Incontinența urinară: Scapă de operație prin recuperare medicală

Recuperare medicală prin exerciții de întărire a musculaturii pelvine și electrostimulare


Incontinența urinară afectează cu precădere femeile începând cu vârsta de 40 – 50 de ani, în special pe cele care au născut în mod natural sau care au suferit diverse intervenții chirurgicale în zona pelvină.

Incontinența urinară apărută din cauza unei musculaturi locale slăbite poate fi tratată prin recuperare medicală. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că dacă problema datează de câțiva ani, recuperarea medicală îşi pierde din eficiență, iar într-un final singura soluție rămâne operația.

“Atunci când pacienta se va prezenta la cabinet, fizioterapeutul îi va efectua o evaluare, urmând să conceapă un program de recuperare personalizat ce poate fi alcătuit din kinetoterapie individualizată și electrostimulare perineală.
Exercițile presupun efectuarea unor serii de contracții perineale, având un timp variat de contracție în funcție de fiecare persoană, în diferite posturi indicate de specialist, cu scopul de a întări musculatura pelvină. De asemenea, prin electrostimulare se va urmări ca prin plasamentul electrozilor să se obțină contracția aceleiași zone, astfel încât pacienta să aibă forța și rezistența musculară necesare pentru a nu mai experimenta pierderi de urină”
, adaugă fizioterapeut Bogdan Goga.

Procedurile nu sunt dureroase și devin cu atât mai eficiente cu cât femeia se prezintă mai devreme la fizioterapeut.
Pentru rezultate vizibile, sunt necesare minim 10 ședințe. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod