Acupunctura intareste imunitatea la virozele de sezon

Suntem in plina "campanie" de prevenire a gripei. Acupunctura are capacitatea de a stimula natural sistemul imun al organismului prin mijloacele specifice.
Cum reusesc acele sa stimuleze apararea impotriva microbilor? Prin punerea in miscare a energiei si sangelui. Medicina chineza considera miscarea ca fiind principalul factor de mentinere a sanatatii si prevenire a imbolnavirii. De aceea vedem rar sportivi care se imbolnavesc, iar rezistenta acestora fata de infectii e mai mare decat a celor care nu fac miscare.
Aceasta deoarece o circulatie alerta a sangelui si energiei face ca toate sistemele pe care acestea le gazduiesc (imunitar, hormonal etc.) sa fie si ele mai "vigilente". Astfel, reactia imuna va fi mult mai rapida si mai eficace. Acupunctura faciliteaza circulatia sangelui si energiei, fiind o metoda care "desfunda" canalele energetice, fluidizeaza sangele si ii creste viteza. Medicina chineza recomanda acupunctura profilactic, pentru prevenirea contractarii bolilor infectioase prin cresterea imunitatii nespecifice.
Aceasta metoda poate fi folosita si ca adjuvant in tratamentul gripei sau altor infectii deja instalate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod