5 leacuri eficiente pentru reumatism

Ai probleme cu reumatismul, mai ales acum la schimbările bruşte de temperatură? Simţi durere la nivelul încheieturilor, oaselor şi muşchilor? Iată 5 leacuri care te ajută la nevoie!

Ai probleme cu reumatismul, mai ales acum la schimbările bruşte de temperatură? Simţi durere la nivelul încheieturilor, oaselor şi muşchilor? Iată 5 leacuri care te ajută la nevoie!

 

Termenul de reumatism este folosit ca să descrie dureri şi probleme la încheieturi, oase şi muşchi, potrivit Ligii Române contra Reumatismului. Există peste 200 de boli reumatice (numite şi afecţiuni musculo-scheletice sau articulare), care afectează numai în Europa peste 100 milioane de persoane.

Iată ce soluţii naturale ne-a dat mama natura şi le avem la îndemână!

1. Ghimbirul

Ameliorează durerile articulare. Fierbe 150 de grame de ghimbir ras în 2 litri de apă, după care lasă-l să stea 10 minute.

Strecoară şi foloseşte amestecul în apa de baie. Mai poţi să apelezi la compresele cu ghimbir: opăreşte puţin ghimbirul ras, strecoară şi umezeşte un prosop în această licoare pe care îl aplici apoi pe zona dureroasă.

2. Hreanul

Este folosit din Antichitate pentru tratarea reumatismului cronic, durerilor musculare şi de piept. Răzuieşte o rădăcină de hrean, pune-l într-un prosop şi aplică pe zona dureroasă.

Chiar dacă simţi că te arde, nu te îngrijora, deoarece stimulează circulaţia sanguină şi va ameliora durerea.

3. Sucul de cartofi

Răzuieşte cartofi cruzi şi stoarce sucul. Bea 1-2 linguriţe din acest suc înainte de masă.

4. Lavanda

Adaugă în apa de baie 1/2 cană cu flori uscate de lavandă. Stai în cadă şi relaxează-te! mai poţi să prepari un ceai din 1 linguriţă flori de lavandă la o cană cu apă.

Se poate bea sau poţi să faci o compresă pe care sa o aplici pe zonele dureroase.

5. Nucile

Nu uita de ele! Este indicat să consumi în fiecare zi 4-5 nuci, deoarece sunt bogate în acizi graşi omega 3 şi au capacitatea de a reduce inflamaţiile.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Robert pe 3 Oct 2012, 04:11
    Vand solutie vascoelastica

    SYNOZ Hialuronat de sodiu intraarticular Indicaţii : Produsul se injecteaza in genunchi pentru a calma durerea şi pentru imbunatatirea mobilitatii articulare scazute, asociate cu leziuni degenerative ale genunchiului. Proprietăţi şi modul de acţiune : Lichidul sinovial conţine acid hialuronic fiziologic, responsabil pentru proprietăţile vascoelastice care să permită, prin proprietăţile lubrifiante, mişcări articulare nedureroase. De asemenea, participă la nutriţie a cartilajului. Suplimentarea intra-articulara de lichid sinovial prin injectarea de acid hialuronic imbunatateste proprietatile vascoelastice ale lichidului sinovial. Dupa injectarea intra-articulara, mobilitatea articulatiilor este îmbunătăţită, şi durerea asociata cu leziuni degenerative este eliberata. Pretul este de 150 lei/bucata (TVA inclus)si se poate negocia in functie de cantitate. Acoperim intreg teritoriul Romaniei. Transportul se achita separat (sau poate fi suportat de firma noastra, in functie de cantitatile comandate), odata cu primirea produselor in sistem de livrare ramburs. Telefon: 0723155190 / 0764021317

    1
    1

  • Laura pe 21 Iun 2012, 20:37
    Si functioneaza?

    Ma indoiesc ca doar astea ar vindeca. Au si ele rolul or, dar eu tot in ce zice specialistul ma incred. Am fost si eu cu mama la Clinicco, unde zice crina, si am dat de un doctor bun. Sfaturile lui sunt mult mai bune decat o mie de leacuri babesti.

    0
    2

  • crina pe 2 Mar 2012, 00:16
    ortopedie

    este bine de stiut ca exista sectii foarte bune de ortopedie si in alte orase decat in bucuresti. eu am avut parte de o experienta pozitiva la brasov, la spitalul clinicco. foarte buni si atenti doctori. nu vreau sa intru in amanunte, dar nu am avut un caz simplu deloc

    3
    1

  • Bunatati din natura pe 16 Oct 2011, 12:58
    Bunatati din natura

    Despre cum ne putem folosi de plante si legume:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/2011/02/afinul.html

    2
    2

  • stefan stancu pe 25 Feb 2011, 23:46
    terapie cu lumina polarizata

    Se poate vindeca sau ameliora folosind lumina polarizata. Pentru mai multe detalii si sedinte GRATUITE : stefanstancu@yahoo.com sau 0761779544

    4
    1

  • Pusa Elena Oancea pe 7 Dec 2010, 14:43
    Leacuri bune contra reumatismului

    Cele indicate sunt eficiente! Trebuie completate si cu antireumatice .Dar nucile ,lavande hreanul si ghimbirul sunt bune si la alte boli ale ~~tineretii tarzii~~~ Succes si perseverenta !

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod