Zahar rafinat

Zahărul răspândeşte cancerul în corp

Cancerul se hrăneşte cu zahăr. Zahărul răspândeşte cancerul în corp şi noi îl consumăm într-o cantitate exagerată. Descoperă ce dezastre face în corpul tău!
Potrivit raportului Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului - GLOBOCAN, cancerul de plămâni este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în ţara noastră, urmat de cel colorectal, de sân, de prostată şi de col uterin.

Numeroase cercetări scot la iveală faptul că stilul de viaţă are un impact mai puternic asupra dezvoltării celulelor canceroase decât moştenirea genetică, după cum se arată într-un studiu publicat recent în New York Times. Chiar şi atunci când o persoană are antecedente de anumite tipuri de cancer în familie, stilul dezechilibrat de viaţă este cel care va activa anumite gene care vor permite dezvoltarea tumorilor canceroase, după cum susţin specialiştii.


Cancerul este rezultatul unui stil de viaţă greşit


Cea mai mare parte a cazurilor de cancer ar putea fi evitate, se arată într-un studiu asupra cauzelor acestei boli, publicat în revista Nature. Factorii de mediu și stilul de viață al pacienților constituie principala origine a maladiei, printre celelalte cauze numărându-se toxinele, expunerea la razele solare și obiceiurile alimentare.
Mult în urma acestor elemente se află factorii pur genetici. Astfel că, de majoritatea cazurilor de cancer se face vinovat un stil de viață greșit. Regimurile alimentare, expunerea la razele ultraviolete, fumatul și bolile joacă un rol mult mai important decât moștenirea genetică atât de des invocată. Cercetătorii au mers chiar mai departe şi susţin că, prin eliminarea acestor factori "declanșatori" ai cancerului, s-ar putea evita până la 90% din cazurile de cancer.

Dacă până acum ai crezut că moştenirea genetică este unul dintre factorii de risc cu impact major asupra dezvoltării cancerului, acum trebuie să ştii că specialiştii consideră că modul în care ne alimentăm este mult mai important şi ne poate schimba viaţa. Cancerul nu apare din senin, ci este rezultatul unui proces care se desfăşoară în ani de zile, iar aceste celule sunt alimentate constant, favorizând înmulţirea şi dezvoltarea lor în corp. Cel mai blamat ingredient din alimentaţia noastră zilnică şi care hrăneşte constant celulele canceroase este zahărul.
Consumul de zahăr a crescut exagerat de mult pe cap de locuitor, iar zahărul favorizează dezvoltarea tumorilor şi răspândeşte cancerul în corp. Iar dacă în privinţa altor alimente avem păreri şi studii contradictorii, nimeni nu contestă efectul devastator pe care îl are zahărul asupra organismului nostru.

Dacă în 1830 o persoană consuma în medie 5 kilograme de zahăr pe an, în prezent s-a ajuns chiar şi la 33 de kilograme de persoană pe parcursul unui an. "De la Facere şi până acum 200 de ani, omul nu a cunoscut zahărul. Specia umană este programată să consume glucide (dulciuri) naturale, în care zahărul este în procent de 3-5% (fructe). Deodată însă, a început să consume zaharoză pură, scoasă din contextul celorlalte glucide, în procent de 100%", explică prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar boli interne, în cartea sa "Nu hrăni cancerul!".


Cancerul se hrăneşte cu zahăr: studii


Un consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase. "Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitate mai mare de acid lactic, atât în celulă, cât şi în jurul ei - factori importanţi de creştere tumorală", explică prof. dr.
Pavel Chirilă.

Un studiu apărut în The New York Times arată clar că un consum ridicat de sucuri carbogazoase creşte riscul de cancer endometrial, în special în cazul femeilor care au trecut de menopauză.

O altă cercetare care a apărut în publicaţia Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention arată că zahărul creşte riscul de cancer endometrial, însă consumul ridicat de sucuri carbogazoase are un impact şi mai devastator, dublând chiar acest risc. Astfel că persoanele care consumă cu regularitate sucuri carbogazoase au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer în comparaţie cu cele care nu au în meniu aceste băuturi. Potrivit publicaţiei Natural News, zahărul menţine un mediu acid în corp, favorizează apariţia inflamaţiilor şi hrăneşte celulele canceroase.


"Atunci când mâncăm alimente pe bază de zahăr sau făină albă - alimente cu o valoare glicemică foarte ridicată - nivelul de glucoză din sânge se măreşte cu rapiditate. Imediat, corpul eliberează o doză de insulină pentru a da posibilitate glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină este însoţită de eliberarea unor altor molecule numite IGF, al căror rol este de a stimula dezvoltarea celulelor. Pe scurt, zahărul hrăneşte ţesuturile şi le face să se dezvolte mai rapid. (...) În prezent, cunoaştem faptul că aceste creşteri ale nivelului de insulină şi IGF stimulează, în mod direct, nu numai dezvoltarea celulelor canceroase, ci şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate", explică dr. David Servan-Schreiber în cartea sa "Anticancer".

Prin urmare, un lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră este acela de a limita consumul de zahăr rafinat care a crescut foarte mult în ultimii ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?