Diete si tratamente naturiste pentru reumatism

Cuvantul "reumatism" provine din grecescul "rheuma", care inseamna "umflatura". Acesta se refera la o afectiune acuta sau cronica, care se caracterizeaza prin durerea si inflamarea muschilor, ligamentelor, tendoanelor sau articulatiilor.
Simptome

Inceputul formei acute a reumamtismului este caracterizata prin febra, disconfort intens si durere. In ceea ce priveste reumatismul muscular acut, suprafetele devin atat de sensibile incat pana si greutatea lenjeriei poate agrava durerea. In cazul in care este urmat un tratament gresit, aceasta forma de reumatism trece imediat la stadiul cronic, iar daca afectiunile nu sunt tratate corespunzator, acestea se pot transforma in afectiuni cronice.

Pentru reumatismul cronic muscular, simptomele sunt: durere si asprime asupra muschilor afectati. In cazul reumatismului articular cronic (durere numai asupra articulatiilor), durerea si este resimtita in una sau mai multe articulatii ale corpului, cu umflaturi in unele cazuri.


Cauze

Principala cauza a reumatismului  este prezenta produselor toxice in sange.
Consumul excesiv de carne, paine alba, zahar si cereala fainoase lasa un mare reziduu toxic in vasele de sange. Cand vitalitatea este degradata, resturile toxice se concentreaza in jurul articulatiilor sau structurii oaselor, unde se formeaza bazelele reumatismului.

In unele cazuri, infectia dentara, amigdalita sau colecistul pot produce reumatism. In general, persoanele care sufera de reumatism trebuie sa evite apa rece, frigul si umezeala.


Dieta si tratamente naturiste

Suc de portocale si apa

In cazul reumatismului acut, pacientul trebuie sa amestece concentrat de suc de portocale cu apa, apoi sa lase preparatul sa se lege timp de 3-4 zile.
Dupa aceea, pacientul trebuie sa urmeze o dieta stricta timp de 14 zile. In tot acest interval, portocala si grepfrutul trebuie sa tina locul micului dejun, pranzul consta intr-o salata de legume de sezon proaspete cu: stafide, prune uscate, smochine si curmale, iar cina trebuie sa cuprinda 1-2 legume fierte la aburi.
 
Dupa ce a fost terminat acest tratament, treptat pacientul trebuie sa adopte o dieta echilibrata, care consta in seminte, nuci, cereale integrale, legume si fructe. In cazul reumatismului cronic, pacientul trebuie sa urmeze o dieta pe baza de fructe timp de 4-5 zile. Astfel, acesta poate adopta gradual o dieta echilibrata.


De asemenea, persoanele afectate de reumatism trebuie sa consume fructe coapte, legume proaspete si lapte batut din abundenta, si trebuie sa se fereasca de toate tipurile de carne, paine alba, zahar, si cereale fainoase, ceai, cafea, alcool, sosuri, condimente si de produsele marinate.

Spalatura interna cu apa fierbinte

In cazul reumatismului acut, intestinele trebuie curatate zilnic cu ajutorul spalaturilor interne cu apa fierbinte in primele 3-4 zile de cand ai inceput dieta cu suc de portocale. Specialistii recomanda, de asemenea, ca persoanele care sufera de reumatism sa aplice comprese cu apa firbinte pe zonele afectate.


Bai sarate

Baile fierbinti cu apa sarata sunt, de asemenea, benefice. In cazul reumatismului cronic, acestea trebui facute de 2 ori pe saptamana, timp de 3 luni si apoi o data pe saptamana. Partile afectate trebui imbaiate de 2 ori pe zi in apa fierbinte cu sare, si apoi zona trebuie masata cu ulei de masline.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Simona10 pe 4 Oct 2012, 19:00
    articulatii uzate

    Sistemul osteoarticular este afectat in reumatismul articular acut. Se poate ingriji, dar si preveni prin suplimentul Supramax articulatii, cu colagen activ.

    0
    0

  • Mariuca pe 9 Sep 2012, 16:32
    raspuns

    Buna Imgrid, în ce consta tratamentul homeopat. Ma intereseaza si pe mine. Multumesc

    3
    1

  • Ingrid pe 3 Sep 2012, 21:09
    Tratament Homeopat

    Eu am scapat de aceste dureri insuportabile doar cu tratament homeopat, am incercat toate tratamentele medicamentoase cu antiinflamatoare dar nimic nu m-a ajutat. din disperare am ajuns si la tratament homeopat si dupa o saptamana de zile a inceput sa dea rezultate iar dupa 3 saptamani nu mai aveam nicio durere si mi s-au dezumflat mainile si picioarele care aratau asa de umflate de parca m-ar fi intepat un roi de albine.

    25
    5

  • delia pe 11 Mai 2009, 22:21
    intrebare

    Am auzit ca ciresele ar fi farte bune intr-o dieta de cateva zile,o fi adevarat?

    22
    1

  • tiugan pe 21 Iun 2008, 11:42
    Multumesc

    Sunt disperata de dureri si sfaturile voastra sunt bine venite fiindca am citit in alt articol ca fibromialgia nu are leac, mi-ati dat speranta, va doresc sanatate.

    3
    3

  • milica pe 9 Iun 2008, 10:29
    multumesc pt sfaturi

    CU BAILE FIERBINTI NU PREA SE POATE LA MINE AM VARICE!

    4
    0

  • ALINA ARGHIRESCU pe 2 Nov 2007, 20:30
    AM LUAT NOTITE

    DIN CE AM CITIT CHIAR AM FACUT BAILE CU SARE LA PARTILE DUREROASE,MAINI SI PICIOARE DAR TRAG AER IN PIEPT SI VOI INCEPE CURA CU TOT CE SPUNETI DAR AM SI EU O INTREBARE CUM SE FACE APA CU SUC DE PORTOCALE,IN CE PROPORTIE,IAR SPALATURA CU APA FIERBINTE ESTE CLISMA BANUIESC. VA MULTUMESC PENTRU ARTICOL MAI ALES CA NU TREBUIE SA IAU PASTILE... !

    7
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod