Știi care este momentul ideal din zi în care trebuie să iei vitaminele?

Există un moment al zilei ideal pentru a-ți lua vitaminele? Cercetătorii clarifică acest aspect dar afirmă, cu tărie, că cel mai important este să îți iei vitaminele în mod constant.
Nicio dovadă științifică nu sugerează că timpul din zi în care o persoană ia vitamine le reduce sau le sporește eficacitatea. Cu toate acestea, luarea unor vitamine la un anumit moment dat poate reduce riscul de efecte adverse. 

 
Administrarea unei vitamine la momentul oportun îi poate spori eficacitatea



De exemplu, în funcție de tipul de vitamină, administrarea unui supliment împreună cu o masă poate crește cantitatea din aceasta absorbită de organism și poate îmbunătăți impactul acesteia asupra sănătății generale.

Diferite vitamine
 funcționează în moduri diferite. Aceasta înseamnă că unele au precizări clare cu privire la modul în care să le ia și dacă le pot lua, sau nu, în timpul meselor.
 
Deși cercetătorii au câteva recomandări pentru prevenirea efectelor secundare, știința, în general, nu susține recomandări specifice pentru a lua vitamine în anumite momente ale zilei.
 
Este mai important ca oamenii să nu experimenteze nicio pauză în administrarea zilnică a unei vitamine, mai ales dacă o iau pentru a gestiona o deficiență.
 


Dieta echilibrată poate înlocui suplimentele?

 
 
În general, este mai bine să eviți cu totul suplimentele și să obții o nutriție suficientă dintr-o dietă echilibrată.
Cu toate acestea, atunci când sunt necesare suplimente de vitamine, oamenii ar trebui să le poată integra cu ușurință în programul lor. Momentele ideal pentru adminitrarea suplimentelor sunt, în cea mai mare parte, flexibile.
 

 
Când luăm vitaminele solubile în apă

 

Corpul uman nu produce și nu stochează în mod natural vitamine solubile în apă. Prin urmare, oamenii trebuie să consume aceste vitamine din surse animale, vegetale și uneori suplimentare.
Tipurile de vitamine solubile în apă includ vitamina C și majoritatea vitaminelor B.
 

 
Vitamina C poate fi luată oricând

 

Vitamina C este sigură de administrat în cantitățile recomandate în orice moment al zilei. Se găsește în mod natural într-o varietate de produse vegetale, inclusiv sucul de portocale, grapefruit și lămâi.
Organismul nu stochează vitamina C, așa că oamenii ar trebui să o ia zilnic, ideal în doze mici pe parcursul zilei.
 


Când să iei vitaminele B

 
 
Oamenii tind să ia vitaminele B pentru a-și crește energia și pentru a-și reduce stresul.
Există opt tipuri diferite de vitamine B, fiecare dintre ele având o funcție separată pentru organism. 
Tipurile de vitamine B sunt:
- Tiamina
- Riboflavin
- Vitamina B-6
- Niacina
- Biotina
- Vitamina B-12
- Acid folic
- Acid pantothenic


În general, este sigur să iei mai multe vitamine B în același timp.
Unele companii oferă și complexe de vitamine, care sunt combinații ale cantității zilnice necesare organismului din fiecare tip de vitamină B.
 

 
Vitaminele B se iau, în mod ideal, imediat după trezire

 

Datorită abilităților lor de stimulare a energiei, cel mai bun moment al zilei pentru a lua vitamine din grupul B este după trezire. De asemenea, cercetările recente indică faptul că vitamina B-6 poate interfera cu somnul și poate induce vise ce tind să pară reale. Pentru a evita acest efect advers, oamenii ar putea dori să le ia mai devreme în cursul zilei.
Chiar dacă suplimentele de vitamina B sunt sigure de consumat, este cel mai benefic să obțineți acești nutrienți din surse alimentare.
 


Când să iei vitaminele liposolubile

 

Vitaminele liposolubile sunt necesare în doze mici. Cu toate acestea, administrarea de doze mari de vitamine solubile în grăsimi poate fi dăunătoare sau toxică pentru corpul unei persoane.
 
Gătitul alimentelor nu elimină conținutul de vitamine solubile în grăsimi. De obicei, o persoană va obține toate vitaminele solubile în grăsimi de care are nevoie din dietă și nu trebuie să le suplimenteze.

Câteva exemple de vitamine solubile în grăsimi includ:
- vitamina A
- vitamina D
- vitamina E
- vitamina K
Vitaminele solubile în grăsimi se dizolvă în ulei.
Din acest motiv, persoanele care au nevoie să suplimenteze vitamine solubile în grăsimi ar trebui să le ia în timpul meselor pentru a îmbunătăți absorbția.
Cu toate acestea, majoritatea oamenilor care mănâncă o gamă echilibrată de nutrienți vor primi suficiente vitamine solubile în grăsimi prin dieta lor obișnuită.
 


Când se iau vitaminele prenatale

 
 
Grupul operativ al serviciilor preventive din Statele Unite ale Americii sugerează că femeile care intenționează să rămână însărcinate trebuie să ia, zilnic, un supliment de acid folic de la 0,4 până la 0,8 miligrame (mg) înainte de concepție.

De asemenea, Institutul Național pentru Sănătatea Copilului și Dezvoltarea Umană sugerează că femeile care doresc să devină mame trebuie să ia, zilnic, vitamine prenatale, în special acid folic.

 
Vitaminele prenatale pot fi luate în timpul mesei

 

Luarea unor vitamine prenatale pe stomacul gol poate provoca indigestie și greață. Dacă o vitamină prenatală crește senzația de greață, o femeie poate lua în considerare administrarea vitaminei cu o cantitate mică de alimente.
Chiar dacă, potrivit specialiștilor, acest efect advers (greața) nu a fost raportată des, administrarea de suplimente prenatale cu alimente poate reduce riscul de a simți greață.
 
Există o mare varietate de vitamine prenatale disponibile pe piață și o femeie ar trebui să fie precaută atunci când alege pe care să le ia în timpul sarcinii.
Deși multe sunt similare, fiecare poate conține cantități diferite de nutrienți și ingrediente, iar Food and Drug Administration (FDA) nu reglementează suplimentele.

De asemenea, înainte de a începe să ia vitamine prenatale, o femeie ar trebui să discute cu medicul ei pentru sugestii și recomandări. Este posibil să consumi prea multe vitamine, iar acest lucru poate provoca efecte adverse pentru femeie sau făt.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod