Tatuaje si piercing-uri pentru adolescentul tau - cat de sanatoase sunt?

Nu cred ca va trebui sa cauti prea mult ca sa vezi pe strada sau in cercul tau de prieteni persoane care au apelat la aceasta metoda de infrumusetare a corpului - tatuajele si piercing-urile... Mai ales printre adolescenti si adolescente. Este vara si fetele, mai ales, isi expun aceste "bijuterii". Ca atare, sa nu te mire daca si fata sau baiatul tau vor veni la tine si iti vor spune ca vor si ei unul la fel sau ca au vazut un model care le place in mod deosebit.

Adolescentii se afla in etapa premergatoare vietii de adult si isi doresc sa experimenteze tot felul de lucruri noi si interesante. Tatuajele si piercing-urile este foarte posibil sa se afle si ele pe lista de "trebuie sa am si eu"... Ceea ce conteaza insa este sa cunosti toate datele problemei, astfel incat sa ii poti oferi cel mai bun sfat copilului tau.

Desi prejudecata general valabila, conform careia tatuajele si piercing-urile tin de o anumita cultura de grup sau de "banda", de tot ceea ce inseamna viata de cartier sau, mai rau, de inchisoare sau de rebeliunea specifica anilor tineretii, lucrurile nu stau chiar asa. Adevarul este ca persoane din diferite clase sociale aleg sa isi decoreze corpul in acest fel, din diferite motive.

Spre exemplu, tatuajele si piercing-urile pot fi folosite pentru a face o declaratie personala, ii permit unui adolescent sa se integreze intr-un grup si sa fie asemenea persoanelor din anturaj sau, pur si simplu, poate fi perceputa ca o forma de arta. In primul rand, asigura-te ca vei avea cu adolescentul tau o discutie importanta inainte ca el sa apeleze la aceste metode, pentru a vedea exact care sunt motivele care il determina sa isi doreasca un tatuaj sau un piercing. Este posibil ca motivele sale sa fie adecvate si sa nu isi doreasca asta pentru ca asupra lui se fac presiuni din partea diferitilor prieteni.

Cand discuti cu tanarul sau tanara familiei, asigura-te ca s-a gandit bine la toate aspectele, inclusiv la riscurile pe care aceasta actiune le presupune, si ca isi ia tot timpul din lume pentru o astfel de decizie... Exista unele efecte adverse posibile la orice fel de procedura aplicata organismului, iar procedurile din cazul de fata sunt, in cele mai multe cazuri, permanente.

Daca mai tarziu, peste 5 sau 6 ani, adolescentul nu mai este fericit cu hotararea pe care a luat-o la varsta de 16-18 ani si vrea sa isi "scoata" tatuajul, operatiunea de indepartare a acestuia poate fi foarte dificila, uneori chiar imposibila, si extrem de dureroasa. De asemenea, o astfel de interventie de indepartare a unui tatuaj este si costisitoare, deoarece presupune numeroase tratamente cu laser. Astfel incat, este preferabil sa ii amintesti adolescentului tau ca ceea ce i s-a parut foarte "cool" si la moda la 16 ani, s-ar putea sa fie ceva de care vrea sa scape la varsta de 35 de ani...

Tine minte in permanenta faptul ca doar pentru ca adolescentul este interesat de tatuaje sau de piercing-uri, nu inseamna ca, automat, se va transforma intr-un "baiat rau" sau "rebel". Daca decizia sa finala este de a-si etala pe corp astfel de "decoratiuni", sfatuieste-ti copilul sa apeleze la un studio sau cabinet de renume, cu o reputatie buna, pentru ca, in caz contrar, sanatatea sa ar putea fi periclitata.

Majoritatea cabinetelor specializate au o limita de varsta pentru clienti si aceasta nu este mai mica de 18 ani. Daca un astfel de studio nu cere permisiunea parintelui, avand in vedere faptul ca este minor, inseamna ca nu este un cabinet sigur si igienic si nu ar trebui sa isi pastreze licenta.

De asemenea, incurajeaza-l sa discute si cu alte persoane care si-au facut tatuaje sau piercing-uri, pentru a vedea aceasta experienta si din alta perspectiva si pentru a putea primi recomandari utile.

Inainte de a se decide asupra locatiei, ar fi de preferat sa viziteze mai multe studiouri si chiar sa isi petreaca ceva timp studiind artistii care fac tatuaje sau piercing-uri clientilor, in cazul in care accesul ii este permis. Artistul trebuie sa foloseasca intotdeauna manusi de unica folosinta si ace sterilizate pentru fiecare procedura. Partea de corp aleasa pentru tatuaj sau piercing trebuie sa fie extrem de curata, spalata anterior cu o solutie impotriva germenilor (antimicrobiala). De asemenea, studioul trebuie sa ofere clientului instructiuni adecvate pentru tratamentul "de dupa", astfel incat acesta sa stie cum anume este recomandabil sa isi spele si sa isi ingrijeasca zona tatuata, pentru a preveni infectarea.

Atat realizarea de tatuaje, cat si cea de piercing-uri poate avea efecte secundare. Acest risc poate fi mai scazut in cazul in care alegi un studio recomandat si bun, asa cum am mentionat mai sus. De asemenea, cunoasterea riscurilor implicate poate ajuta la prevenirea multor probleme.

Durerea. Aceste proceduri pot fi dureroase, iar medicamentele si solutiile anestezice actuale nu sunt utilizate in mod frecvent, la scara larga.

Infectarea. Tatuajele si piercing-urile pot reprezenta sursa a foarte multe neplaceri si infectii... Infectiile dureroase ale pielii (si uneori chiar si ale sangelui) pot aparea in cazul in care procedurile nu au fost realizate in conditii sterile sau daca pielea afectata nu este ingrijita corespunzator dupa aceea.

Mult mai periculoasa este posibilitatea ca aceasta operatiune sa cauzeze raspandirea unora dintre virusurile care pot duce la infectii ale intregului organism, cum ar fi hepatita B, hepatita C si HIV, virusul care cauzeaza SIDA. Pentru ca aceste virusuri se pot transmite din cauza unui ac nesterilizat, este crucial ca adolescentul sa aleaga un studio care foloseste tehnici de sterilizarea adecvate si ace de unica folosinta si sterile.

Reactii alergice. Oricine poate avea reactii alergice fie la vopseaua tatuajului, fie la bijuteriile pe care le presupune piercing-ul. Pentru a reduce acest risc, este recomandabil sa se poarte doar bijuterii realizate din otel inoxidabil chirurgical, aur de 14 carate, niobiu sau titan.

Daca adolescentul este totusi decis sa mearga pana la capat cu aceasta fantezie, atunci este extrem de important sa urmeze instructiunile "de dupa" realizarea procedurii. Acestea variaza in functi de tipul de tatuaj sau de partea corpului care este supusa piercing-ului.

In general, aceasta parte a corpului trebuie pastrata curata si uscata. Poti aplica un unguent pe baza de antibiotic in zonele exterioare piercing-ului, ajutand astfel procesul de vindecare a pielii, care poate dura chiar si cateva luni, in functie de locatia aleasa. Zona afectata de aceste proceduri trebuie supravegheata indeaproape, pentru a vedea cel mai mic semn de infectie - simptomele la care trebuie sa fiti atenti, atat tu, cat si adolescentul, sunt: inrosirea pielii, puroi, sensibilitate crescuta sau febra. Daca se observa oricare dintre aceste semne, trebuie sa apelezi la sfatul medicului specialist dermatolog de urgenta!

Tatuajele si piercing-urile sunt foarte indragite si populare printre adolescenti, creand o anumita... aura celui care le "poarta", fiind o adevarata fantezie pentru viitorii adulti... Desi nu sunt proceduri care sa implice probleme de sanatate grave, unele dintre acestea devin relative "blesteme". Avand in vedere aceste lucruri, cel mai important este ca adolescentul tau sa cunoasca toate datele problemei si toate riscurile implicate, astfel incat sa poata lua o decizie informata.
 

Comentariile 51-97 din 97

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ianole Florin pe 21 Nov 2009, 21:47
    Flash Art tattoo & piercing

    Flash Art tattoo & piercing Str. Republicii Nr 26. Va asteptam

    0
    1

  • madyta pe 10 Nov 2009, 10:55
    as vrea..:D

    buna!as vrea sa imi pun si eu un pierce sub buza dar imi e cam teama .as vrea sa stiu dak dupa 2 ani ti-l scoti dak ramane semn??

    0
    0

  • ilink pe 8 Nov 2009, 22:51
    Tattoo;xmy dream

    deci...am 14 ani..am avut pierce in buza si l-am scos pentru ca s-a infectat deoarece am purtat pierce`ul lui frate`miu fara sa`l punem in spirt...infine,am sh in ureche mai multi..:-@vreau un tattoo mic:xsh taik`miu nu e de acord,zice k sunt frumoasa fara sarme si desene:))dar eu vreau foarte mult,sh am incercat sa vad daca doare si mi am facut un punct miiic...Nu doare deloc...adica nu simti pentru ca intra putin in piele:Xcei care iubesc tattoo`urile si pierce`urile,add ilinca_stefana2007 or bloonya_tha

    0
    0

  • evelina pe 4 Nov 2009, 19:48
    pt Adry

    hmmm....vad k dja komentul l'ai pus p 23 oct... ce s'a mai int d atunki? te'ai infectat?:-?:-s

    0
    0

  • adry pe 23 Oct 2009, 12:11
    ..

    am in burik d 1 an..si nu am avut nicio prb q el..pt k l`am faqt la salon....iar aqm 3 zile mi`am dat in limba...la o ft...q experintza...am limba umflata si aqm...iar cul in jurul gaurii nu este normala...este galben...oare s`a infectat?? sa`l las sa se vindece..si sa ma duc la salon qm trb?;)...ast raspp:)

    0
    1

  • stevi pe 22 Oct 2009, 15:13
    ..

    am 16 ani si vreau sa imi fac un tatuaj mic pe gat doare ?

    0
    0

  • andreea pe 19 Oct 2009, 16:06
    vreau!

    salut:).sunt foarte interesata de un pierce genital.am tot cautat pe internet,dar nu prea gasesc vreun site ceva,in care sa scrie despre cum ar trebui ingrijit un perce de genul asta.care sunt urmarile,riscurile de infectare,cat de tare doare..si ce mai este important de stiut:).are careva de pe aici?

    0
    0

  • dydy pe 2 Oct 2009, 19:55
    piercing

    Rostul este sa te simtsi kt mai bne in pielea tha..sau il faci pt k itsi place sau te caracterizeaza..insa unii le fak doar pentru a fi la moda..Parerea mea.;))

    1
    1

  • Anonim pe 12 Sep 2009, 17:09
    piercing-uri

    imi explicati si mie care este rostul acestor piercing-uri ?

    0
    1

  • edi pe 31 Aug 2009, 09:10
    tattoo

    m-am apucat de facut tatuaje sunt in cipru acum si fac tatuaje am scule mai bune ca la salon de citeva mii de euro deci nu musai la salon se fac tatuaje de calitate

    1
    1

  • alexa pe 26 Aug 2009, 15:14
    ....

    eu sunt de acord cu toate tatuajele si pisurile in orice loc posibil,ador pisurile foarte mult dar nu am prea multi:(am in ureche 4,buric,buza si am avut si in nas:(dar am preferat sa ramana din cel din buza ca sa nu arate prea extravagant,intradevar sa vrei pis e doar o obsesie pe moment c se poate transforma intr-un vis decy indeplinitiva visurileee cei cu ambitie;)

    1
    0

  • Dan pe 20 Iul 2009, 05:19
    tatuaje

    daca doriti sa va infrumusetati corpul cu un tatuaj sau sa scoateti vre-un tatuaj....ma puteti gasi la id-ul oacky2k

    0
    0

  • iulyan pe 18 Iul 2009, 13:46
    tatuaje

    buna ziua tuturor......am si yo o rugaminte.....vreau sami fac si eu un tatuaj pe gat la spate...mar putea ajuta cineva cu niste detalii....unde se fac mai bn...dak sunt dureroase.....etc.....astept un rasp de la voi pe id meu seni_seviyorum_2oo9....va multumesc

    0
    0

  • EvElynNA pe 13 Iun 2009, 11:36
    eooo

    Buna!! shi eu am un piercing in buric ... de 4 zile...ma simt f bine ku el.... dar am mare grija ..... mentsin k am ap 15 ani.... dak vrei shi ai grija... ToTul e ok:X

    0
    0

  • bianca pe 1 Iun 2009, 14:00
    raspunsuri

    Buna!Eu am 1 pierce in nas si mai multi in ureche,un stras pe dinte si 2 tatuaje:unul pe glezna si altul pe ceafa....nu regret deloc..e o experienta super si daca ai grija de el si urmezi sfaturile celui care ti le-a facut totul va fi ok si tu vei fi incantata de rezultat.Pentru cine era interesat de saloane pentru indepartarea tatuajelor este unul in iasi foarte modern si din cate am auzit cu rezultate f bune.o zi buna...si aveti grija de sanatatea si podoabele voastre ;)

    0
    0

  • cristina pe 21 Apr 2009, 21:40
    intrebare

    care stiu un salon bun in brasov unde sa-mi pun si eu un pierce in buric?ms

    0
    0

  • mihai01 pe 19 Apr 2009, 22:04
    fac eu pierce-uri :)

    salut fac pierce in buric buza spranceana si limba id contact mihaicristi_mihai01 :):) pot sa va dau detalii mai multe acolo :)

    1
    0

  • nikoly pe 11 Apr 2009, 01:09
    salut!

    eu am 16 si vreu sami fac si eu un pirsing in buze si o sa ma starui sa mil fac ca tare mil dores indiferent de durere pot sa suport ;)

    1
    0

  • Stelutza;x pe 4 Apr 2009, 17:37
    le ador;x

    ador piercingurile:x am 4 pana akm in buza nas spanceana ji buric;x am avut in ambele parti in buza da am renuntat la unu k eram prea belciugata:)) lumea judeca aiurea knd vede un om plin de dastea ji se mira ar trb saji vada fiecare de trb lui ji sa nu mai judece aspectu sau ce avem;) in fine;) fiecare face ce vrea cu viata lui;)

    1
    0

  • byank pe 16 Mar 2009, 15:14
    buna:P

    am si eu o rugaminte ...vreau sa mi fac pierce in buric.. si cum este deja luna martie.. la vara as vrea sa pot merge la strand si alea alea k el.. se vindeca pana in iunie?:-S o sa l pot expune la soare? dati-mi add la babyblue_biank si mai vorbim:*:*:* si sa mi spuneti si mie... kiss >:D

    0
    1

  • petra pe 15 Mar 2009, 15:58
    pierce in buric ....

    buna :D as dori sa imi pun si eu pierce in buric,dar mi-e un pic frica :( de consecinte.... va rog sa intrati pe id-ul meu : happy_girl307,astept sfaturile voastre.multumesc.pooop all the girls :Dsi multa bafta

    0
    0

  • pauza pe 11 Mar 2009, 14:36
    Eu zic sa ...

    Eu zic sa intrati pe sfaturi.eva.ro si intrebati-o pe Vesta despre piercing-uri si tatuaje .. si ms k mi-ati amintit sa o intreb si eu k imi doresc ink doi cercei in ureche ... nush daca e bine dar eu asa as face ;)

    0
    0

  • teo pe 9 Mar 2009, 21:22
    pt toata lumea

    am si eu un tatuaj pe gat. vreau sa l scot . am auzit ca se scoate daca pui o bucata de carne de vitel pe tatuaj si in cateva ore se scoate. este adevarat???? daca stiti un e mail la teo90_boss@yahoo.com pls pls

    0
    0

  • EcU pe 3 Mar 2009, 20:44
    spranceana in pierce ;))

    de un pot sa'mi iau piercinguri colorate ?? !! :) .. :P pls ziceti'mi un loc ;X

    0
    0

  • angel pe 27 Feb 2009, 15:28
    sunt curioasa

    si eu mi-am facut un piercing in buric la un salon ...ma durut putin:d dar a doua a zi nici nu am simtit...nu mi sa infectat deloc deoarece lam dat cu apa oxigenata si nu am umblat cu el la soare.insa acum vreau un tatuaj....am 16 ani si vreau sa aflu la un salon cam cat ar costa....

    0
    0

  • munki pe 19 Feb 2009, 10:24
    pt monica - primul comentariu la articol

    buna monica, am citit ca ti-ai facut tattoo in Brasov, daca mai intri poti sa-mi spui unde anume in bv? pe zizin sau republicii? ms astept raspt daca mai intri pe aci..see ya

    0
    0

  • deedee pe 15 Feb 2009, 18:32
    shi eu am

    am 16 ani si am pierce in buric de 2 ani.nu imi pare rau deloc si chiar ma mandresc foarte tare cu el pt ca arata foarte tare, mai ales vara.Acum 6 luni mi-am facut si un tattoo pe spate si a iesit super,cu toate ca mi la facut un prieten si nu la un salon.La inceput parintii nu au fost de acord dar cand au vazut ca stiu despre ce ii vorba au acceptat.Nu am avut nici o problema cu ele deoarece am stiut sa am grija.Daca doriti informatii sau aveti intrebari ma gasiti la idu Meapryl. vam pupat

    0
    0

  • alex pe 1 Feb 2009, 05:49
    pierce in spranceana

    eu am 14 ani si am pierce in spranceana...chestia este ca nu doare dar trebuie sa ai grija de pierce pentru a nu se infecta....pentru a se vindeca complet trebuie sa astepti maxin 2 luni...si in legatura cu tatuajele spunetimi si mie cat costa un tatuaj alb-negru mediu

    0
    0

  • Raluca pe 18 Ian 2009, 00:18
    Pierce in sprinceana

    Salutare ! am shi eo o intreabre pentru cei care poate shitu mai multe decit mine Cit de periculor este piercing-ul in sprinceana ... mi-a spus o prietena k din intimplare daca in timpul efectuarii , medikul face vreo gafa .. se poate ajunge kiar la pierderea vederii ... imi doresc foarte mult acest piercing ... shi evident n-o sa mi-l fac oriunde ... ci la vreun salon specializat .. dar orikum mi-e frica ... :(

    2
    0

  • laur pe 11 Ian 2009, 00:23
    scoaterea tatuajelor

    maah mam saturat sa tot caut pe net saloane care scot tatuaje...toti,pe toate situ-urile spun ca se pot scoate, dar nui trece dreq prin cap sa faca un articol in care sa scrie si unde se scot,in ce orash se gasesc saloane, cine ma poate ajuta cu niste informatii unde se pot scoate tatuajele il rog sa dea add la id laur_faster9......ms :-h

    0
    0

  • andreea pe 27 Dec 2008, 13:32
    pierce in limba

    Svs! as vrea si io un pierce in limba....imi doresc asta de cativa ani...am 15 ani akum......dar imi este foarte frica din cauza durerii,.,....nu imi este frica de durerea de dupa efectuarea gaurii..........dar mie frica cand mi-o face.......id meu este deea_mya13 ....daca cineva ar putea vb cu mine despre aceasta dorinta a mea....plz da-ti add,....ms mult

    0
    0

  • florinutz pe 9 Dec 2008, 23:45
    hello

    azi miam facut piering in spranceana...nu doare...nu se simte...tre sa te joci cu el..sa te dai cu creme..sa te ingrijesti sa nu se prinda..in rest i misto

    0
    0

  • moni pe 29 Nov 2008, 01:33
    tot yo sunt moni

    tot yo sunt id meu este yo_kiss4you

    0
    0

  • moni pe 29 Nov 2008, 01:32
    vreau tatuaj

    buna am doar 14 ani jumate si mama mea e de acord sa imi fac tatuaju...chiar azi amf ost si m-am prograt ..o sa il fac si nu o sa imi para raw niciodata ca l-am facut ...vreau si un piercing in sprinceana asta cred ca mi-l fac la vara ... cn vrea sa vb cu mn sau sa ma sfatuiasca cu ceva .. id meu e asta yo_kis4you va poop pe totzi si va zic cn vrea nu renuntzati ... ca este visul vostru ..da ganditiva bn daca il vretzi..:*

    0
    0

  • Dumitrudaniel pe 20 Nov 2008, 17:16
    salut:)

    sa ingrijesti un pierce cand inca e facut recent nu e asa de greu! sunt niste lucruri elementare dar daca nu respecti acele lucruri elementare poate sa se agraveze situatia! in primul rand sa eviti sa pui mainile murdare pe pe peirce!! daca vrei s aili inspectezi mai bine te duci si te speli pe paini si dupa aia baga mare:D!pe cat posibil sa nu fie intrun loc unde este acoperit cu haine multe piercul ca se incalzeste mai transpira sau ami stiu eu ce! trebe sa fie cat poosibil aierisit locul unde ii piercul pana cand se vindeca!!!nu stica daca din cand in cand dai cu umpic de iod sau apa oxigenata sa curete rana! interzis sa dai cu spir pentru ca spirtul face coaja pe rana si se lipeste piercul pe rana si nu e un sentiment placut cand se rupe piercul de pe rana uscata( vorbesc din propria experianta:D) cu cat acea parte a corpului este solicitata mai putin cu atat se vindeca mai usor!!piercul cand il fac pe moment nu te doare si nu prea ar trebui sa sangereze!(daca e facut calumea:D)cam atat vroiam sa zic despre pierceuri:) cat despre tatuaje!..... daca faceti un tatuaj aveti grija ca o sal purtati tot restul vietii!!!(eu prefer tatuajele tribale pt ca acelea nu se demodeaza niciodata.. dar fiecare cu gusturile lui) trebe sa aveti mai mare grija la un tatuaj cand se vindeca: trebe sa feriti de soare cand se vindeca ca daca e expus soarelui mult timp atunci nu o sa mai fie de culoare neagra ci de un vere inchis o clulare stearsa! acest lucru e valabil si dupa ce sda vindecat pe cat posibil mai putin soare:) in timp ce se vindeca tatuajul sar putea ca se face o rana cu coaja!nu rupeti coaja jos nu zgandariti rana ca poate ca se face o cicatrice sau nu o sa fie asa de intensa kuloarea cand se vindeca!!!eu am 4 tatuaje (2 pe picioare 1 pe mana si 1 in gura) 3 tatuaje sunt facute de mine si sunt mai reusite decat acel tatajuaj facut de altcineva! deci aveti grija la cine va duceti ca sa va faca tatuaj!!! ca eu am patito si mia parut rau ca nu a iesit asa cum am vrut eu si asa am invatat sa fac tatuaje si am facut si la prieteni si sunt multumiti de ceace am reusit sa le fac! cam atat despre tatuaje:) daca aveci ceva intrebari dumitrudaniel90 este id meu! salutare:)

    0
    0

  • Nitza pe 18 Nov 2008, 21:23
    Salutik

    salutare....eu am un burik nu prea dragutz si m-am gindit de mai demult sa-mi fa piercing,dar dupa ce am citit diferite artikole,,,,despre infectzii,mai ales SIDA.....am ramas portret......park ma tem....kiar ma tem,dar totusi as dori un sfat de la cineva ce si-a facut piercing in burik........kit e de perikulos.....ce se intimpla dupa ce tzi-l pui,cit de mari sunt riskurile......si,dupa ce se vindeca zona,deacum nu mai e nevoie de asa mare grija?plz.....spunetzi-mi cineva ceva.......vreau atit de mult piercing

    0
    0

  • mony pe 13 Nov 2008, 12:35
    pt cretzulinaaa

    eu am cercel in buric ....si il am de foarte putin timp..cateva zile...si cam asta este anotimpul perfect pt asa ceva..cred eu..pt k trebuie sa ferim buricul de apa...si vara nu prea ne putem abtine..un buric trece cam peste 6 luni...nu este dureros chiar deloc eu mi-am dat pe viu si nu ma durut dar trebuie chiar si ingrijit..cretzulinaa intra pe sont_prea_dolce dak vrei sa iti mai zic;)

    0
    0

  • incubus pe 21 Oct 2008, 15:08
    pierce in buza :|

    am si eo o nelamurire cu privire la piece-ul in buza. as vrea sa imi fac unul in buza inferioara. dar nu stiu sigur daca imi va afecta cu ceva dantura. ma poate ajuta cineva? multumesc

    0
    0

  • Aleks pe 20 Oct 2008, 13:59
    Sal

    momentan am un tatuaj...un piercing si mai multzi cercei in urechi...;). Si tatuaju ...si pierce'u si cerceii...ii am de la 14 ani( acum am 16) . Tatuaju....l'am facut singur ,o parte din el...dar nu mia iesit prea bine...si pana la urma l'am facut la cineva care se pricepea. Prercingul in spranceana.,...mi l'am facut singur...in baie....si cerceii la fel... si nu s'a intamplat nimik...nu s'a infectat...si totu e bine. De tatuaj snt mandru si acu...si nuj dc unii snt impotriva.E adevarat k tre sa t gandeshti inainte...si ca tre sa ai grija unde il faci... Facetzi'va tatuaje dak vretzi...nu ascultatzi parerea nimanui;)

    0
    0

  • tiu pe 3 Oct 2008, 22:12
    fac asa ceva

    fac asa ceva adica tatuaje sa stiti ca nu trebuie neaparat sa te duci la salon lo l sunt baieti care fac tatuaje cu scule profesioniste mai tari ca alea de la salon si in conditii de sterilitate maxima

    0
    0

  • Ro K pe 30 Aug 2008, 16:12
    Salut.

    Am avut piercing in limba si nu a durut ingrozitor de tare . Poti numara pe degetele de la o mana si gata. Dupa ce ti-l pune nu doare pe moment deoarece vorbesti si nu simti , insa a doua zi se va umfla putin si nu poti manca :D Am auzit k poti lua Ketonal si scapi repede de umflatura si nici nu va mai durea. Am renuntat la el pentru ca am avut probleme cu parintii , dar cred k imi voi da din nou. :))

    0
    0

  • aly pe 30 Aug 2008, 13:28
    piercing

    si eu vreau un piercing in buza si in limba .o sa doara sau mai rau o sa se infecteze?

    0
    0

  • cretzulinaaa pe 29 Aug 2008, 15:29
    buna

    si eu vreau unul in buric.....am mai avut unul in ureche...si mi s-a infectat...se poate sa mi se infecteze si cel din burik...???? din cate am auzit nu se fac primavara si vara....e adevarat??care e anotimpul favorabil....??pls imi raspunde si mie cineva....chair vreau sa stiu:D:D 10q :*:*:*:*:*:*

    0
    0

  • chaos pe 24 Aug 2008, 01:20
    a

    am si io 5 tatuaje si ma bucur ca le am,chiar nu regret ca mi le,am facut,poate nu acuma cine stie,un sfat pt toti care vor sa isi faca un tatuaj,cand vi,l faceti ganditi.va ce vreti sa va faceti nu copiati de la altii!respect

    0
    0

  • Elisabetta pe 22 Aug 2008, 11:21
    Si eu vreau!

    si eu vreau un piercing in buza...e periculos? oricum eu imi pun dak ma doare sau nu....aflu atunci:D

    0
    0

  • paraschivancaa pe 20 Aug 2008, 02:46
    da..

    Din pacate mentalitatea oamenilor din romania e cam .."dusa". eu am 2 piercinguri si 4tatuaje .si chiar m-i s-a intamplat la scoala sa-mi zica o profesoara ca sunt rebela pt faptul ca am 2piercinguri.exista saloane care scot tatuajele,deci pt asta nu imi fac nici o problema pe viitor.nu-mi pare rau ca le-am facut,poate pe la vreo 40 -50 de ani am sa vreau sa le scot,am sa am la cine sa apelez.piercingurile,le poti scoate oricand.am unu in nas,care singura m-i l-am facut,nu am avut nici o problema ,infectii sau ceva si unu in barba care l-am facut la un salon.depinde si de persoana care vrea sa-si faca un pierce sau un tatuaj,depinde f mult si de parinti ,daca sunt niste oameni "incuiati " si chiar nu ai ce sa discuti cu ei ...slabe sanse ! si nu va duceti la orcine sa va faca ..mai ales tatuaj.

    0
    0

  • monica pe 6 Mar 2008, 07:49
    Atentie la tatuaje!

    Mi s-a facut doua tatuaje de catre un amic cam baut ..au iesit groaznic de hidoase.Am apelat la un salon specializat pt a corecta unul dintre ele,pe langa acel unul mi-am mai facut trei,aveam 27 ani acum am 31,aseara mi-a venit o prietena din Canada care m-a sfatuit sa corectez si ce-l de-al doilea tatuaj realizat prost asa am facut,am fost la acelasi salon din Brasov si-am plecat acasa cu al 5-lea tatuaj!Acum la 14 ore dupa ce l-am executat ma incearca o urma d regret,deocamdata nu-ni arat varsta dar peste 5 ani ce voi face?cum si ce explicatie o sa-i dau fiului meu cand ma va intreba de ce am facut asa ceva?in afara de asta oamenii din Romania inca nu sunt pregatiti pt moda tatuajelor,te judeca pt un desen de pe corpul tau!Sfatul meu este :daca tot vreti sa va faceti un tatuaj apelati la saloanele specializate,echipate corespunzator!

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod