Găteşte fără foc: Cum să faci un smoothie cremos din ananas şi lapte de soia

O băutură cremoasă din ananas proaspăt şi lapte de soia, în combinaţie cu alte ingrediente care aduc un plus de nutrienţi este potrivită pentru micul dejun. Vezi cât de simplu se prepară

O băutură cremoasă din ananas proaspăt şi lapte de soia, în combinaţie cu alte ingrediente care aduc un plus de nutrienţi este potrivită pentru micul dejun. Vezi cât de simplu se prepară şi ce beneficii are ananasul!

Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C, mangan, vitamina B1, vitamina B6, cupru şi fibre. De asemenea, trebuie să ştii că 1 ananas de aproximativ 155 grame are aproape 76 de calorii.

Iată 5 motive pentru care ananasul trebuie să facă parte din alimentaţia ta.

- Întăreşte sistemul imunitar.

Vitamina C este principalul antioxidant solubil în apă. Acesta protejează corpul împotriva radicalilor liberi. În plus, vitamina C ajută sistemul imunitar să lupte împotriva gripei şi răcelii.

- Oferă energie. Ananasul este o sursă bogată de mangan, co-factor pentru un număr mare de enzime importante în producerea energiei şi în protecţia antioxidantă.

- Protejează împotriva degenerescenţei maculare. Fructele îţi pot fi de mare folos în păstrarea vederii. Un studiu publicat în "Arhivele de Oftalmologie" indică faptul că 3 sau mai multe porţii de fructe consumate pe zi scad riscul (cu 36%) apariţiei degenerescenţei maculare, principala cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă.

- Uşurează digestia.

Kiwi şi ananasul sunt singurele două fructe recomandate spre consum imediat după masă, după cum ne spune prof. dr. Gheoghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Acestea conţin anumite enzime care favorizează digestia.

- Are efect antiinflamator. Bromelina din ananas are mai multe efecte benefice. Inflamaţiile, coagularea excesivă a sângelui şi anumite tipuri de tumori pot fi reduse prin doze terapeutice de bromelină, luată sub formă de supliment alimentar şi consumând ananas proaspăt.

Cum să faci un smoothie cremos cu ananas proaspăt

Ai nevoie de:

- 1/2 ananas proaspăt, feliat
- 1 banană
- 2 pahare cu lapte de soia
- 1 lingură cu seminţe de chia
- 1 lingură cu fulgi de nucă de cocos sau 1 lingură cu unt de cocos presat la rece.

Se pun toate ingredientele în blender şi se amestecă până obţii o consistenţă cremoasă.

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod