Solutii contra caderii parului

Alopecia reprezinta rarirea localizata sau difuza a parului. Poate ficicatriceala (in care pielea apare atrofica si scleroasa, neteda, iarfoliculii pilosi dispar; in aceasta situatie nu exista posibilitateaameliorarii) sau necicatriceala (in care parul cade, dar se conservafoliculii pilosi).

Alopeciile necicatriceale pot fi localizate: pelada (alopecia areata) saudifuze, generalizate, cum ar fi cele fiziologice (neonatala, pubertara,gravidica, senila), androgenogenetice, din unele boli sistemice, asociatecu diverse boli cutanate, induse de medicamente sau substante chimice,manuale (trichotilomania).

Alopecia androgenogenetica, denumita si alopecia seboreica, sau alopeciade tip masculin (calvitia precoce a barbatilor) este cea mai frecventaalopecie difuza. Incepe sa se manifeste de obicei in a doua decadade viata si este prezenta la aproximativ 80% din barbati in varsta depeste 70 de ani. Dupa intindere este de mai multe tipuri: in jur de 20de ani apare tipul I (regiunea fronto-temporala), la aproximativ 30 deani tipul II (crestet, vertex), apoi la 40 de ani tipul III (frunte),iar la 50 de ani aproape jumatate din regiunea fruntii este alopecica,zona peladica intinzandu-se pana la vertex (tipul IV). Dupa 55 de ani,poate aparea asa-numita "calvitie hipocratica" (tipul V), ramanand parnumai la liziera.

Studii retrospective pe pacienti barbati si femei cu alopecieandrogenogenetica au aratat ca depresia este mai frecventa la femei,iar anxietatea, agresivitatea sau ostilitatea sunt mai des intalnite labarbati.
Tratamentele specifice cu psihotrope au ameliorat in peste 80%din cazuri simptomatologia psihica a pacientilor studiati.

Pielea capului din zona seboreica este frecvent afectata de o descuamatieuscata (pityriazis simplex), de o exudatie grasoasa, uneori cu depoziteaderente (eczema seboreica). Etiopatogenia sa cuprinde 3 factori:transmisia genetica, androgenodependenta si seboreea. Aceste caractereau fost demonstrate, in principal, la barbati, desi acest tip de alopecienu este exclusiv prezenta la acestia.

Pentru a vorbi de androgenodependenta trebuie ca alopecia sa se manifestedoar in zonele cu receptori pentru androgeni (de ex. la scalp acestireceptori sunt prezenti frontal si in vertex, nu si occipital sautemporal).

La barbati alopecia androgenodependenta raspunde bine din punct de vedereclinic acestor caracteristici, in timp ce la femei, rarirea parului esteexceptionala in aceasta unica localizare, chiar daca apare o predominentaodata cu varsta.

La femei, fara exceptie, aceste alopecii sunt difuze, deci ele nu depindde aceleasi mecanism, ca si inainte. Debutul se face in jurul varsteide 18-20 ani si evolutia se stabilizeaza ulterior. Atunci cand aparebrusc sau se insoteste de tulburari de ciclu menstrual, hirsutism sireaparitia acneei, sunt necesare investigatii endocrinologice, in vedereadescoperirii unei eventuale hiperandrogenemii.

Originea este necunoscuta; se presupune ca ar fi autoimuna.
Dozelefarmacologice de estrogeni (sarcina, pilula) au efect favorabil. Esteprobabil ca, predominenta la nivel frontal si al vertexului "alopeciede tip feminin" observata uneori mai ales la femeile varstnice (aproapejumatate din femeile de peste 50 ani) sa fie legata de un efect desumare a 2 tulburari: pierderea androgenodependentei (cvasifiziologica)si pierderea difuza sau rarefactia dependenta de varsta a firelor de par.

Aceasta alopecie poate fi cu greu oprita din evolutie, necesitand untratament sustinut si indelungat. In zonele alopecice, nici o proceduraterapeutica nu mai poate sa duca la cresterea completa a parului.

Din punct de vedere terapeutic, nu exista un tratament radical al acesteiafectiuni.
La barbati, finasteridul (Propecia), cu efect de inhibare a 5 areductazei, asa cum am mentionat anterior, administrat 1 mg zilnic,cel putin 6 luni, are rezultate confirmate de studii clinice, care sementin inca aproximativ 1 an dupa intreruperea tratamentului.

La barbati se poate incerca si chirurgia de transplantare, care utilizeazaautogrefele din zona occipitala prelevate prin punch biopsie. Dupainterventie, se aplica topic minoxidil 2% pentru a preveni cadereaparului transplantat. De asemenea, s-au incercat lotiuni cu estrogeni(cu riscul efectelor sistemice) sau estrogeni per os (castrare medicala).

La femei larg utilizata este asocierea de doze farmacologice de estrogenicu un progestativ antiandrogen (rezultate bune, dar nedemonstrate destudii clinice).
S-a propus tratament local cu estradiol pentru a cresteimpregnarea estrogenica (fara dovezi validate).

Este indicata, atat la barbati cat si la femei, utilizarea minoxidilului2%, cu efect vasodilatator, eficient mai ales in cazurile recente(evolutie sub 10 ani) si cu extindere limitata (sub 10 cm), situatamai ales la nivelul vertexului. Oprirea tratamentului poate determinareaparitia alopeciei. Minoxidilul se poate asocia cu topice cu acidretinoic.

Ca medicatie stimulanta a pilogenezei se pot folosi vitamine (acidpantotenic, biotina, piridoxina), aminoacizi sulfurati (cisteina,metionina), calciu, zinc. In cazul tulburarilor neurovegetative asociatese pot adauga sedative si tranchilizante. Preparatul Revalid este uncomplex de metionina, cisteina, acid paraaminobenzoic, zinc, fier, cupru,vitamina B1, vitamina B6, pantotenat de calciu, extract de germeni degrau, extract de mei, drojdie de bere uscata, eficient in tratamente petermen lung, de peste 3 luni. Este de asemenea utila tratarea factorilorfavorizanti (seboree, eczeme, matreata) cu sampoane sau lotiuni cu efectantifungic, antiseboreic, revulsiv.

Exista gama Ducray cu sampoanele Sabal - antiseboreic (extract de sabalserrulata 0,3% si salicilat de zinc 2% cu actiune sinergica asupra 5 areductazei, efect antiinflamator, precum si de reducere a florei patogene- Pityosporum ovale), Selegel cu efect antifungic (disulfura de seleniu1%) pe pityrosporum ovale (malassezia farfur), care este una dintrecauzele matretii uscate, Triazol cu efect antifungic prin Clotrimazol2%.
Gama Bluecap are la baza zinc-piritionul cu efect antiseboreic siantiiritativ.

Exista si o serie de sampoane dermatologice, special create pentrutratamentul scalpului alopecic la barbati si femei (Anaphase - Ducray;Foltene; Phytocyane - Phytosolba, Paris.)

S-a incercat stimularea pilogenezei prin iradieri cu UV de doua-trei oripe saptamana, dupa administrarea de psoralen per os cu doua ore inaintede expunere.
 

Comentariile 51-98 din 98

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alin pe 22 Ian 2010, 22:07
    impotriva caderii parului

    cum sa iti rezolvi problema:zero...100%fara matreata ;)

    12
    5

  • yna pe 27 Nov 2009, 10:23
    tratament impotriva caderii parului

    Eu iau capsulele Nanocaps de la Nanogen si folosesc si samponul Nanoguard A tot de la Nanogen. Dupa doar 3 saptamani , cu ajutorul acestui tratament, mi s-a incetinit caderea parului. Eu va sfatuiesc sa le incercati pentru ca nu veti avea nimic de pierdut...aaaa..si in plus de asta ele contin ingrediente naturale...dar pentru mai multe detalii va las id-ul meu: oana_eu2009

    3
    2

  • andreea pe 30 Oct 2009, 10:40
    ESTE BUN Bio Sampon impotriva caderii parului - Bema ?

    A incercat careva samponul -Bio Sampon impotriva caderii parului - Bema ? Este bun?

    0
    0

  • martha pe 28 Sep 2009, 12:24
    caderea parului

    Buna tuturor, am si eu aceasta problema imi cade parul foarte rau, sunt dispusa sa incerc si cu gaz sau cu petrol dar nu stiu de unde sa il procur, ma poate ajuta si pe mine cineva cu aceasta informatie?(marta 1974@yahoo.com).Multumesc anticipat!

    0
    0

  • amy pe 23 Sep 2009, 20:35
    caderea parului

    E foarte greu cand te uiti in oglinda si in loc de par i-ti vezi scalpul! Nu mai ai nici cu ce sa-ti ascunzi chelia. Ce e de facut? Am facut diferite tratamante cu ce se gaseste pe piata dar nimic!

    0
    0

  • dyana pe 22 Sep 2009, 14:17
    pu toti

    buna.....eu am 19 ani,si nu demult am venit in cipru..........de kind am venit am aproape 2 luni,si imi kade parul intruna,si la spalare si la pieptanare,si pe perna gasesk....daka am mai ramas ku jum din par...........vreau si eu,un tratament urgent.......ka am ajuns sa fiu disperata.................mersi mult...................

    2
    0

  • Talia pe 16 Aug 2009, 12:21
    Caderea parului

    OFF...e greu nu mai stii ce sa crezi care ar fi cauzele astea de cadere a parului....eu am aceeasi problema si ma incercat mai multe nu ajuta nimik...am sa incep a crede ca din cauza Incalzirii globale :-)) cade parul...mii frica ca mi se rareste parul mult....

    1
    0

  • adinna pe 24 Iun 2009, 02:30
    caderea parului

    de 3 saptamani incoace imi cade parul in prostie...de fiecare data cand fac faie imi bag pana in par si raman cu pumnul plin de par nu stiu ce sa ma mai fac ..pana acuma pot sa zic ca nu am prea avut probleme cu parul da simt ca inebunesc nu stiu ce sa fa cred ca daca o tin tot asa in 3 luni raman fara nici un fir de par ibn cap

    4
    0

  • georgiana pe 2 Mai 2009, 19:30
    remediu pt caderea parului

    buna! Stiu ca pare ciudat dar este adevarat! si mie-mi cadea enorm de mult parul si am gasit solutia! Am vazut mai sus ca cineva si-a dat cu petrol pe par si nu-i mai cade deloc,eu nu am avut petrol dar mi-am dat cu gaz pur si nu-mi mai cade absolut deloc,nici macar un fir.Nu am vrut sa incerc medicamente sau altceva,am incercat pe cale naturala si se pare ca a dat rezultate foarte bune. In prezent fac 6 luni de cand am dat ultima data si nu mi-a cazut niciun fir de par( este de ajuns sa dati de 2 ori). Stiu ca este greu de crezut,asa mi-a fost si mie pana am incercat.Sper sa va fi fost de ajutor.Bafta in continuare!

    4
    1

  • gabi pe 29 Mar 2009, 12:34
    caderea parului

    poati avea rezultate si sa scapi de stres !

    5
    0

  • cineva pe 7 Mar 2009, 00:38
    pt doamna enigma

    Stimata doamna enigma. Nu exista tratamente miraculoase. De ce va bateti capul cu chestii de genul? La varsta d-voastra e foarte probabil sa pierdeti par datorita faptului ca va aflati in a 2-a perioada a vietii (apropierea de menopauza/sau chiar menopauza, deci schimbari hormonale). Din ceea ce sustineti, suferiti de alopecie de tip feminin, pe baza hormonala. Incercati Revivogen (se comanda din SUA), e tratament extern -topic (deci cu putine reactii adeverse...) + Minoxidil 2% (tot extern - topic). Ca si sampoane nu mai folositi sampoane din supermarket, folositi Ducray Sabal (daca aveti probleme si cu parul gras). Implantul nu v-ar ajuta cu mai nimic, daca nu faceti si un tratament pentru a va mentine parul pe care-l aveti. P.S.: Nu sunt medic, dar cunosc fenomenul. Totusi faceti-va o programare la un medic dermatolog si cereti-i sa va trimita si la un endocrinolog. Daca e asa cum banuiesc, atunci tratamentele mai sus mentionate sunt cele mai bune.

    1
    0

  • enigma pe 4 Mar 2009, 12:00
    caderea parului

    Mi-e teama sa iau medicamente, am steatoza hepatica, si cred ca med. mi-ar afecta ficatul, si asa bolnav.Stie cineva o reteta cu plante? Sau o solutie miraculoasa?In fata e asa rar ca ma gandesc la un implant, oare cat o fi costand?Mi-am pierdut incredera in mine si sunt mereu in depresie.

    0
    0

  • enigma pe 4 Mar 2009, 11:53
    cade

    AJUTOR! Daca parul imi cade in ritmul asta voi ramane cheala! am 48 ani, cu ce sa incep?

    1
    0

  • mirela pe 3 Mar 2009, 18:07
    anticaderea parului

    Eu am folosit: revalid toata gama....pastilele mi-au distrus stomacul, a folosit chel stop solutie, am folosit uleiuri de masline si ricin dar degeaba. O tipa mi-a recomandat solutia de la insect farm. Dar din pacate e cam nasol sa te dai in fiecare seara cu el, dar sa stiti ca merita!!!! se regenereaza super repede...numai ca trebuie chiar in fiecare seara sa te dai cu solutie, si un pic cam ingrasa parul dar foarte putin. el costa 18 lei dar se merita!!! incercati si vedeti si voi. poop

    1
    0

  • cineva pe 2 Mar 2009, 17:54
    Tratamente

    Pt barbati: Propecia (intern - blocheaza DHT ), Minoxidil 5% (topic care stimuleaza cresterea parului), Nizoral sau Ducray Sabal (sampoane antiandrogenice) + Inneov (supliment alimentar, nu se gaseste in .ro) Pt femei: Yasmin (intern - anticonceptionale), Minoxdili 2%, Inneov, Nizoral sau Ducray Sabal In loc de Propecia sau Yasmin se poate folosi Revivogen atat pentru barbati cat si pentru femei. Restu sunt povesti!

    1
    0

  • roberta pe 2 Feb 2009, 12:57
    caderea parului

    Fetelor,si eu am incercat de toate,si intern si extern,dar parca nimic nu a dat rezultate concret:de la complexele de vitamine(de la care mai mult am luat in greutate,pt.ca majoritatea contin B-uri,care ingrasa),pana la sampoane contra caderii,lotiuni,solutii si alte alea(cu ginseng,cu minoxidil,cu petrol s.a.m.d)si chiar si trat.babesti...Tot ce am obtinut a fost o ameliorare pe moment,pt.ca atunci cand nu mai foloseam produsul respectiv parul reicepea sa cada,si astfel am ajuns la concluzia ca principala cauza chiar este stresul,mai ales stresul...ca iti cade parul!!Asa ca incercati sa va autoimpuneti gandul ca...totul o sa fie bine sau sa nu va mai ganditi deloc la asta(stiu ca e greu,dai incercati).Eu asta fac in prezent,dar asta nu inseamna ca m-am resemnat,adica inca folosesc extern produse care simt ca fac bine parului meu,n-are rost sa va zic care anume,pt.ca daca mie imi fac bine asta nu inseamna ca fac bine si altora,pt.ca fiecare are un organism aparte.Tot ce pot sa spun este...multa bafta si curaj! Pupici!

    0
    0

  • georgyana pe 25 Ian 2009, 22:23
    caderea parului

    M-am uitat la postarile voastre si am ramas uimita...sunt fete carora le cad parul de la 20 de ani...si mie imi cade parul foarte mult si am doar 17 ani,nu stiu ce sa mai fac..imi cade de aprox 6 luni..nu stiu cum sa fac sa opresc caderea lui...sper ca voua sa va mearga mai bine fetelor!!! bafta

    0
    0

  • mihaela pe 17 Ian 2009, 20:52
    caderea parului

    intodeauna am avut un par mai rar si ma plangeam tot timpul. acum as da orice sa am parul de acum 10 ani. in toti acesti ani am incercat revalid si fiolele de la vicy dar fara rezultate. pe ultima suta de metri incerc sa salvez ce mi-a mai ramas.pe toate forumurile pe care m-am uitat cel mai des am intanit termenul de usturoi. astazi e prima oara cand il folosesc(usturoil zdrobit il storc printr-un tifon,sucul obtinut ,ulei de masline ,1ou si vit.a, se face masaj si se lasa in jur de 3ore) cei drept miros a mujdei si am noroc ca am facut aripioare de pui la cuptorcu mujdei de usturoi si sotul inca nu arealizat parfumul de sub prosopul de pe cap si inca nu stiu daca va iesi mirosul de usturoi dupa spalare. sper sa dea rezultate sau cine stie poate scap definitiv de el!!!!!!!oricum ne auzim peste ceva vreme in caz ca da rezultate.bafta fetelor!!!!!!

    1
    0

  • aura pe 16 Ian 2009, 19:57
    buna

    sufar de alopecie areata...si cu niciun tratament nu a data roade,nici injectiile pe care le face aproape toata lumea care are aceasta boala...sunt dezamagita...de 7 ani ma lupt cu boala...sper ca voua sa va fie mai bine ca mine....pa

    0
    0

  • any pe 16 Ian 2009, 08:43
    caderea parului

    buna.am 20 de ani si am aceiasi problema ca si voi.acum 3 ani am luat niste pastile(beauty hair)si dupa ce ca nu au avut nici un efect pt problema mea m-am ingrasat.acum am auzit de o lotiune numita gerovital,cica f.bun.in concluzie ce se aplica direct pe par e bun nu pastilele.am sa revin cu vesti,sper bune.pa.

    0
    0

  • Toroaba Simona pe 13 Ian 2009, 16:02
    caderea parului

    Am 30 de ani ,3 copii si de citiva ani imi cade parul nu stiu care este cauza esentiala : (stresul vopsirea parului etc.) .As dori daca se poate un tratament parul meu este foarte rar am crezut ca este ceva normal.

    1
    0

  • mira pe 29 Dec 2008, 17:07
    tratament impotriva caderii parului

    Incercati tratamentul impotriva caderii parului Bema bio lotiune impotriva caderii parului, cu rezultate clinice foarte bune. Se gaseste si in unele farmacii.Si bineinteles, incercati pe cat posibil sa eliminati factorii declansatori : sa aveti o dieta echilibrata, sa consultati medicul in care aveti o patologie care asociaza caderea parului, etc. Atentie la sampoanele cu SLS si parabeni.

    0
    0

  • simona pe 29 Nov 2008, 11:59
    caderea parului

    Buna.Si mie a inceput sa imi cada parul f tare dupa oprirea unui tratament cu homoni.De 2 sapt inainte de spalare ma dau cu ulei de ricin, imi spal parul de 2 ori cu sampon de la vichy dercos, si il clatesc cu apa si cu putin otet, si am observat ca imi mai putin dupa fiecare spalare. Bafta, nu va descurajati!

    0
    0

  • arnima pe 25 Nov 2008, 03:12
    CADEREA PARULUI

    Sotul meu are 28 ani.Ii cade parul f.tare.a facut tratament cu ulei de masline si galbenus de ou,o perioada a incetat dar acum a inceput di nou sa-i cada.I-am cumparat peria de par cu laser POWER GROW COMB.Acum astept rezultatele.nu stiu inca daca functioneaza.daca imi puteti da un sfat il astept cu placere.

    0
    0

  • camelia pe 24 Nov 2008, 16:06
    caderea parului

    as dori un sfat contra caderi parului am fost la medic si mia spus ca este pe baza de stres.

    0
    0

  • ramona pe 19 Nov 2008, 09:34
    caderea parului

    buna. am 25 de ani si de cateva luni, imi cade foarte mult par. sunt doua luni de cand folosesc revalid, dar sincer nu vad nici o schimbare.am folosit tot felul de tratamente cu ulei de masline, de ricin...dar nimic.eu am parul uscat. ce mai pot sa fac?

    0
    0

  • Andreea pe 12 Nov 2008, 09:31
    va ROG AJUTATI-MA

    Va rog ajutati-ma.De 3 luni imi pica masiv parul. Nu a fost bun nici revalidul nici uleiul de ricin.Ce solutie imi puteti da?Nu mai pot. M9e si rusine ca am 24 ani si imi pica parul in prostie.

    0
    0

  • andreea pe 11 Nov 2008, 20:33
    caderea parului

    buna am 20 ani si de vreo doua luni a inceput sami cada parul f mult,eu sunt cuafeza si am incercat toate tratamentele profesionale ,problema e ca imi cade mai mult din zona superioara a palntatiei,ca as putea face?

    0
    0

  • Ioana Sabin pe 15 Oct 2008, 09:39
    caderea parului

    Produsele aparute pe piata special impotriva caderii parului sunt bune , dar depinde de la persoana la persoana. Ceea ce este bun pt mine nu este neaparat bun pt altul si invers. Nu se poate spune ca produsul X este mai bun sau mai rau decat produsul y deoarece depinde de fiecare organism. DE aceea la unii, acelasi produs are efecte si la altii nu are nici un efect. Eu am fost la dermatolog si mi a dat sampon Alpecin C1, Zinkit si mie personal mi a facut bine , mi a crescut parul la loc, si celor care au spus ca parul cade dupa intrerupere ii sfatuiesc sa citeasca inca o data prospectul pt ca NU SCRIE NICAIERI ca parul cade dupa incetarea tratamentului. Stiu pe de rost prospectul pt ca am folosit Alopexy 4 luni si mi a fost indicat de dermatolog. Momentan folosesc si Chel Stop si Elmiplant , solutie impotriva caderii parului , folosesc o data la 3 luni zinkit si totul e oki. Nu spun sa folositi toti ce am folosit eu, ci va spun doar sa stiti ca ceea ce nu are efect la altii nu inseamna ca la voi nu va afea efect, pt ca DEPINDE DE LA ORGANISM LA ORGANISM.

    0
    0

  • mona mona pe 4 Oct 2008, 20:50
    caderea parului

    de unde se poate procurapetrol bun pt par?

    0
    0

  • alina pe 30 Sep 2008, 14:31
    caderea parului

    atentie nu orce fel de petrol este bun doar acel care este pur

    0
    0

  • alina pe 30 Sep 2008, 14:25
    caderea parului

    eu am folosit produsul vichy a dat rezultate destul de bune dar nu suficint ptr stoparea totala a caderi asa ca am trecut tratamente babesti si era solutia adica am folosit petrol poate fi se pare amuzant dar sa stiti ca a dat rezultate mari acum sunt linistita in privinta caderi parului

    0
    0

  • luminita pe 29 Sep 2008, 20:16
    vichy

    eu am folosit trat si a fost ok prima data!!acum dupa aproape 1 an l am incercat din nou(pentru ca intre timp am fost gravida si mi a cazut mai putin) si numai e acelasi tratament!!au schimbat si forma si continut:(

    0
    0

  • mihaela pe 28 Sep 2008, 13:12
    disperata

    de aprx. 8 luni imi cade parul foarte mult.Am fost la dermatolog si mi a pus diagn.''alopecie difuza seboreica depresiva''si mi a dat o sol cu care in fiecare seara imi frecam scalpul si eurovita anti stres de 2 pe zi.Am urmat trat si in 2 sapt parul meu nu mai cadea,dar dupa 0 luna parul a inceput sa cada iar.Am luat zn,fe,ca,vitamine si nimic.Am luat si viaderm timp de 3 luni si fara rezultat.Acum am inceput cu revalid.Banuiala mea ar fi ca eu lucrez intr un mediu toxic si s ar putea sa fie intoxicatie cu particule de plumb pentru ca si colegele mele au aceiasi problema.Spuneti mi in o asemenea situatie ce tratament sa urmez?mi a cazut aprox jum din par si am doar 27 ani.....

    0
    0

  • cipidobrenu pe 15 Sep 2008, 14:47
    vichy

    a incercat cineva tratamenlyl contra caderii parului de la vichy?

    0
    0

  • deea pe 14 Sep 2008, 01:05
    nu mai pot

    buna.Am 17 ani si de 6 luni in cade parul in prostie.Sampoane,masti naturale,minoxidil..fara efect.Dermatolog,endocrinolog...aparent nu am nimic.Genetic nu e...dermatologic nu...endcrinologic nu.Atc ce e?Mi s-a rarit parul extrem de rau..mai am o treime..daca o mai am si pe aia.Sunt disperata .Ce mai e de facut?:((

    0
    0

  • mihaela pe 10 Sep 2008, 12:19
    nu sunt inca sigura

    de 3 saptamani ma spal cu revalid sampon si balsam.farmacista mi'a zis sa ma spal cel putin de 3 ori pe spatamana. asta am si facut..dar problema e ca inca imi cade parul foarte mult. am incercat si cu ulei de ricin,si nimic.Deci nu stiu ce sa mai iau.Sunt si km ingrijorata ca incepe scoala..si o sa fie si mai mult stres..si imi e frica sa nu imi cada mai mult par.

    0
    0

  • trif teodor pe 7 Sep 2008, 23:07
    imi cade parul de pe cap

    nu. am ce sa comentez .am 60ani si imi cade parul decind aveam 23ani.Ce sa fac sa imi creasca parul inapoi de unde acazut?astept raspunsul dumneavoastra. multumesc

    0
    0

  • nella pe 2 Sep 2008, 08:36
    probleme cu parul

    am 22 de ani si am avut o perioada de stress dar am folosit si o vopsea de par si dupa folosire a inceput sa-mi cada parul,deci nu stiu exact care e cauza,poate fi si o alta problema medicala.....dar mi-e foarte frica sa nu fie leucemie,desi stiu ca nu e un simptom general si sigur al acestei boli,totusi au fost cazuri in care cadea parul de la aceasta boala.Imi cade si la spalat,si la pietanat dar cade de la radacina deci nu se rupe si mi-e teama sa nu chelesc.Revalidul este bun?

    0
    0

  • eliza pe 26 Aug 2008, 15:09
    caderea parului

    si mie imi cade parul de cateva luni, am fost la diferiti doctori din germania, care la fel mi-au recomandat minoxidil, intradevar mi-a crescut parul la loc, dar mi-a crescut si pe fata. Oricum dupa intreruperea tratamentului cu minoxidil parul cade in decurs de 3 luni. ce-a mai buna solutie sunt anticonceptionalele Diane 35. ajuta sigur

    0
    0

  • ana pe 15 Aug 2008, 01:58
    si eu am probleme cu parul

    si eu am avut si mai am probleme cu caderea parului,am 23 de ani am avut o perioada de stres oboseala si am avut o parte din spate cu chelie am uramt un tratament din it si mia crescut iar acum vad ca imi cade iar nu am vazut pana acum nici o parte din cap far a par dar sunt speriata.

    0
    0

  • anca pe 31 Mai 2008, 21:47
    caderea parului

    Un Tratament bun si ieftin este cel de la artego.Insa trebuie respectate instructiunile,moudl de utilizare, nu trebuie utilizate alte tratamente dupa efectuarea celui de la artego,sau in acelasi timp.

    0
    0

  • dana pe 22 Mai 2008, 19:51
    caderea parului

    buna,si eu am avut probleme cu parul am folosit CHELSTOP la-m gasit in farmacie am zis ca nu pierd nimic daca il incerc am folosit o perioada revalid dar ma ajutat pentru moment si mam ingrasat de la el .dupa 4 spalari cu chelstop nu mai am probleme cu parul si e ff.ieftin 7.50 ron bafta.

    0
    0

  • anca pe 22 Mai 2008, 12:22
    cade ..

    eu am incercat tot ce exista pe piata..revalid ..l`oreal..clear si nici un rezultat..parul ramane subtire si la o simpla pieptanare cade extrem de mult.. nu stiu ce sa mai fac..il tot prind in coada ca mie rusine cat de putin par am..

    0
    0

  • irina pe 9 Apr 2008, 18:23
    sexul e mai bun decat orice

    cica sexul ar fi cea mai buna solutie impotriva caderii parului... hehehe: www.sexsaufoltene.ro

    0
    0

  • Radu pe 7 Apr 2008, 22:26
    Minoxidil

    Impotriva caderii parului la femei e bun si Minoxidil 2 %. Pt mai multe informatii sau pt a procura contacteaza-ma la martzzio@yahoo.com

    0
    0

  • N pe 31 Mar 2008, 12:41
    caderea parului

    buna.am 23 de ani si de 6 luni imi cade parul in cantitate mare de fiecare data cand il spal,cate 200-300 fire cel putin.parul imi este foarte uscat si ma doare pielea capului din cauza caderii.am facut un tratament de 3 luni cu Restiva,am fost chiar atunci la dermatolog si mi-a dat fier.nu m-a ajutat,am fost la alt dermatolog care mi-a facut o tricograma(mi-a luat fire din cap pt teste)si mi-a dat spray Minoxidil si un tratament de par.mi-a spus ca s-ar putea sa fie de vina hormonii din cate a vazut in testele de sange si m-a trimis la un endocrinolog.acesta mi-a spus ca analizele mele sunt bune si ca n-am nimic in neregula cu hormonii.deci nici unul nu-mi gaseste cauza caderii parului.acum astept rezultatele tricogramei,dar le primesc abia intr-o luna...nu mai stiu ce sa mai fac,sunt disperata.mi-a cazut mult par,daca continui asa raman fara.nu puteti sa-mi dati niste sfaturi?ce medic sa mai vad?s-ar putea sa fie si din cauza unor probleme ginecologice?multumesc frumos.

    0
    0

  • anca pe 18 Mar 2008, 17:14
    caderea parului

    vreau un tatament pentru caderea parului nu foarte scump dar as vrea cava sa stiu ca numi mai cade parul va rog sa ma ajutati:p

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod