Remedii naturale pentru acnee

Acneea este o afectiune extrem de stanjenitoare, ridicand mari probleme la nivel psihologic. O persoana care sufera din cauza acneei se poate simti izolata din colectivitate. Realitatea este insa ca poti face ceva pentru controlarea acestei afectiuni. In afara recomandarii evidente de a te adresa medicului dermatolog, exista si unele remedii naturale pe care le poti folosi ca pe o arma impotriva acneei.

Acestea sunt, de multe ori, mai puternice si mai eficiente decat medicamentele. Uneori, tot ceea ce are nevoie organismul tau este un echilibru nutritional si o ingrijire adecvata a tenului si a pielii, in general. Iata cateva sfaturi pe care le poti pune in practica incepand de astazi, pentru a scapa de acnee definitiv. O data implementate aceste sfaturi, ar trebui sa sesizezi o imbunatatire in aproximativ patru saptamani.

Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.

Spala-te pe fata de doua ori pe zi cu sapun antiacneic.
Este recomandat sa folosesti un sapun pe baza de sulf, special pentru tenul cu astfel de probleme. Momentele cele mai bune pentru spalatul pe fata sunt dimineata, imediat ce te-ai trezit, si apoi seara, chiar inainte de culcare.

Spala-te cu delicatete si nu agresa tenul - nu freca pielea si nu folosi scrub-ul, o carpa sau un burete aspru. Spalarea in exces a tenului va avea efectul contrar si nedorit asupra pielii - glandele sebacee vor fi stimulate sa produca si mai mult sebum, lucru care duce la accentuarea acneei.

Parul nu trebuie sa iti acopere fata. Daca ai parul lung, ai grija ca suvitele rebele sa nu iti acopere niciodata chipul, mai ales daca suferi de acnee. Aceasta deoarece parul contine si uleiuri, contribuind la mentinerea afectiunii si la aparitia altor puncte negre sau purulente.

Pentru ca parul sa se pastreze curat si pentru a impiedica ingrasarea acestuia, fapt care agraveaza problema ta de sanatate, exte indicat sa iti speli parul zilnic si, in special, dupa orele petrecute in sala de fitness. In cazul in care nu este posibil, trebuie sa repeti spalarea pe cap la cel putin 2-3 zile.

Incepe o cura de multi-vitamine puternice. Adesea, aparitia acneei este un semn al faptului ca ceva nu functioneaza bine in organism sau ca acesta are o anumita carenta de vitamine si minerale.
Sanatatea pielii tale este strans legata si depinde de nutritie. Epiderma este un organ vital, pe care, de cele mai multe ori, il ignoram.

Daca organismul nu primeste nutritia adecvata si de care are nevoie, pielea reactioneaza prin mijloacele pe care le are la indemana. O modalitate obisnuita prin care tenul iti "spune" ca are nevoie de mai multa atentie din partea ta si de anumite elemente hranitoare este aceea de a produce sebum in exces, inchiderea porilor, precum si de a reduce abilitatea pielii de a se vindeca si de a lupta impotriva microbilor si a bacteriilor.

Din dieta nu trebuie sa iti lipseasca nici cromul. Acest mineral este bine cunoscut pentru proprietatile sale, fiind folosit in numeroase diete pentru slabire. De asemenea, este excelent pentru vindecarea infectiilor epidermei. Un supliment de crom luat o data pe zi va ajuta vindecarea rapida a cosurilor, prevenind "izbucnirile" ulterioare.

Consuma morcovi, pentru beta-caroten (vitamina A). Vitamina A intareste tesutul protector al pielii si previne acneea. Ajuta la reducerea producerii de sebum. Aceasta vitamina este esentiala pentru mentinerea si intarirea tesutului pielii si a membranelor mucoase.
De asemenea, vitamina A este un antioxidant puternic, de care corpul tau are nevoie pentru eliminarea toxinelor. O deficienta de vitamina A poate duce la aparitia acneei.

Evita machiajul incarcat si, daca este posibil, renunta complet la el. Produsele de machiaj contribuie la inchiderea porilor, cauzand aparitia mai multor cosuri si puncte negre. Daca trebuie sau vrei neaparat sa porti machiaj, asigura-te ca produsele pe care le folosesti sunt pe baza de apa.

Bea zilnic 8 pahare cu apa. Consumul de apa este esential pentru pielea curata, precum si pentru mentinerea unei bune stari generale de sanatate. Apa este necesara pentru transportarea si eliminarea substantelor toxice din organism, existand astfel o legatura intre apa consumata si tenul tern, fara viata, culoare si "atacat" de cosuri.

Nu iti "stoarce" cosurile sau punctele negre si nu incerca sa le elimini prin agresarea tenului. Oricat de tentanta ar putea parea aceasta varianta, abtine-te sa storci, sa zgarii, sa freci sau sa iti atingi cosurile si punctele purulente. Oricare dintre aceste actiuni duce mai departe la producerea de sebum in exces.

In plus, o data cu stoarcerea mizeriei acumulate in pori, practic rupi membranele existente sub piele, ceea ce duce la patrunderea infectiei si a sebumului sub piele, in straturile profunde ale acesteia.
Astfel, singurul rezultat pe care il obtii este aparitia mai multor cosuri.

Fata de perna trebuie spalata zilnic sau la fiecare cateva zile. In cazul in care acest lucru nu este posibil, asigura-te de inlocuirea frecventa a fetei de perna cu o alta curata. Aceasta deoarece, in timpul somnului, stai culcata pe fata de perna, care absoarbe uleiurile pielii tale. Astfel, in fiecare noapte, tenul tau se va incarca si murdari din cauza uleiurilor impregnate in tesatura, ceea ce agraveaza problema. Tocmai de aceea, este important sa iti mentii lenjeria de pat curata in permanenta.

Consuma alimente bogate in zinc. Zincul este un agent antibacterian si un element necesar pentru glandele producatoare de ulei si sebum ale pielii. O dieta din care zincul lipseste sau se afla in cantitati insuficiente poate duce la aparitia cosurilor.
 

Comentariile 51-100 din 132

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • george pe 25 Oct 2010, 19:10
    acnee puncte negre si semne

    Sall am 17 ani si de 3 ani de zile incerk sa scap de cosuri sh nu reusesc... am incercat tot felu de tratamente cu creme pastile sh preparate de farmacie am keltuit kam 100roni pe luna uneori sh mai mult sh degeaba.. va rog ajutati-ma sh pe mn cu un sfat sau un dermatolog bun. vo rog mult de tot

    5
    3

  • maria pe 19 Oct 2010, 20:55
    cosurile.acnee

    buna. am 12 ani si de 2 ani mi-au aparut cosuri. in timpul menstruatiei apar foarte multe. am citit multe remedii si unul dintre ele este remediul cu pasta de dinti. aplicati in timpul noptii (cu 20 min inainte sa va culcati) orice tip de parsa de dinti, iar dimineata clatiti cu apa calda. Stergeti usor cu un prosop moale si uscat. (atentie! nu scarpinati cosurile) acesta metona chiar functioneaza.

    2
    2

  • Dana pe 8 Oct 2010, 14:12
    acnee

    Dragilor, nu mai dati o gramada de bani pe tot felul de produse (asa am facut si eu)..... Si eu am facut ca voi pana cand o prietena mi-a recomandat ceva incredibil.... un produs de la farmacia veterinara (puteti sa radeti daca vreti dar este foarte bun si e si ieftin), se numeste MIBAZON. Eu si multe persoane care l-au incercat am scapat.... Este compus din 3 antibiotice, iar eu personal ma dadeam mai ales seara, dar si in timpul zilei ori de cate ori aveam ocazia, pentru ca ajunsesem sa-mi fie rusine cand ieseam din casa. Sa vedeti ce rezultate veti avea.... Si de cate ori imi mai apare cate unul, Mibazonul este nelipsit in casa....

    5
    1

  • oana pe 27 Sep 2010, 11:22
    acnee

    ciao,pana la varsta de 18 ani am avut o fata asa curata fina si alba de ma invidiau prietenele,apoi a iceput sami apara cosuri cei drept cate vreo doua dar eu cu toate ca auziseram ca nu e bine sa le storci a facut prostia si mam ales cu semne.Din ce in ce imi esea mai multe asa ca am fost la dermatolog si mia dat zyneryt si o crema ff scumpa REZULTAT periodic apoi iar imi aparea ,am folosit si alte produse dar nimic,am luat pastile de dezinfectia corpului NIMIC acum am 25 ani de cativa ani sunt in italia imi angrijesc tenul si al rasfat cu toate cremele,gelurile si tot ce aud cai bun pt cosuri.dar tot nu am scapat de iele cei drept am putine Cateo data stau si ma antreb CUM ASTIA AU SCOS TOT FELUL DE LUCRURI CE TE LASA CU GURA CASCATA IAR SA PIARA COSURILE NUS IN STARE??????????

    7
    2

  • ... pe 9 Sep 2010, 13:52
    acnee

    eu si eu multe in zona barbiei... de vreo 1 an jumate.. acum am 16.... am incercat skinoren zinerit.. nimic nu merge.. decat pe durate scurte. ce pot sa fac?

    4
    2

  • larisuk pe 1 Sep 2010, 17:11
    semne,puncte rosii:(

    am 15 ani si am o framada de cosuri dar mai ales am multe semne pe fata. Ce sa fac k sa scap de ele?? Ajutati-ma plzz:(

    2
    2

  • Catalina pe 1 Sep 2010, 15:13
    Nu uitAti sfatul meu!

    Consumati alimente bogate in zinc. Zincul este un agent antibacterian si un element necesar pentru glandele producatoare de ulei si sebum ale pielii. O dieta din care zincul lipseste sau se afla in cantitati insuficiente poate duce la aparitia cosurilor.

    2
    2

  • crissss pe 13 Aug 2010, 18:20
    acnee

    sall j eu am aceeasi problema de 2 ani de la varsta de 15 ani j ink nu am reusit sa scap de ele am fost la mii de dermatologi j tot nu am reusit sa scap de ele am avut tratamente de milioane aduse din Frantza preparate j creme .. in luna iulie am fost din nou la dr pt k mi-au aparut mai multe j mi-a dat un preparat cu sulf j mai multe subst j o crema skiorem dar din sept treb sa incep tetratament c

    2
    2

  • dorina g pe 4 Aug 2010, 18:36
    pori

    buna fetelor am 19 ani si am pori pe fata si de un an incerc sa scap de ei dar totusi nu reusesc ajutatima va rog orce sfat de al vostru miar fi de folos .multumesc

    0
    2

  • Alexyutza pe 26 Iul 2010, 20:05
    cosuri

    pentru sfaturi si conversatii ma gasiti la id-ul adulcica82@yahoo.com

    0
    2

  • Alexyutza pe 26 Iul 2010, 20:03
    cosuri

    Sall..Am 15 ani si de cateva luni incep sa-mi apara cosuri din ce in ce mai multe, inca n-am inceput sa folosesc nimic, vreau sa incep cu ceva sigur si nu sunt sigura ce remediu e bun, ma bazez mai mult pe remedii naturiste pentru ca unele creme au efecte secundare si fac mai rau, deci din cate remedii naturiste am gasit pe net, nu stiu care e mai bun si nu stiu de care sa incep sa folosesc, cateva sfaturi plz?

    1
    2

  • georgiana pe 22 Iul 2010, 08:36
    acneea

    buna fetelor am 20 de ani si sufar de acnee vulgara .la inceputul anului am fost la dermatolog deoarece mi-au aprut eruptii urate pe barbie si obraji.mi-a recomnadat sa folosesc produse de la Ivatherm si un antibiotic .Bineinteles mi-a propus si hormoni dar nu am luat.Am cumparat produsele de la Ivatherm adik un gel de curatare , un tratament de zi si o crema de fata .Adevarul este ca sunt foarte bune acum am schimbat numai gelul de fata mi l-am cumparat pe cel de la Avene care si el fff bun si in continuare aplic antibioticul seara dupa ce mi-am curatat tenul.Am uitat sa va spun ca folosesc Skinoren gel drept antibiotic.Am mai incercat Zineryt dar nu a mers deloc.Va mai recomand si o masca aplicata de 1-2 ori pe saptamana pudra de argila este ff buna ptr tenul gras.

    1
    1

  • darius pe 7 Iun 2010, 21:09
    acnee, cosuri, semne

    pentru acnee este foarte bun "retin a" care il aplici seara, recomand ca in primele 2 saptamani sa va dati o seara da si una nu, pt a se invata pielea cu el si pt a nu scoate cosurile de sub piele toate deodata, plus o crema hidratanta dupa o ora dupa c ati aplikat retinul, apoi dupa 2 saptamani il aplikati in fiecare seara timp de cel putin 2 luni, merita sa incercati pentru k este cel mai bun dupa parerea mea si in plus daca il folositi mai multe luni va reduce si cicatricile, mie mi se pare cel mai avntajos si la pret 13 roni tubul care va ajunge 3 luni de zile si la rezultate trateaza si vindeca, io aveam niste cosuri sub piele care nu treceau ku nimik si ku retin in vreo 6 sapt am scapat de ele....daca aveti bani puteti sa va luati di zineryt, si el este bun, la inceput va dati vreo luna de 2 ori pe zi si dupaia numai o data p zi daca aveti rezultate bune, io am inceput tratamentul cu retin si zineryt aproape deodata, prima oara am folosit numai zineryt 3 saptamani apoi lam combinat cu retin a, dimineata ma dadeam cu zineryt si seara cu retin, va spun eu k asta e cea mai buna combinatie pt cosuri, zinerytul costa cam 24 de roni un tub si va ajunge 5 saptamani daca va dati de 2 ori p zi sau 3 luni daca va dati o singura data... io nu ma dau cu crema hidratanta ca am vazut ca imi iasa cosuri daca ma dau cu ea, orikum dupa 6 sapta cu retin dupa c sa invatat pielea cu el cand va dati cu retin aveti senzatia ca folositi crema hidratanta, cel putin la mn asa e, nici nu mie uscata fata plus ca si imi lumineaza tenul asa frumos....de spalat p fata nu ma spal numa ku apa pt ca sapunurile nu fac altceva decat sa usuce tenul si sal irite mai mult....alte solutii sunt: acidul salicilic (aspirina), usturoilu, rosia, lamaia...pe langa asta io ma mai demakiez si dimineata cu o bucata de tifon inmuiat in lotiune fara alcool, io am pe baza de aloe, si cu ea frec tenul ca si kum as face o exfoliere, ajuta foarte mult....de asemenea sa nu uitam de vitamine, sunt importante, la unii sunt destul vitaminele pentru a scapa de cosuri, cele mai importante sunt: vitamina a, e, grupul b, c, Zn , gasiti la magazinele naturiste mai ieftine, io folosesc "9 vita" de la un magazin naturist care costa 6 lei 100 de pastile din care iau cate 2 p zi , plus zn k n u au zn, orikum trebuie facuta o luna de cura cu vitamine dar in doze mai mari , io folosesc de obicei de 2-3 ori doza zilnik recomandata, nu va faceti griji de intoxicati sau cv k nu sunt probleme, iar dupa o luna puteti suplimenta numa cu o doza zilnik recomandata din vitamine, ...ceaiul de brusture este foarte bun, intern, sa faceti o cura de dezintoxicare, puteti incerca sa faceti o saptamana in care sa mancati vegetal si cat mai crud plus ceaiul de brusture plus multa apa si apoi puteti sa mai faceti cura doar cu ceai, io am tinut o cura de dezintoxicare de 3 zile doar cu mere rosi plus ceai de brusture care ma ajutat foarte mult, si argila daca puteti , tot intern...cam asta e, in plus rabdare si optimism, stiu k e greu sa fi optimism cand ai atatia monstri p fata dar dupa 2 luni de la tratament o sa zambiti de fericire si o sa aveti motive sa fiti optimisti...si akm un calcul si un tratament care vil recomand pe o perioada de 3 luni: retin a 13 lei, zynerit 23 lei, vitamine 9 vita 6 lei, zinc -akm depinde de und il luati, exista la magazinele de culturisti cu 23 de lei cutia cu 100 de pastile cate una p zi e suficient pt ca e in concentratie mai mare = 42 lei + zincul, ...incercati,... a da si mai e un unguent bun la farmacie "fucidin" e un antibiotic si costa cam 6 lei

    1
    3

  • pop lavinia pe 2 Iun 2010, 19:44
    cosuri

    Buna am 13 si ma confrunt cu problema cosurilor pe spate:(( sunt foarte urate si prieteni mei se scarbesc de asta dar folosesc un tratament pe baza de usturoi:))am vazut efectele si sunt multumita Este foarte simplu aplici usturoi crud pe cosuri timp de 2 sapt si o sa vezi imbunatatiri

    2
    2

  • Costy pe 19 Mai 2010, 23:48
    cosuri..gauri in piele...:((

    Buna!!Am 17 ani si am o problema foarte grava cu cosurile mi-au ramas foarte multe semne si gauri in piele.datimi si mie un sfat ceva sa-mi pot acoperi semnele macar daca nu trate in afara de fond de ten:))va multumesc

    3
    1

  • Loredana pe 15 Mai 2010, 12:01
    cosurii...semne

    buna am 20 de ani si eu am problema cu acneea am fost la dermatolog si mia prescris zineryt ...imi trec dar raman semne(gaurile) ajutati-maa ce asi putea face ptr acoperirea porilor:(

    1
    1

  • bia pe 9 Mai 2010, 10:48
    o solutie

    salut ;) de cativa ani am aceasta problema dar acum nu mai e atat de grava ca la inceput .... acum daca imi apar cateva cosuri imi pun, in zonele in care au aparut cosurile, aloe sau ceai de musetel ( galbenele ) pe vata seara si pana dimineata fata e aproape curata ... sper sa functioneze si la voi

    0
    2

  • gabriela pe 13 Apr 2010, 17:52
    vindecare cosurilor

    buna fetelor am si eu problemele voastre acum am incercat cu usturoi si sa stii ca functioneaza foarte bine chiar de la prima aplicare sa va sp cum faceti curatati un catelo de usturoi si apoi il taiati in doua si va dati pe fata succes

    0
    1

  • alexandra pe 4 Mar 2010, 08:55
    cosuri

    buna am 12 ani shi am cosuri pe frunte shi pe spate imi e rusine sa mai ies din casa din cauza cosurilor nush cum sa fac sa dispara

    1
    1

  • isa pe 26 Feb 2010, 18:13
    acneea

    salut;;)...am 15 ani si de aproximativ 2 ani ma cnfrunt cu aceea problema ca voi..am fost l mai multi dermatologi..care m-au trimis sa imi fac si analizele crezand ca am ceva in sange..dar nimik am incercat tot felul de creme si sapunuri de la crelasin sebamed si numai stiu cate o perioada au inceput sa imi treca cu skinoren dar apoi iar mi;au aparut apoi am folosit zineryt si mi;a fost folositor o perioada destul de lunga de timp dar bineinteles ca mi;au aparut din nou..acum nu stiu ce sa mai fac sa continuii sa incerc cu creme sau tratamente naturiste sau nuj ...sper sa imi puteti da un sfat folositor:D..v;am pupat:*:X

    0
    2

  • ioana pe 19 Feb 2010, 22:26
    acnee

    buna am 19 ani sh ma confrunt sh eu ku aceeasi problema...pana akum nu am fost aja de ingrijorata de acnee dar d cva timp m-am ''umplut''pur sh simplu de cosuri...deja au trecut 6 luni sh nu imi mai trec...am auzit k zeama de lamaie ar fi buna..imi dau seara p fata..asi vrea sa-mi sp dak functioneaza ..multumesc

    0
    1

  • gabriela pe 4 Feb 2010, 10:54
    acnee

    buna am 18 ani si ma confrunt si eu cu o problema asemanatoare ca a fetelor de mai sus nu pot sa spun ca am fata incarcata de cosuri am cateva, si vreau sa scap de lel am incercat cu parfum dar hmmm nu prea a mers nu stiu cu sa ma mai dau.va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.multumesc

    0
    1

  • Andreea pe 3 Feb 2010, 13:28
    cosuri,puncte negre si semne

    am 17 ani si am probleme cu acneea,am cosuri pe frunte si semne si cateva puncte negre.am folosit tot felul de produse din farmacii.nu stiu ce sa mai incerc pur si simplu nu mai suport tenul asta va rog frumos sa-mi dati un sfat

    0
    1

  • pysy pe 8 Ian 2010, 20:00
    cosuri

    sall am 12 am si am cosuri pe frunte un remediu: stati in abur de musetel apoi cu degetele pansate cosurile ies foarte usor si nu raman urme

    0
    1

  • alina pe 28 Dec 2009, 16:29
    semne

    hey am 15 ani si de cativa ani ma confrunt cu acneea, insa de cateva luni nu imi ami apar atat de mult.. in schimb am ramas cu foarte multe semne si nu stiu cum sa scap de ele.. e adv ca le-am stors pe majoritatea la insistentele mamei..dar acum nu stiu ce sa fac..dati-mi un sfat va roog!!!

    0
    1

  • alina pe 20 Dec 2009, 17:17
    acnee

    hei! am avut si eu problema asta cu acneea.aveam un ten ingrozitor.am mers pe la medici,mi'au dat tot felul de preparate din farmacii,insa nu au avut niciun efect.apoi am mers la o doctorita care mi'a recomandat ROACCUTANE si cateva produse LA ROCHE-POSAY.luam si cate 3 pastile de roaccutane pe zi,cu toate ca avea o gramada de efecte secundare.cu toate acestea am scapat de aceasta problema care ne afecteaza pe toti.am facut acest tratament aproximativ un an.acum imi ingrijesc tenul cu masti si produse naturale,facute in casa,ma spal cu sapun cu sulf,iar uneori folosesc un gel pt cosuri ISOTREXIN.

    1
    1

  • alina pe 20 Dec 2009, 17:16
    acnee

    hei! am avut si eu problema asta cu acneea.aveam un ten ingrozitor.am mers pe la medici,mi'au dat tot felul de preparate din farmacii,insa nu au avut niciun efect.apoi am mers la o doctorita care mi'a recomandat ROACCUTANE si cateva produse LA ROCHE-POSAY.luam si cate 3 pastile de roaccutane pe zi,cu toate ca avea o gramada de efecte secundare.cu toate acestea am scapat de aceasta problema care ne afecteaza pe toti.am facut acest tratament aproximativ un an.acum imi ingrijesc tenul cu masti si produse naturale,facute in casa,ma spal cu sapun cu sulf,iar uneori folosesc un gel pt cosuri ISOTREXIN.

    0
    2

  • alina pe 20 Dec 2009, 17:15
    acnee

    hei! am avut si eu problema asta cu acneea.aveam un ten ingrozitor.am mers pe la medici,mi'au dat tot felul de preparate din farmacii,insa nu au avut niciun efect.apoi am mers la o doctorita care mi'a recomandat ROACCUTANE si cateva produse LA ROCHE-POSAY.luam si cate 3 pastile de roaccutane pe zi,cu toate ca avea o gramada de efecte secundare.cu toate acestea am scapat de aceasta problema care ne afecteaza pe toti.am facut acest tratament aproximativ un an.acum imi ingrijesc tenul cu masti si produse naturale,facute in casa,ma spal cu sapun cu sulf,iar uneori folosesc un gel pt cosuri ISOTREXIN.

    0
    2

  • anca pe 23 Oct 2009, 12:20
    ajutor

    am incercat si eu sa imi dau cu parufm pe fatza si la inceput a avut efect dar apoi a inceput sa imi arda fatza si sa mi se usuce pielea.mi`am dat si cu miere dar nu merge.Sici imi poti spune cum se numeste setul clearskin si cat costa te rog?.si sapun antiacneeic se gaseste la farmacie pentru ca eu nu am de unde eltundeva sa cumpar.ajutati`ma va rog

    0
    1

  • alina pe 5 Oct 2009, 21:19
    acnee

    de cativa ani ma confrunt cu aceasta problema...am incercat tot felul de tratamente...chiar shi zinerit dar fara efect...sau aveau efect doar pe o perioada foarte scurta de timp....as vrea sami dati sfaturi...poate cine stie....de la o vreme din cauza acneei care se agraveaza pe zi ce trece evit sa ies afara cu prieteni...evit sa fac lucruri pe care inainte le faceam...va rog sa ma ajutaty.:*

    0
    1

  • Sici. pe 1 Oct 2009, 14:52
    acnee

    Nu e bine sa dai cu spirt pe fata..prostia asta am facuto si eu si s-au agravat..nu mai pune alcool pe fata ca ti-o iriti...lasa-le asha si spalate cu apa si sapun special..eu mi-am luat un set clearsil si a mers..ma dadeam dimineata si seara.bafta

    0
    1

  • costy pe 28 Sep 2009, 15:02
    cosuri

    sall am 16 ani si de 3 ani incerc sa scap de cosuri dar nu reusesc. scap de ele pt perioade scurte de timp dar apar din nou pe fata si pe spate. ma spal pe fta dupa care dau cu spirt pe fata si aloe si merge dar nu prea bn ca ci ele reapar . as vrea un remediu care sa ma scape de ele pt mai mult timp chiar pt totdeauna. varog sama ajutati repede nu le mai suport!!

    0
    1

  • stefy pe 27 Sep 2009, 23:57
    acneea

    as vrea sa impartasesc Lupta mea cu acneea.am 22 ani si m am lupt cu aceasta prb de 8 ani,..va spun sincer ca am incercat aproape orice: toate solutiile pe care ti le poate oferi un medic dermatolog,,,si am fost la 6 medici dintre care ultimii doi de la o clinica privata la care numai pe o consultatie am dat 80 de lei.ajunsem la un punct in care eram dispusa sa dau oricat numai sa scap odata de chinul asta,, nu mi mai puteam suporta fata plina de "buboaie".Toti medicii dermatologi veneau cu propriile lor opinii, unii imi spuneau sa nu mai mananc grasimi, altii ca ar trb sa nu mai mananc lactate asa ca am tinut un regim aspru insa fara nici un efect.ultimii doi medici mi au recomandat roaccutanne fara sa stea prea mult pe ganduri insa m am consultat cu o farmacista care mi a explicat care sunt reactiile adverse si mi am zis k mai bine nu.in final , de aproape 4 luni fac un tratament numai cu produse naturiste si credeti ma : tenul meu a scapat de acneea purulenta care aproape ca ma distrugea psihic.va sfatuiesc sa nu mai ascultati toate prostiile legate de asa zisele solutii minune pe care dai o multime de bani si nu au nici un efect si sa va canalizati atentia catre produsele naturiste deoarece pentru mine au reprezentat singura scapare.mi am inceput lupta cu acneea cu ajutorul ceaiurilor de trei frati patati, brusture, urzica care au rolul de detoxifiere, dupa aceea au urmat extractul de nuc pentru regenerarea pielii si extractul de muguri de porumb.un rol determinant l a avut extractul din fructe de soc care trb urmat tp de 30 de zl.in tot acest tp nu mai trb sa folositi fondul de ten.iar seara am inceput sa mi aplic pe fata aspirina pisata combinata cu putina apa.efectul este incredibil, acidul salicilic fiind recunoscut pr tratarea cosurilor. va marturisesc ca dupa 4 luni am un ten f foarte curat, tot ce mai trb sa fac akm sunt cateva sedinte de laser pt micile cicatrici lasate de acnee,, v am spus ca pt cicatrizarea ranilor am folosit extract de muguri de nuc care da rezulatate insa nu sunt vizibile dupa cateva zile ci dupa o luna sau chiar 2 luni.sincer, chiar am simtit nevoia sa va impartasesc experienta mea deoarece am fost si eu disperata si stiu ce inseamna sa faci depresii din cauza acneei si sa te lovesti numai de medici pentru care acneea reprezinta doar un fleac.acneea nu este ceva peste care trb sa treci cu vederea , este o boala pe care dk nu o tratezi neincetat nuo vei putea tine sub control.akm am ajuns sa am acasa un adevarat plafar, m am documentat despre toate plantele , uleiurile esentiale care sunt benefice in tratarea acneei,, chiar am uitat sa mentionez uleiul de arbore de ceai pe care il aplic seara. inca un lucru,,,acneea poate aparea si pe sistem nervos, cel putin in cazul meu asa s a intretinut deoarece am avut niste perioade f stresante in viata mea in care acneea se inrautatea vreau sa va urez succes si multa rabdare pt ca acneea( purulenta sau cea chistica si nu micile cosuri care apar o data pe luna) nu se vindeca in 3 zile asa cum am vazut intr un articol pe net.

    2
    1

  • katalin pe 1 Sep 2009, 21:50
    acnee

    Va rog ajutatima cu un sfat impotriva acneei,de 1 an imi tot apar cosuri si am inceput sa nu le mai suport.trimitetimi un email daca aveti un sfat pt mn. ms!!

    0
    1

  • elena pe 28 Iul 2009, 11:57
    acnee

    buna tuturor pt cei de 12- 16 ani acneea este ceva ce tine de pubertate si nu prea se poate scapa de ea cu creme etc etc ci trece de la sine.asa ne este dat unora sa patimim cand altii nu au nici o treaba.sexul nu prea ajuta,nu va recomand si cei care va prostesc sa incercati vorbesc ca sa se faca auziti.stiu ca peste tot cititi sa nu folositi produse cosmetice ca asa si pe dincolo cert e ca pe mine m-au ajutat sa fac problema mai putin vizibila cu un fond de ten si o pudra situatia e mai ok si nu iti ies mai multe daca folosesti produse pe baza de apa si nu ulei si sa fie noncomedogene. scria cineva de usturoi mai sus,e destul de bun si produsele naturale le puteti incerca oricand pt ca nu va fac rau.de asemenea pe mine m-a ajutat cura cu argila (1 lingurita de argila la un pahar de apa de 3 ori pe zi inainte de masa.timp de 1 luna dupa care pauza o sapt si reiei cura) plus spalatul pe fata cu sapun cu borax sau cu sulf.plus multe altele pe care daca vreti s ale aflati dati-mi un mail la elena.rusesc@yahoo.com si o sa va ajut cu ce pot fi-ti curajosi pt ca viata va incerca greu,nu cedati in fata rautatilor oamenilor din jur,si incercati sa compensati prin personalitate,aspect fizic(mai putin fata) pt ca veti vedea ca veti capata incredere in voi care e cea mai importanta

    1
    1

  • danna pe 21 Mai 2009, 13:03
    pete de la cosuri

    va rog frumos sa ma ajutati,sunt disperata!!in urma stoarcerii cosurilor am ramas cu pete...nush ce sa mai fac ca sa imi treaca .ma lupt cu petele astea de vreo 4 ani...am pete pe maini si picioare,am incercat tot felul de creme care nu prea au dat rezultate.nu pot purta nici tricouri nici pantaloni scurti din cauza acestor pete..acum am inceput ma ma dau pe maini cu miere de albine si zeama de lamaie..crede-ti ca va da rezultate?ast un rasp

    0
    1

  • Sorin pe 19 Mai 2009, 14:55
    asta e viata ...

    1) Nefertitti , daca citeai tot ce scrie mai sus observai ca sunt unele persoane putin mai disperate incat ar incerca si "metoda" ta . Ce vrei tu sa sugerezi e o prostie , mai bine taceai din gura si nu iroseai timp . 2) Daca cititi putin mai sus , veti gasi un comentariu lasat de mariana , pare o metoda destul de buna , explica ce si cum . Spre diferire de voi , ea a postat un remediu , nu o problema , ii multumesc si eu . Nu multi care isi rezolva problemele sar in ajutorul celorlalti . 3) Cu toata stanjeneala , uitati povestea mea : totul a inceput pe la 13 ani , cosuri doar pe frunte cateva nesemnificative , cu timpul , 3-4 luni s-au extins pe obraji si dupa inca 4-5 luni pe toata fata , la inceput nici nu se observau , am uitat sa spun ca aveam cu mult dinainte si pe spate cateva . Cu timpul se extind mai mult , de la umeri la toata mana , de la spate pana mai sus de genunchi doar punctele negre si pe gat . Mai mult nu vreau sa vad cum "evolueaza" , cred ca mi-a fost de ajuns pana acum , la 16 ani . Eu le scot pe toate , de cand mi-au aparut . Cel mai mult dureaza ranile pe care mi le fac de prostie , cojile , cea mai rea situatie cam o saptamana jumatate . Am avut rani destul de urate , prefer sa nu argumentez mai mult aici , dar fiecare s-a vindecat de tot , fara nici o urma , pata , sau cicatrice , in orice loc s-ar afla : frunte , spate , maini ... O precizare : nu m-am dat in viata mea cu chestii legate de machiaj : pudra , fond de ten , creme de fata , poate ca hormonii de crestere conteaza , la 13 ani aveam in jur de 1,70 m inaltime iar acum am putin peste 1,90 m , oricum , mintea e mai importanta ca toate . Si eu am incercat multe creme , pastine , uleiuri , masti de fatza ... etc , a revenit intotdeauna la fel ca inainte , "vindecarea" a durat de la cateva zile la 1-2 saptamani . Am incercat cam orice am auzit de la altcineva , ca ar fi "functionat" . Apropo , nu va luati dupa toate vorbele astea din popor , de acolo vin si acolo trebuie sa ramana . Sper ca voi primi pana la urma si eu un e-mail cu ceva sfaturi , desi stiu ca imi fac doar sperante aiurea ca pana acum ;) , ( nu am nevoie de reclame la produsele voastre deoarece reclamaeste facuta pentru produs sa fie cumparat , nu pentru fericirea "pacientilor" ... ) Cine vrea sa ma contrazica in vre-o privinta sau altele : id de yahoo forgottenangel_boy@yahoo.com .

    2
    2

  • Nefertitti pe 18 Mai 2009, 11:38
    Asta da remediu D

    Mai si eu am avut problema asta cu acnee si am scapat de ea abia dupa ce am facut "sex" pt prima oara:P scz dar asta e adevarul:P

    3
    1

  • alex pe 10 Mai 2009, 12:41
    Acnee...

    Salut, am si eu prob cu acneea...am incercat aproape tot, pastile, creme, solutii, etc. Recent fac o cura cu plante Tintaura ( e un ceai ). De trei ori pe zi am tinut sub limba 10 - 15 min pulberea si se vede un efect considerabil !!! PLUS mastile odata la 2 zile cu argila si zeama de castravete ( super bune ) si folosesc un sapun extrem de bun recomandat de drematologul meu e de la SEBAMED - sapun pt ten acneic Multa sanatate tuturor !!!

    0
    1

  • mariana pe 24 Apr 2009, 22:24
    tratament pentru acnee

    Salut! si eu am avut probleme cu acneea timp de 8 ani!! Si tot timpul imi indreptam atentia catre produse de la diverse firme pe principiul: "cu cat mai scumpe cu atat mai bune", dar m-am inselat. De curand m-am hotarat sa incerc varianta natura si cea mai ieftina de altfel!!! Pentru ca pana la urma si produsele care sunt cele mai scumpe au la baza compozitiei un mare procent de ingrediente naturale!! Asa ca am cautat cauzele pentru a trata efectele si se spune ca acneea este provocata de sangele gros....prin urmare am tinut o cura de detoxifiere cu usturoi..iar pentru a nu avea de suferit din cauza mirosului am inghitit cateii de usturoi si nu a fost o problema. Pe zi am inghitit in jur de 5-6 catei de usturoi (este foarte bun si pentru cele care vor sa slabeasca..eu am avut surprinderea de a le rezolva pe amandoua: acneea si kg). De asemenea pentru detoxifiere se poate folosi si ceaiul de urzica 1 l pe zi. Ambele cure de detoxifiere si cea cu usturoil si cea cu ceaiul de urzica se tin 1 luna, dar nu trebuiesc facute simultan, poti sa-ti alegi una din ele. Seara am taiat un catel de usturoi pe jumatate si am frecat cu el zonele afectate, lasandu-l sa ctioneze peste noapte, este un foarte bun antiseptic. La doua zile mi-am facut o masca din albus de ou, cu drojdie de bere si zeama de lamaie, foarte buna. Pentru petele lasate in urma tratarii acneei am apelat la mierea de albine si ceapa! la extreme cei drept. Astfel am luat o ceapa pe care am dat-o prin razatoare am pus-o intr-un tifon si am tamponat fata lasand-o sa actioneze 20 min. A doua alternativa a fost mierea de albine amestecate cu o lingurita de argila. Dupa aplicare am lasat-o sa actioneze 30 min si am indepartat-o prin spalarea cu ceai verde caldut sau ceai de musetel. Prin urmare am scapat de o problema cu care ma confruntam de 8 ani si am tratat-o intr-o luna cu cea mai ieftina varianta! mult succes, pupici

    0
    1

  • misha pe 24 Apr 2009, 01:22
    Sauna faciala

    Bettykalazar, ai incercat sa folosesti o sauna faciala? Te ajuta sa scapu de de acnee si de pete, pe mine m-a ajutat enorm. Aceasta sauna faciala, prin intermediul aburilor, te ajuta sa iti cureti in profunzime tenul si sa scapi astfel de acnee si de puncte negre. Sauna faciala are rolul de a deschide porii blocati, de a rehidrata pielea fetei, de a stimula circulatia sangvina si de a indeparta celulele moarte. Tenul tau va deveni fin, proaspat si revigorat. Sauna faciala poate fi efectuata si cu infuzie de ceai sau cu diferite uleiuri eterice. O gasesti la un magazin online de tehnica medicala din Iasi, nu este scumpa si o sa ai rezultate.Comanda de face online, iar produsul iti va fi livrat acasa in maxim 2 zile http://www.tehnica-medicala.ro/products.php?product=Sauna-faciala-LAICA-BF2062 Mult succes

    1
    1

  • bettykalazar pe 12 Apr 2009, 21:52
    help

    am acnee juvenila si de aproape 7 ani ma chinui cu ea.am inercat o gramada de produse si nu sa intamplat nimic.vreau si eu un sfat .....cum sa scap de ea si de petele lasate de cosuri..ms

    0
    1

  • sory pe 30 Mar 2009, 15:51
    acneea

    intradevar zineryt e foarte bun , sunt foarte multumita de el si le recomad tuturor fetelor, iar pt intretinerea fetei va puteti face o masca pe baza de drojdie dizolvata in putin ceai de musetel, 2-3 picaturi de tincturade propolios , 2-3 picaturi de ulei de masline si 3-4 picaturi de suc de lamaie.

    0
    1

  • mihaela pe 29 Mar 2009, 16:42
    petele rosii

    eu am avut si inca mai am cosuri,nu existe un tratement fix dar pentru petele alea rosii am facut peeling-ul chimic la un medic dermatolog si a functionat nu mai am nici o pata dar mi-au rams cicatricile asta e....curaj fetelor nu suntem singurele care au cosuri si intrebativa medicul despre peeling-ul chimic...

    0
    1

  • gioconda pe 17 Mar 2009, 23:20
    acnee

    buna , ma numesc gioconda si am cosuri pe fata... lasati-o balta cu cosurile , timpul le rezolva pe toate . am incercat toate prostiile din reclame ( bine zis , facute doar pt reclame ) si nimic , ce zineryt , ce skinoren... nu trec si asta e. Nu am chef de operatie cu laser , pan' la 20 ani cel multi sper sa-mi treaca.

    0
    1

  • cristina pe 11 Mar 2009, 20:50
    acnee

    Buna.Sunt Cristina si am 15 ani.De aproximativ 3 ani am cosuri pe fata si pe spate .....nu le mai suport pur si simplu...am incercat si zynerit si skinoren.,argila...dar degeaba in primele zile trec dar dupa apar....spuneti-mi si mie ce sa fac...nu mai suport :((...astept raspuns cat mai repede ...va rog...:((

    0
    1

  • ioana pe 22 Feb 2009, 20:49
    cosurile!!

    buna..ma numesc ioana si am 14 ani..problema mea este ca si a multor oameni vad..am cosuri pe fata..pe corp nu imi prea apar...dar am destul de multe pe fata:((si ma simt foarte prost fata de altii care nu au..:|am auzit ca solarul usuca cosurile?este adevarat..nu am incercat inca acest mod..am incercat multe altele..tratamente...am fost si la dermatolog in cluj dar nimic...nu mai stiu ce sa fac sunt foarte suparata...:(am incercat si zinerytul dar nu a avut efect:|..va multumesc pentru atentie..:*:*

    0
    1

  • mirabela pe 21 Feb 2009, 19:30
    acnee

    buna,eu am cosuri de aprox.un an,nu am luat in seama la inceput,dar cand am vazut k nu se mai trec m-am dus la dermatolog si mi-a dat zynerit,skinoren si roaccutane...a mai folosit cineva aceste pastile? m-am speriat cand am citit prospectul,este cam periculos...oricum sper macar sa ma ajute cu ceva,nu am o acnee f severa,dak a mai folosit cineva acest tratament sa-mi zica si mie dak a fost bun,multumesc.

    0
    1

  • alina... pe 12 Feb 2009, 18:43
    acnee

    buna....am acnee de vreo 3 ani si nu o mai suport.....deja am si foarte multe semne pe fata ...am folosit o gramada de tratamente si de la farmacia naturista si zynerit dar mi-au trecut doar cat timp ma dadeam cu ele...va rog sa imi dati si mie un sfat cum sa scap de cosurile astea:((...va pop

    0
    1

  • abramburik pe 10 Feb 2009, 00:48
    buna

    eu am cosuri de 11 ani acum au ramas cosuri pe sub piele cicatrici si un o cicatrice mare pe obraz .intr-adevar am suferit si inca sufar din cauza lor.ce sa zic as vrea si eu o solutie dar cred k deja am nevoie de chirurgie si lasere di cate m-am informat si eu.as vrea totusi sa va spun dragele mele eve ce sa faceti sa nu ajungeti k mine.sau ce am observat eu.in primul rand igiena stricta si zilnik a tenului,fructe si legume , grasimi cat mai putin ,fara fond de ten ,nu stoarceti,mergeti la cosmetica pt punctele negre,interzis fumatul si alcoolul.si ar mai fi ceva nu credeti sfaturi de genul :'sexul o sa rezolve'.va poop

    0
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod