Te vaccinezi impotriva gripei noi?

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca vaccinul impotriva virusului gripal A/H1N1 este sigur si eficient. Autoritatile noastre sustin acelasi lucru. Tu ce parere ai? Intentionezi sau nu sa te vaccinezi?

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca vaccinul impotriva virusului gripal A/H1N1 este sigur si eficient. Autoritatile noastre sustin acelasi lucru. Tu ce parere ai?  Intentionezi sau nu sa te vaccinezi? La finalul materialului gasesti declaratiile socante ale epidemiologului Wolfgang Wodarg presedintele Comisiei de sanatate a Consiliului Europei.

 

Exista doua categorii mari de pareri cu referire la acest vaccin care a strarnit foarte multe controverse:

  • este un vaccin sigur si eficient care e necesar sa fie administrat;
  • este cea mai subtila arma biologica menita sa reduca numarul populatiei mergand pe ideea ca pandemia nu exista, ci este marketing al panicii.


Nu vom cunoaste niciodata in totalitate interesele care se invart in jurul acestui subiect, de aceea nu vreau ca acest material sa fie considerat unul pro sau contra vaccinarii. Nu, pur si simplu am sa prezint cu exactitate informatii despre noua gripa, vaccinul Cantgrip care se face la noi in tara si despre celelalte vaccinuri din afara, tinand cont de informatiile furnizate de producatorii acestora.

Inainte de a ne vaccina consider ca fiecare dintre noi trebuie sa cunoasca detaliat acest subiect pentru a alege in cunostinta de cauza daca doreste sau nu sa se vaccineze.


Despre virusurile gripale


Virusurile gripale circula in mod obisnuit in mediul uman si animal. Tulpini diferite pot cauza boala la oameni, pasari si porci. Gripa sezoniera este cauzata de virusuri gripale care sunt adaptate sa se raspandeasca in populatia umana (gripa umana). Gripa aviara este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la pasari. In mod similar, gripa porcina este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la porci. Problema apare atunci cand aceste virusuri se amesteca si conduc la dezvoltarea unui virus nou.

Potrivit Ministerului Sanatatii, gripa pandemica este definita ca fiind aparitia unui nou virus gripal care se raspandeste cu usurinta in populatia umana. Cand apare acest nou virus, oamenii nu au imunitate naturala pentru a fi protejati impotriva lui.

Ca urmare, exista riscul ca aceste virusuri gripale noi sa determine aparitia unei pandemii de gripa daca virusul se transmite cu usurinta de la om la om.

Virusul gripal A/H1N1 sau gripa porcina cum mai este numita boala s-a dovedit a fi contagioasa si se transmite de la om la om, fara a se cunoaste insa gradul de raspandire. Perioada de incubatie estimata este necunoscuta si ar putea fi cuprinsa intre 1 - 7 zile, desi perioada de incubatie pentru majoritatea cazurilor este foarte posibil sa fie cuprinsa intre 1 - 4 zile. Persoanele infectate sunt suspectate de raspândirea virusului din ziua anterioara debutului bolii pana la disparitia simptomelor. Persoanele infectate cu noul virus H1N1 trebuie sa fie considerate potential contagioase pana in ziua a 7-a dupa debutul bolii, precizeaza dr. Viorel Alexandrescu, directorul Centrului National pentru Gripa al Organizatiei Mondiala a Sanatatii si specialist in cadrul Institutului Cantacuzino intr-un document despre pandemia de gripa A/H1N1.

De asemenea, dintre simptomele cele mai frecvent intalnite pana in prezent se numara:

  • Febra = 94%;
  • Tuse = 92%;
  • Dureri in gat = 75%;
  • Coriza = 72%;
  • Dureri de cap  = 42%;
  • Diaree = 25%;
  • Voma = 25%;
  • Astenie = 15%;
  • Asimptomatici = 2%(contacti).


"Masurile de prevenire sunt simple, ca de exemplu: spalatul pe maini si evitarea contactului apropiat cu persoane care tusesc sau stranuta.

Daca in ciuda masurilor de preventie apar semne de gripa, trebuie sa va adresati imediat medicului, deoarece prescrierea unui tratament specific gripei reduce gravitatea simptomelor, previne instalarea complicatiilor severe, scurteaza durata bolii si contagierea celor apropiati", a declarat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat la Ministerul Sanatatii.


Peste 13.000 de persoane vaccinate in Bucuresti


"Vaccinul este principala arma impotriva gripei. Acesta este inalt eficient, pana la 85-90% in randul adultilor", sustine dr. Viorel Alexandrescu de la Institutul Cantacuzino.

Intr-un comunicat de presa trimis ieri de Ministerul Sanatatii se arata ca in Bucuresti, in zilele de 9 sa 10 ianuarie a.c. au fost vaccinate impotriva gripei noi, 13.189 de persoane. 8464 de persoane au fost imunizate in centrele de vaccinare din cadrul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”, aproximativ 2700 de persoane la Spitalul Clinic Colentina, 1500 de persoane la Spitalul de Oftalmologie si 525 la Spitalul Fundeni.

Rezprezentantii MS ii sfatuiesc pe cei care doresc sa se vaccineze antigripal sa se adreseze, in principal, medicilor de familie.
De asemenea, gasesti aici o lista cu spitalele aflate in subordinea Primariei Muncipiului Bucuresti si unde te poti vaccina.
 

Comentariile 51-97 din 97

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ady4 pe 14 Ian 2010, 12:02
    ah1n1-propaganda mincinoasa pt imbogatirea companiilor farmacetutice

    http://www.jurnalul.ro/stire-viata-sanatoasa/wolfgang-wodarg-gripa-a-au-organizat-psihoza-532313.html

    1
    0

  • Bukkosi Rozsa pe 14 Ian 2010, 11:52
    despre vaccin

    eu am vaccinat marti dupa asta am mancat usturoi si lamaie lapte miercuri am frison dar am mancat usturoi ssi a trecut.

    1
    0

  • aurel pe 14 Ian 2010, 10:52
    mercur

    are o doza mica de mercur in compozitie vaccinul! efectele se vor vedea in timp peste ani

    1
    0

  • anda pe 14 Ian 2010, 10:50
    ah1n1

    noi romanii avem o mare problema....ohhh..........daca nu ne dadeau sansa la vaccin nu eram multumiti daca ne-au dat tot nemultumiti. toata lumea speculeaza , sa-mi arate si mie cineva care prezinta simptomele adverse prezise pe 10 ani de acum inainte, nu sunt dovedite nicicum. oameni buni mai cititi o carte de imunologie daca vreti sa fiti pe bune informati.

    0
    1

  • marius pe 14 Ian 2010, 10:10
    nu iese fum fara foc....

    suntem o tara de cobai,la anul sau peste doi ani o sa nascoceasca altceva, poate gripa vaci nebune,chestia cea mai naspa e ca suntem prea usor convinsi de unii cu interes....

    1
    0

  • razvan pe 14 Ian 2010, 09:29
    va rog sa va vaccinati !!!

    Am inceput asa comentariul meu ptr ca cei care se vaccineaza devin imunizati iar eu daca nu imi fac vaccinul o sa fiu mai protejat cu fiecare persoana care-l face. Ma bucur sa vad ca deja toata lumea alearga si sta la coada insfarsit ma simt ca si cum as fi facut vaccinul dar fara sa am probleme peste ani de zile. Nu luati in serios ce am scris dar ma gandesc sa existe si alte idei pozitive.

    1
    0

  • vera pe 14 Ian 2010, 07:47
    gripa

    E tare usor sa-ti dai cu parerea, Va spun eu ,cine l-a facut are o doza de indoiala(poate n-am facut bine)iar cine nu l-a facut ,se gandeste ca poate era bine sa-l faca(ca daca???) asadar suntem chit indiferent daca l-ai facut sau nu tot bine nu-ti e.

    1
    0

  • PORCHET pe 14 Ian 2010, 00:22
    AVE

    Personne ne devrait accepter le vaccin contre la grippe porcine….il s’agit d’un des vaccins les plus dangereux jamais conçus. Il contient un adjuvant nommé squalène (MF-59) . Il a été montré que ce produit pouvait provoquer de graves maladies auto-immunes comme la sclérose en plaques, l’arthrite rhumatoïde et le lupus. Il s’agit de l’adjuvant vaccinal qui a été mis en cause dans le syndrome de la Guerre du Golfe qui a tué plus de 10..000 soldats et provoqué une augmentation de 200% de la maladie de Lou Gehring (sclérose latérale amyotrophique ou maladie de Charcot (ALS), maladie mortelle. Nimeni nu trebuie sa accepte vaccinarea contra gripei porcine … este vorba de unul dintre cele mai periculoase vaccinuri cunoscute vreodata. Contine un adjuvant numit squalena (MF-59). Acest produs poate provoca grave boli auto-imune ca scleroza in placi, artrita reumatoida si lupusul. Este vorba de adjuvantul vaccinal care a fost asociat cu sindromul razboiului din golf ce a cauzat moartea a mai mult de 10.000 soldati si care provoaca o agravare cu 200% a maladiei Lou Ghering (scleroza laterala amiotrofica sau boala lui Charcot (ALS), boala mortala). Le virus H1N1 tue en provoquant une « tempête de cytokines », entraînant le système immunitaire à réagir de manière excessive. C’est la raison pour laquelle il tue des jeunes personnes et provoque une maladie plus légère chez les personnes plus âgées dont le système immunitaire est davantage affaibli. Ce vaccin est un puissant stimulateur de l’immunité qui rend le virus capable d’une beaucoup plus grande létalité . Virusul H1N1 omoara provocand o “furtuna a citokinelor”, facand sistemul imunitar sa reactioneze intr-o maniera excesiva. Acesta este motivul pt. care omoara persoanele tinere si provoaca o boala mult mai usoara maturilor al caror sistem imunitar este mai putin activ. Acest vaccin este un stimulator puternic al imunitatii ceea ce face virusul capabil de o si mai mare letalitate. La meilleure protection est la vitamine D3. Il faudrait dès que possible en prendre 5000 UI (IU en anglais) par jour et quand la maladie commence à s’étendre, augmenter la dose jusqu’à 15.000 UI par jour. La vitamine D3 module la réaction immunitaire, réduisant le risque de réactions excessives. Elle stimule le corps à produire ce qu’on appelle des peptides antimicrobiens (antimicrobial peptides) puissants destructeurs de virus qui ne font pas intervenir l’immunité. L’effet est proportionnel à la dose administrée. Plus la dose de vitamine D3 est élevée, meilleure la protection. Les huiles de poisson contribuent également à réduire une réaction immunitaire excessive. Une cuillère à café par jour serait suffisante. ( La meilleure est l’huile de poisson Norvégienne au citron Carlson ) . En cas de symptômes graves, prendre une cuillère à café deux fois par jour.. Divers antioxidants peuvent aussi être utiles comme le curcuma, le « quercetin », l’extrait de pépin de pamplemousse, la vitamine C , ainsi que la vitamine E naturelle. Un apport multi minéraux/vitamines est aussi essentiel. Cea mai buna protectie este vitamina D3. Este recomandabila o doza de 5000UI pe zi iar cand boala se face simtita, se va mari doza pana la 15.000UI zilnic. Vitamina D3 moduleaza reactia imuna, reducand riscul reactiilor excesive. Ea stimuleaza corpul sa produca ceea ce se numesc peptide antimicrobiene care pot distruge virusul fara interventia sistemului imunitar. Efectul este proportinal dozei administrate. Cu cat doza de vitamina D3 este mai ridicata, cu atat protectia este mai buna. Uleiul de peste contribuie in mod egal la reducerea unei reactii imune excesive. O lingurita de cafea cu ulei de peste pe zi ar fi suficienta (cel mai bun este uleiul de peste norvegian cu lamaie Carlson). In cazul unor simptome grave luati o lingurita de cafea cu ulei de peste de doua ori pe zi. Diversi antioxidanti pot fi de asemenea utili cum ar fi curcuma, bioflavonoiduil quercetin, extractul de muguri de grepfruit, vitamina C, vitamina E naturala. Un aport multi mineral/vitaminic este de asemenea esential Puis-je vous demander de répandre ce message. Les gens doivent savoir comment se protéger. Va rog sa retrimiteti acest mesaj. Oamenii trebuie sa fie avizati cum sa se protejeze. Dr RUSSELL L. BLAYLOCK, M.D.

    0
    1

  • ina pe 13 Ian 2010, 20:33
    vaccinul mortii

    de ce nicaieri nu este precizat de ce acest "minunat" vaccin contine mercur? toata lumea vrea sa se imbogateasca de pe urma noastra, si romanu ca prostu face tot ce zice fiecare inapt din tara asta.....

    1
    0

  • Theo pe 13 Ian 2010, 19:29
    ah1h1

    gripa porcina este de cand ii lumea fratilor!!! de ce pe vremuri nu se imbolnavea nimeni ! deci am primit un email in care spunea ca gripa porcina e o inscenare! cine nu rezista vaccinului timp de o saptaman moare in final .... deci NU FACETI VACCIN!!!!!!!!!!!!

    1
    0

  • mihaela pe 13 Ian 2010, 19:27
    NU !!!

    In nici un caz nu voi face acest vaccin, cum nu am facut pana acum nici un fel de vaccin antigripal. Trebuie stimulata imunitatea organismului, nu introdusi virusi si mai stiu eu ce alte porcarii intra in componenta acestor vaccinuri. Oricum, fiecare face ce vrea atata timp cat vaccinul nu e INCA obligatoriu ca in SUA, unde se plateste si amenda si se face chiar puscarie daca refuzi. Deh, asta da democratie...

    0
    1

  • dany pe 13 Ian 2010, 18:56
    NU VA VACCINATII.....

    de ce nu se vaccineaza intai politicienii si doctori si toti oamenii cu banii multi .....!NU,ei fac experimente pe noi intai si dupa aia....oricum tot ei au scos virusii astia....da-i naibii de ticalosii...

    1
    0

  • Laura pe 13 Ian 2010, 18:45
    Categoric nuuu vaccinarii !!!

    Salutare, locuiesc in Canada...si aici s-a facut mare tam-tam pe tema vaccinarii.Sunt multi care s-au vaccinat,dar sunt si mai multi care refuza vaccinarea.Cred ca s-a epuizat stocul de cobai,si trec la oameni.Nu-i critic pe cei care deja s-au vaccinat,e alegerea lor.In America sunt foarte multi batrani care au devenit grav bolnavi din cauza acestui vaccin facut prin 1918. Nici un guvern din lume nu garanteaza ptr vaccin.Mai cautati informatii pe google nu doar in Romania,ci in toata lumea USA,CANADA,UK, etc..Veti fi socati ! Este suficient ca de la 2 luni de viata ni se fac vaccinuri.Putina atentie,igiena,evitarea locurilor aglomerate si va fi bine.Fiul meu merge la scoala unde au fost deja cazuri de gripa porcina si nu are nimic.Nici macar un pui de virus.Organismul uman este foarte bine creat si se apara singur impotriva virusilor.Totul este reclama ,sa se mai scoata niste bani si sa se mai faca niste teste.Numai bine la toata lumea. Laura,Canada.

    0
    1

  • cristi pe 13 Ian 2010, 18:29
    vaccinul

    Toti suntem oameni indiferent de unde lucram in laboratoare sau orinde .....ne putem contamina sau nu.Cei care produc acest vaccin poate ca vor avea si ei nevoie de propria lor cercetare,iar daca nu aveti incredere in vaccin in creatia specialistilor in medicina atunci as spune ce rost ar mai avea medicina.V-as ruga sa ne intoarcem in timp si sa stam cu muci in nas . sstearga

    1
    0

  • ady4 pe 13 Ian 2010, 17:50
    solutia

    http://www.youtube.com/watch?v=qhccctcRxtI&feature=PlayList&p=6D6FC0B5DC2AE34E&index=1

    0
    1

  • Codit0 pe 13 Ian 2010, 17:39
    SA va vad PEste 30 DE ani

    Ce nas da sa ne putem intanli aici si peste 30 de ani sa vedem din cei vaccinati cati mai traiesc

    1
    0

  • ancuta pe 13 Ian 2010, 17:37
    feriti-va de vaccin

    nu stii ce reactii adverse poate avea in timp acest vaccin! poti murii cu zile! mai bine feriti-va de stuatii neplacute! o intepatura te poate costa viata! (gripa AH1N1 se poate ameliora, vindeca) deci...SPUNE NU VACCINULUI!

    1
    0

  • doina pe 13 Ian 2010, 17:28
    vaccin AH1N1

    alternativa cu o mitraliera pusa in spatele meu ..nu mi ar conveni.altfel,nici gand!am incredere in imunitatea mea,imi ajut organism in mod natural de multa vreme si ,inca odata voi avea ocazia sa l testez.dar,categoric nu voi face acest vaccin!sanatate!

    1
    0

  • VALY pe 13 Ian 2010, 17:26
    CANTGRIP E BUN

    EU M-AM VACCINAT SI NU AM NIMIC, INAINTE DE A VA PANICA TREBE SA STITI CA VACCINUL ROMANESC ESTE CEL MAI BUN DIN LUME LA ORA ACEASTA, SI ASTA AU SPUSO FRANCEZII. DOI LA MANA: NU SE MOARE DE GRIPA. GRIPA DOAR AMPLIFICA AFECTIUNI EXISTENTE. DACA NU AI ALTE AFECTIUNI SI TE VACCINEZI NU AI PROBLEME. TOTI CARE AU MURIT , AU MURIT PTR CA ERAU DEJA BOLNAVI CU ALTE BOLI, IAR AH1N1 DOAR L-EA AMPLIFICAT BOALA. DECE SA RISTI SA MORI CAND TE POTI VACCINA. SE ZICE CA SANSELE SUNT DE 50-50% DACA NU TE VACCINEZI SI FGACI GRIPA. DAR POTI SA O FACI SI DACA TE-AI VACCINAT, INSA FACI O FORMA EXTREM DE USOARA CARE ITI TRECE REPEDE. USTUTOIUL SI CEAPA RAMAN TOTUSI CELE MAI BUNE REMEDII. AH1N1 E CREAT IN LABORATORUL ARMATEI, PRIN MODIFICAREA GENETICA A FISRULUI PORCESC. ACEST VIRUS EXISTA DIN EVUL MEDIU. CUM SE FACE CA DOAR ACUM SE TRANSMITE LA OM? DECE PANA ACUM NU ERA COMPATIBIL CU OMUL? SIMPLU, PENTRU CA MODIFICARILE DE LABORATOR AU PERMIS ALTERAREA LUI. VOR APAREA SI ALTELE , FITI LINISTITI, IN CURAND VOM AVEA GRIPA CABANINA, GRIPA REPTILIANA, GRIPA BOVINA SI ALTELE DE GENU, DOAR CUM SA SUPRAVIETUIASCA MARILE LABORATOARE DIN ELVETIA?

    0
    1

  • aly pe 13 Ian 2010, 17:01
    nu

    nu vaccinari spuneti nu si va fi bine

    1
    0

  • dan pe 13 Ian 2010, 16:37
    !!!!AM FACUT VACCINUL!!!!!

    de ce vb fara sa stiti? voi credeti in kkturile astea de forumuri cine posteaza aici sunteti niste inculti nu aveti habar ce ziceti.......de ce sa nu te vaccinezi ca ai auzit ca nu e bun de la cine ai auzit de la cei din afara nu? noi avem vaccinul nostru asa ca nu mai aberati pe aici ca nu e bun e f bun porcilor de aia mor romanii pe capete ca sunteti niste inculti si le bagati in cap prostii. K da masti de ce nu purtati daca sunteti raciti ? ca sunteti inculti va zic eu nu aveti caracterul unui strain in afara lumea poarta masti chiar daca sunt raciti chiar daca nu..,,, voi ce faceti postati toate tampeniile auzite pe youtube.NU MAI VB FARA SA STITI DESPRE CE E VB

    1
    0

  • gabriella pe 13 Ian 2010, 16:32
    Gripa noua, o realitate

    Nu neg afirmatiile epidemiologului Wolfgang Wodarg, in ceea ce priveste pandemia de gripa noua. Intr-adevar ea nu a ajuns - si speram sa nici nu fie cazul - la amploarea pandemiei din 1918 si poate nici macar la amploarea celor previzionate de OMS. Nu neg interesele industriei farmaceutice, cu siguranta ca ele au existat si exista. Vreau doar sa spun ca epidemia de gripa noua exista si nu stim cat de aproape este de noi. Lucrez in domeniu medical, intr-un serviciu conex sectiilor de terapie intensiva si ma ingrozesc zilnic vazand pacientii cu gripa AH1N1, pacienti de multe ori tinuti saptamani in sir pe aparate de respiratie artificiala si a caror evolutie este invariabil fatala. Lucrez in acelasi loc, de mai bine de 10 ani si niciodata nu am vazut asa ceva. Mentionez ca orasul in care lucrez, spitalul de boli infectioase nu a avut niciodata posibilitati de reanimare, asa ca orice pacient de-al lor ajungea in serviciul nostru daca necesita reanimare. Insa, niciodata nu am vazut atatia. Ar merita sa meditam putin.

    0
    1

  • anemona pe 13 Ian 2010, 16:04
    NU VACCINURI BLOG

    iata adevarul: http://nuvaccinurilor.blogspot.com/

    1
    0

  • Doyna pe 13 Ian 2010, 15:56
    ROMANIA TREZESTE-TE!!!!!

    Efectul de turma a functionat si functioneaza intotdeauna cu succes si ei pe asta se bazeaza.Odata si odata trebuie sa murim si noi de ceva dar nu vreau sa am copii pe constiinta din cauza vaccinului minune.Nu mai e omul atat de fraier ne-am mai desteptat si noi un pic.ROMANIA TREZESTE-TE!!!!

    1
    0

  • alexandra pe 13 Ian 2010, 15:40
    am ajuns roboti

    consider ca totul este o mare minciuna...pt a ne speria si pt a cumpara toate medicamentele ,vaccinurile,vitaminele lu peste...pana la urma trebuie sa scoata si ei bani din ceva ..sa o luam logic...acum multi ani bunici,strabunici nostri de ce nu aveau gripa porcina,aviara sau ce o mai fi....si sa fim seriosi ca ei nu aveau conditiile noastre ei nu se spalau de 4000 de ori pe zi ei nu bagau in ei doar pastile si ce le mai da doctorul....si ei munceau ca noi...si tot nu aveau nimica...bine o exista vreun virus dar nici cum spun astia la televizor...bla-bla-bla...si daca era un asa virus de ce nu a patit asa zisa mare majoritate nimica....am ajuns roboti guvernului,medicilor trebuie sa ne supunem la toate minciunile lor....pana cand asta???decat sa mor in chinuri de la reactiile adverse a vaccinului mai bine mor de asa zisa gripa....si vor sa ne mai vaccinam cu vaccin testat pe sobolani...TREZIREA>>>DOAR NOI PUTEM SCHIMBA ROMANIA!!!! de ce doctorii nu fac vaccinull...si de ce nu le fac si copiilor lor...WAKE UP!!!!

    1
    0

  • Anca pe 13 Ian 2010, 15:37
    ..........

    Se mizeaza pe lipsa de informare a omului de rand,numai ca, dragi guvernanti medici si cine mai face parte din complot,nu toti oamenii sunt redusi mintal si nu toti putem fi manati ca vitele... Oameni buni,inainte de a sta la cozi pentru a muri , INFORMATI-VA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nu cred ca va ganditi ca in 2-3 ani ati putea sa paralizati sau sa devoltati tumori canceroase.. Take care .. Avea dreptate Brucan..Iar si iar.. STUPID PEOPLE!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    1

  • andrei pe 13 Ian 2010, 15:03
    si daca vrea un copil de 13 ani vrea sa se accineze

    si daca vrea un copil de 13 ani vrea sa se accineze

    1
    0

  • Patricia pe 13 Ian 2010, 15:01
    Apropo Candy

    Sa sti si tu de azi diminieata din jurul orei 8:00 sa dat ordin ca fiecare angajat din institutiile de sanatate este obligat sa isi faca vaccinul;) Take care

    0
    1

  • Patricia pe 13 Ian 2010, 14:59
    DA:)

    Mi-am facut vaccinul si ma simt excelent. Nu am avut reactii adverse:). Parerea mea este ca ar trebuii luata aceasta masura de precautie:) Din moment ce totate statele sustin existenta virusului gripal A/h1n1 nu cred ca este o cacealma:). Dar nu vatzi gandit ca declaratzia epidemiologului Wolfgang Wodarg ar putea fi doar o inventie by mass media?:) Anyway este decizia voastra dar mor oameni;).

    1
    0

  • Sorin pe 13 Ian 2010, 14:14
    ?

    durata reactiilor adverse?

    0
    1

  • anonim pe 13 Ian 2010, 14:00
    NU vaccin AH1N1

    ziua buna tuturor, Sunt asistenta medical si totusi spun un NU cert vaccinarii, deoarece e o mare cacealma! nu mai stiu nenorocitii de unde sa scoata bani! acu s-au gasit si diverse firme de asigurari cu politele lor de asigurare in caz de gripa ......ce sa mai ...o tara de ....

    1
    0

  • furios4you pe 13 Ian 2010, 13:38
    micro-chip

    este doar penultimul pas spre implantarea micro-chipului, si atunci o sa ne minta ca cine nu iti implanteaza acel chip va putea fii tinta unor atacuri teroriste si etc, ei zic ca monitorizarea fiecaruia este pentru siguranta noastra si ca doar asa pot fi localizatii cei care vor sa faca natiunii, sunt pe net destule documentare despre asa ceva, intr-un documentar arata o pisica cu un cip in creier care era blanda si jucausa iar la activarea cipului a devenit agresiva si incepea sa zgarie peretele, oare nu vor sa faca si la oamenii asa?omo-roboti?

    0
    1

  • Arlequin pe 13 Ian 2010, 13:38
    fiecare cu....

    .... fiecare cum stie si cum vrea, este optiunea fiecaruia ce face ...se sau nu se vaccineaza. Eu unu...m-am vaccinat ...ca... am 2 copii mici si mai e nevoie de mine pe-aci. Nu mai vorbesc ca sunt singular in intreg universul. A ca..peste 10 ani o fi si-o pati.....?...posibil, nu-i exclus dar peste 10 ani copii mei vor fi deja mari asa ca ...al'batran duca'se daca vrea....

    1
    0

  • Antonia pe 13 Ian 2010, 13:28
    NU categoric

    Refuz, atat eu cat si familia mea, sa ne supunem vaccinarii cu un consum deloc testat. Nu cred in existenta unei pandemii, cred insa cu tarie ca se urmareste eliminarea treptata a unui numar cat mai mare de oameni. Acest vaccin poate si probabil chiar contine substante care se vor activa in timp si care provoaca afectiuni letale. Felicitari pentru articol,,,ma bucur ca exista si jurnalisti onesti.

    1
    0

  • vladimir pe 13 Ian 2010, 13:23
    da,m-am vaccinat

    M-am vaccinat impreuna cu familia si nu am avut nici o problema . e optiunea fiecaruia

    1
    0

  • nimeni pe 13 Ian 2010, 13:22
    pnetru lacutara

    pai daca nu stii sa citesti.....mai invata...dar efectele adverse sunt asteptate cam intr-un an nu peste 10 zile...DOH

    1
    0

  • lacutara pe 13 Ian 2010, 13:18
    buna!m-am vaccinat!

    m-am vaccinat acum 10 zile este bine pina in prezent nu am simtome !

    0
    1

  • Menumorud pe 13 Ian 2010, 13:02
    Un mare rahat

    Toata isteria provocata de asazisa "pandemie a gripei porcine" este un mare rahat prin care "marii maestrii" ai conspiratiei planetare vor sa testeze reactia omenirii la un eventual proces de control generalizat.

    1
    0

  • deluliu pe 13 Ian 2010, 13:00
    NU MA VACCINEZ !

    Decat sa mai bag si virusi in mine mai bine stau in banca mea. Asta vara m-a muscat o javra de caine maidanez si am facut vaccinul antirabic. Vreau sa spun ca am tot felul de reactii pe care inainte nu le-am avut. Daca as fi stiut as fi riscat si nu-l faceam ca oricum potaia este bine mersi deci n-a avut turbare.

    1
    0

  • miha pe 13 Ian 2010, 12:10
    oare va fi epidemie de cancere!!!...

    este terifiant gandul ca tot ceea ce se declara sar putea si intampla... si asa avem din ce in ce mai multe cazuri de cancer si la varste din ce in ce mai fragede. este terifiant gandul ca poate in cativa ani vom avea "pandemie" de cancere care vor necesita tratamente mult mai costisitoare dar foarte benefice pentru firmele farmaceutice. TERIFIANT !!! ganditi-va si la aspectul acesta, oare ce ni se pregateste...

    1
    0

  • luminita pe 13 Ian 2010, 11:32
    DA CATEGORIC

    Doctorita de familie mi-a spus sa nu ma vaccinez cu vaccin din import; dupa ce a aparut cel romanesc, dumneaei s-a vaccinat si ne-am vaccinat si noi, toata familia (parintii mei care sufera de obezitate si diabet, sotul meu care circula f.mult si intra in contact zilnic cu foarte multi oameni si este fumator, fiica mea de 17 ani care circula cu autobuzul si intra in contact cu multe persoane, si eu). Vaccinurile pe care le faceam in copilarie erau mai aigure decat cele din sec.XXI? Cei trecuti de o anumita varsta stiu cum se vaccinau copiii impotriva rujeolei sau varicelei, printr-o zgarietura facuta cu penita, dupa care se facea o rana urata si ramanea o cicatrice de forma unei flori. Azi stiinta evolueaza atat de rapid, incat n-ar trebui sa ne intoarcem pe vremea lui Jenner, inventatorul vaccinului, construind teorii care mai de care mai ridicole. Nu s-a declansat o pandemie la proportiile estimate, dar totusi au murit oameni din cauza gripei. Eu nu vreau sa mor deocamdata, din cauza evolutiei neasteptate a unui virus impotriva caruia exista un vaccin. Ce se va intampla cu organismul meu peste 10 ani din cauza unei doze infinitezimale de mercur continuta de un vaccin - om trai si om vedea.

    0
    1

  • oprica pe 13 Ian 2010, 11:17
    NU categoric

    eu impreuna cu familia spunem NU vaccinari

    1
    0

  • dumi_geo20 pe 13 Ian 2010, 11:13
    a fi sau a nu fi porc

    pana mea ...incep comentariul asa ca totusi sunt cocos ....pana acum vreo 2-3 ani era cu gripa pasaricilor aia a trecut acuma a innebunit porcu ....vaccin sau ne vaccin ...e vorba doar de o isterie de masa si cred ca se testeaza rapiditate si stimulii la care actioneaza masele in general in cazuri de atacuri biologice ....este vorba de un virus foarte slab pana acum cativa morti si ai avand cancere leucemii sau alte boli extrem de grave care si o simpla raceala ii putra rapune insa.... ..au fost declarati porciti si decedati ....90 de morti de cand a inceput pandemia ? cam putin ...in accindente mor peste 100 de oameni pe zi .....totusi cam mare isteria pentru un nimic

    0
    1

  • simona pe 13 Ian 2010, 10:47
    Un NU categoric

    NU pentru vaccinare..multi specialisti au zis ca este doar un alt tip de raceala..mai bine lasam organismul sa lupte de la sine, bineinteles cu un ajutor din partea noastra obisnuit, ca la oricare alta raceala. Nu exista nici o garantie pe termen lung pentru acest vaccin. Nu risc aiurea.

    1
    0

  • eugenia pe 13 Ian 2010, 10:27
    ah1n1

    Sunt alergica la oua, deci nu se pune problema vaccinului, dar chiar daca nu ar fi asa tot nu m-as vaccina.Prea multa reclama, prea multe insistente si prea putine garantii.

    0
    1

  • lia pe 13 Ian 2010, 09:15
    ah1n1

    Categoric nu, toata lumea pe fata ok prin dos ca mai contine si mercur, ca ataca organismul dupa un an etc., cert este ca cei care intra in contact direct cu toti pacientii adica medicii si asistenetele refuza cu indarjire acest lucru. Dar normal ca nici pe ei nu ii pot obliga sa il faca daca nu sunt convinsi de el. Mai nou se descopera cazuri si cazuri adverse la acest vaccin ba unul moare dar pe iesire scrie gripa porcina dar defapt a fost infart sau cu totul altceva. NU VACCIN

    1
    0

  • candy pe 13 Ian 2010, 08:49
    vaccin......

    NU VACCINARII. oare de ce politicienii, guvernantii chiar si medicii nu se vaccineaza? simplu deoarece stiu care sunt reactiile adverse in timp. oare de ce oamenii din alte tari nu se inghesuie precum romanii sa se vaccineze? la fel de simplu, deoarece au mirosit ca ceva nu-i in regula cu acest vaccin. chiar credeti ca dc. arata la tv cum nu stiu ce ministru se vaccineaza? la tv arata deja seringa cu asa zisul vaccin in ea, poate fi foarte bine apa distilatta sau ser fiziologic, sau o vit B1 de ex. NU VACCINARII.

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod