Problemele cu prostata pot fi vindecate prin informare corecta

Asociatia Romana de Urologie (ARU) si Consiliul National al Prostatei au atras atentia, in cadrul unei conferinte de presa, asupra numeroaselor probleme pe care le comporta afectiunile specifice aparatului urinar. Afla de la Prof.dr. Ioanel Sinescu (presedintele Asociatiei Romane de Urologie), dr. Nicolae Calomfirescu si conf.dr. Valentin Ambert (presedintele Consiliului National al Prostatei) care este importanta descoperirilor precoce a afectiunilor prostatei, care sunt implicatiile patologiei tractului urinar inferior si conduita de tratament, ce trebuie adaptata in functie de particularitatile fiecarui caz.

Numarul pacientilor cu probleme ale tractului urinar inferior (LUTS) este in continua crestere. LUTS pot fi cauzate de o combinatie de simptome de la nivelul prostatei si vezicii urinare si nu sunt atat de neinsemnate precum par.

Prof.dr Ioanel Sinescu a mentionat ca, la nivel mondial, un procent de 16 la suta dintre consultatii vizeaza probleme ale aparatului urinar - cu alte cuvinte, statistic vorbind, fiecare al saselea pacient care se adreseaza medicului se confrunta cu o astfel de problema. "Multe dintre aceste afectiuni au drept consecinta socul endotoxic. Cele mai multe cazuri sunt de ordin vezico prostatic - in cazul barbatilor, respectiv probleme legate de cistita", a spus prof.dr.
Sinescu.

Lipsa de informare - principalul motiv al neprezentarii la medic

Pentru multa vreme, problemele urinare au fost diagnosticate corect tarziu. Acest lucru provine si din teama ori retinerea pacientului de a-si consulta medicul. De asemenea, teama de diagnostic sau de o eventuala interventie chirurgicala au constituit motive importante pentru ca pacientii barbati sa nu se prezinte la consultatie.

Daca pacientii ar fi mai bine informati, ei ar afla ca o simpla consultatie la medicul specialist urolog nu implica neaparat operatie. Problema este insa ca exista inca multi bolnavi carora le este teama sa apeleze la medic si, in consecinta, nu sunt informati asupra unui tratament corect.

Pericolul administrarii unor medicamente sau ceaiuri fara sfatul medicului

Prof.dr. Ioanel Sinescu atrage atentia asupra inclinatiei a numerosi pacienti romani de a lua medicamente pe care le considera indicate fara a merge la medic, sperand ca astfel isi vor rezolva problema. In realitate, efectul ar putea fi contrariu.

"Multi pacienti recurg la Prostamol si Prostenal, produse carora li se face reclama la televizor, dar ulterior, nu numai ca simptomele acestora nu s-au ameliorat, ci s-au agravat, iar afectiunea a progresat", a afirmat prof.dr. Sinescu. Acesta a mentionat ca medicamentele respective pot fi incluse in tratamentul LUTS, dar numai cu avizul medicului.


In aceeasi nota, dr. Nicolae Calomfirescu a subliniat greseala pe care o fac pacientii care considera ca reclama este un mijloc optim de informare. "Fiecare caz este unic si nu oricarui pacient ii este indicat un anume medicament. Sunt foarte multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand se stabileste conduita de tratament - iar medicul specialist este unicul in masura sa faca acest lucru si sa ia deciziile", a mentionat acesta.

Potrivit dr. Calomfirescu, reclama este destinata, in principiu, unor produse care nu sunt recunoscute de comunitatea medicala ca fiind medicamente valabile si nu sunt etice. Din nefericire, potrivit unui studiu realizat recent de ARU, o treime din pacientii romani folosesc reclama de televiziune drept principala sursa de informare in acest sens.

Pe de alta parte, in ultimele 12 luni aproape jumatate din pacienti au preferat sa apeleze la tratamente naturiste, incercand astfel sa evite prezentarea la medic. Studiul efectuat a constat intr-un chestionar complex, adresat pacientilor la iesirea din farmacie, atat barbati cat si femei de varsta medie. In urma centralizarii raspunsurilor, s-a ajuns la concluzia ca barbatii folosesc in total 113 medicamente pentru tratamentul LUTS, in comparatie cu 52 administrate de femei - dar cea mai mare parte a acestor produse nu sunt indicate pentru acest tip de afectiuni.


Un fenomen frecvent in cazul barbatilor afectati de LUTS: lipsa comunicarii cu partenera

Un alt aspect important evidentiat prin studiul realizat de ARU este cel al existentei unei bariere comunicationale intre parteneri. Astfel, majoritatea barbatilor care au probleme ale tractului urinar inferior nu ii spun acest lucru partenerei decat dupa un interval situat intre cinci luni si un an de la aparitia simptomelor. Cei mai multi prefera sa se consulte cu un prieten apropiat, cu farmacistul, ori sa caute informatii in cadrul emisiunilor de specialitate prezentate la televiziune, reclame si Internet.

Dr. Nicolae Calomfirescu este de parere ca orice pacient ar trebui sa comunice cu partenera sa imediat ce apar primele simptome si, de asemenea, este recomandabil ca aceasta sa-l insoteasca la consult. "Este un aspect important pentru ca, in urma tratamentului specific, viata sexuala inregistreaza un regres, nu mai este ca inainte, iar femeile ar trebui sa fie informate pentru a sti la ce trebuie sa se astepte in aceasta directie", a precizat dr. Calomfirescu.

De asemenea, tinand cont de faptul ca partenerele au un rol important in decizia barbatilor de a cere sfatul medicului pentru problemele urinare, ele ar trebui sa fie considerate populatia tinta pentru informarea despre LUTS.


LUTS are un impact profund asupra calitatii vietii si stilului social. Barbatii cu LUTS sufera limitari in activitatile zilnice normale si deseori isi adapteaza stilul de viata in functie de problemele lor urinare.

Tratamentul medicamentos al LUTS imbunatateste stilul de viata

Daca pacientii cu LUTS primesc tratament medicamentos, impactul negativ al problemelor urinare asupra stilului de viata si asupra vietii de familie poate fi reversibil in majoritatea cazurilor. Conf.dr Valentin Ambert atrage insa atentia asupra faptului ca evaluarea pacientului de catre un medic specialist este foarte importanta, pentru a se face diferenta intre diverse afectiuni ale tractului urinar si cancer.

Cancerul de prostata este cea mai raspandita afectiune din clasa bolilor maligne ale barbatilor, dar, spre exemplu, numai specialistul poate face diferenta intre adenomul de prostata, respectiv cancer. Este ideal ca tratamentul, indiferent de tipul afectiunii, sa fie instituit precoce si sustinut pe termen lung.
 

Comentariile 101-150 din 150

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ion pe 18 Ian 2009, 00:12
    prostata

    Buna seara, am 46 de ani si de ceva timp am probleme , cred ca la prostata.Urinez des , putin, fara jet, cu senzatia ca nu s-a golit in totalitate vezica urinara.Dupa ce urinez am o usoara durere in zona testiculelor.Acum o luna de zile am urinat cu sange, un fel de cheaguri mici de sange, dupa care sangerarea a continuat cateva zile de-mi patam si chilotii.Sunt foarte speriat, va rog sa-mi spuneti ce ar putea fi si ce as putea lua.

    3
    0

  • daniel pe 12 Ian 2009, 21:39
    LUTS

    Buna ziua am 54 ani si de mai mult timp indiferent de cita apa beau urinez foarte des. ce credeti ca ar trebui sa fac? va multumesc .

    1
    1

  • ovidiu marc pe 31 Dec 2008, 00:31
    prostata

    buna.cand sunt in erectie am o scurgere abundenta si foarte cleioasa si destul de urat mirositoare.uneori simt si o piscatura pe canal.si cu ejacularea am probleme.iar cand urinez parca tot mai raman cativa stropi.credeti ca e grav? am 34 ani si lucrez Sofer.credeti ca asta ma afecteaza?si daca mi puteti spune despre vreun tratament v as fi recunoscator.multumesc anticipat.

    2
    3

  • Petrică pe 30 Dec 2008, 12:56
    urinez des

    Urinez de 3-4 ori pe noapte iar asta mă îngrijorează foarte mult. De cele mai multe ori mă trezesc noaptea fără să mă fi urinat înainte de culcare. Cred că din această cauză am şi probleme în viaţa sexuală deoarece ejacularea apare după cel mult 2-3 minute de la începerea actului sexual, iar uneori chiar după câteva secunde (aprox.30). Am 30 ani şi mă întreb dacă este normal! Vă mulţumesc şi aştept răspuns.

    0
    4

  • Manole Bota pe 13 Dec 2008, 14:38
    prosta aparitie ?

    nu urinez des dar de fiecare data la terminare dureaza un timp pana se scurge toata cantitatea de urina si de multeori din pacate se mai scurg picuri semnificativi si in chiloti. Sa fie oare un inceput de prostata? Sa consult oare medicul?

    11
    0

  • dane pe 6 Dec 2008, 16:22
    prostata asp 5

    de curand am facut un test ASP,iar rezultatul testului a fost 5,nu am probleme cu vita sexuala,nu urinez noaptea in schimb umeori ma dor testiculele precizez ca in urma cu 4 ani am fost operat la prostata cu laser si in urma cu 6 luni la ecograf prostata era marita ASP peste 5 poate fi cancer? sunt speriat ce sa fac .Am 34 de ani

    3
    1

  • VASILE pe 24 Nov 2008, 18:02
    tratament

    aveti idee de un nr de telefon ptr dr naturist ptr cancerul de prostata?

    3
    0

  • Dragomir Horatiu pe 18 Nov 2008, 01:52
    Dificultati de urinare

    Am 30 de ani si ink n'am facut un control specific pentru prostata sau l'am facut si nu stiu ca eram putin mai mic, pe la 20,21 de ani. Atunci m'am oprit dupa o serie de analize ( adik n'am mai facut'o ) la o analiza care trebuia sa'mi introduca pe canal un tub. Acum urinez la fel ca atunci cu mici dificultati, imi vine da nu pot imediat. Si parca e putin mai greu iarna decat vara. Ce'ar trebui sa fac?

    0
    0

  • alexandru marian pe 16 Nov 2008, 12:48
    despre prostata

    urinez destul de des, dar foarte putin, asta ma igrijoreaza

    0
    0

  • Badea marius pe 16 Nov 2008, 12:41
    Urinez prea des

    Urinez de 4 5 ori pe noapte iar asta ma ingrijoreaza foarte mult.Innainte sa ma culc trebuie sa urinez de ce 2 ori pentru a ma lua somnul.Cred ca din cauza asta am si probleme in viata sexuala deoarece ejaculare apare dupa cel mult 2 3 minute de la inceperea actului ,uneori chiar dupa cateva secunde.Am 22 de ani iar aceasta problema o am de 2 ani de zile.Va multumesc si astept raspuns.

    9
    0

  • Dan pe 14 Nov 2008, 11:33
    afectiune prostata

    Mi s-a recomandat de medic prostamol si 10 zile Ketonal. Senzatiile de urinare si usturimi au continuat in etape, cu frecventa mai mare seara. Nu am modificari de mictiune, dar senzatiile neplacute de arsura nu inceteaza. Am folosit inainte de consult Augmentin, Nolicin, Zanocin, Rifampicina, fara rezultat. Ce ma sfatuiti? Cu multumiri.

    3
    0

  • cristi pe 10 Nov 2008, 17:50
    nisip la rinichi sau prostata???

    am 20 de ani si de cateva zile am usturimi knd urinez...astazi am inceput sa am si dureri...cu 3 sapt in urma am facut un control la rinichi si nu am pietre, de nisip nu stiu nimic...am urmat un tratament si cred k dak a fost nisip acum se elimina dar nu sunt sigur...ma puteti ajuta cu un raspuns??? va multumesc!

    4
    3

  • popovici laurentiu pe 9 Nov 2008, 09:57
    medici url in zona dobrogea

    am 34 ani si intimpin probleme legate de erectie .va rog sa-mi recomandati un medic specialist pentru consult ,va multumesc

    4
    0

  • nelu pe 7 Nov 2008, 06:08
    prostata

    Am fost la medic si am aflat ca la 34 de ani am prostata prea mica.Mi s-a spus ca probabil este de la o boala venerica din adolescenta.As vrea sa aflu ce riscuri sunt pe viitor de inbolnavire din aceasta cauza?

    1
    1

  • armando pe 5 Nov 2008, 09:43
    prostatita

    Am fost diagnosticat cu prostatita cronica acuta, credeti ce e o forma de cancet la prostata, sau in inceput al acestuia..? Multumesc.

    9
    1

  • vasile pe 4 Nov 2008, 20:25
    prostata

    am 60 de ani si ma descoperit ca am prostata cum e bine sa procedez sa fac tratament sau operatie ce ma indrumati urinez putin si des sint si o fire foarte fricoasa va rog indrumatima cum sa procedez

    10
    1

  • Petier pe 26 Oct 2008, 03:46
    Sa fie vre-o boala grava de prostata

    De aprox. 3 saptamani am constatat ca in lichidul seminal este sange..adica ejaculez cu sange......este o boala grava?....astept un raspuns

    11
    5

  • Iurie pe 23 Oct 2008, 12:32
    prostata

    Am 24 ani. Sufer de prostata de mai mult timp. Simptomele: ejaculare rapida, dureri la testicole si chiar umflaturi. Urmez un tratament prescris de medic dar nu se simte nici o inbunatatire a situatiei. Ce pot sa mai fac. Multumesc

    2
    1

  • Stefan Kiss pe 20 Oct 2008, 21:34
    Prostata

    Am 60 de ani. Cu un an in urma am avut probleme cu urinatul" des ". Medicul a cerut sa fac un PSA.si am fost gasit cu o valoare de 4,9 La tusa rectala si la ecograf ma gasit normal. Am primit ca tratament anticongestionale si peste o luna am avut PSA-ul 6,2 la care medicul mi-a dat Avogard .la care PSA-ul safacut 7,2 .Medicul ma trimis la Biopsia. Am avut ocazioa sa-mi faca mai rapid in Ungaria .Diagnosticul primit a fost ,Prostatita cronica si H.P.B. medicul iar mi-a dat Avogard dar dupa o luna am avut usturime si urinat f. des. Acuma mi a dat SEREN capsule.Incep sa-mi fac griji. Multumesc.

    5
    2

  • paul pe 20 Oct 2008, 01:03
    prostata

    am 41 de ani si de 4 ani am probleme cu prostata , mi se uda chilotii fara sa ma pot controla ,noaptea sint nevoit sa merg mai des la baie , ma pisca / ustura in momentul urinari , nu am presiune si am senzatia ca ramine o cantitate neevacuata , toate aste sa intimplat cam in ordine cronologica in timp si acum nu mai am apetit sexual si am probleme si cu coloana daca e vreo legatura ,va rog mult sa-mi spuneti cit de grav este si ce ar trebui sa fac , va multumesc anticipat

    10
    0

  • dumitru pe 19 Oct 2008, 20:24
    prostata

    Am 20 de ani si am deja prostatita cronica. In plus, unele portiuni ale prostatei s-au calcinat, am un chist de 6 mm pe prostata. Am vizitat o groaza de urologi, fiecare m-au diagnostificat diferit. Am facut diverse tratamente,insa niciun rezultat.Astept raspuns

    9
    4

  • ion pe 19 Oct 2008, 17:47
    prostata

    Am luat tratament necesar recomandat de doctor anume pentru prostata bacteialasi deja problme de felul nu am, dar am sesizat ca penisul nu se mai ridica la fel astept un raspun

    6
    2

  • costin pe 18 Oct 2008, 23:01
    prostata

    Timp pe un an de zile am urmat cu avodart si omnic tocas si la ecografie si marimea prostatei este de 5,7. Este cazul de operatie? Se mai poate urma alt tratament?

    3
    0

  • ciprian pe 17 Oct 2008, 11:38
    probleme mari doctore!

    PAI...sa incep cu inceputul,un prieten mi a recomandat un doctor bun(23 ANI VARSTA MEA)AM FOST MA CONSULTAT UN MASAJ PROSTATIC.....ADICA TOM DEGETEL.....FOARTE DUREROS DE N ORI..........SI TOTUSI DUPA TRATAMENT AM PROBLEME..........AM IN SPERMA CEVA CA GELATINA SI FAC SEX DESTUL DE DES...........CE POT FACE IN CAZUL ASTA.ASTEPT UN RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA!

    1
    4

  • CONSTANTIN MACIUCA pe 6 Oct 2008, 09:24
    Prostata?

    Comportament: Noaptea urinez de 2-3 ori (intre orele 24 si 6), fara dureri. Ziua rar dar daca lucrez la chiuveta cu apa, la auzul susurului si mai ales daca apa e rece si a trecut ceva timp (ore) de cand nu am urinat, apare senzatia de urinare si chiar urinez. Nu am dureri de nici un fel in timpul sau inainte de urinare. Ca o constatare generala: la frig se accentueaza ritmicitatea urinarii, chiar daca in cantitate mai mica / o urinare. Ce imi recomandati? Care este parerea Dvs.? Inceput de PROSTATA ca boala? Multumesc pt intelegere. Activitatea sexuala nu s-a modificat. Am uitat sa va zic varsta: 57 ani.

    8
    0

  • balosin77 pe 29 Sep 2008, 00:36
    si totusi nici o solutie?

    mi se pare nefiresc ca in secolul XX sa nu gaseasca medicina moderna sau naturista o solutie la problemele oamenilor cu prostata, ma simt jenat de acest fapt, poate exista un om cu bun simt si bunavointa care va oferi cateva solutii celor care se confrunta cu aceasta problema...

    9
    1

  • borlea luminita pe 10 Sep 2008, 14:49
    despre PSA si adenomul de prostata

    Tatalui meu i s-a facut biopsie la prostata.Medicul a spus ca nu e nevoie de operatie ,ca e ceva incipient.PSA-ul momentan e2,3 si urmeaza tratament cu OMNIC tocas.Cu PSA normal poate exista un cancer ascuns,un cancer in faza incipienta?daca cineva ma poate lamuri il rog din suflet sa o faca.Tata are 56 ani si sunt foarte ingrijorata pentru el

    7
    3

  • andrei89 pe 1 Sep 2008, 17:57
    prostata

    Live Well Products Srl Romania introduce in premiera in Romania produsul Prostate Cocktail cel mai eficace supliment natural din USA pentru pentru tratarea afectiunilor de prostata Prostate Cocktail contine o combinatie sinergistica a mai multor extracte, SerenPure®, extract patentat din Serenoa Repens, Extract din seminte de dovleac , extract din rosii standardizate in Licopene marca inregistrata Lyc-O-Mato® , Acid Folic si Zinc. Studii medicale au dovedit foarte clar superioritea produsului SerenPure® fata de alte produse de pe piata continind extract de Serenoa Repens. Toate aceste extracte sunt cunoscute ca foarte importante in mentinerea glandei de prostata la dimensiuni normale. Acest produs mai contine si Folic acid si Zinc, studii medicale demonstrind ca suplimentarea cu folic acid si zinc tin in sanatate prostata. Recomandam acest produs impreuna cu produsul Urifix , care impiedica si vindeca infectiile urinare precum si simptomele de incontinenta Pentru mai multe informatii vizitati si magazinul nostru online www.smart-living.ro sau comenzi telefonic la 0727 774 736 Live Well Products Srl Romania

    10
    0

  • sim pe 28 Aug 2008, 00:41
    prostata

    lokimckrfbbberbbtttbthtcvtherhwthsddfbrhetjnernwsn tehdherth thsthh thththth ehryherh6h ththrsh hth6rh heshhr segsthsrth therhr6hg hgerherh

    1
    0

  • ionescu dumitru pe 27 Aug 2008, 12:21
    prostata

    urmez tratamentul de circa trei ani cu proscar si prostasan; efectul - se constata o stagnare in evolutiia prostatei; dimensiuni 06.12.2006- 39/39/35; 12.06.2008- 42/38/ 40; inclusiv bai cu plante, clisme cu musetel, masaj intern si estern , in ultimul timp ulei si seminte dovleac; alimentatie rationala ; cat timp pot utiliza aceste medicamenta , si ce sanse am; varta 80 de ani, multumesc ,Di

    1
    0

  • Mircea pe 19 Aug 2008, 17:05
    prostata

    Buna ziua,am 62 ani,in anul 1999 amsuferit un acv dr.usor,dar care a recidivat de mai multe ori,sufar de prostata,urinez noaptea cel putin de 3 ori iar erectia e aproape 0, testul PSA in limite normale.Indicati'mi un tratament.Multumesc,salutari,Mircea Ionescu.

    6
    0

  • daniel pe 10 Iul 2008, 12:22
    prostata

    am o intrebare am 36 de ani si am fost diagnosticat cu o forma mai avansata de prostata.Urinez de 3-4 ori pe noapte si nu mai sunt activ din punct de vedere sexual din cauza bolii.Am primit un tratament cu xatral zinat si inca un fel de antibiotic,dar dupa o luna jumate de tratament nu e absolut nici o schimbare.Sunt casatorit si sunt foarte afectat de aceasta boala.Ati putea sa imi spuneti daca exista un tratament care sa amelioreze macar daca nu vindeca pt ca am mai primit tratamente si nu au avut efect Va multumesc

    6
    0

  • daniel pe 10 Iul 2008, 12:19
    prostatita

    am o intrebare am de ani si am fost diagnosticat cu o forma mai avansata de prostata.Urinez de 3-4 ori pe noapte si nu mai sunt activ din punct de vedere sexual din cauza bolii.Am primit un tratament cu xatral zinat si inca un fel de antibiotic,dar dupa o luna jumate de tratament nu e absolut nici o schimbare.Sunt casatorit si sunt foarte afectat de aceasta boala.Ati putea sa imi spuneti daca exista un tratament care sa amelioreze macar daca nu vindeca pt ca am mai primit tratamente si nu au avut efect Va multumesc

    4
    3

  • flio pe 16 Iun 2008, 10:58
    adenom de prostata

    Am fost diagnosticat cu adenom de prostata si vreme de 1 an am urmat un tratament cu Prostate Power de la Calivita, dar in ultima vreme am avut probleme urinare cu urinare mai dificila, retentie 100 ml si PSA 3,8. Exista un tratament care sa vindece adenomul si sa nu aiba urmari asupra vietii sexuale?

    4
    0

  • daniel pe 13 Iun 2008, 21:45
    prostatita

    Am fost diagnosticat cu prostatita, merg la toaleta noaptea de 2-3 ori dar nu tot timpul sint nopti in care merg doar 1-2 ori si simt tot timpul niste intepaturi-mincarimi pecanalul penisului (uretra)cred ca se numeste.ma puteti ajuta cu vreo indicatie? am 28 de ani

    0
    2

  • sorin pe 28 Mai 2008, 22:47
    tulburari urinare

    am senzatia ca dupa urinare mai ramine o cantitate neevacuata

    2
    0

  • NEA PUIU pe 25 Mai 2008, 08:06
    PROSTA

    AM FOST DIAGNOSTICAT CU PROSTATA SI IAR PSA 2,3 DUPA MEDICATIA PRIMITA AMNIC SI AVODARD 1/ZIAM AJUNS DUPA4LUNI LA 0,888 PSA ,URINEZ SEARA INAINTE DE CULCARE,NOAPTE LA 2-3 SI DIMINEATA LA 5-6 DAR ZIUA DACA STAU ACASA EFRECVENTA MAI MARE-LA 1,5-3 OREIAR IN ORAS LA PLIMBARE RAREORI AM SENZATII DE URINARE CHIA DUPA 3-4ORE CE IMI MAI INDICTI?? MULTUMESC N.P 72 ANI

    1
    0

  • NEA PUIU pe 25 Mai 2008, 08:04
    PROSTA

    AM FOST DIAGNOSTICAT CU PROSTATA SI IAR PSA 2,3 DUPA MEDICATIA PRIMITA AMNIC SI AVODARD 1/ZIAM AJUNS DUPA4LUNI LA 0,888 PSA ,URINEZ SEARA INAINTE DE CULCARE,NOAPTE LA 2-3 SI DIMINEATA LA 5-6 DAR ZIUA DACA STAU ACASA EFRECVENTA MAI MARE-LA 1,5-3 OREIAR IN ORAS LA PLIMBARE RAREORI AM SENZATII DE URINARE CHIA DUPA 3-4ORE CE IMI MAI INDICTI?? MULTUMESC N.P 72 ANI

    4
    1

  • alexandru pe 23 Mai 2008, 17:26
    tratament prostata

    care este tratamentul prin care ati avut cele mai bune rezultate

    0
    0

  • Mihai pavel pe 3 Mai 2008, 09:32
    Tulburari de erectie

    A 53 de ani si de 4 ani am fost diagnosticat cu adenom de prostata.Am facut un tratament naturist cu bai alternative si tarite de grau.Un timp a fost mai bine dar acum am din nou lipsa de erectie si ejaculare precoce.Ce ma sfatuiti sa fac?

    1
    2

  • marin m pe 28 Apr 2008, 22:58
    despre prostata

    cel mai bun remediu este uleiul de dovleac presat la rece in amestec cu propolis si cu miere. de ce rezolva uleiul de dovleac problema prostatei deoarece prostata contine foarte mult zinc si in uleiul de dovleac se gaseste mult zinc,se consuma 2-3 ligurite pe zi o peroada lunga minim 6 luni la persoanele cu probleme.putem sa va trimitem prin ramburs ulei presat la rece in sticlute de 300 ml de culoare inchisa la pret de 20 lei buc.tel 0745134562

    2
    4

  • john pe 22 Apr 2008, 18:45
    despre prostata

    am putin marita prostata pt 42 de ani( dupa consultul medicului) am facut un tratament de 15 zile cu ce mi s-a recomandat ( urinam cu singe) iar acum am dureri usoare dar destul de dese, de testicule si in mom cand incep sa intru in erectie, se scurg cateva picaturi de lichid seminal; care este cauza si ce-mi recomandati?

    3
    2

  • dan pe 19 Apr 2008, 08:40
    prostata

    exista medici urologi femei?daca da ati putea recomanda citiva? va rog!

    7
    0

  • stefan pe 14 Apr 2008, 22:28
    prostata

    senzatie de a urina dupa doar cateva minute dupa ce am urinat.Urinez des si putin.Nu tot timpul,

    2
    0

  • m.barbu pe 13 Apr 2008, 19:56
    problema prostatei

    problema pe care o am este ca urinez foarte des de 3-4 ori pe noapte (intre 23 si 07 orele).Am implinit 81 ani.In urma cu vre-o 3 ani am facut un consult complex,nu era nimic altceva,decat prostata marita.Ce sfat puteti sa-mi dati ? multumesc

    1
    2

  • m.barbu pe 13 Apr 2008, 19:51
    referitor la prostata

    problema pe care o am este ca urinez prea des.de 3-4 ori pe noapte (intre orele 23 si 07).Am implinit 81 ani.Am facut in urma cu vre-o 3 ani un consult complex,nu era nimic altceva,decat prostata marita.ce sfat i-mi dati?cu multumiri

    2
    0

  • petrus dorel pe 30 Mar 2008, 12:51
    prostata

    mi-sa imflamat prostata,dar nu am tulburari de erectie sau urinat.ce tratament mi-ati recomanda

    0
    1

  • Valdez Eugenio pe 28 Mar 2008, 21:04
    Durata tratamentului cu Proscar

    Am 63 de ani.Am fost diagnosticat cu Hiperplasie prostatica si prostatitis.Sant sub tratament cu Proscar de 6 luni.Medicul mi-a rscomandat sa-l urmez un an.Am inceput sa simt efectele secundare ale Proscarului(scaderea libidoului si reducerea cantitatii de sperma )dupa cea de a treia luna de tratament.Ce-mi recomandati?

    1
    0

  • Adriana pe 11 Mar 2008, 14:45
    Prostata

    Nu stiu cum sa-l determin sa consulte un medic specialist desi am incercat sa purtam discutii pe aceasta tema, refuza sa fie informat. Paradoxal este o fiinta cu un nivel si grad de cultura ridicat. Doresc informatii ce-l pot determina sa faca acest pas.

    8
    0

  • cristi pe 3 Mar 2008, 23:08
    prostata

    imi puteti spune si mie mai detaliat despre prostata care sunt sintomele mai exact cum se manifesta va multumesc

    7
    7
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod