Petrecere sclipitoare in ultima noapte a anului

Din timpuri imemoriale, indiferent de culoare, inaltime, greutate, etnie, traditii si credinte, Anul Nou a fost intampinat cu bucurie si speranta. Lumea se aduna si petrece dupa traditie. Egiptenii dansau si cantau, babilonienii tineau un banchet timp de 10 zile, romanii isi decorau de sarbatoare locuintele si-si ofereau cadouri - sclavii si stapanii mancau si beau impreuna, celtii tineau un festival pentru "Sfarsitul verii" petrecand sub vasc pentru a tine departe spiritele negative.
Noaptea de Revelion se traieste intens in fiecare colt al lumii. Ciocnirea unei cupe de sampanie si punerea unei dorinte sunt obiceiuri ce tin deja de traditie in multe parti ale globului. Ce ai de facut insa daca tocmai tu organizezi petrecerea de Revelion...


Vorbeste cu prietenii din timp

Primul pas pentru organizarea oricarei petreceri consta in stabilirea datei. Din moment ce petrecerea de Revelion se intampla la sfarsitul anului, data fiind evidenta pentru toti invitatii, asigura-te ca prietenii tai sunt disponibili pentru ultima noapte a anului.

Inainte de a face orice fel de aranjament suna-i pe toti invitatii pentru a sti cum sa organizezi evenimentul.


Trimiterea invitatiilor

Pentru a fi sigur ca reusesti sa anunti pe toata lumea, cel mai bine este sa pui mana pe telefon si sa suni fiecare invitat in parte. Nu numai ca este mult mai ieftina aceasta solutie, dar este si cea mai de incredere.

Daca tii neaparat sa trimiti invitatii, o poti face prin intermediul e-mail-ului. Fii constient ca nu te poti baza in totalitate pe expedierea mailurilor si pe siguranta raspunsurilor.


Indiferent ca optezi pentru telefon sau e-mail, nu uita sa-ti asiguri invitatii ca petrecerea se tine fie exclusiv pentru prietenii cei mai apropiati fie merge pe principiul "cu cat vom fi mai multi, cu atat va fi mai bine".


Bufet suedez

Gustarile usoare si cocktail-urile sunt o maniera de a petrece Revelionul; modalitatea opusa a sortimentelor extrem de sofisticate te obligata sa petreci marea noapte mai mult stand jos in fata mesei.

Bufetul suedez creeaza oportunitatea de a socializa mult mai usor cu ceilalti invitati, mai putin cunoscuti.

Iata o lista cu sortimentele culinare la care poti apela si tu:

  • diferite sortimente de chipsuri;
  • alune;
  • aripioare de pui;
  • pui shanghai;
  • mini-pizza;
  • ciuperci umplute;
  • diferite sortimente de branzeturi si mezeluri;
  • carnaciori pentru bere;

Nu trebuie sa-ti faci probleme in privinta prepararii acestor feluri de mancare; majoritatea sortimentelor enumerate mai sus pot sa fie cumparate gata gatite.

O alta modalitate pentru a evita prepararea mancarii - mai ales daca nu esti fan-gatit - consta in organizarea unei petreceri unde fiecare invitat aduce cate ceva.
Acesta reprezinta un mod grozav pentru a implica fiecare invitat in pregatirea petrecerii.

Tot ce trebuie sa faci presupune o buna organizare - anunta-i pe invitati cu cateva zile inainte cu ce anume trebuie sa vina. Desertul si berea sunt grozave la orice petrecere, nu si in cazul in care sunt singurele lucruri trecute in meniu.

Cel mai indicat este sa apelezi la tacamuri si vesela de plastic pentru a evita momentele neplacute in care fie se pot sparge, fie te trezesti singur, in ziua urmatoare, cu un morman de vase ce asteapta sa fie spalate...


Bauturile alcoolice

Acesta categorie este una "spinoasa" mai ales pentru noaptea de Revelion. Verifica-ti frigiderul pentru a vedea ce mai trebuie sa cumperi. Nu te baza ca ai suficient de multa bautura; daca nu verifici risti sa ajungi sa numeri picaturile in paharele invitatilor in timp ce ii servesti. Incearca sa faci ultimile cumparaturi inainte de 31 decembrie, daca vrei sa eviti aglomeratia din magazine.

Cel mai indicat ar fi sa cumperi mai multa bautura decat ai nevoie; nu strica niciodata sa ai o rezerva decat sa ajungi pe minus.


Cel mai important este sa ai o provizie de sampanie. Nu uita ca la 12 noaptea sampaniile se afla in plina actiune.

In momentul in care lumea se indreapta catre casele lor asigura-te ca nu se urca nimeni la volan daca a baut; fie le chemi un taxi, fie ii opresti sa doarma la tine, daca ai prevazut si aceasta delicata situatie.


Decoratiile de petrecere

Femeile frumoase nu trebuie sa fie unicele "decoratii" in noaptea cea mare. Opteaza pentru baloane colorate - albe, rosii si argintii, pentru confetti sau pentru orice altceva astfel incat locul in care se va tine petrecerea sa aiba un aspect festiv. Printre accesorii se mai pot numara: palariile de petrecere, diferite masti, diademe si instrumente de suflat pentru ora 12.


Muzica

Muzica reprezinta unul dinre punctele esentiale pentru orice petrecere. Pentru ca e vorba despre Revelion ia-ti toate precautiile pentru a avea cat mai multa muzica; chiar daca va trebui sa impaci toate gusturile, opteaza in primul rand pentru muzica antrenanta pe care sa se danseze (rock'n'all - Elvis Presley, Chuck Berry, Bill Halley, Little Richard etc.
- ridica de obicei pe toata lumea in picioare). Nu uita nici de blues-uri; oricat de buna ar fi conditia fizica, nimeni nu rezista sa danseze o noapte intrega numai pe o muzica dinamica.


Nu uita!

In noaptea de Revelion este bine sa te relaxezi si sa te distrezi. Nu uita ca atat timp cat vei petrece alaturi de prietenii tai, totul va fi memorabil si va fi imposibil sa nu iasa bine.

Nu te ingrijora prea mult daca ceilalti se distreaza sau nu. In momentul in care ceasul indica ora 12 singurul lucru ce ar mai putea sa-ti dea batai de cap va fi legat de dorinta pe care ti-o vei pune in noul an!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod