Scapa definitiv de durerile de spate!

Indiferent de varsta si constitutie fizica, durerea lombara esteresimtita, mai mult sau mai putin intens, in diverse etape ale vietii.

Daca nu ai suferit nicicand de dureri de spate, esti una dintre foarteputinele persoane norocoase. Identificarea cauzelor si eliminarea lorprin corectarea posturii pot preveni transformarea acestei afectiuniintr-o suferinta cronica.

Desi unele dintre cauzele durerii lombare sunt usor de diagnosticat(artroza, hernia de disc sau traumatismele), in alte cazuri cauza este maigreu de identificat. Pozitiile defectuoase, sarcina, exercitiile fizice,gradinaritul, chiar si schimbarea vremii constituie imprejurari in care sedeclanseaza afectiunea. Aceasta poate fi agravata de stres si anxietate.Medicamentele de combatere a durerii, ca aspirina si paracetamolul, potreduce imediat simptomele. Aspirina reduce in acelasi timp si inflamatia,cu conditia sa iei doza maxima timp de 1-2 zile.
Daca durerea nu este prea severa, roaga-ti partenerul sa maseze zonaafectata.

Incearca sa faci exercitii usoare; intinderile ajuta la relaxareamusculaturii incordate; sederea la pat poate amana insanatosirea. Cucat devii activ mai repede, cu atat mai grabnic te vei reface.Incearca o compresa cu gheata pentru a reduce inflamatia. Daca durereanu cedeaza, daca este severa sau persista mai mult de doua zile, trebuiesa te adresezi medicului de familie.
In continuare, prezentam cel maides intalnite cauze care pot declansa dureri de spate.

Sedentarismul
Combaterea sedentarismului prin efectuarea regulata a unor exercitiifizice este esentiala. Pentru a preveni durerile dorsale, e nevoie deexercitii de intarire a musculaturii spatelui.
Inscrie-te la un curs de gimnastica aerobica si cere-i instructoruluiexercitii care sa ajute la destinderea coloanei vertebrale.

Sederea indelungata in picioare sau la birou
Daca lucrezi un timp indelungat intr-o pozitie fixa sau daca faci mereuaceleasi miscari, poti avea probleme cu spatele. De asemenea, nu e binesa petreci timp indelungat la volan. Daca ai o munca stresanta sau teconcentrezi asupra ecranului calculatorului, iti pierzi pozitia naturalaa corpului, iar reflexele posturale sunt alterate. Musculatura motorieoboseste repede si incepe sa doara.

Pozitia defectuoasa
Specialistii sunt de parere ca pozitia in care stam constituie o cauzamajora a durerilor de spate. Cu cat inaintam in varsta, musculatura siarticulatiile sunt mai afectate de pozitiile defectuoase. Incearca sa-ticontrolezi pozitia la intervale regulate pe parcursul zilei, astfel incatsa-ti formezi deprinderea corecta de sedere, indiferent daca stai la birousau intinsa pe o canapea. Chiar si pozitia in care sedem pe o canapeasau fotoliu nu trebuie ignorata - a sta confortabil nu inseamna a staneglijent.
Canapelele joase sunt ideale pentru o tinuta corecta. Acesteatrebuie sa aiba o inaltime care sa permita tinerea picioarelor indoite,cu talpile pe podea si cu genunchii la nivelul coapselor.

Miscarile bruste
Desi coloana vertebrala este flexibila, unele miscari bruste de aplecaresi rotire pot adesea declansa durerea. Junghiurile lombare acute potfi declansate chiar si de miscari banale, cum ar fi aplecarile. Candcari obiecte grele sau te incordezi sa ridici un copil pentru a-l punesau scoate din patut (sunt cele mai frecvente imprejurari cand femeilesufera de probleme lombare), trebuie sa eviti miscarile de rotatie sauaplecarile laterale.
Pentru a ridica diverse lucruri, lasa-te in jos, .pe vine", pentru a apucaobiectul, apoi impinge din genunchi, lasand sa actioneze musculatura,si nu coloana. Pastreaza coloana dreapta in timp ce ridici si tinegreutatea cat mai aproape de corp. Miscarea trebuie sa fie lenta. }inecapul ridicat si suge-ti burta.

Sporturi care implica factori de risc
Tenisul, care implica multe aplecari si rotiri rapide, este sportul carepoate cauza aparitia celor mai multe afectiuni ale spatelui. Masajulpoate ajuta la imbunatatirea circulatiei si la relaxarea musculaturii.

Caratul bagajelor
O sacosa grea carata intr-o mana sau pe umar forteaza coloanavertebrala. Scolarii sunt cei mai susceptibili de asemenea probleme.
Dacatrebuie sa cari o greutate, incearca sa contrabalansezi cu alta incealalta mana, astfel incat sa nu fie nevoie sa te apleci intr-oparte. Cel mai bine ar fi sa o transporti in spate sau in fata.

Durerea asociata ciclului menstrual
In timpul ciclului menstrual, pot aparea dureri lombare. Ele pot fitratate prin administrarea de analgezice (Saridon, Nurofen, Paracetamol,Panadol etc.) si prin masaj usor. Exercitiile pot, de asemenea, saatenueze durerile menstruale, ele putand stimula circulatia si diminuacongestia pelviana ce cauzeaza aceste dureri.

Sarcina si maternitatea
Durerile de spate sunt frecvente in timpul sarcinii si dupa nastere,2/3 din tinerele mame plangandu-se de dureri dorsale.
Cel mai frecvent, durerea este resimtita in zona lombara si la bazacoloanei vertebrale. In timpul sarcinii, pentru a contrabalansa greutateasuplimentara, femeile au tendinta sa stea aplecate spre spate, ceea ceduce la arcuirea excesiva a coloanei vertebrale lombare. De asemenea,hormonii secretati in timpul sarcinii destind ligamentele articulare sipermit pelvisului sa se dilate in timpul travaliului si al nasterii.Problemele dorsale se pot agrava dupa nastere cand, tinand nou-nascutulin brate, se adauga o noua solicitare pentru coloana deja solicitata. Intimpul sarcinii si dupa nastere, mama trebuie sa fie foarte atenta candridica sau cara ceva (zona lombara trebuie sa fie sustinuta) si cand merge(este indicat sa stea dreapta si sa evite tocurile inalte).
Pentru a atenua durerile, incearca sa te intinzi ca o pisica (stai inpatru labe si, aplecand capul, arcuieste spatele in sus) si sa facimiscari de rotire a bazinului (in sus si inainte).
Un corset poate,de asemenea, usura durerile. Un tratament regulat, in timpul sarcinii(mai ales dupa primul trimestru), la fizioterapeut, poate fi o masurapreventiva utila.

Care sunt remediile?
Daca ai o slujba care te tine mult timp "tintuita" pe scaun, iaurmatoarele masuri:
Asigura-te ca biroul tau si ecranul calculatorului sunt situate lainaltimea potrivita, astfel incat sa nu stai aplecata sau in pozitiiincomode;
Tine ambele picioare pe podea si nu sta picior peste picior,deoarece circulatia va fi ingreunata, iar coloana vertebrala nu va stadreapta. Foarte indicate sunt birourile prevazute cu o stinghie pe caresa-ti sprijini picioarele;
Tine receptorul telefonului la ureche cu mana, nu cu umarul;
Nu sta cu barbia in afara, deoarece muschii gatului vor fi incordati;
Regleaza scaunul de la birou astfel incat sa asigure o pozitie corectaa coloanei vertebrale;
Nu uita sa te destinzi din cand in cand. Ridica-te si plimba-te sau facateva intinderi o data la 30 min.
 

Comentariile 51-100 din 262

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • burcea pe 14 Ian 2012, 09:28
    masaj si refacere la domiciliu

    MASAJ SI RECUPERARE LA DOMICILIUL CLIENTULUI IN BUCURESTI SI ILFOV!!! -masaj wietnamez -servicii terapeutice pentru scolioze,lordoze,cifoze,avc,recuperare sportivi,deviatii ale coloanei, paraplegii,recuperare motorie post-operatorie,recuperare dupa fracturi,terapii ocupationale,terapii antistress,imobilizare dupa entorse 1 si 2,cataplasme locale antinflamatoare. -masaj de relaxare -fizioterapie -drenaj limfatic -presopunctura -masaj traditional wietnamez(cu bete) -program exercitii pentru coloana -deblocare neuro-musculara -reflexoterapie -thay masaj -masaj sportivi -hot stones masaj -masaj anticelulitic -masaj soft antistress -masaj terapeutic -asiguram suport terapeutic intreceri sportive si team-buildinguri -ingrijiri paleative imobilizati TEL.0723204263,0756417402 detalii pe www.masajmedical.ro

    7
    2

  • claudiu pe 12 Ian 2012, 14:21
    durere de spate

    buna ziua,am 32 de ani ce vreau sa va intreb daca stie cineca sa-mi spuna,dimineata cand ma ridic din pat am asa o durere groaznica la spate iar dupa vreo 10-15 min imi trece ,nu stiu din ce cauza ,cineva mi-a zis ca poate sa fie si de la saltea.Va rog daca stie cineva sa-mi spuna.

    33
    1

  • Alex pe 11 Ian 2012, 11:11
    tratament alternativ miraculos

    Am 43 de ani si acum jumatate de an am fost diagnosticat cu hernie de disc si sciatica. Mersul prin casa devenise un calvar. Intr-o zi am vazut un pliant cu terapia Bowen. Nu stiam mare lucru dar in 2-3 saptamani trebuia sa ma operez si as fi incercat orice. Dupa cateva sedinte deja, fara nici un fel de minciuna sau exagerare, faceam genoflexiuni prin casa. O sa ii multumesc toata viata terapeutului Geambasu Constantin pentru ca mi-a rezolvat problema si am scapat de cutit. http://www.eco-logica.ro/Ce-rezolva recomand oricum are probleme de orice gen sa apeleze cu incredere!

    59
    14

  • vasile pe 4 Ian 2012, 13:54
    discopatie lombara

    Buna ziua tuturor. Am fost si eu in situatia de a nu putea merge pe strada din cauza durerilor lombare . Dupa 8 ani am aflat de domnul Ion Darac din Mangalia , un chiropractor care aseaza oasele la loc si rupe si ciocurile de pe coloana si m-am dus la el. As minti daca as spune ca m-am dus cu mare incredere dar rezultatul a depasit asteptarile . M-a rezolvat din prima sedinta care, spre surprinderea [si nemultumirea] mea nu a durat mai mult de 7-8 minute daca nu chiar mai putin. Celorlalti doi prieteni care au fost cu mine le-a rupt ciocurile de pe coloana intr-un minut iar ei nu au crezut timp de cateva luni pana au facut iar radiografie cand medicul le-a confirmat ca nu mai au ciocuri. Sunati-l cu incredere la nr 0241 75 76 53

    24
    2

  • Alex balaban pe 4 Ian 2012, 09:56
    Durere de spate

    Sal ma numesc alex si de 4 ani am o durere de spate in zona lombara cu prelungire cateodata in piciorul drept este simtita ca un cutit in sold inainte ma durea la noada fundului dar se misca am incercat fizioterapie acupunctura brau mi am cumparat si o cutea speciala de la ortopod unguente medicamente dar nu ajuta nimik am mers si la diferiti doctori nu am hernie de disc nu sunt deplasate inelele am ajuns in pragul disperarii nu stiu ce sa mai incerc si sa fac dc este cineva care a mai avut dureri asemanatoare ma gasiti la email alexanderbal86@yahoo.com sau id ul de mess alexanderbal86 facebook cheloo alexander va multumesc si ast un rsp

    9
    9

  • giorgiana pe 15 Dec 2011, 23:52
    durere de spate

    buna.am 17 ani ,si cam de 4 ani nu reusesc sa scap de durerea de spate.ma doare in zona lombara si acum a inceput sa ma doara si soldul si durerea mi se lasa pe picior in jos. am facut acum un an si fizioterapie,mi-a trecut durerea cateva zile,dar apoi iar a inceput.Nu prea mai pot sa stau in fund,si ma doare rau si cand merg. ce pot face sa scap de durere?

    37
    18

  • Leo pe 10 Dec 2011, 20:02
    durere de spate puternica

    Adeline_2077 mersi pentru pont! am folosit si eu o cutie cu plasturi KirinTone pentru durerea mea groaznica de spate. foarte foarte bine m-am simtit dupa ce am terminat cutia!

    75
    12

  • Dr.Asiminoaiei pe 29 Nov 2011, 21:51
    Hernie de disc

    Hernie de disc daca va doare in zona occibitala

    14
    5

  • dan pe 13 Nov 2011, 07:31
    durere tip arsura la mijlocul spatelui

    am cazut in clasa opta la lapte batut si de atunci am crezut ca am rupt o coasta care niciodata nu sa mai vindecat...pana cineva ma dus la un manipulator de oase care mi a facut radiografie la coloana si mia spus ca am un nerv strivit la gat ..vreo 3 sedinte de manipulare si de atunci sunt 10 ani si nu ma mai doare mijlocu spatelui--deci nerv strivit la gat si durere la mijlocu spatelui..daca gasiti un manilupator bun se poate sa scapati de unele dureri de spate

    12
    4

  • tudorel pe 12 Nov 2011, 16:01
    ma doare mijlocul

    Buna ziua ma doare mijlocul de 3 saptamani de nu mai pot ce pot sa fac

    20
    4

  • tudorel pe 12 Nov 2011, 15:55
    ma doare mijlocul

    Buna ziua ma doare mijlocul de 3 saptamani de nu mai pot ce pot sa fac

    26
    5

  • jana ina pe 27 Oct 2011, 20:16
    dureri de spate

    pentru adeline_2077, iti multumesc pentru sugestie! am intrat pe siteul kirintone si am facut comanda de o cutie. sunt din braila, mi-a sosit dupa trei zile cu posta romana prioripost. SUPER TARE!! dupa un singur plasture nu ma mai doare coloana la ceafa!!multumesc mult si inteleg de ce ai facut stoc. iti doresc o seara minunata!

    75
    5

  • marcela pe 17 Oct 2011, 20:08
    dureri de spate

    cel mai bun remediu pt tot felul de dureri de spate,sunt masajele efectuate cu un aparat ceragem.cautati cel mai apropiat magazin Ceragem.eu fac acest masaj in Italia,e gratuit.ai obligatia sa duci alte persoane care au probleme de sanatate si de alt tip.daca ai bani sa l cumper bine,daca nu faci acest masaj in fiecare zi .credeti ma ca am rezolvat multe probleme de sanatate ...numai ca aici in Italia nu sunt interzise ca in Romania..ami vine sa plang cand vad ca oameni saraci ,bolnavi se duc in aceste magazine pt sanatate,se vindeca,dar protectia consumatorului ai chiama pt ai obliga sa depuna marturie falsa impotriva magazinelor Ceragem.ar trebui silti sa se trateze ei cu medicamentele pe care medicii le recomanda care produc daune imense organismului uman.cautati aceste magazine..sper sa aveti norocul sa aveti vreunul in preajma...sanatate la toti romanii...

    3
    7

  • Adeline_2077 pe 30 Sep 2011, 12:19
    Durerea de spate

    Da, despre durerea de spate... vreau sa va spun si eu povestea…in iarna trecutam am alunecat pe niste scari, am fost la un pas sa fac ruptura musculara paravertebrala...ma rog, in partea dreapta a spatelui, in zona lombara. Groaznic. 20 de minute am stat acolo, nemiscata!! Doua saptamani am stat la pat, concediu, pt firma lucram cu telefonul si emailul.Nu puteam sa fac nici o miscare, ma omora durerea! Si sefa mea erea foarte “fericita” ca stau acasa, in loc sa lucru cu tona la birou! O prietena de-a mea mi-a dat un plic cu un plasture...insa mi-a spus ca daca este bun...nu mai are, pt ca l-a adus din China. Pe plic scria kirintone. Era un plasture...o tehnologie noua, ma rog, inventie chinezeasca sau asa ceva. L-am aplicat in zona dureroasa, a inceput sa degaje caldura, dupa o ora, durerea mea a inceput sa scada. Dar nu a trecut imediat. Dupa 18 ore l-am scos, iar a doua zi, puteam sa ma misc..ma durea dar era incomparabil mai bine. Am sunat-o pe prietena mea, insa nu a avut alt plasture.Si de atunci am tot cautat pe net, tastand in Google KIRINTONE In urma cu cateva saptamani, am gasit pe adresa http://dureridespate.com.ro/1_4_Cine-foloseste.html, Daca va place ce cititi acolo, si daca aveti o situatie asemenatoare cu a mea, puteti sa il incercati. Eu sunt happy ca am facut un stoc si am . Si sefa mea este incantata ca nu mai lipsesc din cauza spatelui. Zi buna , Adeline_2077

    74
    2

  • cojoaca sonia pe 13 Sep 2011, 09:01
    dureri de spate

    am dureri in zona spatelui mai mult lombare dar acum am si dureri cervicale tot spatele de sus si pana jos gat intepenit

    29
    10

  • NADIA pe 1 Sep 2011, 12:33
    Buna ziua

    Buna ziua am si eu o problema lucrez la birou,azi am, avut o durere groasnica de mijloc abia pot sa mai m misc ma taie mijlocul rau de tot ce sfaturi imi puteti da,ce medicamente as putea lua.Va multumes mult

    23
    13

  • EGR pe 30 Aug 2011, 09:26
    remediul meu

    Eu reusesc sa imi ameliorez durerile de mijloc cu ajutorul caldurii. Mai exact port haine mai groase iar noaptea dorm si cu ciorapi (in picioare - desi la inceput nu imi placea). Evit aerul conditionat si curentul de aer.

    18
    12

  • dan pe 7 Aug 2011, 03:27
    pt dureri de spate...

    Stau si ma minunez cita reclama se face la acest "Ceragem".este bun,dar nu pt durerile de spate.cum se pot trage la loc vertebrele prin energie cind ele s-au miscat prin lucru mecanic?cele mai sigure si mai bune tratamente se fac prin leacurile babesti,mai ales de catre cei care fac acele "manipulari osoase",pt ca asta e cam singura metoda si mai ales,rapida,prin care oasele se trag la loc.insa...dupa aceste manipulari,persoana trebuie sa aiba grija cum sta pe scaun,cum conduce,patul si perna trebuiesc aranjate si ele in asa fel sa ia forma corpului,nu ca atunci cind patul este tare si corpul se deformeaza dupa pat,pt ca apar probleme (uneori foarte mari).sint si cazuri in care patul trebuie sa fie putin mai tare-cifoze,lordoze,dar in rest,destul de moale.treburile astea nu le spune absolut nimeni,s-ar sparge piata paturilor tari si a saltelelor ortopedice si superortopedice.eu va recomand sa va luati saltele din lina sau cele de la dormeo,dar astea sint ceva mai scumpe.multe din aceste probleme sint dincolo de ceea ce se vede,ele pornesc,mai ales,de la lipsa atentiei pe care ne-o acordam si respectul pe care-l avem fata de noi insine (indirect si fata de ceilalti oameni)..pe linga asta,dupa ce va umbla acei terapeuti,vraci sau ce mai sint,fiecare persoana trebuie sa faca exercitii pentru intarirea musculaturii (a spatelui mai ales,dar si a abdomenului),altfel vor fi DIN NOU,probleme. mai ar fi multe de spus,dar e cam tz si-mi este somn.imi pare rau sa vad citi oameni sint bolnavi cu multe probleme la coloana.va doresc insanatosire grabnica si muuulta minte. pentru mai multe detalii,luati legatura cu Edi Pascal sau Crys.

    10
    11

  • cojoacasonia pe 6 Aug 2011, 21:03
    dureri de spate

    am 42 de ani am dureri de spate mari este ca o arsura ma frige ma arde asa simt in spate tot timpul ma calmez un pic cu un supozitor sau un antiinflamator dupa care iar incepe si tot asa va rog sa-mi dati un sfat

    35
    14

  • cojoacasonia pe 6 Aug 2011, 21:02
    dureri de spate

    am 42 de ani am dureri de spate mari este ca o arsura ma frige ma arde asa simt in spate tot timpul ma calmez un pic cu un supozitor sau un antiinflamator dupa care iar incepe si tot asa va rog sa-mi dati un sfat

    65
    30

  • Marius pe 3 Aug 2011, 21:44
    durere spate

    Buna, as aprecia foarte mult daca cineva m-ar putea ajuta cu un sfat. Simptomele problemei mele la spate ar fi - o durere intensa in partea stanga a coloanei in zona omoplatului stang. durerea pare a nu se simti din exterior , adica cand pun mana sau apas decat foarte usor . Este ca un junghi care deja tine de 2 luni durerea este profunda cand respir foarte tare... cam care ar fi problema stiu ...pozitia la pc... dar cum as putea sa rezolv problema?.. multumesc.

    49
    20

  • stefan pe 18 Iul 2011, 09:09
    elongatie

    am tot citit despre elongatia mecanica a coloanei, totusi nu am inteles cum se realizeaza, este un procedeu special, se realizeaza numai cu ajutorul medicului sau se poate efectua si acasa, si ce implica aceasta?

    38
    15

  • Florin pe 25 Iun 2011, 18:19
    Pentru masaj osteopat , rezolvarea multor probleme ale coloanei in zona Iasului

    Buna ziua, am o practica de peste 13 ani de zile in domeniul kinetoterapiei si masajului osteopat combinat cu alte proceduri din medicina alternativa-holistica. Va astept telefonul la 0740-013.808 pentru cei din Iasi sau din zona Moldovei. Operatia nu este singura solutie. Masajul osteopat si apoi corectarea posturii prin exercitiu functioneaza !

    16
    9

  • LUCIK79 pe 9 Iun 2011, 11:17
    dureri de coloana

    buna ziua,mama mea are dureri de coloana groaznice si este operata de hernie de disc,nu ii mai trece cu nici un unguent,sup.indomeacin,a luat arcoxia,clorzoxazona,unguente,movalis ketonal si altele ce tratament sa ia ca so lase,cine ma poate ajuta cu un rasp.va multumesc

    21
    6

  • ursu pe 30 Mai 2011, 16:32
    durere de spate cu lasare in piciorul stang

    va rog ajutatima ca mai ales noptile nu le pot dormi deloc.

    99
    44

  • aNDREEA Pascu pe 18 Mai 2011, 17:01
    Elongatie mecanica

    incercati elongatia mecanica a coloanei. departeaza discurile tasate. ESTE EXTRAORDINAR EFECTUL! am reusit sa evit operatia de hernie de disc lombara pe care trebuia sa o fac vara trecuta....

    57
    11

  • Cristina pe 18 Mai 2011, 09:57
    Pantofi shape ups

    Am si eu probleme cu coloana. Insa pentru ca am doar 23 de ani, mi s-a recomandat gimnastica recuperatorie. Am fost si la Teghirghiol. Va recomand din suflet, m-am simtit cu adevarat mai bine. Din vara trecuta nu am mai avut dureri zilnice de spate. In toamna mi-am cumparat o pereche de shape ups. Sunt pantofii cu talpa usor arcuita. Ins a nu mi i-am luat de la teleshopping, sau de la vreun magazin alimentar:). Mi-am luat originalul de la Skechers. Cei din supermarket sunt grei si au talpa tare. Nu le vad utilitatea. Cand te doare spatele ai nevoie sa nu simti presiune si in talpa. Cu cei de la Office Shoes inevitabil mi-am corectat pozitia spatelului,datorita talpei ridicate si in fata si in spate. Dar cel mai mult a contat modul in care imi simt picioarele cand pasesc. Merg pe moale, nu mai simt presiune in spate. Merita toti banii, mai ales ca nu m-am mai ingrasat de atunci:) Hi Hi. La gimnastica merg la un cabinet particular. Va pot da numele pentru cei interesati.

    28
    4

  • geo pe 2 Mai 2011, 00:17
    dureri spate

    MANGALIA,SIEMENS, 18 zile tratament balneo, Dupa un an de suferinta ( nu puteam sta mai mult de trei minute in picioare), 150 injectii si multe pastile. un bun coleg m a indrumat spre acest centru de tratament. Zece zile de tratament si dupa doua saptamani am revenit in randul oamenilor activi.Neurolog, reumatolog, radiolog, totI n aveau decat solutia ; operatie.La Mangalia,d na DOCTOR mi a prescris trei proceduri.Avem si profesionisti! Multumiri si dupa 11 ani! Va doresc, sincer, SANATATE!

    26
    5

  • tudor pe 25 Apr 2011, 20:12
    dureri de mijloc

    pls un remediu pentru mine la 23 de ani am dureri si cand stau jos si cand ma misc va multumesc

    29
    10

  • tudor pe 25 Apr 2011, 20:09
    dureri de mijloc

    pls un remediu pentru mine la 23 de ani am dureri si cand stau jos si cand ma misc va multumesc

    20
    10

  • georgescu58 pe 19 Apr 2011, 18:03
    tratament sigur

    incercati bowtech cu incredere. pentru prahova si bucuresti ,0767173071

    12
    5

  • marius pe 19 Apr 2011, 18:01
    dureri de spate de orice natura -tratare

    Incercati terapia Bowen. Sigur o sa fiti fericiti! georgescu58@yahoo.com

    14
    4

  • Florica pe 15 Apr 2011, 17:54
    Junghiuri

    Am dureri in partea stinga omoplat ma ustura nu stiu ce sa iau astept un raspuns multumesc

    24
    8

  • kolo pe 15 Apr 2011, 11:50
    hernia de disc

    m-am decis sa scriu aceste randuri pt ca si eu am fost in situatia cand am rascolit net-ul in cautarea de opinii ,a unui tratament miraculos sau in ultimul caz a unui doctor de incredere. sufeream de dureri de spate de cand ma stiu, acum am 36 de ani si de 3 saptamani m-am operat de hernie de disc la spitalul militar din Buc. in urma operatiei am ramas cu un mare regret si anume faptul ca nu m-am dus mai repede la operatie. ma simt excelent ,ba chiar nu-mi vine sa cred ca in sfarsit dupa atatia ani (15-20) nu ma mai doare spatele,fesa sau piciorul. motivul pt care nu m-am dus au fost comentariile celor din jurul meu si anume faptul ca risti f mult operandu-te, avand experienta operatiei prin care tocmai am trecut pot sa dau un sfat celor care au dureri cumplite din pricina herniei de disc: cu cat stati mai mult cu atat recuperarea va fi mai greoiaie si riscacti sa ajungeti in scaunul cu rotile. nu e de joaca cu boala asta!!! inainte sa ajung la operatie am facut un tratament cu ozon care in cazul meu a dat roade si anume timp de 2ani si jumatate durerile s-au redus considerabil dupa care dintr-o data am fost pus efectiv la pamant. m-am operat la doctorul MARIS DANIEL din spit militar Buc care este un OM senzational. al recomand cu toata caldura ca fiind un medic excesiv de corect si tipicar cu meseria lui!!!!! pana sa ajung la el am mai consultat 3 medici si nici unul nu mi-a facut impresia asta . prin urmare daca doriti o recomandare de un medic fff bun al recomand pe acest om. P.S. -nu va fie frica,operatia este o joaca(conditia este sa nu te duci prea tarziu adica cu amorteli ale labei piciorului sau mai grav de atat) ceea ce conteza ff mult este recuperarea de dupa care tine numai si numai de fiecare individ in parte!!!! va doresc sanatate tuturor !!

    19
    7

  • Mihaela Brasov pe 29 Mar 2011, 11:45
    dureri de spate,deumeri,de genunchi,de sold

    Pentru durerile cronice de spate,cel mai bun aparat de termomasaj,este aparatul Ceragem. Il gasiti in mai multe centre Ceragem din tara,printre care si la Brasov,str. Mihail Kogalniceanu nr. 13.Trebuie folosit cu perseverenta.In centru masajul este gratuit,se poate folosi un timp nelimitat,iar cine are posibilitati il poate cumpara. Relaxeaza intreg organismul.

    23
    1

  • valentina pe 26 Feb 2011, 15:49
    dureri de spate

    am avut ruptura de vertebre acum 5 luni. la ultimul control miau iesit radiografia bine dar pe mine tot ma doare spatele. cepot sa fac?va multumesc!!

    24
    4

  • valentina pe 26 Feb 2011, 15:46
    dureri de spate

    am avut ruptura de vertebre acum 5 luni. la ultimul control miau iesit radiografia bine dar pe mine tot ma doare spatele. cepot sa fac?va multumesc!!

    14
    13

  • Edi Bacau pe 25 Feb 2011, 09:28
    Dureri de spate

    Am avut in urma cu 15 ani un accident, mai bine zis o aterizare dificila. Au urmat dureri ingrozitoare pe nervii sciatici. M-am indopat cu calmante, tratament care nu prea a dat mare rezultat. A urmat o imobilizare progresiva, mi-am pierdut mobilitatea, coloana a inceput sa se "sudeze", sa devina rigida. Asta pana am dat de domnul Dan din Bucuresti. Il recomand tuturor celor care au probleme cu coloana vertebrala. Tel: 0740612760. Dupa trei sedinte ma simt extraordinar. Masaj si manipulari si am scapat de cutit.

    8
    5

  • bytangu pe 23 Feb 2011, 21:56
    dureri ingrozitoare

    buna sant nicu,am 28 de ani si locuiesc in judetul hunedoara.De aproximativ de un an de zile am inceput sa am niste dureri groasnice in zona soldului sincer am incercat tot felu de pastile si creme pe baza de plante mai ales baile cu sare sincer miau facut mai mult rau cei care mai intratzi si santetzi de meserie (medicina) macar datzy si voi un sfat saracilor care nu asi permit un tratament de masaj care cost 60de lei sedintza

    18
    13

  • chirita traian pe 5 Feb 2011, 17:58
    dureri de spate

    va dau un sfat .mergeti la techirghiol.multa sanatate.

    22
    3

  • chirita traian pe 5 Feb 2011, 17:49
    dureri de spate

    va dau un sfat .mergeti la techirghiol.multa sanatate.

    6
    9

  • Gaidas Andreea pe 1 Feb 2011, 11:45
    Pentru cei care vor rezultate rapide

    Pentru cei care vor rezultate rapide mama mea a facut 7 sedinte de laser si a scapat de dureri.La o clinica din Iancului cu dr Corneliu Moldovan si se simpte foarte bine.Nu te coste exageat de mult dar rezultatele sunt super rapide. Postez si numele clinici Medicine Concept daca intereseaza pe cineva puteti suna la nr 021.252.35.35 sau pe adresa mea de mail si va dau dtoate detaliile despre ceea ce mama mea a facut

    9
    3

  • Ovidiu pe 28 Ian 2011, 21:37
    ...TRATAMENT

    Pt toti oamenii cu aceste dureri de coloana as putea sa spun ce tratament am urmat eu ... nu mi-a trecut definitiv dar este mult mai bine (imi trebuiea 30 minute sa ma ridic din pat dimineata) Mergeti la magazine naturiste si cumparati untul pamantului dar in forma naturala nu in creme ca asa nu ajuta ,la mine in Oradea este la piata se vinde in sticlute mici bucatele de untu pamantului cu spirt amestecat si dupa baie frecativa usor cu solutia pe spate nu puneti mult ca sa-r putea sa usture ,dupa 2 sau 3 zile veti simti efectu

    22
    6

  • adi pe 23 Ian 2011, 23:09
    se pot trata si herniile fara sa se ajunga la cutit

    ionitapetreadrian@yahoo.com e adresa mea de mail si va astept pe toti sa va edific mai bine...cei din capitala, cu dureri de spate, cu hernii, scolioze, cifoze pot apela cu incredere...eu am scapat de probleme si va pot ajuta si pe voi...numai de bine si multa sanatate tuturor!

    22
    4

  • bunea alina pe 14 Ian 2011, 11:57
    hernie de disc?

    am 28 ani,locuiesc in slovenia si am dureri ingrozitoare de spate(zona lombara),care continua pe sold si pe picior.cam de 2/3 ori pe an mi se intimpla sa intepenesc de durere,pur si simplu nu ma mai pot misca in nici un fel.din lipsa unei placute intre inele imi este atins un nerv care provoaca aceste dureri(din spusele medicului de op nu poate fi vb pt ca sint prea tinara si exista riscul sa paralizez)de curind ne/am hotarit sa avem un bebe,lasind deoparte toate riscurile pe care le stim,dar ma sperie teribil gindul ca nu voi putea duce sarcina la sf din cauza acestei pb.va rog ajutati_ma!de mentionat ca fizio terapia si cosmodiscul nu au dat nici un rezultat.va multumesc pt timpul acordat!

    25
    5

  • kotlar florin roman pe 13 Ian 2011, 19:24
    dureri de spate

    am probleme cu spatele de aproximativ 7,8 ani inpartea dreapta linga sold amorteste si picorul ,dupa care nu mai pot nici macar sa merg pe drum .

    33
    8

  • fabian pe 6 Ian 2011, 18:10
    dureri de spate

    buna am dureri de spate ingrozitoare cand ridic ceva nu ma doare atunci pe loc cand ajung acasa si ma pun culcat ma scol cu foarte mari dureri si a doua zi nu am nimic pina seara de la ce va rog

    21
    6

  • leo pe 5 Ian 2011, 21:16
    Durere de spate ''spate intepenit''?

    Salut,find criza am preferast sa trec prin piata constitiutiei '' de revelion erau parca -14 grade C,am stat circa 1 ora.acasa am mai fumat,geam deschis,curent,lucruri care au condus ca pe data de 2 sa ma trezesc pe la amiaza intepenit sa nu ma mai pot ridica din pat. am fost la medic ,diagnostic \:spate intepenit asa a scris pe reteta'' medicament CELEBREX'' il iau de 3 zile mi-a mai dat flexibilatete a spate in rest durerea este acolo,mai am 4 pastile din 7 de luat astept sa vad la sfarsit efectul.cel mai bine ma simt cu un brau,burtiera din piata costa 10 ron fara el nu mai ies afara. din vorba in vorba cu diversi amici am aflat ca sunt anumiti oameni care stiu sa ''aseze coloana'' costul find undeva la 60 ron /sedinta! spaer sa-,mi treaca fara sa apelez la ei sau la medici,sunt profund indignat de sistemul medical ,medici de familie din Romania.

    22
    7

  • irimia diana pe 5 Ian 2011, 20:54
    durerea de spate

    am o durere puternica in spate jos unde se termina coloana.la miscari precum aplecat sau rotit dar in unele pozitii nu ma mai pot misca deloc.este posibil de la raceala sa mi se traga?

    24
    13

  • ilie pe 3 Ian 2011, 16:30
    dureri lombare

    sant ilie si am uitat sa trec adresa de email,scuze,de atatea probleme mai uit uneori,astept un raspuns favorabil.Multa sanatate tuturor. alex.rizea70@gmail.com

    17
    11
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod