Anticorpii: factori de risc pentru autism

Expertii au descoperit ca interactiunea celulelor cerebrale ale fatului cu anticorpii femeii insarcinate pot sa aiba o legatura cu dezvoltarea comportamentului autist, informeaza publicatia "Science Daily".
Un studiu efectuat de o echipa de cercetatori americani arata ca aceste compotamente repetitive care se constata la copilul autist sunt corelate cu expunerea in timpul sarcinii la factori de risc care slabesc sistemul imunitar.

Dupa ce o cercetatoare de la Universitatea Davis din California a constatat ca in sangele mamelor cu copii autisti sunt prezenti anticorpii de tip IgG s-a incercat o continuare a studiului.

Astfel, coordonatorul studiului de fata, David Amaral de la Universitatea Davis din California este cel care a condus mai departe cercetarea: "am dorit sa facem un pas inainte pentru a constata daca expunerea la anticorpii de tip IgG pe timpul sarcinii poate cauza schimbarile pe care le observam in interactiunea sociala si comportamentele copiilor autisti".

Analiza a fost efectuate pe 8 maimute, dintre care 4 au fost expuse anticorpilor de tip IgG de la mamele cu copii autisti si 4 au primit aceeasi anticorpi de la copii dezvoltati normal.
5 dintre maimute nu au primit niciun tratament. Rezultatele aparute in publicatia "Brain, Behavior and Immunity" au identificat un prezenta unui comportament repetitiv.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod