O metoda noua care trateaza cancerul fara operatie

O metoda noua care trateaza cancerul fara operatie

Persoanele diagnosticate cu cancer au acum o solutie neinvaziva pentru a trata afectiunea: prin metoda HIFU-HCU. In ce consta ea si care sunt avantajele, ne spune dr. Nicolae Verga, medic primar radioterapie-oncologie si specialist HIFU.


Este vorba despre o noua solutie neinvaziva care trateaza tumorile canceroase cu ajutorul ultrasunetelor focalizate si reprezinta in momentul de fata, "singura alternativa viabila la metodele clasice de tratament cunoscute in Romania", ne spune specialistul HIFU, dr. Nicolae Verga, Directorul Medical al Centrului Clinic HIFU Terramed, primul din Romania care trateaza tumorile canceroase cu ajutorul acestei metode.

Desi o premiera in Romania, HIFU-HCU (hipertermia conformationala cu ultrasunete) este folosita cu succes de peste 15 ani in state din Europa, Asia si America. Romania este cea de-a patra tara din Comunitatea Europeana unde functioneaza un astfel de aparat si unde se practica ablatia prin hipertermie conformationala cu ultrasunete.


Cand e recomandat acest tratament?


Abia dupa o evaluare preliminara a imaginilor CT sau RMN, precum si o detaliere cat mai precisa a tratamentelor chimioterapice si radioterapice, pacientul este programat sau nu pentru un tratament HIFU. Specialistii sustin ca noua metoda se foloseste pentru a trata formatiunile tumorale benigne sau maligne localizate in: ficat, rinichi, pancreas, os, san, uter, sfera ORL, prostata, muschi, tesutul adipos.

"Nu toate tumorile sunt chimio sau radio sensibile si in aceste cazuri avem la indemana tratamentul HIFU, care spre deosebire de chimioterapia si radioterapia care au un grad inalt de toxicitate si agresivitate s-a dovedit ca nu produce fenomene de rezistenta sau intoleranta terapeutica si nici nu ataca tesuturile invecinate", explica specialistul HIFU.

Chimioterapia provoaca o stare generala afectata, alopecie, diaree, scaderea leucocitelor, a hematiilor, anemie. Cu toate ca aceste reactii sunt reversibile pe timp scurt, ele scad durata de viata a pacientului.

Radioterapia se foloseste loco-regional pentru tumora definita si pentru regiunile unde metastazeaza. In urma ei, pacientului se confrunta cu arsuri pe piele, anemie, scaderea apararii organismului, fibroze extinse.

Tratamentul chirurgical are marele dezavantaj ca amputeaza foarte mult in jurul tumorii, iar bolnavul postoperator suporta socul care se manifesta prin pierderi de sange, infectii, recuperarea fiind foarte anevoioasa.
Pagina:

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • marcu pe 31 Dec 2013, 17:18
  cancer cu metastaze

  in urma cu 16 ani mamei mele i s-a extirpat un san din cauza cancerului.toate bune pana in urma cu 2 ani cand au aparut metastaze pe oase pe care le-a intretinut cu chimo pana in momentul de fata . dar acum 2 saptamani i-au facut o videoscopie si inca ceva care nu retin exact si biletul de iesire a fost procnozat cu metastaza maligna stomac, metastaza rinichi si ficat.ce se pote face are numai 60 ani va rugam din suflet ajutati.........multumesc anticipat

  0
  0

 • czm pe 29 Iul 2013, 12:31
  tata are tumora la burta

  tata al meu are 50 de aniii eu cu mama st disperatii vertictul vine peste 2-3 sapt dak e cancerigen sau nu....cu iau legatura cu dr nicolae verga?

  0
  0

 • vasile ioana pe 7 Iun 2013, 11:21
  tumoare maligna san

  as dori sa stiu cit costa si cum luam legatura cu dr.nicolae verga

  0
  0

 • virginia pe 19 Dec 2012, 08:54
  tumora pancreas

  as vrea sa stiu daca aceasta metoda se foloseste si la pancreas

  2
  4

 • eugenia pe 29 Sep 2012, 13:32
  cancer

  Spuneti mi va rog ce s ar mai putea face mama mea a fost diagnosticata cu cancer la stomac(la iesire)am duso la cluj a operat o dar ni sa spus ca este extins si la burta si ca ar avea noduli cancerigeni si la ficat i a mai estimat intre 6luni si un an de viata oare nu s ar mai putea face nimic are 70 de ani dar asa arata foarte bine nu ar mai fi oare nici o sansa?

  4
  1

 • gruescu ioana pe 27 Aug 2012, 11:41
  se mai foloseste metoda hifu

  Asi vrea sa stiu daca se mai foloseste aceasta metoda pt. ca am citit ca din cauza costurilor ridicate nu se mai fofoseste

  0
  1

 • daniela pe 27 Mar 2012, 00:17
  tatal meu are tumora la vezica urinara

  va rog sa-mi spuneti ce trebuie operat prima data anevrismul infrarenal sau tumora vezicii urinare.medicii il trimit pe tata de la unii la altii.

  3
  1

 • irina pe 24 Mar 2012, 21:54
  tatal meu are cancer la unul din rinichi

  spunetimi va rog cum putem sa ajungem si noi la acest aparat .noi suntem din republica moldova.spunetimi adresa un numar de telefon ceva varog tare mult ajutatima.

  1
  0

 • ileana pe 15 Feb 2012, 16:33
  tumora maligna san

  cu acest aparat oare se pot face sedinte si dupa ce a fost efectuata masectomia , in loc de acele sedinte cu radioterapie? care se fac dupa operatie?

  5
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod