10.000 de medicii de familie sunt informati despre autism

10.000 medici de familie afla despre depistarea simptomelor autismului la copii, de la varsta de 18 luni prin brosurile si afisele campaniei "Impreuna invingem autismul!.
Rolul medicului de familie in stabilirea si confirmarea unui diagnostic de tulburare de spectru autist este foarte important, el fiind prima veriga care ajuta in recuperarea acestor copii. De aceea, Conferinta Nationala a Medicilor de Familie, ce se va desfasura in perioada 25-28 martie la Bucuresti este unul dintre momentele esentiale de diseminare a informatiilor despre autism prin intermediul brosurilor realizate in campania “Impreuna invingem autismul!”.

Campania, inceputa in noiembrie 2008, continua cu informarea medicilor de familie prin distributia de brosuri si postere care ii vor ajuta pe acestia sa identifice semnele autismului la copil.
Pachetele au ajuns cu sprijinul Societatii nationale a medicilor de familie in 33 judete la asociatiile locale ale medicilor de familie si vor fi distribuite in martie si aprilie in cadrul intalnirilor lunare de la nivelul judetelor. De asemenea, 2000 de brosuri si postere au fost distribuite in cadrul Conferintei Boli Rare si Conferintei Nationale a Medicilor de Familie.

Pachetul de materiale de screening pentru autism (poster si ghid), a fost tradus cu sprijinul organizatiei Help Autism Now Society din Statele Unite pentru a ajuta la constientizarea faptului ca un diagnostic pus corect si la timp si o terapie adecvata pot ajuta un copil cu autism sa duca o viata aproape normala.


Campania a debutat la Libraria Carturesti din Bucuresti cu o expozitie de fotografii emotionante a 23 de copii frumosi, delicati, sensibili care se lupta zilnic sa iasa din captivitatea lumilor lor speciale. Tot atunci s-a lansat si  www.invingemautismul.ro - site-ul de informare si sensibilizare al campaniei.

Conturile pentru donatii au fost deschise la BRD - Groupe Societe Generale, Agentia Calea Calarasilor:
RO90BRDE441SV30677974410 lei
RO31BRDE441SV30678184410 euro
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Laura Vadeanu pe 26 Mar 2009, 07:53
    Autism

    Parerea mea este aceea ca doamna Liuba Iacoblev,Autism Romania va poate da mai multe informatii despre acesti copii-ingeri.In Romania traiesc aproximativ 30000 de astfel de copii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod