Cum să te obişnuieşti să nu mai sari peste micul dejun?

Începe cu paşi mici şi în primele zile mănâncă ce-ţi face poftă, chiar şi în cantităţi foarte mici. Descoperă ce alte trucuri îţi pot fi de folos!


Nu obişnuieşti să mănânci dimineaţa, dar ai vrea să îţi intre acest obicei în ritualul tău zilnic?

Iată câteva trucuri utile ca să fii mai organizată şi să nu pleci de acasă fără să mănânci dimineaţa:

1. Pregăteşte de seara o variantă pentru micul dejun
Dacă dimineaţa te mobilizezi mai greu este de preferat să-ţi pregăteşti micul dejun de seara.

Lasă-ţi în frigider un sandviş gata preparat sau un terci de ovăz/amarant/quinoa pe care îl poţi încălzi dimineaţa. Astfel, nu-ţi va lua mai mult de 10 minute cu prepararea şi consumarea micului dejun, iar dacă eşti pe fugă poţi să iei sandvişul cu tine, chhiar şi terciul pe care să-l mănânci la serviciu.

2. Mănâncă puţin la început
În prima săptămână ţi se va părea o adevărată corvoadă să mănânci la micul dejun, însă pe măsură ce aplici zilnic acest obicei vei constata că lucrurile se schimbă.

Astfel că în primele zile mănâncă orice îţi face poftă, chiar şi în cantităţi foarte mici.

3. Pune în geantă o gustare
O pungă cu un mix de nuci/seminţe crude şi fructe uscate se poate purta cu uşurinţă în geantă.

4. Smoothie atunci când eşti pe fugă
Pune în blender lapte/lapte vegetal, fulgi de ovăz, seminţe de in, o banană, puţină scorţişoară şi un alt fruct preferat.

5. Păstrează la birou soluţii de back-up
Un borcan cu unt de arahide, rondele din orez integral expandat, banane, mere, cereale integrale, mix de nuci/seminţe/fructe uscate sunt câteva dintre ingredientele pe care le poţi ţine în sertarul de la birou şi să le foloseşti ca soluţii de urgenţă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod