Herpesul genital

Ce este herpesul genital? 

Herpesul genital este o afectiune frecventa, uneori invalidanta prinmanifestarile clinice, care afecteaza in aceeasi masura barbatii sifemeile. Este determinat cel mai frecvent de virusul herpex simplex -2 (HSV-2). Aceasta familie de virusuri are o caracteristica importantasi prin aceea ca poate ramane in stare de latenta, si provoaca astfelo infectie persistenta.


Omul reprezinta singurul rezervor de virus. Se transmite prin contactintim, cel mai adesea sexual. Perioada de incubatie variaza intre 3 si 7zile. De obicei, prima infectie este mai severa si cu evolutie prelungitasau poate fi asimptomatica, in functie de reactivitatea pacientului side raspunsul imun individual.

Inainte de aparitia leziunilor clinice pot aparea local parestezii(prurit, arsuri, furnicaturi etc.). Leziunile initiale sunt reprezentatede vezicule grupate, situate pe o baza eritematoasa, care se rup rapid(in 2-4 zile), dand nastere unor ulceratii superficiale, adeseoridureroase, avand un halou rosietic; ulceratiile dispersate, de micidimensiuni, pot conflua, formand ulceratii mari, extensive. La nivelultegumentelor veziculele se transforma in pustule si apoi in ulcereacoperite de cruste. Vindecarea completa se produce in aproximativ2-3 saptamani. La barbati se pot localiza mai ales pe preput, glandsi teaca penisului, iar la femei pe labii, clitoris, perineu, vaginsi colul uterin; la cei care practica sexul anal, leziunile pot apareasi la nivelul anusului sau rectului.

La femeie se poate insoti de edemimportant al labiilor. Localizarea la nivelul uretrei determina usturimisevere la mictiune si disurie importanta, ajungand pana la retentie deurina; de asemenea se poate manifesta ca uretrita cu scurgeri uretralemucoase. Adeseori se insoteste de frison, febra, astenie, cefalee si deadenopatie locoregionala sau chiar generalizata. Uneori pot aparea sileziuni extragenitale, indeosebi pe coapse, fese, inghinal.

Printre factorii care pot reactiva infectia se numara traumatismele locale(mai ales actul sexual), alte boli infectioase, febra, menstruatia,stresul emotional etc. In general (mai putin la imunodeprimati),datorita faptului ca raspunsul imun al gazdei limiteaza rapid replicareavirala, evolutia este mai putin severa si mai scurta decat in cazulprimoinfectiei; in multe cazuri recidivele sunt asimptomatice. Sindromulprodromal apare mai frecvent si este mai sever. Veziculele se rup rapid(pot trece chiar neobservate), ulceratiile superficiale sunt mai putindureroase si se vindeca in 7-10 zile; adenopatia, ca si semnele, generalepot lipsi. La bolnavii cu imunodepresie celulara (de exemplu infectiaHIV/SIDA), evolutia este indelungata, ulceratiile putand persista(uneori chiar se maresc progresiv) timp de saptamani sau chiar luni.

O problema importanta este reprezentata de infectiile asimptomaticedeoarece in aceasta perioada bolnavii sunt contagiosi.
Se apreciaza capeste 4% din femeile si 1% din barbatii asimptomatici pot transmiteinfectia; rezervorul principal este reprezentat de colul uterin sirespectiv de uretra.

Tratament pentru herpesul genital

In prezent nu este disponibil nici un chimioterapic antiretroviral caresa previna instalarea starii de latenta sau care sa asigure eradicareainfectiei herpetice latente; de asemenea, nu influenteaza risculde aparitie, frecventa sau severitatea recidivelor dupa intrerupereatratamentului. In schimb, tratamentul antiviral s-a dovedit a fi eficientin scurtarea evolutiei, reducerea severitatii si a infectiozitatiiprimoinfectiei herpetice, si, intr-o mai mica masura, a recidivelorde herpes genital, atat la bolnavii imunocompetenti, cat si la ceiimunodeprimati; mai mult, tratamentul indelungat poate contribuila scaderea frecventei recidivelor si la reducerea infectiozitatii(inclusiv din infectia asimptomatica).


Principalul chimioterapic antiviral utilizat in tratamentul herpesuluigenital este aciclovirul cu multiplele sale denumiri comerciale. Derivateale acestuia, cu efecte similare, dar regimuri de dozaj diferite suntvalaciclovir si famciclovir. Tratamentul antiviral se continua 14zile, iar daca dupa acest interval de timp leziunile nu s-au vindecat,tratamentul poate fi prelungit cu inca 7 zile.

In cazul bolnavilor cu recidive de herpes genital (peste 5-10 recidive pean) se recomanda inceperea tratamentului antiviral in faza prodromala sauin prima zi de la aparitia leziunilor pentru ameliorarea simptomatologieisi scurtarea duratei de evolutie.

Acest tratament profilactic s-adovedit eficient la peste 75% din bolnavii cu herpes recidivant,reducand frecventa recidivelor, perioada de vindecare a leziunilor sicontagiozitatea. De obicei, tratamentul cu aciclovir in scop profilacticse poate continua pe o perioada variabila intre 6 luni si 6 ani. Totusi,desi tratamentul profilactic reduce contagiozitatea, el nu o eliminacomplet.

Nu a fost inca stabilita siguranta administrarii tratamentului antiherpetic la gravide. Riscul de transmitere perinatala al herpesuluigenital de la mama la nou-nascut este mai mare atunci cand mama seinfecteaza cu putin timp inaintea nasterii (30-50%), decat atunci cand seinfecteaza in prima jumatate a sarcinii sau are herpes genital recidivant(3%). De aceea, gravidelor care nu au avut herpes genital in antecedentesi ai caror parteneri sexuali au herpes genital sau oro-labial li seva recomanda evitarea contactelor sexuale genitale sau oro-genitaleneprotejate. Toate gravidele vor fi examinate la inceputul travaliuluipentru a decela prezenta eventualelor leziuni de herpes genital. Gravidelecare nu au semne sau simptome de herpes genital pot naste normal. Totusi,cezariana la gravidele cu leziuni active de herpes genital nu eliminariscul transmiterii la nou-nascut.

 

Alte informatii importante despre herpesul genital


Alaturi de terapia antivirala specifica, bolnavii trebuie informati despre:
- evolutia naturala, insistand asupra potentialului recidivant, ainfectiilor asimptomatice (si a contagiozitatii din aceasta perioada)si a transmiterii sexuale a infectiei;
- masurile necesare pentru reducerea transmiterii infectiei: abstinentasexuala in perioada prodromala si cat timp persista leziunile; folosireaprezervativului in cazul contactului sexual cu parteneri noi sauneinfectati;
- posibilitatea de transmitere a infectiei si in perioada asimptomatica(mai ales la bolnavii infectati cu HSV-2 si in primul an dupa primulepisod);
- riscul de infectie neonatala;
- beneficiile tratamentului antiviral.

 

 

Comentariile 151-196 din 196

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 8 Nov 2008, 14:08
    herpes

    nu am fost la doctor pt un diagnostic dar cred k am herpes am de foarte multi ani si imi apare rar al inceput aparea mai des dar acum mai rar mereu sunt speriata cand imi apare as vrea un tratament dc se poate va multumesc

    0
    0

  • Eduard pe 31 Oct 2008, 17:32
    Herpes genital?am nevoe de ajutor!!!

    Am herpes la gura si am facut sex oral cu prietena si invers..este posibil sa avem gerpes genital?am nevoie cat mai repede de un raspuns pls..

    0
    0

  • adrian pe 17 Oct 2008, 14:42
    herpesul genital se amelioreaza

    La aparitia basicilor, acestea se sparg usor si se tamponeaza cu alcool iodat de citeva ori, se ia pe cale orala un complex de vitamine, se pastreaza igiena locala si se evita stresul - sunt singurele masuri ce pot fi luate la un puseu de herpes genital, pentru ca sigur va mai apare mai devreme sau mai tirziu.

    1
    0

  • simona pe 6 Oct 2008, 11:10
    nu stiu ce este da....

    acum cateva ore am obervat k mi-a iesit un fel de cos exxact langa labia stanga.de fapt e la baza coapsei.acum un an cred ca am avut aceeasi prb.dar acel "cos" era mult mai mare.dupa ceva timp a prins o crusta.fara sa-mi dau seama ca nu voi face bn am rupt aceea crusta si dupa ceva timp acel cis s- transformat in ceva asemanator cu un furunc.acum nu maiam probleme cu el.amfacut tratament cu aciclovir tratament impropriu spus.nu mi l-a recomandat nimeni pt ca nu am fost la doctor de frica.siiii.....mi-a disparut.a ramas,doar un semn.ATAT.ACUM:surpriza e cv asemanato.si mi-e frica? poate fi un herpes genital? ce pot face sa scap? e siutat putin mai jos de cel anterior? e cumva o recidivare?/??cat de periculos e? astept un raspuns si rog si cateva informatii despre primul meu"cos"

    0
    0

  • catalina pe 26 Sep 2008, 22:12
    rezultat analiza

    Buna. Mi-am facut si eu analize pentru depistarea acestui virus. Problema e ca pe buletinul de analize, apar doi indici care insotesc denumirea stiintifica a virusului, adica igm si igg. In dreptul indicelui igm apre NEGATIV, insa in dreptul indicelui igg apare POZITIV. Poate sa-mi spuna si mie cineva ce reprezinta asta? Am tot cautat pe net o explicatie, dar nu am gasit. Oricum voi ajunge la medic saptamana viitoare, insa daca mi se poate raspunde pana atunci, ma mai documentez si eu, ma duc la medic cu "temele" facute. Partea mai proasta e ca partenerul meu e plecat din tara momentan, nu se trateaza cu nimic acolo unde se afla, va dati seama la intoarcere, chiar daca eu ma voi fi tratat, ce se va intampla din nou pana va incepe si el sa ia tratament? Va exista o discrepanta intre perioada in care ma tratez eu si perioada in care se va trata el, asa ca uite cum se instaleaza iar, bata-l vina!

    0
    0

  • cristina pe 23 Sep 2008, 21:41
    teama

    aqm kteva zile am aflat k iubitul meu are herpes genital..pana azi nu m-am putut doqumenta,astazi ink sock total..citesc forumul si snt absolut terifiata dc spun aceste pers..eu nu am absolut nimik,insa q siguranta voi merge sa-mi fac analizele,din kte imi aduc aminte(snt ink in stare d sock) iubitul meu mai avea kte o bubita kre il deranja,in zone d deasupra penisului,niciodata p penis..dar kiar si asa rar,am tot crezut k snt fire p sub piele..snt absolut terifiata dc drame traiesc acesti oameni..mi-e si teama sa-mi fac analizele.si aqm trag concluzia din kestia asta,vizavi d iubitul meu MARE PROSTIE SA SKIMBATI NENUMARATI PARTENERI,FARA A VA PROTEZA..QT D SCUMP SA PLATESTI PT O ASEMENEA PROSTIE?MERITA??GANDITI-VA D 2 ORI INAINTE...va voi tine la curent,dupa ce-mi voi lua inima in dinti si voi face analizele..nu am avut niciodata nici makr herpes in zona bucala..el a a avut si dinala..mult sanatate..sper sa iasa un produs sa vindece acest virus!!

    0
    0

  • alexandra pe 21 Sep 2008, 20:25
    help..

    Salut, In urma cu 2 sapt am inceput sa sufar de o mancarime in zona genitala. Am obs un fel de eruptie la bazele labiilor mici desi nu stiu exact cum ar trebui sa se prezinte pielea in acel loc in mod normal. Nu simt nici o durere, scurgere excesiva, inflamatie (decat in cazul in care ma scarpin in exces), nu par ca se sparg, nu au nici un fel de coaja de-asupra. Am fost la ginecolog care, din rezultatul lamei mi-a spus ca este aproape sigur sa am herpes genital, dar o forma ft slaba pt k eruptia este ft mica si nu sufar de un alt simptom, iar analizele nu indica vre-o infectie, la concluzii fiind notat "proces inflamator nespecific". Tin sa precizez ca in urma cu aprox 4-5 saptamani am fost diagnosticata cu herpes zoster (pe spate, nu in zona genitala si care inca nu a trecut 100%) si am urmat tratament cu aciclovir si vitamine. Din aceasta cauza mi s-a spus ca probabil, manifestarile herpesului genital nu au fost atat de evidente, iar acum mi s-a recomandat Zovirax. Am inteles insa ca un diagnostic clar nu poate fi dat decat din analizele de sange, ca acea eruptie poate avea si alte cauze. Pe foaia cu rezultatul lamei, la sectiunea “Flora” nu apar marcati decat “Bacili Doderlein”, restul tabelului fiind liber, inclusiv coloana pt herpes HPV si HSV. In cazul in care fac analizele de sange acum, vor fi sigure avand in vedere tratamentul urmat si zona zoster? Caci medicul ginecolog a prezizat k nu vor fi sigure decat peste cateva luni. Sunt ft speriata, am 22 ani si am avut relatii sexuale doar cu femei... Socul fizic este mult mai mic decat cel psihic.. Practic viata mea sexuala care de-abia a inceput se cam termina aici.. :(( stiind ca pot infecta orice persoana de-acum.. nu am cum sa folosesc un prezervativ ca intr-o relatie hetero.... nu cred k voi mai putea aveam o relatie sexuala fara a mentiona acest lucru partenerei/partenerului.. si in concluzie, in cazul meu nu vad cum voi mai avea o viata sexuala.. si nu stiu cat de departe sunt de o depresie.. As vrea sa stiu daca analizele de sange vor fi sigure daca le fac acum, si daca vor putea preciza de cat timp as fi putut contacta virusul; Si daca puteti sa imi recomandati o solutie pt curatarea zonei genitale, am o igiena destul de stricta, dar nu cred k este indicata igiena cu sapun chiar de 4-5 ori pe zi, pt a folosi crema dupa.. Va multumesc si astept sfatul dumneavoastra!

    0
    0

  • Discret pe 11 Sep 2008, 11:55
    Am 5 bubite pe gland / capul penisului.

    Buna ziua. Am 36 ani. Mi-au aparut pe gland stinga jos 5 bubite cu crusta cam de 2 mm (ele sint dispuse exact ca pe un zar de 4 si a cincea chiar in cap linga ureta). Acum crusta a cazut si au ramas cele 5 ca si cum ar iesi un cos de culoare rosu mai deschis un pic decit glandul. Mentionez ca nu ma supara cu nimik. Le-am vazut intimplator. Ce poate fi??? Sint casatorit si am calcat pe bec cu 1 an si ceva in urma. Acum vad ca se micsoreaza si incep sa dispara dupa 5-6 zile de cind mi-au aparut. Va multumesc !!!

    0
    0

  • Alina pe 10 Sep 2008, 21:38
    posibil herpes

    Sunt disperata nu am auzit de aceasta boala doar decit la lectiile de "igiena omului".In uma cu 3 saptamini am avut contact sexual cu noul meu iubit dupa care acum mia spus ca are virusul HSV2,am folosit protectie si el nu era in perioada activa,nu am inca simptome dar stiu ca pot aparea si peste ani de zile.Crede-ti ca e posibil totusi sa-l fi luat? si inca una -ati auzit de tratamentul "dynamiclear" e un tratament din Australia pe baza naturala care distruge virusul pina nu mai apare deloc sau foarte foarte rar(1 data pe an),as putea sa-l recomand prietenului meu?Multumesc!

    0
    0

  • deea pe 31 Aug 2008, 23:41
    sunt disperata

    am luat si eu microbul acesta................foarte dureros........va rog sami spuneti daca se ia de pe wc.......ca sa pot proteja alte persoane de acest groaznic microb.........

    2
    0

  • ionut pe 28 Aug 2008, 17:45
    herpesul si sarcina

    care sunt riscurile unei nasteri atunci cand mama are herpes? ce complicatii pot aparea asupra fatului? cu ce deficiente se poate naste acesta, care sunt riscurile la nastere? este mai indicata nasterea prin cezariana?

    0
    0

  • adi pe 7 Aug 2008, 01:49
    pentru newyorkez

    vorbesti serios(ar fi de groaza), faci misto(cam proasta gluma) sau nu-ti dai seama cat inseamna cinci sute de grame(e juma' de kilogram frate)?

    0
    1

  • newyorkez pe 19 Iul 2008, 18:02
    herpes transmis numai prin sex

    Inca ceva,herpesul se transmite numai pe cale sexuala ,orala,anala. Cremele ajuta numai la vindecarea ranii,trebuie sa luati aciclovir,toata viata,ca sa mai domoliti virusul,la persoanele care au sitemul imunitar tare iese mai rar chiar daca nu iau pastile zilnic.am fost si eu pe la multi doctori aici in State,toti mi_au zis acelasi lucru,o pastila de 500 gr zilnic.

    0
    0

  • newyorkez pe 19 Iul 2008, 17:18
    solutia vindecarii

    Dragii mei,aceasta boala este foarte raspandita,in Usa ,unde locuiesc eu,la 4 persoane una are herpes si din nefericire se inmulteste galopant,pentru ca cel infestat pana afla mai da la alti10 si asa mai departe.singura solutie este sa luati 500 g grame de Valtrex zilnic toata viata.nu stiu daca in Romania se gaseste,aici este destul de scump 30 de pastile 230 usd.mentionez ca trebuie sa aveti sex protejat toata viata chiar si oral si exclus alcooluldaca consumati alcool nu are efect tratamentul.luati si vitamine pentru sistemul imunitar.de aici pleca totul,herpesul cum prinde organismul putin slabit iese afara..numai in felul acesta apare mai rar la 6 luni sau 1 an.feriti_va de mancaruri iuti,piperate sau sa va enervati se excita foarte usor la nervi.singura situatie cand veti face fara prezervativ este atunci cand vreti copii,dealtfel intotdeauna cu condom chiar si oral,ca sa va protejati partenerii,daca are si ea tot asa,daca nu vi-l dati de la unul la altul. Asta este aici si Paris Hilton are chiar si doctorul meu are herpes. sa speram ca vor gasi un medicament care sa ne vindece. Voi in romania luati 500gr de aciclovir in fiecare zi,toata viata,tratament supresiv si veti vedea ca nu mai apare,dar repet daca nu faceti sex protejat degeaba luati medicamante.

    0
    0

  • newyorkez pe 19 Iul 2008, 17:13
    solutia vindecarii

    Dragii mei,aceasta boala este foarte raspandita,in Usa ,unde locuiesc eu,la 4 persoane una are herpes si din nefericire se inmulteste galopant,pentru ca cel infestat pana afla mai da la alti10 si asa mai departe.singura solutie este sa luati 500 g grame de Valtrex zilnic toata viata.nu stiu daca in Romania se gaseste,aici este destul de scump 30 de pastile 230 usd.mentionez ca trebuie sa aveti sex protejat toata viata chiar si oral si exclus alcooluldaca consumati alcool nu are efect tratamentul.luati si vitamine pentru sistemul imunitar.de aici pleca totul,herpesul cum prinde organismul putin slabit iese afara..numai in felul acesta apare mai rar la 6 luni sau 1 an.feriti_va de mancaruri iuti,piperate sau sa va enervati se excita foarte usor la nervi.singura situatie cand veti face fara prezervativ este atunci cand vreti copii,dealtfel intotdeauna cu condom chiar si oral,ca sa va protejati partenerii,daca are si ea tot asa,daca nu vi-l dati de la unul la altul. Asta este aici si Paris Hilton are chiar si doctorul meu are herpes. sa speram ca vor gasi un medicament care sa ne vindece.

    0
    0

  • silviu pe 15 Iul 2008, 01:11
    herpes genital

    am herpes genital de vreo 3 ani. sunt ingrijorat pentu ca-mi apare foatre des, cam de doua ori pe luna. ma tratez cu unguent "zovirax". ce pot face? nu exista alt tratament?

    0
    0

  • Mihaela pe 8 Iul 2008, 20:37
    herpes genital

    sunt gravida in 5 luni si in urma cu doua luni si ceva mi-au aparut niste bubite pe labii nu le-am dat prea multa importanta si astazi cand am mers la medicul ginecolog mi-a spus ca am herpes si trebuie sa merg la dermatolog. Ce pot face tinand cont ca sunt gravida?Ce tratament asi putea administra. Nu-mi aduc aminte in trecut sa fi avut asa ceva .... ati putea sa-mi spuneti cum asi fi putut contacta aceasta infectie?

    0
    0

  • evangeline pe 22 Iun 2008, 20:04
    herpes

    am uitat sa mentionez ca este prima data cand imi apare si n-am avut niciodata nici herpes oral.

    0
    0

  • evangeline pe 22 Iun 2008, 20:02
    herpes

    cazul meu este asemanator cu cel prezentat de stefi in 18.06.2008. astazi am observat ca mi-a aparut in zona labiilor mici (dreapta) o bubita rosie care doare la apasare,nu ulcereaza, iar daca o storc nu se intampla nimic. Citind descrierile voastre nici eu nu pot sa-mi dau seama daca este herpes genital.Nu am prurit,arsuri,furnicaturi. mentionez ca sunt virgina(deci nu pot sa-mi dau seama de unde l-am contactat), iar ultima zi de menstruatie a fost pe 5 iunie. ce este si ce sfaturi imi dati pentru a trata aceasta infectie? sa folosesc aciclovir?

    0
    0

  • stefi pe 18 Iun 2008, 19:16
    buna

    si mie de catva timp imi apare o bubita care e localizata in zona pubiana,in aproximativ acelasi loc,la cateva zile dupa menstruatie,care trece in 4 zile,nu ulcereaza,dar la apasare doare,e un pic mai rosie decat restul tegumentului iar daca o storc iese un lichid asemanator celui din cosuri.Citind descrierile voastre nu pot sa-mi dau seama daca este herpes genital.Nu am prurit,arsuri,furnicaturi asa ca ce este?

    0
    0

  • Mihaela Mihaela pe 14 Iun 2008, 20:28
    herpes genital

    sotul meu are de un an herpes si normal am si eu herpes pt ca sotul meu zice ca nu a fost cu nimeni am incercat tot dar nici un rezultat .Atat vreau sa stiu sa ia prin contact sexual sau pur si simplu asa

    0
    0

  • corina pe 14 Iun 2008, 20:19
    e grav

    e o boala urata si pot spune grava deoarece nu are tratament complet. eu am mai postat un fragment mai sus. de cate ori imi iese acest herpes am o stare de depresie. Am facut si eu tratamente cu aciclovir, euvirox,isoprinosin, gel aloe vera, echinaceea vitamine pt sistemul imunitar, dar degeaba. Cei care sunteti in alta tara interesati-va de vre-un vaccin ca cu alte medicamente nu trece. Am auzit la noi ca ar fo fos un vaccin la institutul cantacuzino , dar nu se mai fabrica. M a intreb de ce ? daca era un lucru bun?Barbatilor care aveti herpez protejati-va partenerele cu prezervativ chiar daca ele nu vor. La ele e mai grav deoarece odata infectate nu mai pot face copii, de fapt o fac pe riscul copilului. Am o carte numita ZONA V editura humanitas foarte buna cu bolile venerice.Aici zice ca aparut in primele 3 luni de sarcina duce la avort. Pe un studiu de 7000 femei jumatate din copii au fost infectati la nastere la cele ce au avut eruptii cu putin inainte de travaliu Unul din 9 copii a murit si tot unul din 9 a facut complicatii neurologice. Copiii din mame cu infectii sunt supusi riscului de leziuni oculare si ale sistemului nervos central. Este recomandata cezariana , dar nu garanteaza 100% . Si eu mi-as dorii inca un copil dar acest virus mi-a spulberat toate visele.Ma rog la Dumnezeu sa apara un vaccin si poate peste cativa ani...

    0
    0

  • Gabi pe 14 Iun 2008, 12:26
    herpes

    Am si eu acesta problema, de aproape un an imi tot apar pe penis aceste bubite. Am incercat cu aciclovir unguent si pastile, pimafucort si cu o pudra recomandata de medic, din pacate fara niciun rezultat. Chiar sa nu existe niciun tratament?

    0
    0

  • ela pe 12 Iun 2008, 18:11
    multa igiena

    cred ca si eu am herpes genital, la mine se manifesta prin mancarimi si daca ma scarpin apar rupturi am incercat sa am o igiena mai stricta si sa nu dau mare importanta mancarimilor si am obs. ca este mult mai bine . sfatul meu este: mers la dr. luat pastile sau unguente si multa igiena. mult noroc

    0
    0

  • adrian pe 12 Iun 2008, 14:30
    herpes?

    buna prietena mea a fost diagnosticata de putin timp cu herpes genital suntem, impreuna de aproape 3 ani? ce analize se fac ca sa vad daca am si eu herpes?

    0
    0

  • ramona pe 9 Iun 2008, 17:40
    buna

    iubitului meu i-au aparut niste pasicute rosii in capul penisului care il gadala vreau sa stiu daca e herpes genital.nu il doare nimic

    0
    0

  • Alice pe 7 Iun 2008, 17:18
    oare sunt contaminata?

    am avut o relatie de doi ani.iubitul meu a avut doar o prietena inaintea mea, iar cand ne-am despartit s-a culcat cu o fata virgina.acesteia i-au aparut bubite, a fost la doctor si a fost diagnosticata cu herpes genital.si eu eram virgina si a fost singurul baiat din viatza mea, iar pentru el am fost doar noi 3.(m-a asigurat de lucrul acesta) e posibil ca el sa fi luat virusul de la prima fata? dar de ce doar ultima fata are aceste semne?noi doi nu am avut nici unul din aceste simptome dar urmeaza sa mergem sa ne facem teste.e posibil sa avem virusul chiar daca nu ama vut nici o eruptie?

    0
    0

  • dani pe 6 Iun 2008, 22:41
    herpes genital

    si eu am aceasta problema cu herpesul genital si nu stiu ce sa mai zic, am facut tratament cu aciclovir timp de 6 luni si nimic, am luat echinaceea si nimic, am luat taxofit si isoprinosine 10 respectiv 15 zile pauza 10 zile dupa care am repetat si nimik. care este solutia ???? vreau sa am o partenera stabila si nu pot din aceasta cauza . ce sa fac???

    0
    0

  • NICOLETA pe 29 Mai 2008, 18:58
    HERPESUL GENITAL

    SALUTARE,aproximativ de 3 ani am o problema care din kte am citit pana acum se identifica ca fiind herpes genital.Iubitul meu cu kre sunt de 5 ani de zile are de jur imprejul penisului un fel de negi pe kre i-a cauterizat la medic de 2 ori si degeaba pt k la 1 luna i-au reaparut.Va rugam frumos sa ne ajutati,vrem sa facem bebe si nu facem din aceasta cauza.Amandoi suntem infectati

    0
    0

  • Irina pe 28 Mai 2008, 19:10
    herpes genital?

    Buna , cam de 8 luni imi tot apare cred herpes, semanifesta cu arsuri dupa care imi apar, in 8 luni mi-a u aparut de 9 ori, nu mai suport , si sunt disperata, sotului meu ii apare in regiunea bucala, dar in aceasta perioada a avut numai de 2 ori.Nu-mi ajuta nimik, nici aciclovir , nici zovirax, am dat si analize si mi s-a spus ca nu am herpis, dar totusi imi reapare mereu.Am incercat sa-l tratez cu POLYGYNAX, ovule si in 3 -5 zile imi dispare, oare sa nu fie herpes?dar e la fel ca cel bucal :bubite maruntele dupa care se sparg.Va rog sa ma ajutati, sunt disperata!

    0
    0

  • Florin pe 13 Mai 2008, 16:01
    herpes genital

    Am luat aceasta boala de vreo 4 luni ...am fost la doctor aici in spania si am facut analize.Mi-a iesit herpes simplex 2 ...mi-a dat un unguent (Plasimine) care nu are nici o legatura cu herpesul...imi apare mereu si nu stiu ce sa mai fac.Mi-am facut prietena si nu stiu ce o sa fac...ca nu vrea cu prezervativ....imi este frica sa nu i-l transmit.Exista vreun tratament sa nu mai apara ? stiu ca virusul nu poate fi omorat, el persista in terminatiile nervoase...dar totusi cred ca s-ar putea face ceva...sunt foarte stresat si simt ca nu mai pot trai asa ...ma puteti ajuta cu un sfat ? Multumesc mult ª

    2
    0

  • CRISTINA pe 13 Mai 2008, 15:48
    herpes oare???

    Buna,acum o saptamana mi-a iesit o bubita rosiatica in zona genitala(cu vreo 2-3 zile inainte de menstruatie)...Sunt speriata ca nu stiu ce este,inca nu am putut ajunge la medic.Oricum mi-a trecut si sunt ok dar ma ingrozeste faptul ca o sa mai apara.Pe mine ma durea atunci cand dunga bikinilor ma atingea.Dupa ce mi-a trecut ciclu a trecut si bubita.Poate fi herpes?VA ROG SA IMI RASPUNDETI

    0
    0

  • viky pe 8 Mai 2008, 16:22
    nu stiu ce sa mai fac

    va multumesc ,daca i-mi raspundeti.de fiecare data dupa ce trece menstruatia i-mi apare herpes si in 5 zile trece ,cam de un an.nu mai suport .am incercat tot felul de unguente pt gerpes si pastile dar degeaba.i-mi puteti zice ceva tratament mai puternic?care sa aiba efect?pana acum am avut mereu in zona bucala acum nu mi-a mai aparut deloc, apare numai in zona genitala,i-mi puteti spune de ce?si cum pot scapa.multumesc

    0
    0

  • simona pe 4 Mai 2008, 00:45
    herpes genital nu iei numa prin coctact sexual

    eu sufar de aceasta boala de vreo 4 ani.si am luat-o din spital,ama aut o problema si am fost internata,dupa cateva saptamani a inceput sa erupa.am luat si aiclovir si zovirax,dar fara nici un rezultat,acum,tot citind pe internet,am aflat ca exista un vaccin intravenos,vreau sa fac un copil si mi-e tare frica de urmari...in fine,azi am mai descoperit o crema,se numeste OXIMED,si sper sa o gasesc in farmacie.ps.zoviraxul este acelasi lucru cu aciclovirul,asa ca nu dati banii degeaba,la mine nu a avut efect.daca siti alt trastament va rog sa ma anuntati si pe mine.va multumesc

    0
    0

  • ioana pe 26 Apr 2008, 01:19
    nu disperati

    herpesul genital apare cand scade imunitatea corpului, asa ca aveti grija cum va hraniti,luati vitamine si spalati-va, cel mai important !! si eu am avut herpes genital pe o suprafata destul de mare, pana pe coapse, am fost la ginecolog, si mi-a dat tratament cu aciclovir pastile si unguent, mi-a trecut si acuma nu imi mai apare deloc, trebuie avut grija la mancare, vitamine, si igiena

    0
    0

  • ionut pe 16 Apr 2008, 15:43
    herpesul genital

    Cred ca am si eu aceasta boala, insa nu am fost la medic si nici nu am luat nici un fel de tratament, mi-au aparut pe penis niste forme ciudate,ceva de forma unor negi, acestia sunt grupati si sunt doar pe o parte a penisului, imi puteti da un sfat , va rog, as dori sa nu afisati adresa mea de e-mail pe site, mercy mult

    0
    0

  • amalia pe 14 Apr 2008, 14:10
    mai pot face sex neprotejat?

    in urma cu o saptamana mi-au aparut 2 lezinui... Initial am crezut ca sunt cosuri si le-am stors,dar dupa cateva zile mi-au mai iesit altele pe langa. Am fost la ginecolog si mi-a spus ca nu e sigura daca e herpes,pentru ca nu ma ustura si nu ma mananca. Mi-a prescris aciclovir si dupa 2 zile mi s-au uscat si au prins coaja. Daca ma gandesc mai bine,e posibil sa mai fi avut ceva de genul asta, numai ca intr-o forma mai usoara si nu le-am dat atentie. Daca e herpes, in ce perioada il transmit? Actualul meu iubit a spus ca nu il intereseaza si chiar a a insistat sa intretinem relatii sexuale pe aceasta perioada. Exista vreo sansa sa nu fi avut boala pana acum si sa o fi luat acum? Si sunt anumite perioade in care virusul nu este transmisibil?

    0
    0

  • aly pe 11 Apr 2008, 23:09
    dezamagire

    nu va suparati,dar acest site nu este asa serios precum il laudati....am asteptat un raspuns dar degeaba....as vrea sa stiu daca e cineva care a primit vreodata raspuns....

    0
    0

  • aly pe 10 Apr 2008, 13:21
    oare e herpes?

    nu e prima data cand am niste furnicaturi in zona labiilor.as vrea sa stiu si eu daca am herpes genita si daca trece fara tratament.ce se intampla daca am herpes genital si nu fac tratament?am avut relatii numai cu sotul meu,iar ultima data cand am avut relatii intime,avea si el niste burboane ca cele care apar din cauza vantului la gura...se poate sa avem amandoi aceasta boala?va rog dati-mi un raspuns.va multumesc

    0
    0

  • corina pe 9 Apr 2008, 22:04
    eu ce sa mai zic

    si eu sunt disperata,am nascut in urma cu 2 ani si dupa ceva timp mi-a aparut herpes genital. de unde oare? am fost cu sotul meu. in urma cu 5 ani am fost cu altcineva. Oare sotul meu m-a inselat? El nu are nimic ,nici la analize nu i-a iesit nimic. AR FI MAI BINE DACA RASPUNSURILE S-AR DA TOT AICI

    1
    0

  • Adi pe 8 Apr 2008, 18:54
    Am greshit adresa de mail :|

    Am gresit adresa de mail.Trimiteti aici raspunsu va rog. Imi cer scuze.

    0
    0

  • Adi pe 8 Apr 2008, 18:32
    Herpes

    Cred k am si eu boala asta.Mam culcat cu o tipa careia dupa ia aparut la gura si cred k am luat si eu, am nishte puncte rosii pe penis si mai jos, miau disparut si reaparut acum dar mai multe.E herpes genital?Si mia facut sex oral asta e cel mai grav.Nu ma doare dar ma streseaza punctele astea.Ce pot sa fac acuma ?Sa incep sa iau zovirax? Dak nu e tratat ce se intampla?Mai pot face sex neprotejat vreodata? Sunt disperat si nustiu ce sa fac :(

    1
    0

  • bianca pe 7 Apr 2008, 16:33
    herpesul genital

    ce se poate intampla daca nu este tratat?

    0
    1

  • viorica pe 31 Mar 2008, 17:41
    gravida cu herpes genital

    sint gravida 16 saptamini. Cu un an inainte de sarcina mia aparut acest herpes genital. Am urmat tratament cu valtrex aciclovir s.a. dar tot il mai am. Am facut analiza la citomegalovirus- IgG pozetiv 2.4. In prezent cind imi reapare herpesul folosesc aciclovir unguent. Am citit undeva ca gravidele cu citomegalovirus pot naste copiii cu microcefalie si cu dificiente auditive si vizuale. La ecografie si alfafetoproteina sint destul de bune. Dar ce ma fac cind voi naste, ce o sa fie? Sint disperata

    0
    0

  • irina pe 27 Mar 2008, 23:49
    herpes

    am si eu boala asta de vreo 3 ani.Anul asta am avut vreo 10 recidive,anul trecut imi aparea una la 2-3 saptamani.Acum am iar si fac tratament cu aciclovir. Ce efecte are zoviraxul?aceleasi cu acciclovirul?care este mai bun?

    2
    0

  • alin pe 25 Mar 2008, 18:14
    buna ziua

    am contactat aceasta boala pot spune de cateva luni neavand relatii sexuale doar cu prietena mea am fost la doctor si mi-a prescris aciclovir atat dar mi-a aparut herpesul acesta cred ca de 10 ori in astea 4 luni de zile nu mai stiu ce sa-i mai fac am fost iarasi la doctor si mi-a dat la fel si luna aceasta mi-a aparut de 2 orila inceputul lunii si acum. De ce apare asa frecvent si nu cum spuneti dumneavoastra mai sus in cel mai rau caz de cateva ori pe an? Prietena mea zice ca nu a facut-o decat cu mine nu mai stiu ce sa cred nici despre ea nici despre boala asta. Nu am avut in viatza mea absolut nici o problema de genul acesta si am nimerit ce era mai rau. As dori sa-mi raspunde-ti la intrebari pt ca mi-as dori sa scap cat se poate de aceste infectii sa-mi ziceti cam ce solutii as avea in cazul meu. Si inca ceva daca pot sa o cred pe prietena mea ca nu a facut-o cu altul.Va rog sa-mi raspunde-ti si sa nu imi afisati adresa de mail niciunde varog

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod