Sangerari la inceput de sarcina?


Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am ramas insarcinata in decembrie. Perioada fertila a fost cam 15 decembrie (ultima zi a ciclului menstrual a fost 1 decembrie). Am observat ca mi-a intarziat menstruatia, am avut greturi si ameteli, dureri ale sanilor si am hotarat sa fac un test de sarcina care a iesit pozitiv.

Pe 13 ianuarie am avut o sangerare slaba. M-am speriat teribil si am mai cumparat un test care a iesit tot pozitiv. Pe 15 ianuarie insa iar am avut o sangerare sub forma unei pete mici si am mai facut inca un test care a iesit tot pozitiv. Care credeti ca ar putea fi cauza acestei sangerari? Poate anunta o sarcina extrauterina sau un posibil avort? (Aceasta sangerare a coincis cu consumul de lamai. Am evitat sa mai consum acum lamai. Credeti ca imi poate influenta cumva sarcina consumul de lamai?). Am citit ca orice sangerare vaginala poate fi ingrijoratoare pe parcursul sarcinii, dar uneori, una usoara sau petele nu constituie o problema, usoara sangerare marcand implantarea ovulului fecundat pe peretele uterin. Este adevarat? Mai este ceva. Simt de ceva timp o mica tensiune - ca o mica durere - in partea inferioara a abdomenului (ca o intindere, arsura sau presiune). Durerea abdominala inceteaza daca ma asez pe scaun - sau intr-o pozitie confortabila. Se intampla ceva grav in interiorul meu, care ar putea afecta fatul? Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt speriata de un posibil avort. Imi doresc foarte mult acest copilas si nu vreau sa il pierd. Consumul de acid folic face rau fatului meu? Va multumesc enorm de mult si astept cu interes raspunsul dumneavoastra. - Ema.


Dr. Dan Tutunaru, specialist obstetrica - ginecologie la spitalul Elias din Bucuresti (telefon: 0723.999.939), raspunde:

Sangerarile din aceasta perioada a sarcinii (in special pana in saptamana a 12-a) au o singura semnificatie: ceva este in neregula cu sarcina care se implanteaza in mucoasa uterina. Cam 50% din sarcinile insotite de sangerare reusesc sa depaseasca pragul de 12 saptamani. Restul de 50%, daca nu se intervine terapeutic, ajung la avort spontan. Acestea sunt sarcinile intrauterine documentate echografic (adica sacul gestational se vizualizeaza in interiorul cavitatii uterine).

O sangerare in sarcina mica, insotita sau nu de dureri intr-una din fosele iliace (zonele in care stiti ca se afla ovarele), poate sa prevesteasca existenta unei sarcini extrauterine. Aceasta este destul de dificil de diagnosticat, intrucat o sarcina extrauterina este foarte greu de vizualizat echografic, semnele cele mai clare aparand cand sarcina este deja rupta cu aparitia sangelui in cavitatea abdominala.

In cazul dvs:
1. trebuie sa va asigurati ca sarcina se afla in cavitatea uterina efectuand o echografie.
2. consumul de lamai nu are nici o legatura cu simptomele dvs.
3. sangerarea data de implantarea oului are loc doar in perioada in care ar fi trebuit sa va vina ciclul, deci ceea ce aveti dvs nu este data de aceasta implantare.
4. o sangerare in aceasta perioada este data de o placentatie defectuoasa. Studii recente, confirmate si din practica mea personala, au aratat ca suplimentarea terapeutica cu hCG 5000 ui la 4 zile, insotita de supliment progesteronic 300 mg/zi si de magneziu 200 mg/zi, scad riscul avortului spontan de la 50% la numai 15%.
5. durerile abdominale pot fi date de ligamentele uterine care incep sa se intainda, de apasarea uterului pe vezica, de congestia pelvina specifica sarcinii, etc.
6. consumul de acid folic nu numai ca nu face rau embrionului, dar, cum acidul folic e caramida ADN-ului, suplimentarea cu acesta vitamina reduce drastic riscul aparitiei defectelor de tub neural la fat, si este recomandabil a lua 5 mg acid folic pe zi.

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de undepoti achizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul decautare Sensiblu aflat in paginile Eva.ro
 

Comentariile 51-100 din 186

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Madalina pe 15 Apr 2011, 20:58
    sangerare

    am si eu o intrebare..trebuie neaparat sa curga sange la implantarea ovulului?imi doresc foarte mult un bebe..am ovare polichistice,la ultima ecografie doctora mi-a spus ca nu este nimic alarmant si sa stau linistita..sapt trecuta,eu si sotul meu am incercat din nou,iar marti(12/04/2011)mi-am facut un test si a iesit negativ..am simptomele unei sarcini(sani intariti,greturi,ameteli,etc)..nu stiu ce sa mai fac.

    25
    4

  • ionela pe 13 Apr 2011, 20:09
    sarcina sau avort

    buna,ma numesc Ionela,anul trecut in luna martie am pierdut o sarcina de 3 luni,acum mi-a venit menstruatia dupa 2 luni de pauza,e posibil sa fi pierdut din nou prin asa zisa menstruatie? De obicei menstruatia ma tine 4 zile,acum m-a tinut o saptamana si inca mai apar pete rosii,imi puteti spune ce e daca stiti?

    24
    0

  • loredana pe 9 Apr 2011, 09:35
    ajutor fetelor

    buna fetelor mia intarziat menstruatia 3 saptamani si in prima sapt.am avut niste sangerari dar putin.la 3 sapt.mi-am facut un test si mia esit negativ dar menstruatia tot nu imi vine.am simtomele astea.urinari mai dese,ma simt f.obosita,dureri de cap,ameteli.de la ce poate fi.?va rog ajutatima sunt f.ingrijorata multumesc

    7
    4

  • mdy87 pe 6 Apr 2011, 11:59
    sarcina

    sunt insarcinata in 5 saptamani.de vreo saptamana imi curge sange.am facut acum 5 ani 2 chiuretaje.unul la 3 luni jumate si unul la 2.credeti k poate fi una din cauze pt sangerarile de acum?

    20
    0

  • maria pe 2 Apr 2011, 07:40
    pt elutza28

    draga elutza, in primul rand cele mai multe sarcini sunt asimptomatice, deci nu e musai sa ai dureri de nimic! Apoi, doar cateva luni de incercari, nu dovedesc inca nimic, mai incercati, fara sa va ganditi la sarcina! Ar fi indicat sa iei acid folic dinainte de a ramane gravida! Mergi la un medic, te va sfatui de bine.....sper! Bafta!

    13
    3

  • maria pe 2 Apr 2011, 07:36
    rapsuns pt lara

    draga lara, este cel mai normal sa nu ai nici o pata de sange daca ai ramas insarcinata!! o eco ar fi cea mai potrivita!

    5
    0

  • maria pe 2 Apr 2011, 07:28
    sarcina sau altceva

    pt greekprincess.....testele de sarcina nu sunt cea mai buna varianta de a depista sarcina. testul de urina poate iesi negativ datorita secretiei mici de hcg. un test de sarcina clar este cel din sange sau mai bine o eco la medic.

    2
    2

  • mariana pe 30 Mar 2011, 06:47
    sarcina extrauterina?

    Buna,am si eu o intrebare,am avut ultimul ciclu in 20 feb,in 24 si 26 am facut doua teste care au iesit pozitive,in data de 29 am fost la medic specialis,mi sa spus ca in uter nu se vede nici o sarcina,de dimineata am avut o sangerare usoara apoi mi-a aparut menstruatia propriu isa,am dureri in abdomen mai ales in partea dreapta si mi-e teama de tot ce sa scris pe aici in legatura cu extrauterinele.Credeti ca la 5-6 sapt cat am nu se vede o stfel de sarcina extrauterina? doctora mi-a spus sa revin in data de 2apr ca acum nu vede nimic

    4
    7

  • lara pe 14 Mar 2011, 09:24
    oare sunt gravida??:)

    buna ,am si eu o intrebare ,mi-a intarziat ciclu 4 zile deja ,nu am avut nici o pata de sange nimik numai secretie normala .ma dor sanii f tare si ma simt obosita nu am alte simptome si dureri de ovare ca la menstruatie .eu am un ciclu de 29-30 de zile.se poate sa fi gravida si sa nu ai nici o pata de sange ?

    8
    0

  • alina pe 4 Mar 2011, 14:36
    sarcina

    buna.am si eu niste intr ,de 1 sapt. jumate ma dor sanii si sunt unflati,simt niste intepaturi in ovare,ma doare mijlocu, ma doare capu si am cateodata ameteli si stari de voma.credeti ca as putea fii insarcinata?am fc dragoste cu prietenu meu in perioada fertila.aaa si am avut o pata de secretie alb-branzoasa care sa transformat intr-o scurgere crem dar nu abundenta,asta cu 4 zile inainte de ciclu.si am mai facut si un test si mi-a iesit negativ.credeti ca am facut prea devreme testul?credeti ca as putea fii insarcinata.un rasp va rog frumos.ms mult:*

    11
    4

  • elutza28 pe 22 Feb 2011, 15:00
    aspiranta la mamica

    Buna..am citit si eu mai multe mesaje de pe aici..de fapt mai multe intrebari,caci raspunsuri..YOK.Si eu incerc sa raman insarcinata, e adevarat ca abia din Ianuarie 2011 am inceput sa prestam eu si sotzul..de fapt mint ..am mai incercat si anul trecut 2010 vreo 3 luni dupa ce am oprit anticoncept.care le-am luat timp de un an jum. ca si tratament dupa operatia de chist endometric(am endometrioza..fiind operata in oct.2008)si nu am ramas atunci..in alea 3 luni, si apoi am inceput sa merg la dentist si iar ne-am protejat cu prezervativ pana in ianuarie 2011 cand am inceput iar sa prestam:D..dar...nimicutza:(((si ne dorimm mult un bebebiiccc micccc.si acu trebuie sa-mi vina ciclu pe 26..si astept..desi nu prea cred ca am sanse sa fi ramas ca nu am nici un simptom de sarcina..:(dar eu tot mai sper. mai este cineva cu endometrioza care a ramas insarcinata?va pup si sa ne ajute D-ZEU si pe noi cele care ne dorim bebei sa devenim cat mai curnd mamici.

    12
    3

  • angelica pe 12 Feb 2011, 13:48
    sangerari in saptamana 6

    Sunt gravida in 6 saptamani, am facut primul ecograf acum o saptamana si nu se vedeau semne de probleme. Ieri am fost sa fac cel de al doilea ecograf la diferenta de 1 sapt si s-a observat cu stupoare ca nu se vede o dezvoltare normala a embrionului. In aceeasi zi am avut si sangerari. Speriata am mers la un al doilea doctor care a confirmat acelasi lucru si anume ca sarcina nu evolueaza asa cum ar trebui pentru saptamana 6. Mi s-a sugerat ca daca sangerarile nu se opresc sau daca la embrionul nu se observa modificari in urmatoarea saptamana va trebui sa fac avort. Ce ma sfatuiti sa fac???

    17
    6

  • lacramioara pe 4 Feb 2011, 11:53
    posibil sarcina si sangerari.

    buna ar fi trebuit sa imi vina menstra pe 28 si nu a venit prin 23 mam tezit cu o pata maronie pe slip asta a dura vre trei zile la rand dar foarte mica, e posibil sa fie sarcina la text nu mia iesit sarcina dar simt si ceva stari de oboseala si greata sau bine zis ceva amarui pe gat.dauneaza sarcini cestia asta daca e sarcina,voi ce ziceti,.

    21
    10

  • alecxandra pe 17 Ian 2011, 14:35
    sangerarile

    buna ziua...sunt insarcinata in saptaman a 10 si acum 3 zile abia am iesit din spital...am avut o sangerare si am plecat de urgenta la spital in miez de nopte....mi-au facut vreo 3 injectii cu no-spa amestecat cu ink ceva si mi-a dat tratament acasa cu utrogestan..imi doresc din suflet aceasta sarcina...mentionez ca la ecografie doctorita mi-a spus ca sunt bine copii e o sarcina gemelara in placente diferite....problema e ca la analizele de sange mi-au gasit mai multe globule rosii decat ar fi normal...cum poate influenta asta sarcina.va rog sa imi raspundeti nimeni nu imi da nici un raspuns...

    3
    12

  • rubiacristina pe 14 Ian 2011, 23:39
    dati-mi un sfat si curaj

    sant insarcinata dupa data ultimul ciclu de 9 saptamani acum o saptamana am inceput sa sangerez maro dupa 2 zile am mers la medic mi-a facut o ecografie si mi-au spus ca sarcina mea apare ca de 6 saptamani si inca nu se vede embrionul si ca s-ar putea sa avortez dupa 2 zile am revenit din nou la medic cu sangerari destul de abundente si mi-au spuns sa astept 6 zile asa fara tratament numai cu odihna ca inca nu se pot decide daca este avort s-au daca am ramas mai tarziu insarcina aici in spania nu se da nici un fel de tratament am 6 zile de sangerat sant foarte disperata credeti ca ar mai fi o sansa daca cineva a trecut prin asa ceva va rog sa ma ajutati zilele trecute pentru mine sant ani ajutati-ma

    6
    0

  • elena pe 4 Ian 2011, 10:00
    sarcina

    buna ziua am o dilema ffff mare .. in luna noiembrie trebuia sa imi vina menstruatia in data de 27 si a venit in 25 si a tinut 4 zile de obicei e de 6 zile in prima si ultima zi am avut scurgeri maro in data de 3 decembrie am facut un test de sarcina si a iest slab pozitiv am avut dureri in partea dreapta la ovare este sarcina?????????

    16
    2

  • bea pe 20 Dec 2010, 11:29
    scurgere maro inchis

    buna asa avea si eu o intrebare ultima menstruatie mia fost in 10 noiembrie trebuaia sa imi vina 8 decembrie da nu mia venit am asteptat cateva zile si miam facut testul care mia iesit pozitiv a trecut 5 zile la care a inceput sa am scurgere maro mia curs cat o pata a 2 zi mia mai cur 2 picatrii vo rog frumos spunetimi si mie ce inseamna ca eu imi doresc coplul acesta la medic inca nu am fostt dar am sa mergg spuneti ce inseamna scurgerea asata maro multumesc frumoss la revedere.

    19
    8

  • bea pe 20 Dec 2010, 11:27
    scurgere maro inchis

    buna asa avea si eu o intrebare ultima menstruatie mia fost in 10 noiembrie trebuaia sa imi vina 8 decembrie da nu mia venit am asteptat cateva zile si miam facut testul care mia iesit pozitiv a trecut 5 zile la care a inceput sa am scurgere maro mia curs cat o pata a 2 zi mia mai cur 2 picatrii vo rog frumos spunetimi si mie ce inseamna ca eu imi doresc coplul acesta la medic inca nu am fostt dar am sa mergg spuneti ce inseamna scurgerea asata maro multumesc frumoss la revedere.

    24
    17

  • andreea pe 4 Dec 2010, 18:25
    buna

    Am si eu nevoie de ajutor!! Mi-a intarziat cm doua saptamani (trebuia sa imi vina pe 12 noiembrie)si mi-am facut trei teste de sarcina si toate mi-au iesit pozitiv adica linia de la test nu era asa accentuata ca cealalta....dar mi-a venit ciclul si m-a tinut 12 zile !! ( mi-avenit pe 24 noiembrie)ce inseamna asta???

    28
    4

  • mary pe 19 Oct 2010, 16:43
    amiocenteza

    ...am 39 ani...am fost gravida 5 luni si am facut amiocenteza la recomandarea doctorului ..( nu stiu acum unde a vazut doctorita anomalii)...si la amiocenteza doctorul nu a reusit punctia (desi este doctor f. cunoscut si apreciat ,se grabea f. tare) a inceput sa plimbe acul (am avut si lichid amniotic cam putin)..dupa aproximativ 1 ora am pierdut tot lichidul...copilul se zbatea pur si simplu am simtit acest lucru...e ingrozitor..si dupe 13 ore de chin am avortat....am rugat examen histopatologic....copil perfect normal dezvoltat.....prin acordul meu la aceasta interventie mi-am omorat practic copilul....amiocenteza ..e pur si simplu ceva comercial

    13
    0

  • guest21 pe 28 Sep 2010, 03:18
    balonare sau durere de ovare sunt insarcinata sau sunt sintomele dinaintea menstruatiei

    Buna dimineata am avut contact sexual in august ultima zi a fost pe 27 iar pe 29 mi-a venit am avut o infectie si am luat tratament dupa ce mi-a trecut ciclul (tin sa precizez ca perioada de menstruatie e de 6 , 7 zile) ...de o saptamana ma doare burta adica sunt balonata si pe la inceput m-a durut in partea dreapta nu stiam daca e ovarul sau apendicul m-a durut vreo 2 zile mi-a trecut dupa a inceput sa ma doara burta sa fiu balonata acum nu stiu ca ma doare burta si sunt balonata din cauza ca trebuie sa-mi vina ca ma dor ovarele acum ma doare in special in partea stanga de vreo 2 zile ...ieri chiar am fost de mai multe ori la baie sa urinez decat in mod normal ...sa fie o balonare din cauza ca trebuie sa-mi vina si ca am luat tratament si in special ma doare burta mai tare decat normal sau din cauza ovarelor nu imi pot da seama exact ...sau sa fi ramas insarcinata ca pe 23 am avut alt contact sexual neprotejat nu si-a dat drumul in mine dar...am 21 de ani dar nu sunt pregatita pt a avea un copil...ajutati-ma va rog !

    7
    0

  • cristina pe 14 Sep 2010, 20:59
    sangerari in afara menstruatiei

    am avut menstruatie acum 2 luni pe data de 21 iulie,pe 9 august am inceput sa sangerez foarte putin dar ma tinut 11 zile.am fost la doctor si mi-a dat sa iau duphaston 2 pe zi 10 zile,calciu lactic mi-a zis ca am ovar drept screlochistic.sa oprit dupa tratament mi-a venit normal pe 29 august iar pe 8 septembrie am inceput sa sangerez iar.imi puteti spune care ar putea fi cauza,am mai citit unele articole si mi-e frica sa nu am sarcina extrauterina.mentionez ca am 22 de ani

    8
    2

  • ana pe 7 Sep 2010, 23:31
    scurgeri maronii

    am avut un contact sexual acum 10 zile iar acuma am avut niste scurgeri maronii . as dorii sa ma ajutati si pe mn sa inteleg ce se intampla

    2
    1

  • roxxu90 pe 30 Aug 2010, 01:54
    rog burticile cu experienta sa ma ajute:)

    Daca ramai insarcinata este obligatoriu sa te insemneze ?? ast rasp .. va multumesc :*

    13
    15

  • caty pe 21 Aug 2010, 20:18
    sangerez

    buna seara,ma numesc caty,am 27 de ani si sunt insarcinata in 31 de saptamani,si m-a pornit hemaoragia ieri 20 08 2010,m-am dus imediat la spital imi fac niste injectii,nu stiu de care si dr ma sperie ca ,daca nu se opreste sangerarile imi va face cezariana si ca n-o sa mi traiasca copilul ,este primul meu copil .ce sanse sunt?ca tot imi mai curge este exact ca la ciclu sangerarea .vreau sa stiu daca o sa mi traiasca copilul sau nu,si din ce cauza mi sa declansat hemoragia?

    10
    1

  • lumi pe 18 Aug 2010, 13:13
    cine ne raspunde????

    nu stiu daca ati remarcat, drage doamne si domnisoare, ca punem intrebari si nimeni nu ne raspunde!!! nu inteleg de ce ne mai chinuim sa scriem. m-am uitat la alte rubrici, din cand in cand cate un raspuns, dar in general NIMENI NU NE RASPUNDE!!!!!

    6
    0

  • alexandra pe 17 Aug 2010, 10:27
    scurgrii maronii

    buna fetelor..am 24 de ani si acum cateva zile am aflat k sunt insarcinata,nu am ajuns inka la medic pt k nu sunt in tara si am programare tocmai maine,ieri am avut niste scurgerii maronii si sunt disperata,nu mai am putere sa astept pana maine.nu stiu ce sa fac si ce sa i-au ,imi doresc fff mult acest copil.va rog sa imi dati un sfat.multumesc

    8
    1

  • lumi pe 16 Aug 2010, 18:32
    ciclu sau avort

    buna ziua! as avea o intrebare si va rog sa imi raspundeti daca vi s-a intamplat si voua. incerc de cateva luni sa raman gravida, innebunesc de fiecare data cand vad ca imi vine ciclu, caci este inco o luna de incercari si asteptare. ma intreb ce inseamna un avort spontan, poate sa vina ca un ciclu? eu am sangerari mari si cheaguri. nu stiu ce sa cred. multumesc pentru ajutor

    7
    3

  • irina c pe 12 Aug 2010, 18:19
    sunt insarcinata ?

    Buna ziua ! am 25 ani si am facut tratament pentru a avea un bebe 11 luni dupa acare am ramas gravida. am pierdut sarcina la 4 saptamani iar pe data de 13.08.2010 fac 0 luna de la avort. In acest timp nu mi-a venit ciclu. mentionez ca avortul a fost unul spontan , fara dureri si nu a fost nevoie de chiuretaj si de asemeni nu am mai avut nici o sarcina pana acum. dr. mea a spus ca am pierdut copilul probabil din prea multe medicamente. va multumesc si astept raspuns cu interes !

    4
    3

  • alexandra pe 10 Aug 2010, 15:40
    sangerez

    buna ziua,mi a venit ultimul ciclu pe data de 23.07.2010...de pe data de 06.08.2010 sangerez,am si dureri abdominale si dureri de spate si m ar interesa sa stiu daca la aceste simptome cu aceste sangerari de vreo 5 zile e posibil sa fiu insarcinata?

    1
    5

  • cristina pe 2 Aug 2010, 18:29
    sangerez

    Buna ziua ,am dureri foarte mari jos si sangerez sant insarcinata in cateva saptamani si nu am stiut am fact si eu testul bhcg si mia iesit 105,41 dar mie mia zis dr ca daca este negativ sa incep sa iau antibiotice si nu am stiut ce inseamna rezultatul am intrebat si o asistenta si nu a stiut ce sa-mi zica si daca am vz ca intr-o parte scria negativ am luat pastilele de 3 zile si azi am repetat azi bhcg si daca imi iese sub 100 nu este problema dar daca imi iese peste 100 tre sa il dau afara ,dar la eco nu a vazut nimik dr decat ca am uterul plin de sange si nu am idee ce inseamna credeti ca imi puteti da un sfat ? varog ajutai-ma

    1
    2

  • any pe 18 Iul 2010, 12:47
    pot fi insarcinata?

    Buna ziua, Ultimul ciclu mi-a venit pe data de 5 iunie 2010. Mentionez ca luam anticonceptionale Yasmin, iar dupa ciclu am incetat administrarea lor. De atunci nu mi-a mai venit ciclul. Nu am mai avut contacte sexuale de dinainte de acea menstruatie. Credeti ca este posibil sa fi ramas insarcinata chiar daca am luat corect anticonceptionalele si "menstruatia" sa fi fost o sangerare de implantare? Sau este o dereglare a ciclului din cauza renuntarii la anticonceptionale?

    6
    0

  • marcu daniela pe 4 Iul 2010, 16:09
    sarcina sau nu?

    buna ziua! trebuia sa imi vina cm pe data de 23 iunie,nu mi-a venit,pe 27 am avut niste pete maronii 5 zile,testul de sarcina a iesie negativ,azi 04 iulie am observat din nou secretie rozalie.ce poate fi?mentionez ca am facut monitorizari 2 luni si nu s-a intamplat nimic,stimulare a ovulatiei in luna a 2-a cu ovamid,am luat duphaston si tot nimic,azi test de sarcina negativ la 12 zile cand ar fi trebuit sa imi vina cm.va rog ajutati-ma

    4
    0

  • ioana novac pe 3 Iul 2010, 12:59
    sangerarea in impul sarcinii

    sunt insarcinata in 5 saptamani si 2 zile, ieri la amiaza am sesizat o sangerare in cantitati normale (ca la un ciclu normal, insa curata, fara cheaguri). am plecat de la servici imediat la urgenta, (tin sa mentionez ca locuiesc in Londra) mi s-au luat toate analizele, mi s-a facut echograf, doctorul mi-a spus ca sarcina e normala, copilul e bine si ca nu ar trebui sa imi fac griji. am venit acasa, sangerarea continua, capatand nuanta maronie.acum vad ca s-a oprit, insa imi fac griji in continuare, pentru ca am auzit multe prietene spunand ca nu au incredere in sistemul ginecologic din Anglia.o prietena a avut sangerari in saptamana a 6a, s-a dus la spital aici in Londra, doctorul i-a spus ca totul e bine. sangerarea a continuat, in 2 zile a plecat in Romania, a facut control iar medicii din Ro au constatat ca sarcina ei era oprita de 2 saptamani, daca mai statea mult putea da in septicemie. Sunt foarte ingrijorata,e primul copil si imi doresc din tot sufletul sa il aduc pe lume.va rog mult sa imi raspundeti! multa sanatate!

    0
    5

  • andrea pe 2 Iul 2010, 18:57
    testul bhcg

    sunt insarcinata in 7 sapt,la sapt 6 doctorul mi-a recomandat sa fac testul bhcg,rezultatul a fo prima val 9504,00 iar cea de a 2 a dupa 48 de ore a fo 9979,00 asta ma cam nelinisteste este bn?sapt asta cand am implinit 7 sapt am sangerat prima data de culoare rosie dupa care sa transformat iin ceva maroniu si dureri mari de burta...la sfatul med am luat medicamente si scurgerile mi sau oprit si durerile de burta...insa rezultatul analizelor ma ingrijoreaza sunt bn sau nu....va rog ajutati-ma cu un raspuns....multumesc!

    0
    0

  • simona pe 26 Iun 2010, 15:45
    scurgeri maronii in sarcina

    Sunt innebunita, imi doresc de anul trecut un copil, as fi in a sasea saptamana de sarcina, iar acum am niste scurgeri maronii, despre care citesc ca prevestesc avortul.Innebunesc, mai ales ca testele de sarcina au inceput sa fie mai slab pozitive, adica linia de test mai roz decat rosu. am fost la medic mi-a scris duphaston, dar se pare ca degeaba. Nu stiu sa mai iau medicamentele ca poate nu am pirdut, sau sa intrerup, sa astept sa-mi vina ciclul,si asa sansa unei noi sarcini...

    1
    6

  • flori pe 24 Iun 2010, 10:31
    gravida la 39 ani

    Buna! am 39 ani si mi s-a spus sa fac amniocenteza,am citic ca exista si risc dupa prelevare de avort spontan.a mai facut cineva asa ceva,vreau sfaturi ca nu stiu ce sa fac.

    0
    1

  • patricia pe 22 Iun 2010, 12:56
    scurgeri maronii

    buna ziua!sunt intr-o dilema,poate cineva ma poate ajuta:pe 10 iunie am avut un act sexual,mentionand ca eram in perioada fertila iar dupa 10 zile am avut o scurgere maronie neinsotita de dureri abdominale stari de voma etc ...deobicei la ciclu sau chiar inainte am toate aceste simptome...ultimul ciclu l-am avut pe 27 mai si ma tinut 3 zile...in mod normal eu am un ciclu regulat...singura problema ar fi ca am avut aceste scurgeri maronii inainte de ami veni ciclu ....a2a zi in schimb am mai gasit 2 3 picaturi pe chilot....va rog ajutati-ma....de dus la doctor o sa ma duk dar ma gandeam ca ar fi prea devreme ptr o sarcina ca asta ar putea fi un semn ca am ramas insarcinata

    0
    1

  • apartament pe 17 Iun 2010, 06:29
    posibil sarcina

    buna, am si eu o nelamurire,poate cineva ma poate ajuta.am toate simtomele unei sarcini,sani mariti,stari de voma, oboseala,burta mi-a crescut si am impresia ca e ceva acolo.in 18 april am avut menstruatia in luna mai a intarziat 4 zile si prima zi a fost foarte putin iar in a 2 zi foarte inchis la culoare si putin luna aceasta in iunia a venit pe 15 doar cateva pete iar in 16 a venit un cheag mai mare.va rog ma puteti ajuta sa inteleg ce e cu mine? teste de sarcina am facut dar au iesit negativ.poate sa fie sarcina iar tetul sa nu iese? astept raspuns.va multumesc

    4
    0

  • monica p pe 9 Iun 2010, 22:13
    sangerari in sarcina

    Buna fetelor si eu ma aflu in ac situatie. am 7 saptamani de sarcina si azi de dim a aparut o sangerare rosu curat destul de abundenta.Am discutat cu medicul care mi-a prescris utrogestan 8 pe zi ( de luat la 6 ore cate 2 pastile), acid folic, vitamine, vitamina e si o pastila de aspenter. Sfant in astfel de situatii de sangerare este urm lucru: ANALIZA BETAHCG, este o analiza de sange cu valori care va va arata daca sarcina este in evolutie sau nu, repetata de 2=3 zile, valorile se inzecesc si astefl aveti certitudinea ca sarcina evolueaza. Testele de sarcina vor iesi pozitive deoarece acest hormon BETAHCG rezista in corp pana la 4 saptamani dupa un avort spontan, astefel ca nu sunt relevante ca sarcina evolueaza. Sper ca am ajutat cu aceste detalii. Sarcina usoara gravidutzelor si succes tuturor

    6
    2

  • Monica pe 26 Mai 2010, 11:58
    Singerari in sarcina incipienta

    Ultimul ciclu l-am avut in 7 mai, in data de 20 mai am avut o singerare de tip menstruatie. Mentionez ca am un ciclu scurt la un interval de 25 de zile. Intimplator am facut si un test de sarcina, care a iesit pozitiv. De atunci timp de 6 zile deci si in prezent mai am usoare umbre de singerari maronii, testele de sarcina efectuate pe parcurs au iesit tot pozitive si am si o durere neplacuta, seaca si constanta in partea dreapta in zona ovarului sau apendicelui. urmez in prezent tratament cu utrogestan 2 ovule si acid folic. Ce sa fac, sa ma ingrijorez e pierdere de sarcina? Multumesc

    1
    1

  • costea iuliana pe 24 Mai 2010, 12:07
    sangerare

    buna ziua,sunt un pic speriata,deoarece sunt in 10sapt.si am avut o scurgere urata rosie ca la ciclu,am fost la medic si am stat internata in spital.am facut injectie,i-au duphaston si acid folic.acum scurgerea este maronie.este bine?se mai poate intampla din nou sau numai in primul trimestru de sarcina?si mai am si rh negativ si sotul pozitiv,30 ani,4 avorturi.....

    3
    6

  • bbriana pe 14 Mai 2010, 17:04
    singerarii

    buna ziua fetelor ...sint insarcinata in 10 sap si ieri am observat o picatura de singe sa zik asa dar e roz ... ce ma sfatuiti sa fac ? k nu stiu sunt asa derutata va poop

    4
    1

  • roxana pe 12 Mai 2010, 15:23
    sangerari abundente

    buna...am si eu o problema....eu si sotul meu ne dorim enorm sa devenim parinti....luna asta mi-a intarziat menstruatia 8 zile....am facut patru teste care au iesit cu a doua liniuta roz pal....cand sa ma duc sa-mi fac programare la medic m-am trezit cu o durere ingrozitoare de burta si sangerari abundente...acuma astept sa-mi treaca sa ajung la medic....insa nu mai stiu ce sa cred...ajutati-ma si pe mine va rog cu un sfat...va multumesc !

    1
    2

  • ana pe 3 Mai 2010, 21:58
    amenoree

    buna-seara.am si eu o problema:de 4 luni am inceput tratamentul pentru tbc.o data cu acesta am intrerupt si anticonceptionalele.problema este ca ,de atunci la inceput mi-a intarziat menstruatia o luna ,iar acu nu mi-a mai venit de pe 28 februarie.mi-am facut 3 teste si toate sunt negative.care ar putea fi cauza?ar trebui sa ma sperii?(am 21 de ani,)va multumesc)

    1
    0

  • dia pe 2 Mai 2010, 23:55
    sindrom down

    desi nu am cazuri in familie ,totusi mi-a iesit amiocenteza prost si am intrerupt o sarcina de 4,5 luni-a fost risc de sindrom down,iar acum mi e frica ca la urmatoarea sarcina sa nu se repete istoria.Ma gandesc si acum ca poate a fost o greseala.Ce spuneti ,am noroc de un bebe sanatos? Am 38 de ani,

    0
    0

  • dia pe 2 Mai 2010, 23:53
    sindrom down

    desi nu am cazuri in familie ,totusi mi-a iesit amiocenteza prost si am intrerupt o sarcina de 4,5 luni-a fost risc de sindrom down,iar acum mi e frica ca la urmatoarea sarcina sa nu se repete istoria.Ma gandesc si acum ca poate a fost o greseala.Ce spuneti ,am noroc de un bebe sanatos? Am 38 de ani,

    0
    1

  • ioana pe 29 Apr 2010, 16:42
    ajutooooooorrr

    BUNA...ACUM O LUNA MI S-A DEPISTAT UN CHIST PE OVARUL STANG...SAPT TRECUT AM MERS LA ACELASI MEDIC PT CA MI-A VENIT CICKUL,DAR FOARTE PUTIN,INCA IMI VINE CAT SA MA PATEZ..MARTI AM MERS LA SPITAL PT CA AM FACUT FEBRA SIA AM VARSAT..MI-AU FACUT UN ALT ECOGRAF[ALT MEDIC]SI NICI URMA DE CHIST..AM DURERI ABDOMINALEE,DAR NU MARI,NU C NU CA DE OBICEI..MI-AM FACUT UN TEST DE SARCINA CARE A IESIT NEGATIV[INCA MAI SANGEREZ]SE POATE SA FIU INSARCINATA SI SA NU SE VADA LA ECOGRAF..SI LA TEST??VA ROG SA MA AJUTATI..

    0
    0

  • cristina pe 26 Apr 2010, 15:54
    sarcina

    mi-a intarziat 4 zile cm dupa carea inceput sa-mi curga foarte putin maroniu.nu stiu daca sunt insarcinata.voi ce credeti este posibil.imi doresc f mult.va rog sa-mi raspundeti

    3
    0

  • alexa pe 26 Apr 2010, 09:49
    sarcina 8 saptamani cu sangerari dimineata

    buna viitoarelor mamici ,sunt insarcinata in 8 saptamani si de 2 zile am inceput sa sagerez doar dimineata,am fost la maternitate la urgente si mi sa spus ca e bine dar sangerez ca probabil se fixeaza mai bine acum sarcina , in urma cu 4 luni am mai pierdut o sarcina la 13 saptamani ,acum mi-au dat duphaston si no-spa cate 3 pe zi nu stiu ce sa fac oare copilul poate iesi cu probleme din cauza asta ? va multumesc alexa

    4
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod