Sănătate. Cum afectează îngrăşatul coloana vertebrală? 8 efecte

O persoană supraponderală este ca un om normal care duce permanent în spate un sac de 15, 25 sau 50 de kilograme, în funcție de surplusul fiecăruia.
Obezitatea afectează inima, plămânii, vasele de sânge, însă nu trebuie să uităm nici de coloana vertebrală, avertizează Dr. Ion Manea, directorul medical al clinicii Bio Ortoclinic.

”Cel puțin jumătate din populație are probleme cu coloana vertebrală și circa 50% sunt cauzate de faptul că articulațiile acesteia și ale membrelor inferioare suportă în permanență greutatea porțiunii din corp situată deasupra lor și forța mușchilor. Ca să fie și mai clar, o persoană supraponderală este ca un om normal care duce permanent în spate un sac de 15, 25 sau 50 de kg, în funcție de surplusul fiecăruia”
, explică dr.
Ion Manea.

În aceste condiții, uzura accentuată a discurilor intervertebrale și în cazurile mai grave, distrugerea acestora, pot provoca dureri greu de suportat.

”Persoanele afectate ajung să aibă dureri acute sau cronice pe tot spatele, nu doar în zona lombară sau cervicală, care se extind de multe ori către brațe și picioare. Probleme mari sunt însă și în zona cervicală, iar acestea dau alte simptome adiacente”, a mai spus specialistul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod