Alimente care scad colesterolul

Vrei o dieta prin care sa tii colesterolul sub control? Cred ca stii deja ca untul, inghetata si carnea grasa iti maresc colesterolul, insa nu stii care alimente iti pot da o mana de ajutor in situatia de fata

Cercetatorii au descoperit ca unele alimente - pestele gras (ton, somon), fulgii de ovaz, taratele, alimentele bogate in steroli si stanoli, nuci, migdale, alune - pot imbunatati cotele colesterolului si il mentin la un nivel optim. Studiile au aratat ca aceste alimente minune sunt la fel de eficiente in lupta impotriva colesterolului rau ca si tratamentele medicamentoase.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Enache Anica pe 19 Nov 2007, 16:52
    Idee buna

    Am sa incerc, voi constata pe cont propriu si atunci va voi trimite rezultatele

    0
    0

  • medi pe 30 Iul 2007, 18:34
    alimente care scad colesterolul

    Da,intr-adevar exista alimente care scad colesterolul si il pot mentine in limite normale.Aceste alimente sunt reprezentate de niste grasimi,precum : uleiurile vegetale(masline,rapita,floarea-soarelui,porumb), precum si de carnea de peste (somon,ton,scrumbie,hering,sardina).

    0
    0

  • olteanu emilia pe 27 Iul 2007, 17:05
    alimente care scad colesterolul

    In lupta cu colesterolul conteaza foarte mult alimentatia.Pentru ca nu pot sa iau medicamente ,am o afectiune la ficat, am incercat sa lupt cu colesterolul prin alimentatie.De doi ani de zile micul dejun este format dintr-o ceasca mare cu iaurt degresat si doua linguri de tarate, n-am mai mancat carne de porc deloc, doar pui si neaparat de cel putin doua ori pe saptamana peste.De la 390 cat aveam colesterolul ,am reusit sa-l mentin la 220-240,ceea ce zic eu ca e o realizare. Bineinteles nu lipsesc cei doi litri de lichid pe zi.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod