Durerile de cap si de ochi pot fi evitate

Durerile de cap pot fi cauzate de foarte multi factori si reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze pentru care diferite persoane se adreseaza medicului lor generalist. Cele mai multe astfel de afectiuni nu sunt grave si dispar, de regula, de la sine. Pot fi atenuate cu ajutorul unor calmante usoare sau datorita unei schimbari pozitive in stilul de viata.

De asemenea, tensiunile sau durerile oculare, oboseala ochilor si vederea "incetosata" reprezinta cauze la fel de obisnuite pentru controalele medicale... De astfel de afectiuni sufera, in special, persoanele care depun activitati sustinute la serviciu si care lucreaza foarte mult cu monitorul si computerul, o sursa de stres pentru vedere... Durerile de ochi pot fi un semnal al aparitiei durerii de cap, insa pot fi cu usurinta evitate daca tii cont de cateva sfaturi generale.

Care sunt semnalele la care trebuie sa fiu atenta privind durerea de cap si ochi?


O durere de cap poate varia de la un sentiment de tensiune in zona fruntii sau a cefei pana la junghiuri intepatoare si ascutite. Aceste dureri iti pot afecta intreaga suprafata a capului sau doar o parte, iar durerea se poate "deplasa", iti poate afecta vederea sau poate cauza chiar greata si senzatie de voma, in cazul in care devine acuta. Cele mai obisnuite tipuri de durere de cap sunt cele de tensiune si migrenele.

Durerile de cap de tensiune nu dureaza, de regula, foarte mult timp.
Printre simptomele acestora se numara:

o durere generalizata, care nu este neaparat "concentrata" asupra unei anumite parti a capului;
senzatia de presiune in zona capului, a gatului sau a cefei si a ochilor.

Migrena, adesea o durere puternica, te poate scoate "din circulatie" pana la trei zile... Acest tip de durere este, in general, localizata intr-o anumita parte a capului, fiind insotita adesea de senzatia de ameteala si de voma. Alte simptome de care s-ar putea sa ai "parte":

vedere incetosata;
poti vedea lumini intermitente sau puncte negre;
vorbire greoaie si neclara;
senzatia de intepaturi in maini si in zona fetei.

Oboseala ochilor poate fi o cauza a durerilor de cap pe care le traiesti la munca. Este foarte posibil sa suferi din aceasta cauza daca:

esti constienta de faptul ca ai ochii foarte obositi si ai o senzatie de mancarime sau de iritare in zona lor;
de foarte multe ori iti suprasoliciti ochii sau ai dificultati in a vedea obiectele aflate la distanta, dupa ce ti-ai concentrat privirea asupra obiectelor aflate in imediata apropiere, sau invers;
temporar, ai privirea incetosata;
suferi de ameteala sau dureri de cap.

Cauzele durerile de cap si de ochi


Exista foarte multi factori declansatori pentru acest tip de afectiuni si multi dintre ei pot fi evitati. Chiar daca programul de lucru nu iti permite sa ai foarte multa grija de sanatatea ta, nu este nimic mai de pret decat aceasta.
Incearca sa iti corectezi stilul de viata, pentru a te putea bucura de fiecare zi in parte si, de ce nu, pentru a munci mai eficient. Nu vei da niciodata randament daca simti ca cedezi...

Printre cauzele declansatoare se pot numara:

stresul;
pozitia incorecta la birou;
o zona de lucru "stufoasa" si in dezordine;
oboseala ochilor;
abuzul de alcool.

Cauza aparitiei migrenelor o reprezinta o alterare a dimensiunii vaselor de sange din apropierea creierului, iar unii dintre factorii declansatori sunt:

anumite alimente, cum ar fi ciocolata sau produsele lactate;
alcoolul;
stresul prelungit;
luminile, zgomotele si mirosurile puternice;
in cazul femeilor, utilizarea pilulelor contraceptive.

Persoanele care lucreaza foarte mult pe computer pot avea ochii si vederea afectate daca stau foarte mult in fata unui monitor. Astfel, vederea le slabeste si au dificultati la citit textul afisat pe monitor.

Unele dintre cauzele aparitiei acestor dureri sunt reprezentate de faptul ca:

iluminatul este deficitar;
unghiul vizual este foarte prost;
contrastul intre lumina monitorului si background este foarte puternic;
lucrul se desfasoara prea aproape de monitor si/sau de un anumit document.

Cum pot fi tratate aceste afectiuni?


Majoritatea durerilor de cap vor trece de la sine sau cu ajutorul unor pastile cum ar fi paracetamol, aspirina sau ibuprofen. Ai grija sa nu exagerezi cu aceste calmante - intotdeauna citeste prospectul si apeleaza la sfatul farmacistului.

Daca suferi de o durere de cap sacaitoare, incearca sa:

iei o pauza si sa te relaxezi;
eliberezi tensiunea prin exercitii de stretching sau printr-un masaj usor al fetei, gatului, cefei si al capului.

Daca experimentezi urmatoarele simptome, consulta-ti imediat medicul generalist sau specialistul in medicina muncii:

durerea de cap se accentueaza si/sau nu a dat inapoi dupa cinci zile si/sau nu raspunde la tratamentul medicamentos cu calmante usoare;
suferi de o durere acuta si vedere incetosata, combinate cu senzatia de ameteala si de voma;
brusc, suferi de junghiuri puternice in zona tamplelor, cu senzatie de voma si ameteala;
ai in mod constant perturbari ale vederii;
experimentezi dureri de cap recurente, cu probleme de memorie, lipsa de concentrare si oboseala.

Ce pot face in cazul durerilor de cap si ochi?


Acest mic ghid te va ajuta sa previi durerile de cap si oboseala ochilor in contextul serviciului:

Asigura-te ca scaunul, biroul si monitorul tau sunt asezate in cele mai confortabile pozitii pentru tine. Intotdeauna stai dreapta, cu spatele sustinut, si foloseste un scaunel pentru odihna picioarelor, in cazul in care acestea nu ating podeaua.

Evita contrastul puternic intre lumina monitorului si cea din background.

Pastreaza-ti in permanenta monitorul curat.
De asemenea, foloseste un ecran protector, antireflex, si ochelari de protectie, cu lentile de acelasi tip.

Asigura-te ca biroul in care lucrezi este bine ventilat sau incearca sa lucrezi langa o fereastra deschisa - ai nevoie de cat mai mult oxigen.

Ia pauze regulate (teoretic, la fiecare 15 minute trebuie sa faci o pauza de privit in monitor) si plimba-te, daca simti nevoia, pentru a te dezmorti si a ajuta ochii sa se relaxeze. Seteaza contrastul si luminozitatea monitorului tau la niveluri acceptabile.

In timpul pauzelor, concentreaza-ti privirea asupra unor lucruri aflate mai departe de tine, pentru a-ti odihni muschii oculari.

Daca iti copiezi un document tiparit in computer, asigura-te ca atat documentul respectiv, cat si monitorul se afla la aceeasi distanta de ochii tai. Pentru a facilita acest lucru, asaza-ti foile pe un clipboard.

Mergi in mod frecvent si regulat la controale oftalmologice.

Incearca, oricat de greu ar fi, sa eviti stresul la munca.

Odihneste-te mai mult (si mai bine!) noaptea. Sunt recomandabile cel putin 8 ore de somn. Incearca sa te tii de acest program!

Evita abuzul de alcool.

Daca esti fumatoare, renunta la acest viciu si, de asemenea, redu numarul cestilor de cafea pe care le bei in timpul saptamanii.
 

Comentariile 51-100 din 134

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sprynty pe 13 Feb 2011, 16:34
    durere de cap si ochi

    ma doare capul ,in special noaptea cand dorm,iar ochi ma dor din orbite.

    66
    23

  • ana-maria pe 1 Feb 2011, 11:43
    dureri de cap cand ma trezesc

    buna.eu am dureri de cap in momentul in care ma trezesc nu inteleg de ce? durerea apare o zi da una nu..va rog sa ma ajutati cu un sfat sa merg la doctor acum doi ani eram fumatoare m-am lasat durerea de cap a disparut dar acum a reaparut..va multumesc

    14
    12

  • Jules pe 13 Ian 2011, 20:24
    usoare dureri de cap

    Simt niste dureri de cap anemice, adica nu sunt acute deloc, ba in partea stanga undeva in zona urechii, ba prin partea dreapta sus... Sunt ca niste puncte de durere cam prin tot capul Am probleme cu ochii, port ochelari de la 3 ani cred sau chiar mai putin si stau foarte mult la calculator In ultimul timp(cam o saptamana), nu am mai acordat atentie calculatorului decat 2,3 ore seara Va trebui sa port ochelarii tot restul vietii cred pt k am o dioptrie foarte mare din cate stiu Ce ar trebuii sa fac ? Mai mult ca sigur e din cauza calculatorului si cu problemele la ochi pe care le am nu cred ca este bine As dori sa primesc niste sfaturi !

    30
    10

  • maria pe 10 Ian 2011, 06:19
    dureri de cap si ochi

    apar de la curent , calculator, , migrene, stres

    20
    9

  • elena pe 9 Ian 2011, 12:25
    dureri de tampla

    Am o gripa foarte urata si cand tusesc,acum si cand nu tusesc,ma doare foarte tare tampla dreapta,nu stiu ce sa fac,imi trec nistee junghiuri prin tampla,dar,cred,nu ne raspunde nimeni,oricum,va multumesc

    7
    10

  • dany pe 7 Ian 2011, 12:52
    dureri de cap si ochi

    sunt dan din cta.si am dureri de cap cam de 7,8ani si ma mai doare si ochi cind apas pe pupile problema e ca iau cam 10-20de pastile zilnic fasconal ce trebuie ca sa fac am fost si la tomograf si rmn si au zis ca nu am nimic si acum miam facut un control la ochi si cu ochiu drept vad putin in ceata si doctoru a spus ca si asta e o cauza va rog spunetim ce sa fac ca inebunesc de durere multumesc astept un ras. ma doare tot capu

    30
    11

  • mioara pe 29 Dec 2010, 10:25
    dureri de ochi

    de cateva zile ma sicaneaza o durere mai mare la ochiul drept, cu toate ca port ochelari, dar lucrez 8 ore la calculici, sunt f.necajita si am impresia ca nu mai vad nici cu ochelari

    23
    12

  • dragomir pe 19 Dec 2010, 17:51
    dureri de cap

    ce inseamna cand ai dureri de cap care persista aproape in fiecare zi in special cand ma urc in masina si ameteli, stari de voma. ce pot sa fac ?urgent ca nu stiu ce sa mai fac pt ca medicinali eu nu vreau sa iau prea multe.

    15
    15

  • alexandru vasile pe 17 Dec 2010, 18:48
    ma doare foarte tare ochiul stang

    ce tre sa fac ?

    37
    14

  • radu ana pe 24 Nov 2010, 21:33
    dureri de cap

    ma doare capulnumai intro parte pe partea stanga la ceafa vreau sa stiu de la ce e

    12
    6

  • Anicuta pe 22 Nov 2010, 10:55
    Buna ma doare capul

    Buna...am dori sa va spun si durerea pe care ma apasa de atata timp. Ma doare capul ingrozitor de tare in emisfera stanga frontal cateodaca cu tot cu ochii, ma simt mai mereu obosita, stare de somnolenta permanenta. nu stiu ce se intampla cu mine...va rog sa ma ajutati ast un raspuns, multumesc mult,,,o zi buna in continuare

    38
    6

  • carmen pe 18 Nov 2010, 12:37
    Raspuns-sugestie pentru CALUGARITA

    acum catva timp in urma pateam la fel si am observat ca este din cauza faptului ca sambata si duminica nu beam cafea!! in timpul saptamanii imi beau cafeaua la servici.. de atunci, primul lucru pe care il fac sambata si duminica dimineata este cafeaua (nu multa si nu prea tare... ) Poate te ajuta parerea mea. Sanatate.

    26
    13

  • calugarita pe 16 Nov 2010, 14:33
    dureri de cap numai sambata si duminica

    Buna ziua,poate nu ma credeti dar pe mine ma doare capul foarte tare doar sambata si duminica ,un fel de migrena,nu pot sa iau pastile pentru ca le dau afara ,ce imi recomandati , dupa cum vad in acest sait nu raspunde nimeni oare se va gandi cineva si la noi si ne va da un raspuns

    12
    5

  • ALEXANDRA pe 8 Nov 2010, 12:34
    DUERE DE OCHI

    Buna ziua! De ieri am o durere la nivelul ochiului drept, undeva inauntru, oarecum intre arcada si ochi...e greu de explicat unde anume...ma doare daca misc ochiul brusc si mai ales daca ridic privirea in sus...Ar trebui sa ma ingrijorez?!

    18
    9

  • carmen-gabriela pe 16 Oct 2010, 14:18
    dureri de cap si ochi

    de cateva luni am niste dureri f. mari de cap si ochi. in general incep dimineata cu durere de ochi,ceaga si apio capul nu stiu ce sa mai fac ,am luat paracetamol de 1 g,am luat naproxemo,ibupofren dar nici o ameliorare,acum mai nou am si un nod in gat care nu ma lasa inghiti foarte bine.

    25
    12

  • niko pe 11 Oct 2010, 17:22
    dureri de cap

    ptr dureri groaznice de cap ..ameteli...febra ce as putea sa iau?am luat tot ce mi s-a spus si degeaba....va rog daca stie cineva vr-un tratament bun....va multumesc

    5
    16

  • cristi pe 11 Sep 2010, 16:58
    dureri de cap si de ochi

    salut am o durere de cap care persista tot timp mai ales dimineata cind ma trezesc. ma doare ochii urechia dreapta si ceafa. astept e-mail

    14
    4

  • alex pe 25 Iul 2010, 10:26
    dureri de cap

    buna ziua! am o problema si sunt f nelamurita si nu stiu ce as putea sa fac.am o durere de cap in partea dreapta cu tot cu tampla cel putin o data pe saptamana.aceasta durere se mainifesta ca niste junghiuri care apasa pe tampla.imi putetti spune ce sa fac.multumesc anticipat!

    13
    6

  • Ciobanu Vasile-Tristan pe 23 Iun 2010, 10:48
    durere de ochi stang

    Buna ziua, am cautat pe diferite site-uri despre aceasta problema pe care o are un prieten, problema cu care se confrunta este de aproximativ 4 ani, in anumite anotimpuri, mai des ianra il ia o durere infernala la ochiul stang,nici nu poti vorbi cu el.Tin sa precizez ca tine cateva ore(2-3) pe urma il lasa ...seara ii revine din nou. A fost la diferiti doctori in Satu Mare, Cluj, Timisoara, Tg.Mures...daca aveti vre-o parere ce-ar putea fi va rog sa-mi raspundeti pe e-mail.Va multumesc !

    19
    8

  • anca p. pe 8 Iun 2010, 13:38
    dureri de cap deasupra cefei

    am dureri de cap in toata partea capului "in spate" sau deasupra cefei. Durerile sunt in fiecare zi si mai ales cand ma trezesc si dupa. Care sunt cauzele generale ale acesotr dureri in aceasta zona ?

    33
    9

  • anca pe 27 Mai 2010, 14:57
    dureri de cap partea stanga

    buna,dupa ce am nascut in urma cu 9 luni am ramas cu o durere groaznica pe partea stanga a capului incluzand si ochiul stang.e drept am ceva probleme cu vederea dar prea putin,miopie 0,25 inainte de nastere,dar ochiul drept e mai afectat decat cel stang,cred am aceste dureri de la injectiile facute pt dilatatie si perfuzii avand in vedere k am stat 2 zile in perfuzii pt ca nu aveam dilatatia necesara nasterii.daca cineva imi poate afirma acest lucru sau poate exista alta cauza de care nu stiu inca.mulmumesc frumos

    33
    4

  • mihaela pe 25 Mai 2010, 14:20
    dureri de cap si ochi,doar partea dreapta

    buna ziua,locuiesc in londra am o fetita de 2 ani si jumatate iar dupa ce am nascut am ramas cu niste dureri de cap si ochi dar doar pe partea dreapta am fost constant la doctorii pt ca nu vor sa imi faca nimic si m-am dus pe capul lor de cate ori am putut.Este o durere groaznica pana si nasterea a fost mai usoara.Prima data mi-au dat ochelari dar durerile nu au disparut au inceput sami de a pastile din ce in ce mai puternice si incepusem sa nu mai pot sta fara ele asa ca le-am lasat.aici in tara asta nu vor sati faca un tomograf sau o raza ceva decat dak esti aproape mort.nu stiu ce sa fac nu pot muncii nu imi pot duce fata la gradinita cand ma doare capul nu pot face nimic.datimi un sfat nu exista nimic in afara de calmante?poate fii o sinuzita poate fii altceva?.....miltumesc mult

    14
    7

  • anca pe 9 Mai 2010, 13:22
    ma doare foarte tare capu

    am o problema......eu am purtat ochelari de la 3 ani pana in cls a8a.apoi nu am mai purtat o perioada de aproximativ 4 ani.am 20 de ani si in urama cu 2 ani sa zicem a inceput sa ma doara foarte tare partea dreapta a capului.eu am probleme cu ochiul drept.am stat asa cu acele dureri o perioada de 1 an si ceva,apoi simteam ca nu mai rezist si m-am dus la oftalmolog sa-mi fac ochelari.mi-a facut control mi-am luat ochelarii dar nu mi-a zis ca sufar de ceva,insa acum port ochelarii si tot nu ma lasa durerea de cap.uneori ma trezesc si noaptea cu durere de cap.durerea se manifesta prin intepaturi puternice,imi pacrimeaza ochiul drept si simt ca nu pot sa-l mai deschid,imi vine o stare de voma si alteori cand ma doare foarte tare ma inteapa pana dupa ureche toata partea dreapta.nu stiu ce sa fac sa scap de durere ca de aproximativ 2 ani o am simt ca nu mai rezist.astept un raspuns.multumesc!

    19
    9

  • misualexa pe 18 Apr 2010, 23:31
    dureri de picioare

    Buna seara, as dori sa va aduc la cunostinta problema mea, care consta in dureri groaznice la picioare de la genunchi in jos si in special dimineata cind pun piciparele pe pamint pina fac rodajul la citiva pasi. va rpg sa-mi dati un sfat. multumesc anticipat.

    8
    10

  • Veve pe 28 Mar 2010, 18:59
    dureri de cap, durerea si lacrimarea ochilor

    de la un timp a inceput sa ma doara ochii si sa ma doara capul.dar nu e doar asta..cateodata imi mai apare cate o pata in ochi..oare o sa port ochelari de vedere?Multumesc!

    12
    5

  • simona dinica pe 25 Mar 2010, 11:43
    ma doare capul!

    patesc de mi se infunda urechile in momentul in care ma doare capul mai mult ceafa si la tample.Am luat si ibalgin si paracetamol sinus si tot nu imi trece, zilnic ma doare.stresata la locul de munca nu sunt distanta monitorului fata de mine e relativa nu ma deranjeaza dar nu stiu de ce ma doare in continuare capul.multumesc anticipat!

    9
    5

  • seby pe 23 Mar 2010, 17:26
    dah7dfai4ew

    MAMA MEA NU SE SIMTE BINE CREDETI CA PUTETI SA O AJUTATI VA ROG .EU STAU N CALAFAT JUDETUL DJ.NR 7 .

    14
    6

  • mirela pe 26 Feb 2010, 18:49
    dureri de tample

    Am 15 ani,si am dureri de tample foarte dese. nu suport lumina si zgomotele. de obicei cand ma enervez ma dor tamplele si la suparare,insa sunt momente cand ma dor de la sine...si nu'mi trece cu nimic decat cu cartofi pusi la tample..oare am ceva grav??

    11
    4

  • florica p. pe 9 Feb 2010, 16:49
    vedere pana la negru

    Mi se intampla ca uneori,sa mi se reduca campul vizual pana vad doar intr-un punct sau deloc,apoi imi revin tot treptat. Criza ,din momentul aparitiei pana cand am din nou vederea limpede, tine cam 30-40 min. si e urmata de dureri de cap si o oboseala a ochilor. Nu e de la ochi pt. ca am facut analize in acest sens. Poate imi spune cineva ce alceva ar putea fi si incotro s-o apuc.Multumesc si sanatate tuturor.

    14
    10

  • teglas ramona pe 17 Dec 2009, 15:36
    durere de cap si ochi cu varsaturi ,transpiratii, stari de greata

    Buna ziua.Nu stiu cui sa mai cer parerea deoarece de cateva saptamani tatal meu se simte f.rau.A inceput treptat cu dureri de cap,ochii rosii si o vedere greoaie.Dupa o calatorie cu trenul a inceput cu stari de greata groaznice .A doua zi l-au internat in spital unde i-au facut investigatii.In prima faza i s-a spus ca este suspect de glaucom dar pana la urma au zis ca s-au inselat.L-au trimis la Neurologie unde i s-a facut tomograf.In urma interpretarii i s-a spus ca nu are nimic.De la neuro l-au trimis la ORL unde i s-a spus ca are o sinuzita mai veche netratata.I-au prescris medicamente pt. sinuzita si l-au externat.Durerea de cap si de ochi persista si are in continuare tulburari de vedere.Nu stiu ce sa fac.M-am gandit sa duc filmul de la tomograf si altor medici.Astept sfatul dumneavoastra.

    23
    4

  • badeanu geanina pe 1 Dec 2009, 12:18
    dureri de cap groaznice insotite de transpiratii.stari de greata.voma

    buna ziua.va scriu ca am ajund intr-un stadiu in care chiar nu mai am ce sa fac. Prietenul meu are niste dureri de 3 ani de zile ff groaznice,am facut investigatii ,am facut tomografie.RMN,s-a lasat de fumt si pur si simplu nu scapa de ele si mai ales acuma sunt zilnice si mai intense si mai de lunga durata.va rog ajutati ma

    10
    4

  • badeanu geanina pe 1 Dec 2009, 12:15
    dureri de cap groaznice insotite de transpiratii.stari de greata.voma

    buna ziua.va scriu ca am ajund intr-un stadiu in care chiar nu mai am ce sa fac. Prietenul meu are niste dureri de 3 ani de zile ff groaznice,am facut investigatii ,am facut tomografie.RMN,s-a lasat de fumt si pur si simplu nu scapa de ele si mai ales acuma sunt zilnice si mai intense si mai de lunga durata.va rog ajutati ma

    21
    4

  • poloboc alexandra pe 17 Nov 2009, 19:01
    dureri f acute de cap asociate cub dureri d ochi,greata si oboseala

    am avut un avort spontan acasa la unbebe d 3 luni si am pierdut 3L de sange pana sa ajung la spital...acolo nu au avut de unde sa imi puna sange si a doua zi miau dat drumul acasade atunci insa am ramas cu dureri de cap,vedere incetosata,dureride ochi,stari de voma,greata, lipsa poftei de mancare.....si nu trec cu analgezicele obisnuite. ce trebuie sa fac?

    9
    5

  • nimirceag stefan pe 30 Aug 2009, 15:09
    sanatate

    cu siguranta voi urma aceste sfaturi si sunt sigur ca va fi bine.multumesc

    7
    5

  • oprea gabriela pe 30 Aug 2009, 14:47
    dureri de cap si de ochi

    de cativa ani am dureri de cap in zona cefei iar de un an persista durere la ochiu stang simt ceva inauntru tot timpul si cateodat vad si dublu . ce pot face ? cine ma poate ajuta?

    12
    3

  • andreea pe 4 Aug 2009, 12:33
    intepaturi

    buna.am si eu o problema.ma inteapa capul in partea stanga,,de la intepatura parca imi lacrimeaza ochiul stang..nu stiu care este cauza..ma puteti ajuta si pe mn cu un sfat? multumesc!!

    9
    4

  • alex pe 30 Iul 2009, 20:38
    durere de cap de urechi si de ochi

    buna.de zile bune am o durere de cap,ochi si urechea dreapta.daca stau intins pe spate si ma ridic in picioare ametzesc si nu mai vad bine.(si uit repede lucruri care sunt usor de tinut minte)ochii ma dor cand ma uit in sus-jos,stanga-dreapta.iar urechea ma doare incontinu si am o rana inauntru iar daca apas pavilionu simnt ca si cum as avea in pavilion cuie:((si incepe sa ma doara si cealalta ureche.ajutatzima va roogg.multumesc

    17
    5

  • alina pe 28 Iul 2009, 21:40
    Durere de cap

    buna.ma doare partea dreapta a capului si simt ca abia imi pot tine capul pe umeri...m-a mai durut si partea stanga cateva zile la rand,in plus imi si arde capul...:(:(:(

    4
    7

  • Laura pe 3 Iul 2009, 13:49
    durere de cap si de ochi

    Buna .De 2 zile am o durere de cap ingrozitoare .... in sensu ca ma doare si ceafa si ochii ff rau ,plus ca la calc simt ca imi fuge vederea in alta directie :(

    7
    4

  • Mihaela pe 12 Iun 2009, 20:12
    durere de cap

    am dureri de cap foarte dese nu pot sa mai tin nici ochi deschisi ma simt foarte obosita si sant foarte nervoasa nu mai suport nimic sant foarte schimbata nu ma mai recunosc tot timpul eu sant obosit

    3
    3

  • Ymy pe 8 Mai 2009, 18:04
    Dureri de cap

    Buna,de aproape 2 ani de zile ma doare o parte a capului...cateodata ma ametesc si daca imi ating acel punct unde ma doare ma doare mai mult sau ba' daca ma enervez.mie frica ca acuma 2 ani de zile am cazut de pe cal..si m-am lovit..se poate sa ma doara din cauza aia?..mie frica sa nu cumva sa am tumoara!!Raspundeti-mi va rog la intrebare.Va multumesc mult !

    4
    5

  • Cosmina pe 8 Mai 2009, 15:20
    dureri de cap

    Buna,de 7 luni am dureri foarte puternice de cap,ameteli,imi amorteste o parte de cap,nu mai am pofta de mancare,nu pot sata prea mult in picioare k mi se face rau,ma enervez foarte repede si fara motiv si cum ma enervez ma doare si mai rau capul,asi vrea sa stiu ce pot face. multumesc

    1
    1

  • lavinia pe 16 Apr 2009, 18:10
    dureri de cap

    am uitat sa specific ca sunt aproape tot timpul sub tensiune si de ceva timp vad punctulete negre in fata ochilor.multumesc

    6
    0

  • lavinia pe 16 Apr 2009, 18:05
    dureri de cap

    buna, si eu ma confrunt cu dureri de cap,ameteli si in plus mai imi si vajaie capul tot timpul.nu mai stiu care este cauza.multa lume zice ca totul este pe baza de stres.oare aceasta sa fie cauza?nu stiu ce sa mai cred.ajutati-ma . va multumesc

    2
    0

  • CARMEN pe 2 Apr 2009, 09:55
    dureri de cap si ochi

    Buna ziua am si eu o problema ;nu stiu cu ce sa incep ?Ma doare capul dar undeva dupa cap si ma dor si ochii in cap .ma si inteapa uneori in cap am si spondiloza poate sa fie de la asta?nu suport aerul foarte rece mai ales iarna sau sa stau cu capul ud .iar daca imi pun ceva foarte cald pe capsau in jurul gatului mie binee un chin ptr mine am 32 de anisi sa stiti ca port si ochelari de cativa ani buni .Va rog frumos dati-mi un sfat un raspuns ceva am luat si pastile si sedinte am facut ;masaj ultrasunete am facut si o radigrafie la coloana cervicala si au zis ca am niste ciocuri la c5 si c6 asta acum vreo 2 ani si asa ma chinui nu mai zic ametele si durei de cap si dureri de gat ma-m saturat nu mai stiu ce sa mai fac ajutati-ma va rog mulumesc

    3
    5

  • mihai pe 3 Mar 2009, 15:07
    ma deranjeaza lumina de orice fel

    am postat si eu mai sus,ne raspunde cineva,chiar am o problema si nu stiu ce sa mai fac

    9
    4

  • Ilina Roxana pe 26 Feb 2009, 09:43
    probleme cu vederea

    In ce consta tensiunea mare a fondului de ochii?Si cu ce afecteaza vederea?Va rog dati-mi un sfat!Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

    2
    5

  • mihai pe 26 Feb 2009, 09:33
    ma deranjeaza lumina de orice fel

    buna ziua1 am si eu o problema de vreo 2 ani,vad bine satu in fata calc cateva ore pe zi,dar am probleme si cand nu stau la calc,dureri de cap f dese,si sensibilitate f mare la orice fel de lumina,am fost la numeroase controla oftalmo si tot e ok ,nu vor sa imi dea ochelari ,mi-a iesit 0,50 la ciclopegie,am facut singur ochelarii dar nu ma ajuta ,vad mai bine fara.am facut tomografie ,analize,la sinusuri e ok.atunci de unde aceasta obaseala,durere de cap f dese,si mai ales sesibilitatea la lumina f mare de imi vine sa inchid ochii chiar dac este innorat.multumesc.

    1
    5

  • costi pe 18 Feb 2009, 13:50
    duri de cap intepaturi

    buna ziua nici nu sthiu cum sa incep...de cateva luni ma confrunt cu o boala de cap, ametesc ma sufoc incepeau sa ma doara fiecare rrgan in parte,am fost mi-am facut analize tomografie RMN, si nu mi-au gasit nimika faptul este ca mau lasat unele dureri si m-au laut astea de cap ametesc ma inteapa in creier simt, si ma ia cu palpitati dupa accentuarea intepaturi, va rog dati un sfat nu pot sa ies nicunde din cauza ca mie frica daca mi se face rau... va rog dati un sfat Va multumesc!!

    9
    3

  • mari pe 6 Feb 2009, 12:13
    duri de cap si ochiul stang obosit

    Ma doare capul de cateva zile (am sinuzita),si ma inteapa in ochiul stang ,nu mereu ,rare ori,si-l simt obosit ,citesc foarte bine , As vrea sa stiu .de unde este si ce trebuie sa fac ,o fi de la sinuzita ?

    13
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod