Un Revelion lipsit de neplaceri

Printre amuzamentul si zgomotele specifice intampinarii noului an trebuie sa ai grija ca totul sa se petreaca fara cusur mai ales daca tu gazduiesti marea petrecere. Noaptea Anului Nou poate oricand sa devina momentul marilor surprize.
Amploarea petrecerilor de Revelion creste de la an la an. Exista multe masuri de siguranta pe care le poate lua orice pentru a preveni situatiile mai putin placute.

Gazda este responsabila de buna desfasurarea a petrecerii. Ea trebuie sa stie cateva informatii referitoare la alcoolul care va fi servit. Berea si vinul sunt la fel de toxice precum lichiorul tare. Apa minerala si apa tonica nu ajuta de fapt la diluarea alcoolului; din contra ele determina absorbtia lui in organism mult mai rapid; de asemenea, combinatia cu sucuri dulci mascheaza gustul alcoolului, avand drept consecinta consumarea unei cantitati mai mari.


Mancarurile mai grase asociate alcoolului ajuta deoarece creeaza un fel de protectie in jurul stomacului prevenind absorbtia lui rapida. Acest lucru este util pentru ca persoana care bea nu se deshidrateaza complet.

Este util sa te asiguri ca lumea are acces si la bauturile non-alcoolice; oricand un prieten apropiat poate deveni mai galagios daca nu stie cand sa se opreasca. In asemenea situatii trebuie sa ai taria sa-i refuzi eternul "ultim pahar", mai ales daca a devenit deja dificil pentru el sa-si exprime emotiile.


Mai exista inca un lucru important de care trebuie sa tina cont o gazda. De obicei, lumea se bazeaza pe aspectul fizic pentru a determina gradul de ebrietatea; aceasta tendinta este complet eronata, iar gazda trebuie sa o evite sub orice forma.

In nici un caz nu trebuie sa lasi invitatii care au baut sa se aseze la volan. Un sofer trebuie sa fie desemnat inainte de a se ciocni primul pahar. Pentru ca petrecerile de Revelion presupun deplasari opteaza fie pentru un taxi, fie apeleaza la mijloacele de transport in comun care calatoresc toata noaptea.

Daca bauturile se vor servi la bufet suedez nu omite angajarea unuia sau mai multor barmani.
Vorbeste cu acestia anterior momentului de sosire a invitatilor si roaga-i sa nu serveasca bauturi alcoolice minorilor.

Artificiile au creat intotdeauna efecte vizuale si psihologice de o mare intensitate si bucurie. Nu uita ca apa trebuie sa fie tinuta la indemana, mai ales in momentul dedicat artificiilor.

Daca ai semineu, acesta trebuie verificat periodic, cu precadere inaintea folosirii lui pentru a preveni surprizele mai putin placute. Daca iti poti permite, ti-ar prinde foarte bine sa instalezi un detector de dioxid de carbon.
Cenusa trebuie depozitata intr-un container metalic; evita strangerea acesteia in saci de plastic sau cutii de carton.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod