Cezariana: pro sau contra?

Sunt insarcinata in luna a saptea si sunt speriata de momentul in careurmeaza sa nasc. Ma gandesc ca mi-ar fi mai usor daca as solicita onastere prin cezariana. Ce ma sfatuiti? - Maria, Brasov

Dr. Monica Dunarintu, medic primar obstetrica-ginecologie, FundatiaMarie Stopes (str. Marasti, nr. 90, tel.330 1536) raspunde:
Indiferent de varsta, o femeie care a optat pentru nasterea prin cezarianase recupereaza mult mai greu, ca sa nu mai vorbim de complicatiilecare pot sa apara si de cicatricea care ramane o viata. Daca femeiacare a avut o nastere normala poate pleca din spital dupa cinci zile,persoana care a nascut prin cezariana isi revine mult mai greu. Pe dealta parte, medicul este cel care hotaraste modul in care vei naste,deoarece nasterea prin cezariana nu se face la cerere ci este impusa deanumite probleme ale sarcinii. Oricum, daca frica de durere reprezintasingurul motiv pentru care optezi pentru cezariana, te anunt ca ti sepoate face o anestezie peridurala, ceea ce inseamna ca vei avea o nasterenormala dar fara dureri.


 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Zinaida pe 9 Aug 2008, 12:32
    Sarcina!

    In luna octombrie al anului trecut am ramas insarcinata in canalul de la ovarul sting:am fost operata si mi-a inchis trompa stinga!De atunci traim liber insa nu pot ramine insarcinata!Pot sa am copii doar cu un ovar?Si ce sfaturi imi puteti da?Va multumesc!

    0
    0

  • MARI pe 19 Iun 2008, 18:51
    psoriazis

    am psoriazis de 20 ani ce pot face sa scap de el

    0
    0

  • iboy pe 20 Mar 2008, 09:18
    Nasterea prin cezariana

    Am 42 de ani,recent mi s-au descoperit doua chisturi.As vrea totusi ,daca nu e prea tarziu ,ca varsta sa am un copil.Mi s-a spus ca in acest caz trebuie sa ma operez ,sa scap de chisturi.Intrebarea mea este daca pot naste prin operatie cezariana avand in vedere varsta mea "inaintata" si frica de dureri sau mai bine renunt la copii.Am asteptat atata ptr.ca acuma am intalnit persoana potrivita(zic eu)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod