Reumatismul. Cum apare și cum te poți vindeca


Cum poți vindeca reumatismul

Dacă ai fost diagnosticată cu reumatism în urma unui control medical, poți ameliora simptomele acestuia cu tratamente care includ exerciții fizice constante, o dietă echilibrată, o viață lipsită de stres și multă odihnă.

Medicamentele recomandate pentru ținerea sub control a reumatismului variază de la antiinflamatoare puternice la calmante care au efectul de a reduce durerea. Reumatismul mai poate fi tratat si prin diverse terapii alternative, așa cum sunt stimularea transcutanată nervoasă electrică, acupunctura, termoterapia, terapia de relaxare și chiropractia.

Băile de abur sunt și ele recomandate celor care suferă de reumatism, precum și împachetările fierbinți și reci sau tratamentele naturiste cu diverse tincturi, infuzii și decocturi din plante, însă cel mai indicat tratament pentru reumatism rămâne antrenamentul fizic, făcut doar sub supravegherea unui medic specialist reumatolog.

Exercițiile pentru tratarea durerilor reumatice presupun mișcări lente, de întindere sau de rotație.

Acestea trebuie efectuate la nivelul gâtului, al membrelor superioare, al spatelui și picioarelor. Cele mai comune dintre aceste exerciții sunt genuflexiunile, aplecarea trunchiului și rotirea capului sau a mâinilor, însă nu este recomandat să le faci fără a cere în prealabil părerea unui medic specialist.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod