Tratamente stomatologice gratuite pentru copiii institutionalizati

Facebook Twitter Comenteaza
Tratamente stomatologice gratuite pentru copiii institutionalizati
In perioada iunie - septembrie, medicii implicati in campania "Zambet de copil" vor efectua 1.500 tratamente stomatologice si peste 3.000 de consultatii pentru copiii institutionalizati. Campania va avea loc in judetele Prahova, Olt, Teleorman, Giurgiu si Bucuresti. Primii tratati vor fi copiii handicap motor si mental de la centrul Harap Alb din Bucuresti.

"Zambet de copil" este un amplu program de asistenta medicala stomatologica gratuita, destinat copiilor institutionalizati din intreaga lume.
A revenit in Romania pentru cel de-al 5-lea an consecutiv.

In anul 2009, peste 670 de copii din centre de plasament au beneficiat de tratamente stomatologice efectuate cu aparatura moderna si peste 3.100 de interventii au fost efectuate in mari centre de copii din Ploiesti, Valenii de Munte, Slatina si Bucuresti. Tratamentele au fost efectuate de 150 de medici stomatologi, asistenti si igienisti, voluntari in cadrul acestui proiect.

"O promisiune facuta unor copii se respecta intotdeauna. Am revenit ca de fiecare data in ultimii patru ani si este minunat.
A fost o munca coplesitoare uneori, dar atat de plina de satisfactii in final,
" declara Lionello Grossi, Presedintele Overland for Smile.

In cei 4 ani de activitate 5.277 de copii au fost tratati.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod