceste tendinte singurele simptome sunt starile de voma care mai persista dar le aveam mult mai grave inainte de tratament

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod