5 sfaturi pentru o fiică de neoprit

Tu și fiica ta vă aflați acum într-un moment important al vieții amândurora. Deciziile pe care le iei acum și sfaturile pe care i le oferi vor avea efecte semnificative pe tot restul vieții ei.

O poți susține și ajuta în călătoria ei către adolescență urmând câțiva pași simpli.

Purtați discuții libere
În primul rând ar fi bine să purtați discuții deschise despre schimbările prin care trece. O poți ajuta să treacă mai ușor de pubertate fără să își piardă încrederea dacă îi dai informațiile de care are nevoie. Asigur-o că toate schimbările prin care trece sunt absolut normale, povestește-i despre transformările prin care va trece corpul ei și noile emoții pe care le va simți.

Nu renunțați!
Un studiu arată că 56% din fetele care ajung la pubertate își pierd încrederea în sine.

Perfecționismul, sensibilitatea la critică, frica de esec, îndoiala, acestea sunt doar câteva din lucrurile care ar putea să o facă pe fiica ta să își piardă încrederea în ea. Încurajeaz-o să își urmeze pasiunile și să își învingă temerile. Fiecare lucru nou încercat, fiecare decizie luată, fiecare greșeală asumată, fiecare experiență reprezintă un pas înainte către un adolescent încrezător.

O prietenă bună

Prietenii sunt un alt factor care o vor ajuta să își păstreze încrederea în forțele proprii. La un moment dat va începe să se întrebe dacă arată bine sau nu, ce părere au ceilalți despre ea și îi vor apărea alte gânduri care nu vor face decât să o sece de energie sau să îi scadă încrederea în sine.

Dar chiar și o singură prietenie adevarată înseamnă enorm și poate să o țină pe linia de plutire, așa că ajut-o să își facă prieteni adevarați și de valoare. Amintește-i că pentru a-și face un prieten bun, trebuie ca ea, la rândul ei, să fie un prieten bun.

Ajut-o să se facă auzită!

Când ajung la pubertate, fetele resimt o mai mare presiune de a deveni populare și de a face totul perfect. Sunt bombardate de media cu diverse modele, personaje perfecte care au o viață perfectă și cu mesaje care le spun că nu e de ajuns să fie ele însele. Astfel fetele pot începe să se simtă copleșite, să își pună la îndoială fiecare mișcare și să își piardă încrederea în forțele proprii.

Ajut-o să se facă auzită! Încurajeaz-o să își spună părerea răspicat, fără a-și cere scuze.

Încurajeaz-o să practice în continuare sport
Multe fete ajunse la pubertate renunță la sport, dar chiar sportul este cel care le poate face să fie mai puternice atât fizic, cât și psihic. Încurajeaz-o să practice în continuare sportul ei preferat pentru că o va face să se simtă mai încrezătoare și o va învăța cum să reacționeze în cazul unui eșec, ce înseamnă antrenamentul și strategia.

Pubertatea este o călătorie presărată cu schimbări, experiențe noi, momente frumoase, dar și cu greșeli.

Important nu este numărul lor, ci lucrurile pe care le va învăța fiica ta în această perioadă. Așa că fii alături de ea, susține-o în tot ceea ce face, ascult-o și dă-i sfaturile de care are mare nevoie, iar fiica ta va fi de neoprit!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod