Dieta săracă în grăsimi nu este bună pentru corp

Un medic cardiolog demontează un mit. El susţine că trebuie să le consumăm pentru că sunt cruciale pentru întregul organism

Un medic cardiolog explică de ce consideră grăsimile ca fiind un medicament pentru corp, nicidecum cauza tuturor relelor. El susţine că trebuie să alegem lactatele integrale, nu pe cele sărace în grăsimi, deoarece acestea au un efect protector asupra inimii, prevenind bolile cardiovasculare şi diabetul zaharat de tip 2.

Mai mult, medicul cardiolog Aseem Malhotra, citat de DailyMail, susţine că meniul său zilnic constă în multe grăsimi şi că le recomandă cu încredere pacienţilor săi să nu se ferească de ele atâta vreme cât au un regim alimentar echilibrat.

Dimineaţa, medicul mănâncă o omletă din trei ouă cu ulei de cocos, la masa de prânz consumă mereu brânză grasă alături de alte alimente, iar seara foloseşte din plin uleiul de măsline pentru salatele pe care le consumă.

De asemenea, pe tot parcursul zilei consumă diverse oleaginoase ca gustări între mesele principale.

În schimb, el susţine că zahărul şi carbohidraţii rafinaţi sunt ingredientele pe care ar trebuie să le eliminăm din dietă, deoarece acestea favorizează apariţia bolilor de inimă, diabet, obezitate şi cancer. Astfel că dieta pe care o recomandă medicul este cea săracă în carbohidraţi şi mai bogată în grăsimi pe lângă alimentele naturale şi sănătoase pe care trebuie să le consumăm zilnic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod