Sănătate. Cum să-ţi odihneşti ochii obosiţi din cauza calculatorului

Foloseşte un exerciţiu dezvoltat de un medic oftalmolog! Descoperă ce alte trucuri utile poţi să aplici ca să scapi de problemă
Când lucrezi mult timp la calculator fără să iei pauze, ochii tăi obosesc mult mai repede şi te poţi confrunta cu senzaţii de usturime sau arsură, lăcrimare şi înceţoşarea privirii, din cauza faptului că nu clipeşti atât de des pe cât ar trebui. Relaxarea şi odihnirea ochilor sunt esenţiale după o sesiune îndelungată de lucru în faţa calculatorului. Iată ce trebuie să faci pentru a păstra sănătatea ochilor.

1. Relaxează-ţi ochii cu un exerciţiu inedit

Un medic oftalmolog şi profesor la Universitatea din Texas propune un exerciţiu inedit pentru relaxarea ochilor după statul la calculator.
Este vorba despre "20-20-20-20", un exerciţiu care presupune ca la fiecare 20 de minute, să-ţi iei ochii de la monitor preţ de 20 de secunde, să clipeşti de 20 de ori şi să priveşti la un obiect mai îndepărtat alte 20 de secunde (sau până numeri în gând la 20).

Repetat de câteva ori pe zi, acest exerciţiu va ajuta ochii să se odihnească şi să nu se suprasolicite.

2. Închide ochii

Din cauza oboselii ochilor, este posibil să te confrunţi cu dureri de cap şi chiar cu stări de somnolenţă şi moleşeală.
Pentru a-i relaxa, cel mai bine ar fi să-ţi opreşti activitatea la calculator preţ de 3 minute. Lasă uşor capul pe spate şi închide ochii. Pentru a putea contoriza timpul, poţi asculta melodia ta preferată. Când se termină, îţi vei simţi ochii mai odihniţi şi mai relaxaţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod