Amenzi de peste 900.000 lei pentru concediile medicale ilegale

Facebook Twitter Comenteaza
Amenzi de peste 900.000 lei pentru concediile medicale ilegale
Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate a incasat, in doar 3 saptamani, peste 900.000 lei din amenzile aplicate si sumele incasate ca urmare a respingerii de la plata a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, anunta Ministerul Sanatatii.

"In urma controalelor Fondul Unic de Asigurari de Sanatate a fost suplimentat cu suma de peste 900 000 lei. Ca sa aveti o imagine asupra acestui subiect cu acesti bani pe care i-am strans in 3 saptamani am putea asigura tratamentul standard pentru aproape 90 de bolnavi de cancer pe an sau am putea finanta tot ceea ce inseamna medicamente materiale sanitare salarii pe o luna in 3 Unitati de Primiri Urgente din spitale de nivel mediu”
a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Din cei 1540 de medici verificati care au eliberat certificate de concediu medical, 336 dintre acestia au inregistrat abateri.
Astfel, au fost date 222 amenzi in valoare de 859.250 lei iar 73 de  medici au primit avertismente.

In Botosani au fost descoperite cele mai multe nereguli in ceea ce priveste absenta de la domiciliu. Aici din 19 persoane controlate 9 au lipsit de acasa.

Cele mai multe nereguli la acordarea concediilor medicale au fost gasite in judetul Bistrita Nasaud. Aici la primele verificari toti cei 3 medici controlati nu au respectat prevederile legale privind completarea documentelor. Cu toate ca au primit dispozitii clare de corectare a abaterilor identificate la a doua faza a controlului toti cei 22 medici controlati au primit avertismente din cauza nerespectarii legislatiei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monica pe 11 Iun 2010, 21:47
    control

    presedintele CNAS si ministrul sanatatii cand si de catre cine vor fi controlati ?

    0
    0

  • eva pe 11 Iun 2010, 11:31
    pensii invaliditate

    Pe cand se vor controla si cei cu pensii de invaliditate?Nevbazatori la volan,etc.etc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod