6 sfaturi culinare care iti salveaza timpul si banii

Timpul nu iti permite sa stai prea mult in bucatarie, sau cheltuiesti prea multi bani pentru a manca bine. Esti cea mai indicata persoana sa iei seama la urmatoarele sfaturi.
1. Cumpara mancare care este usor de preparat, ca de exemplu: paste si sosuri de tomate, orez si fasole, sau conserve de ton in apa.

2. Gateste suficienta mancare pentru a mai ramane. Caserole, carne, paine, preparate din pui sunt cuvintele pe care trebuie sa le folosesti pentru a asigura hrana familiei timp de cateva zile. Asigura-te ca vei ca vei congela si descongela corespunzator resturile pentru ca manacarea sa ramana sanatoasa.

3. Cumpara fructe si legume proaspete de sezon, insa ai grija sa iei atat cat trebuie, deoarece consumate excesiv sunt daunatoare.

4.
Cumparata legume congelate sau conservate (fara sare) si conserve de fructe in sirop. Acestea sunt la fel de bune ca produsele proaspete si nu vor face niciun rau.

5. Adauga fiecarui tip de mancare legume conservate, fasole, dovleac sau orez. Acestea au un continut bogat in proteine, costa mai putin si sunt usor si rapid de adaugat in orice tip de mancare.

6. Daca magazinele din zona nu sunt aprovizionate cu mancarea de care ai nevoie, iar preturile sunt prea mari, mergi intr-un alt magazin sau la magazinul unui fermier local.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doramunteanu pe 8 Ian 2008, 14:23
    parere

    unele sfaturi sunt cam aiurea. legumele si fructele conservate nu au, nici pe departe, aceleasi calitati ca cele proaspete. legumele congelate poate, dar nu conservate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod