2000 de romance mor anual din cauza cancerului de col uterin

Anual, in Romania apar in jur de 3500 de cazuri noi de cancer de col uterin, acestea adaugandu-se la cele 35.000 de cazuri deja inregistrate. 30% dintre femeile diagnosticate cu acest tip de cancer au varsta sub 35 de ani.
Cancerul de col uterin este provocat de papiloma virus (HPV), iar in 95% dintre cazuri acesta este transmis prin contact sexual. In Romania, 2000 de femei mor anual din cauza cancerului de col uterin.

Vaccinul recombinant tetravalent, produs de Merck Sharp and Dohme (MSD), numit Silgard este in prezent unicul care poate oferi protectie nu numai impotriva anumitor tipuri ale virusului HPV uman ce pot duce la aparitia cancerului de col uterin, dar si impotriva altor tipuri de virusuri HPV uman ce pot duce la alte tipuri de cancere, cum ar fi cel vulvar, sau pot duce la aparitia verucilor genitale.


Acest vaccin de prevenire poate fi eliberat numai pe baza de prescriptie medicala, la recomandarea medicilor de familie sau a specialistilor (ginecologi, pediatri si infectionisti). Vaccinul contine 3 injectii care se fac la interval de 2 si 6 luni. Pretul unei injectii este de 400 RON.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GINA pe 2 Dec 2007, 22:47
    Prea scump!

    Acest vaccin este foarte scump. Tinand cont de numarul mare de imbolnaviri si de salariile mici, ar trebui sa fie mai ieftin. Daca ar fi mai accesibil, castigul comerciantilor ar fi mai mare.

    0
    0

  • elena nedelea pe 5 Nov 2007, 10:41
    corect

    e cam scump ptr socetatea noastra ar trebui gratuit dar la noi in tzara bolile au devenit marii speculatzii se speculaza ori ce boala mai ales daca-i vb de cancer shi la multzii le convine aceasta stare critica sa aibe dupa urma carui sa traiasca ,vreau sa shtiu daca m-a pot vaccina fara sa am virus HPV,ashtept raspunsul dumneavoastra la adresa de email salomeea@hotmail.com multzumesc

    0
    0

  • luminita pe 31 Oct 2007, 23:29
    cam scump

    este minunat ca exista acest vaccin pentru prevenire,dar din pacate societatea noastra e atat de saraca ,de unde bani?acest vaccin dupa parerea mea dak s-ar subventiona vizibil sau chiar sa fie gratuit nu ar mai muri atatea femei nici la noi in Romania.e vai de capul nostru.............pe nimeni nu intereseaza din pacate mortalitatea la noi.........

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod