Sucurile din fructe obosesc ficatul şi îngraşă. Nu exagera!

Sucurile proaspăt stoarse din fructe provoacă obezitate în special la copii atunci când sunt consumate în exces, avertizează un nutriţionist cunoscut de la noi Chiar dacă sunt trecute pe

Sucurile proaspăt stoarse din fructe provoacă obezitate în special la copii atunci când sunt consumate în exces, avertizează un nutriţionist cunoscut de la noi
Glasses of juise with leafs and fruits on table on bright background

Chiar dacă sunt trecute pe lista cu alimente bune de către părinţi, sucurile proaspăt făcute din fructe sunt principalul factor de obezitate la copii, avertizează medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

„Trebuie avută foarte mare grijă la transformarea fructelor în suc pentru că provoacă obezitate la copii.

Noi bem sucul de fructe ca pe apă, iar fructoza aceea obosește ficatul și se transformă aproape toată în grăsime abdominală.
Fructele trebuie mâncate, mestecate, nu băute cu paiul! E foarte important. Părinții, în disperarea lor, dau suc copiilor ca să bifeze că au mâncat fructe, dar fructele nu sunt un aliment de bază, legumele sunt”
, a explicat Mihaela Bilic într-un interviu acordat la Europa FM în emisiunea „Medium Rare” a lui Adi Hădean.

Specialistul a mai explicat că responsabilitatea părinților este să le dea copiilor de mici alimente de bază, banale, rudimentare, adică să fie cât mai puțin procesate.

Atunci când copilul consumă mâncare gătită simplu nu este expus riscului de îngrăşare, care apare doar în momentul în care începe să consume mai multe alimente ambalata, procesate din comerţ care sunt extrem de concentrate.
"Copilului i se pare că a mâncat puțin ca volum, dar de fapt a consumat foarte multe calorii”
, a explicat Mihaela Bilic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod