Acupunctura preventiva

In experienta lor de mii de ani, chinezii au observat ca exista puncte situate pe membre sau pe trunchi care pot fi folosite pentru a mentine o stare cat mai buna a sanatatii precum si pentru prevenirea imbolnavirii. Aceste puncte sunt in legatura cu stomacul si rinichii, cele doua organe carora medicina chinezeasca le acorda o importanta deosebita in economia energetica a organismului uman. Rinichii sunt pastratorii energiei ,ancestrale", adica a genelor mostenite de la parinti. Stomacul este principalul organ care preia hrana din mediul exterior pentru a o procesa si a o transforma in elemente constitutive ale organismului.
Chinezii vorbesc, in termenii specifici, de ,Cerul anterior" si ,Cerul posterior", prin aceste doua concepte intelegand constitutia mostenita genetic, deci innascuta, respectiv constitutia dobandita dupa nastere prin alimentatie. Astfel, rinichii sunt responsabili de Cerul anterior, iar stomacul de Cerul posterior. Prin tonifierea celor doua organe se poate mentine starea de sanatate si se pot preveni imbolnavirile. O tehnica specifica utilizata in acest scop este moxibustia, adica incalzirea punctelor cu trabucuri speciale facute din pelin chinezesc.
In special la batrani, chinezii recomanda stimularea zilnica prin moxibustie a punctului Stomac 36, situat la un lat de palma sub genunchi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod