Sănătate. Cât de afectate sunt picioarele de încălţămintea cu talpă joasă



Primele simptome: oboseală, durere, ciocuri în călcâi


De asemenea, specialistul avertizează că încălțămintea de proastă calitate va determina o postură incorectă, vicioasă, care va conduce către suprasolicitarea piciorului și inflamarea fasciei. Acest lucru va favoriza apariția oboselii și, în final, a durerii. În timp, va avea loc o acumulare de calciu pe porțiunea suprasolicitată, care va determina apariția ciocurilor în călcâi, formațiuni extrem de dureroase.

În plus, purtarea unor astfel de încălțări, pe o durată mai lungă de timp, de câțiva ani, va determina o îmbătrânire accentuată a țesuturilor și apariția reumatismelor degenerative: gonartroza, coxartroza, spondiloza, dar și probleme la nivelul coloanei, de tipul herniei de disc.


Fizioterapia te poate ajuta


“Pentru a preveni agravarea acestor afecțiuni, persoanele care experimentează dureri la nivelul picioarelor, sunt sfătuite să se prezinte la fizioterapeut încă de la primele simptome deoarece o afecțiune instalată și cronicizată nu mai poate fi corectată, ci doar stagnată. În acest sens, trag un semnal de alarmă în privința automedicației, și aici mă refer în special la medicamente și creme antiinflamatoare, care tratează efectul, dar nu și cauza și care nu fac altceva decât să întârzie vizita la specialist și să conducă către agravarea stării de sănătate”, avertizează Bogdan Goga.

Fizioterapeutul va face o evaluare posturală, pe baza căreia va concepe un program personalizat de exerciții cu scopul de a reda funcționalitatea corectă a structurilor și mobilitatea pacientului. Sunt necesare minim 10 ședințe de fizioterapie care pot combina tehnici de reeducare posturală și terapie manuală.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana Har pe 20 Iul 2015, 09:12
    BS

    Cele mai tampite sfaturi!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod