A paralizat dupa ce a facut vaccinul anti-HPV

O fetita de 12 ani din Liverpool, a paralizat din cauza unei afectiuni misterioase (Sindromul Guillain-Barré) care a aparut la numai o jumatate de ora dupa ce a primit vaccinul Cervarix impotriva cancerului de col uterin.
Potrivit Sunday Times, Ashleigh Cave a prezentat dureri de cap si ameteli dupa ce a fost vaccinata la scoala Maricourt Catholic din Liverpool. Aceste afectiuni s-au agravat rapid si a cedat de cateva ori in zilele urmatoare. O saptamana mai tarziu dupa ce si-a pierdut intreaga putere de la nivelul picioarelor, fetita a fost internata, iar 2 luni mai tarziu nu si-a mai putut misca deloc picioarele.

Mama fetitei crede ca boala fiicei sale a fost cauzata de vaccinul impotriva HPV, care a fost introdus in Marea Britanie in septembrie printr-un program de vaccinare. Atunci toate fetele cu varsta cuprinsa intre 12 si 13 ani au fost vaccinate cu Cervarix, un medicament care stimuleaza organismul pentru a se proteja singur importriva virusului HPV.


Cazul lui Ashleigh Cave a fost inregistrat la Agentia Medicamentului din Marea Britanie, ca un posibil caz de sindrom Guillain-Barré. Totodata acestia sustin ca exista posibilitatea ca afectiune sa nu fi fost cauzata de vaccin.  

Doctorii de la Sitalul pentru Copii Alder Hey din Liverpool, unde Ashleigh a fost tratata, sustin ca aceasta nu a avut o "reactie patologica" la vaccin.

Cu toate acestea, mama fetitei crede ca simptomele fiicei sale nu erau de ignorat. "La inceput, doctorii ne-au spus ca fetita isi imagineaza aceste simptome, deoarece era intimidata.
Acestia niciodata nu au mentionat in aceeasi propozitie despre vaccin si afectiune", a declarat mama fetitei.

"Sindromului Guillain-Barré apare in mod natural in randul oamenilor. Nu exista o evidenta care sa sugereze ca aceasta afectiune este declansata de vaccinul Cervarix", precizeaza surse din cadrul Agentiei pentru Medicamente.  


Ce este sindromul Guillain-Barré?


Este o boala rara a sistemului nervos periferic cu o evolutie extrem de rapida, in care din motive inca necunoscute sistemul imunitar ataca si distruge invelisul protector al nervilor (mielina).


Astfel, in cateva zile pacientul ajunge de la niste banale intepaturi si furnicaturi in degete la paralizia completa fiind necesara internarea sa la o sectie de terapie intensiva pentru a-i fi asigurata (in primul rand) functia respiratorie.

Urmeaza o stare de platou (de la cateva saptamani la cateva luni) in care nu se intampla nimic si in care pacientului trebuie sa-i fie asigurate toate functiile vitale pe cale artificiala. Deoarece sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii) nu sunt afectate, in toata aceasta perioada pacientul este constient, cu toate ca de cele mai multe ori nu poate nici macar sa isi deschida ochii.


Daca pacientul reuseste sa depaseasca starea de platou el trece apoi in faza de recuperare in care nervii se refac si permit din nou transmiterea impulsurilor nervoase catre muschi. Aceasta faza poate sa dureze de la cateva luni la cativa ani pacientul fiind nevoit sa reinvete sa-si foloseasca fiecare muschi.

Sursa: DailyMail.co.uk
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mircea pe 16 Dec 2008, 20:44
    In mod sigur nu a fost vaccinul...

    Intotdeauna vor spune asta. Si intotdeauna au facut la fel si pana acum. Se vorbeste doar de succese. Esecurile sunt ascunse imediat si negate. Doar daca sunt stransi rau de tot cu usa recunosc (vezi Merk , vaccinul polio, anii 50-60 infestat cu SV-40 si alti virusi). Din cauza acelui vaccin generatii intregi au murit si vor muri de cancere care aparent nu au legatura cu acea contaminare...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod