Transpiratia in exces poate fi de domeniul trecutului!

Deja nu mai este o joaca - vara se anunta sufocanta si ne aflam abia la inceputul ei... Te ascunzi de caldura pe unde apuci si incerci sa iti protejezi pielea de radiatiile ultraviolete folosind produse cu factor de protectie (SPF) cat mai ridicat. Ceea ce nu poate fi decat laudabil. Ce putem face insa impotriva transpiratiei in exces si cum o putem "dovedi"? Iata cateva remedii la indemana, care te pot scuti de situatii stanjenitoare...

Alcool sanitar si extract de hamamelis

Foloseste pentru zona axilelor, in loc de antiperspirant, alcool sanitar, otet alb sau o solutie pe baza de extract de hamamelis - efectul sau calmant, astringent si antiinflamator este bine cunoscut.

Piatra-acra

Incearca sa folosesti in loc de antiperspirant alaun sau piatra-acra. Nu va pastra pielea la fel de uscata si de proaspata ca si antiperspirantul sau deodorantul, insa aceste produse blocheaza actiunea glandelor tale sudoripare si contin clorohidrat de aluminiu, substanta cancerigena care poate duce la probleme ulterioare de sanatate (este una dintre cauzele presupuse ale aparitiei cancerului de san).

Otet de cidru de mere

Acest otet elimina mirosul neplacut de transpiratie din zona axilelor, deoarece reduce pH-ul pielii.
Bacteriile nu pot supravietui in zone cu pH redus.

Otet alb

Inmoaie un burete demachiant in otet alb si tamponeaza usor zona axilelor, in loc de antiperspirant. Mirosul de otet dispare in cateva minute, iar tu vei fi scutita de neplacutul miros de transpiratie intreaga zi!

Pudra de talc pentru bebelusi

Aplica pudra de talc pentru bebelusi in zonele cu transpiratie excesiva.

Servetele umede pentru bebelusi

Aceste produse iti pot fi si ele utile, dar nu neaparat extrem de eficiente. Servetelele umede vor da rezultate doar pe termen limitat. Sunt utile in special in clipa in care treci printr-un moment foarte tensionat sau emotionant. In astfel de situatii, hormonii sexuali produc fluid (transpiratie) in zona axilelor si a zonei genitale si, in combinatie cu bacteriile, determina mirosul neplacut al corpului.

Bicarbonat de sodiu

Poti apela oricand la acest "nimicitor" al mirosului neplacut al corpului.
Poate fi folosit in loc de antiperspirant sau deodorant. Pur si simplu aplica pudra pe pielea extrem de uscata si de proaspata din zona axilelor - va ucide bacteriile si va ajuta absorbtia transpiratiei. Amidonul de cereale poate fi folosit in loc de bicarbonat de sodiu sau in amestec cu aceasta substanta.

Patrunjel sau lucerna

Frunzele mestecate de patrunjel, lucerna sau alte plante cu frunze verzi pot ajuta la diminuarea sau neutralizarea mirosului neplacut al corpului, datorita efectului de dezodorizare al clorofilei.

Ridichi

Aceasta reteta va da roade in lupta impotriva transpiratiei: la sucul obtinut de la 24 de ridichi, adauga 1/4 de lingurita de glicerina. Introdu acest amestec intr-un tub sau intr-o sticla cu pulverizator. Foloseste pe post de antiperspirant sau pentru reducerea mirosului neplacut al picioarelor.

Rozmarin

Este o planta aromata antibacteriana. Dizolva de la 8 pana la 10 picaturi de ulei esential de rozmarin in 30 ml de apa si apoi aplica solutia pe suprafata de piele supusa transpiratiei excesive.

Salvie

Specialistii sugereaza faptul ca, datorita unei cani de ceai de salvie, consumate zilnic, poti scapa sau, cel putin, poti reduce activitatea glandelor sudoripare.
Acest lucru este valabil in special in cazul persoanelor care transpira excesiv din cauza emotiilor sau a tensiunii. Pentru o cana plina, foloseste 1 1/2 lingurite de frunze uscate de salvie sau doua pliculete de ceai de salvie. Lasa ceaiul la fiert timp de zece minute. Bea continutul in doze mici, pe parcursul intregii zile.

De asemenea, s-a constatat ca un efect deosebit impotriva mirosului neplacut al corpului il are amestecul de frunze proaspete de salvie cu sucul de rosii.

Arborele de ceai

Este o planta antibacteriana. Foloseste aceasta solutie pe post de antiperspirant, aplicata pe piele, acolo unde este necesar: 2 picaturi de ulei esential de arbore de ceai dizolvate in 30 ml de apa.

Sucul de gulie

Sucul de gulie reduce mirosul neplacut de transpiratie din zona axilelor, avand o eficacitate de pana la 10 ore. Razuieste o gulie si stoarce-i sucul pana obtii doua lingurite pline.
Spala-te la subrat si apoi freaca in mod viguros zona axilelor cu suc de gulie - pentru fiecare axila, este de ajuns continutul unei lingurite de suc.
 

Comentariile 51-81 din 81

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina licanescu pe 24 Mai 2011, 10:39
    transpiratie

    buna eu am avut ani de zile probleme cu transpiratia excesiva ,eu locuiesc in anglia iara aici am gasit un produs numit DICLOR lam folosit este super ok dar in schim miau aparut o pata maro sub brrat.nu stiu ce sa fac ca sa dispara. ma puteti ajuta?multumesc

    2
    2

  • cristina pe 16 Mai 2011, 21:52
    cum sa scapi de transpiratie?iata rezultatul!

    Buna Ariana!Te salut din spania.Si eu aveam aceeasi problema ca si tine dar am gasit solutia,folosesc un roll-on pe nume Perspirex care l-am cumparat de la farmacie de aici din spania,nu stiu dac exista si in ro.O fata mi-a spus ca in ro.se gaseste alt produs pe nume Maxim si se cumpara de pe internet sau din farmacii,numai ca nu se gaseste in toate farmaciile si costa 62 de lei.Sper sa scapi si tu de transpitatie,la mine este deja de domeniul trecutului,in doar o saptamana am scapat de ea.Aici in spania e foarte cald 30 de grade iar eu sunt uscata la sub brat.I-ti urez succes!!!

    6
    1

  • ariana pe 11 Mai 2011, 09:55
    transpiratie la axile

    buna.am 16 ani...si de cand am intrat la liceu nu stiu cum sau de ce dar m am schimbat foarte mult ..inca din iarna am inceput sa transpir,dar la un subrat transpiram mai mult, iar la celalalt abia se vedea bine era iarna atunci,si era ceva mai bine pt ca ca aveam bluze mai groase,iar acum,chiar si daca afara sunt 15 grade si ploua, eu tot transpir, inainte mirosea transpiratia dar vreo 2 saptamani am folosit bicarbonat de sodiu si mi a inlaturat mirosul, dimineata si seara, se face un dus se sterge bine zona respectiva si se aplica prin tamponare bicarboat de sodiu... am fost la medicull de familie imediat ,dar cum era iarna si bla bla urile pe care mi le a mai spus ea...mi a recomandat bicarbonat,apoi m am dus la ea in martie si atunci m a trimis la un dermatolog, ea mi o dat o crema care la fel,masca doar mirosul incontinuu ii spun l maica mea ca nu merge nimic si ea nu intelege .... altii cred ca se confrunta de mult cu o asemenea oribilitate si cei care nu au avut o habar nu au cum e si rad de tine... app la ultimul dermato la care m am dus mi a dat un roll on BODY SERIES. la gasit pe un site www.amway.ro , e ceva ca si AVON dar nu prea gasesti reprezentanti ,noroc ca dermatologul avea un prieten care mi a facut rost de el 35 de lei...cine stie poate ajuta pe vreunul.

    6
    1

  • Mihai pe 30 Mar 2011, 23:08
    transpiratie.

    Am 15 ani si am si eu aceeasi problema. Transpir foarte tare la subrat. Si nu pot purta camasi albastre sau culori deschise, pentru ca se vede imediat. Fac si sport si dus cel putin o data pe zi. Nu stiu ce as putea face pentru a stopa asta. Daca imi iau un tricou acum, peste vreo 30 de minute e deja transpirat. Cei care au folostit ceva si a functionat, as dori sa stiu ce ati folosit si daca ati avut efecte adverse...va multumesc.

    13
    0

  • ana pe 15 Mar 2011, 17:14
    eu am gasit solutia

    Buna tuturor. Ma confruntam cu aceeasi problema, hiperhidroza. Ani de zile numai eu am stiut cat de mult am suferit si cat am avut de pierdut din cauza complexelor. Transpiratia excesiva a axilelor m-a scutit de multe momente frumoase pe care as fi putut sa le traiesc in acesti ani. Iar cei ce comenteaza fara sa fie in cauza, i-as ruga sa nu judece aiurea pt ca nu este atat de simplu pe cat pare. Un deodorant normal sau poate chiar un leac babesc nu isi fac efectul ca la o persoana normala. Auzisem de deodorantele cu clorhidrat de aluminiu si sa va spun drept am fost sceptica in privinta lor, nu atat in ideea in care nu si-ar fi facut efectul, cat in aceea de a-mi face singura rau (pt ca am auzit tot felul de comentarii legate de efectul aluminiului asupra organismului, cum ca ar duce la cancer). Dar cu toate astea am zis ca trebuie sa incerc si am dat pe internet peste deodorantul maxim care contine aceasta substanta. L-am folosit timp de cateva luni, in fiecare seara, dupa dus, inainte de culcare, apoi usor, usor, am ajuns la o aplicare la cateva zile. Mentionez ca din primele zile am vazut efectul. Din abundenta cu care transpiram, fie vara, fie iarna, am ajuns sa nu mai am pic de sudoare sub axila. Am rarit din ce in ce mai mult aplicarile cu deo maxim si am ajuns sa ma dau o data la o luna, doua, evident, dimineata dupa dus se poate aplica deodorantul normal. Singurul dezavantaj constatat de mine a fost faptul ca vara, la caldura foarte mare transpir mai mult in celelalte parti ale corpului. In rest nu mai am probleme de niciun fel. Sper sa va fie de ajutor mesajul meu si numai bine!

    6
    2

  • Lore pe 12 Ian 2011, 15:29
    transpiratia excesiva se rezolva folosind doar deodorant si nu antiperspirant

    Eu transpiram in exces, oribil si pe fata si pe maini si la caldura sau emotie plus ca mai miroseam si urat la subbrate.Din mai anul trecut am inceput sa folosesc bicarbonat de sodiu pe post de deodorant. In cateva luni transpiratia in exces a disparut, acum transpir normal. Ma simt mult mai bine, mai usoara pentru ca toxinele ies acum din organism si nu mai raman in ganglioni. Sincer recomand sa nu mai folositi antiperspirant si o sa vedeti imbunatatiri enorme la sanatate (au am si slabit :) ) imbunatat

    9
    4

  • cristi pe 8 Ian 2011, 20:50
    buna

    intre timp citeam cateva coment si uitati ce au gasit http://www.antena2.tv/arhiva/traieste-sanatos/19-07-2010?pageno=3

    13
    2

  • cristi pe 8 Ian 2011, 18:14
    transpir ,foarte mult

    buna de la 18 ani,transpir foarte mult,subrat ,nu mai stiu ce sa fac,am fost la medic,sa uitat putin subrat , a vazut ca nu am ceva infectie etc,si mia zis ca nu poate face nimic asa sunt eu ,transpir mai mult ,si lam intrebat cum pot ,sau ce pot face pt a scapa de transpiratia asta ,raspuns nimic ...in legatura su sportul sunt sportiv de performanta ,transpir 3 ore la sala si dupa un dus ,plec acasa si in 10 minute sunt transpirat la loc,cu deodorante sau alte minuni nimic asa ca astept un raspuns de la dv

    10
    1

  • bianca pe 15 Sep 2010, 13:32
    drysol

    si eu am incercat toate prostiile de pe piata...mi-a scris o prietena din canada despre un produs foarte bun si am gasit si la noi... www.drysol.ro credeti-ma ca este minunat!

    7
    1

  • ghita pe 8 Aug 2010, 17:56
    transpiratie abundenta

    salutare cine ma poate ajuta cu un sfat sau cu o reteta ceva ca transpir foarte mult aproape ca nu pot tine un tricou pe mine

    5
    0

  • maria pe 4 Aug 2010, 18:16
    sos:)

    buna..eu am o problema cu transpiratia.. sunt destul de slaba, dar transpir destul de mult..nu e chiar o problema..dar... am si picioarele apropriate,,si transpir in zona inghinala...si chiar si dupa baie imediat...are un miros specific.. imi e aiurea sa vorbesc despre asta cu cineva.. ce pot face? va multumesc

    8
    0

  • Mirisa pe 19 Iul 2010, 18:47
    S.o.S

    Dacă mai folosiţi multă vreme deodorante cu Al(aluminiu) sau dacă vreţi să nu mai transpiraţi, în curând vă vor durea sânii, puteţi face mastodinii chistice. Încetaţi cu oprirea transpiraţiei şi încercaţi să faceţi ce spune articolul..adică doar să eliminaţi mirosul !!!

    6
    2

  • marius pe 17 Iul 2010, 17:24
    transpiratia pe fata

    cine imi poate spune o solutie ptr nu a mai transpira pe fata asa mult?va multumesc

    10
    2

  • camy pe 13 Iun 2010, 19:59
    transpiratie in exces

    salutare!am si eu nevoie de ajutorul vostru.imi transpira palmele si talpile exagerat de mult.daca as sta intr un loc as face lac.cel putin vara nu ma pot incalta cu papuci sau sandale k imi sar din picioare.am folosit tot felul de sprayuri pudre si multe alt.va rog din suflet sa ma ajutati sunt disperata.va multumesc

    4
    1

  • camy pe 13 Iun 2010, 19:58
    transpiratie in exces

    salutare!am si eu nevoie de ajutorul vostru.imi transpira palmele si talpile exagerat de mult.daca as sta intr un loc as face lac.cel putin vara nu ma pot incalta cu papuci sau sandale k imi sar din picioare.am folosit tot felul de sprayuri pudre si multe alt.va rog din suflet sa ma ajutati sunt disperata.va multumesc

    9
    0

  • Giorgiana pe 9 Iun 2010, 16:07
    cristal fresh & vichy

    Salutare, colege de transpiratie :)) trebuie sa recunosc ca ma simt putin mai bine acum ca vad ca nu sunt singura care sufera de problema asta jenanta :D fyi: am testat si Cristal fresh & vichy, si am transpirat de la ele, cristal fresh chiar a fost total ineficient pentru mine... toate cele bu

    4
    0

  • maria pe 5 Iun 2010, 19:32
    intrebare

    ce trebuie sa fac/nu mai am ciclu de 3 ani.dar transpir tot timpu si ma rosesc la fata de ma ustura fata.ba chear ma sufoc dar nustiu ca sa fac va multumesc a r.

    7
    1

  • ruxandra pe 25 Mai 2010, 19:04
    antiperspirante

    As vrea sa stiu daca aceste produse recomandate chiar functioneaza.Spre ex cel de la Vichy...ast un rasp.. multumesc!!!

    5
    0

  • Didi pe 11 Mai 2010, 21:22
    Intrebare

    Aceste remedii chiar folosesc???....k sa fiu sigura....ast un rasp,va rog!...ms mult! :D

    1
    0

  • Merry pe 5 Mai 2010, 17:29
    Antiperspirant medical

    Eu folosesc Odaban - antiperspirant care contine extract de aluminiu si este special pentru transpiratia in exces. Este produs in Anglia si est erecomandat de toate site-urile de specialitate. vizitati hiperhidroza.blogspot.com

    1
    0

  • bianca pe 6 Apr 2010, 23:13
    transpiratie abundenta

    am avut si eu aceeasi problema ,transpiram foarte tare si am gasit un tratament se numeste PERSPIREX este un produs belgian si nu se gaseste la noi ,daca aveti rude sau prieteni in europa il gasesc in farmacii.este foarte bun .

    3
    1

  • lori pe 8 Feb 2010, 19:53
    Incercati Vichy - GARANTAT functioneaza

    Imaginati-va ca eu iarna trebuia sa stau in tricou la munca, asta ca sa nu mai transpir. Ba chiar imi era destul de racoare, insa transpiratia de la axila era "in floare". Cu toate ca nu am crezut, l-am incercat, iar acum sunt nedespartita de el. Este vorba de VICHY - deodorant anti-transpirant 48h roll on (este unul cu capac alb). Credet-ma ESTE DIVIN. Gata cu transpiratia!

    3
    3

  • ada pe 7 Ian 2010, 22:08
    probleme?

    aveti mai sus un articol cu sfaturi pt a opri transpiratia excesiva si voi cereti sfaturi? nu vreau sa jignesc pe cineva,dar frateee :|

    4
    2

  • anonim pe 1 Dec 2009, 17:32
    transpiratia X(

    nu stiu ce sa mai fac..:-?? cum sa skap de transpiratia abundenta?va rog frumos sa ma ajutati!!!!!plz help

    1
    0

  • georgiana pe 1 Dec 2009, 11:29
    va rog furumos sa ma ajutati

    am o problema de 10 ani de zile sufar forte mult din cauza transpiratiei excesiva nu stiu cum sa scap de ea va rag frumos sami datii un sfat bun multumesc frumos

    1
    2

  • Silvia pe 9 Mar 2009, 12:39
    raspuns

    De cateva zile folosesc un cristal deodorant pe baza de piatra acra. L-am gasit la firma L'occitane distributor Sensiblue. Eu sunt foarte multumita. Costa in jur de 70 lei dar am auzit ca nu se termina mai repede de jumatate de an. Intre timp am gasit un produs asemanator mult mai ieftin Crystal Fresh se numeste si cred ca se gaseste la Plafar.

    5
    0

  • vasile geanina pe 23 Feb 2009, 20:50
    transpir rau

    ce pot folosi ca sa nu mai am aceasta problema cu transpiratul.ajutatima va rog

    2
    2

  • gabrielle pe 21 Feb 2009, 10:39
    transpir rauuu

    transpir foarte rauu la subrat ...deodorantul isi pierde efectul dupa 2 ore si trebuie sa ma dau din nou cu el.ce as putea sa fac?

    3
    1

  • elena pe 18 Ian 2009, 19:32
    transpiratia...

    am nevoie de ajutor...transpir foarte mult si doar in zona axilelor...ce as putea face..am incercat cu nenumarate deodorante dar nu functioneaza:(((puteti sami dati un sfat:-??

    8
    2

  • corina pe 29 Dec 2008, 11:40
    cum sa scap de transpiratie?

    am incercat si cu bicarbonat de sodiu si cu pudra de talc da nu am scapat de transpiratie.vara nu pot sa port tricouri k am ditamai pata la subrat.kum spunea si crina imi picura pe sub brat.multumesc

    3
    0

  • crina z pe 31 Mai 2008, 23:24
    cum sa scap de transpiratie?

    de unde pot sa obtin piatra acra,caci la farmacie zic ca nu este.Sau ce pot folosi , k transpir foarte tare,imi picura de sub brat. multumesc

    7
    10
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod