Endometrioza - boala enigmatica

Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin.

Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.

Desi este o boala recunoscuta si descrisa cu destula acuratete de mai bine de 300 de ani, ea ramane inca cea mai controversata afectiune ginecologica si in prezent, lucru sustinut cu tarie si de catre formularile cu care este "alintata" endometrioza de catre majoritatea autorilor de articole, studii sau carti dedicate acesteia: boala enigmatica, o enigma invelita in mister, puzzle etc.

Endometrioza este o boala nu numai cu o modalitate de manifestare proteana, dar si un proces fiziopatologic contrastant. Este o boala benigna, insa are toate caracteristicile malignitatii: infiltratie locala, invazivitate si capacitate de diseminare remarcabila.

Ceea ce se stie cu siguranta la ora actuala despre endometrioza este faptul ca este o boala extrem de grava. Din pacate, ea nu este perceputa asa, nefiind o afectiune terminala precum cancerul si, in acelasi timp, nefiind inteleasa de multi dintre ginecologi, astfel ca ea este tratata, la ora actuala, ca un fel de Cenusareasa a ginecologiei.

Este, aparent, o boala incurabila - continua sa fie imprecis tratata, cel putin pana in prezent metodele de tratament fiind, in majoritatea lor, paleative si reconstructive. Medicamentele sunt inca folosite pentru tratamentul fazelor avansate ale bolii, desi nu exista nici o dovada a eficacitatii lor, iar histerectomia este inca practicata pentru tratarea unei boli care este prin definitie extrauterina.

Endometrioza are un potential invalidant urias, femeile afectate fiind stigmatizate din mai multe puncte de vedere:

fizic: leziunile in sine, aderente, distorsiuni arhitecturale si histologice ale organelor de reproducere;

emotional: dureri care uneori pot atinge limita insuportabilului, infertilitate si deci incapacitatea femeii de a-si realiza unul dintre telurile existentei sale, procreerea;

mental: iritabilitate, integrare deficitara in societate, constienta invaliditatii sale, cu consecinte majore asupra randamentului sau economic etc.;

alte manifestari pe cat de particulare pe atat de grave, precum crizele epileptice, hemoptizii sau aritmii cardiace, in functie de localizarea leziunilor.

Ceea ce nu se stie despre endometrioza este cauza aparitiei sale, acest lucru determinand de-a lungul timpului aparitia a numeroase teorii vizand etiopatogenia sa.

In materialul de lunea viitoare vei putea citi despre cauzele aparitiei acestei boli.
 

Comentariile 501-550 din 720

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniela pe 17 Oct 2010, 00:04
    pentru loredana

    Buna.Daca chistul nu e mare s-ar putea absorbii cu ajutorul anticonceptionalelor,daca e mare trebuie operat(taierea pe burta adica operatia clasica se face cand e mare tare chistul si e nevoie de o vizibilitate mare si ca sa il poata scoate,laparoscopia e mai putin invaziva caci face doar 3,4 gaurele dar nu cred ca poate curata bine si exista posibilitatea sa gaseasca endometrioza si altundeva...)diphereline nu stiu daca gresesc dar cred ca e pentru a induce o menopauza artificiala care eu dupa cate stiu se da dupa operatie(curatire)dar am auzit la unele fete ca se da si inainte pentru a verifica daca da inapoi chistul.Adevarul e ca ai o mare dilema....nu cred ca dupa o luna de anticonceptionale situatia se va schimba....ar trebuii cel putin 6 luni....dar vezi tu ca timpul trece si este in defavoarea ta.....operatia poate te inspaimanta dar ar fii calea cea mai sigura de a afla cu siguranta cat s-a raspandit endometrioza in tine si asa vei stii din timp daca trebuie sa te indrepti spre fiv.Succes.

    0
    0

  • daniela pe 16 Oct 2010, 23:51
    pentru misspiss

    Buna.Eu sunt inca in menopauza artificiala si astept sa treaca timpul ca sa pot face fiv.Dupa ce faci fiv incerca sa stai cat mai mult la pat(macar 2 saptamani pana cand faci analiza sangelui)fara sa te stresezi de tot ce te inconjoara si sper sa vii cu o veste buna.Te pup.Ai grija de tine.

    1
    0

  • loredana pe 15 Oct 2010, 19:02
    CHIST ENDOMETRIOZIC

    Buna fetelor, scriu aici pentru prima oara...in urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu chist endometriozic...am fost la 3 medici diferiti(prin recomandare) si anume:Filipescu-Elias- care mi-a recomandat Diphereline, Polizu- operatie(taiata pe burta), Maternitatea Bucur- anticonceptionale....in concluzie nu stiu ce sa fac, momentan am zis sa iau anticonceptionalele si dupa o luna o sa ma mai duc la alt medic...sau nu stiu sunt cam disperata...pe mine ma si doare cam tot timpul...va rog sa-mi raspundeti si sa ma sfatuiti.multumesc

    0
    0

  • misspiss pe 9 Oct 2010, 15:51
    pt Daniela

    Buna - ce mai faci? cum mai esti? mersi de mesaj si sa ne auzim cu bine.Pupici!!!!!

    0
    0

  • daniela pe 8 Oct 2010, 21:41
    pentru misspiss

    Buna.Eu sunt daniela cu care ai mai comunicat in urma,si am endo 4.dana e cu endo 1.Oricum iti tin pumnii,hai ca nu mai ai mult si te rog sa intrii sa ne spui vestea buna.

    0
    0

  • mariana pe 6 Oct 2010, 23:55
    pt ioana

    draga ioana, si toti care cititi acest mesaj, daca cunoasteti remedii naturiste pentru tratarea endometriozei, va rog mult sa postati sau sa-mi scrieti pe maniana_07@yahoo.com. acum o saptamana mi s-a facut laparoscopie crezand ca am hidrosalping, insa pe masa de operatie mi-au desoperit endometrioza asta. sunt disperata... mi-e frica de insterilitate. imi doresc ff mult sa am copii, dar nu acuma, am doar 21 de ani. din cate inteleg, tratamentele nu garanteaza succesul. poate remediile naturiste sunt o solutie. cel putin trebuie de incercat. multa sanatate fetelor!

    0
    0

  • misspiss pe 6 Oct 2010, 16:05
    pt daniela

    Buna Daniela1! sunt in timpul procedurii,acum sunt pe ultima suta de m cu stimularea,luni sau marti am punctia. eu ,cum am spus nu sunt un exemplu bun ,s-a descoperit tarziu ,chisturi mari,la tine este grad 1 si esti si fffffffffffff tanara. eu nu am avut dureri inainte de operatie ,dupa operatie au aparut multe,multe ...probleme. Te pup si daca gasesc barza ratacita va anunt !!!!!!

    0
    0

  • daniela pe 6 Oct 2010, 13:47
    pentru misspiss

    Buna.Ai inceput Fiv?Iti tin pumnii sa fie bine si sa vina barza asta ratacita!Te imbratisez!

    0
    0

  • daniela pe 6 Oct 2010, 13:37
    pentru Dana

    Buna Dana.Boala asta din pacate recidiveaza odata si-o data.Dupa cate m-am informat eu,nu mai scapam de ea de acum...dar tu pot spune ca esti norocoasa caci esti in gradul 1 deci esti in timp sa faci bebe.NU PIERDE TIMPUL daca ti-l doresti.Incearca pe cale naturala dar vorbeste si cu ginecologul tau(asigurate ca stie ce e boala asta)pentru eventuale inseminari.Logest am luat si eu cativa ani buni ca contraceptie dar sincer incep sa m aindoiesc de capacitatea lui de a tine in frau endometrioza caci dupa 5 ani de consum eu am descoperit ca am endometrioza de grad 4.Deci nu stiu cat la suta e atendibil....sau poate ca nu a facut efect la mine.....

    0
    0

  • misspiss pe 5 Oct 2010, 16:37
    pt Dana

    Dana - eu nu cred ca sunt un exemplu bun,am fost operata in feb anul trecut si in oct-tot anul trecut aveam din nou un chist ,am facut 6 luni dipherelin 3,75 si dupa chist endo .dar acum fac Fiv si sper sa fie bine.sunt in etapa cu stimulare si am raspuns Ok tinand cont ca dupa operatie am un ovar ffff mic.Multa sanatate si sa auzim numai de bine.

    0
    0

  • Dana pe 4 Oct 2010, 21:48
    Recidiva endometrioza

    Buna fetelor. Pentru cele care au fost operate de endometrioza, as dori sa stiu daca a recidivat si daca da, in cat timp? Eu sunt operata in februarie de endometrioza de gradul I, dar aveam niste dureri insuportabile. Nu am luat diphereline ci doar anticonceptionale - logest, pe motiv ca mi-ar fi dat organismul prea tare peste cap. Am 20 de ani si imi doresc foarte mult un bebe pe viitor. Astept un raspuns de la cele in situatia mea. Multa sanatate!

    0
    0

  • Oana pe 9 Sep 2010, 13:01
    Contact intim in timpul tratamentului cu diphereline

    Pt.Oana - 7 sept. Oana , nici dr.meu nu mi-a spus ,insa l-am intrbat eu si iata ce mi-a raspuns: ai voie de contact intim,insa PROTEJAT ,spunandu-mi ca intai sa incercam sa rezolvam problema endometriozei si abia dupa sa incercam sa facem bebe-ul. Eu am facut luna trecuta ultima injectie(a VI-a) si astept sa-mi vina prima menstra dupa care sa ma duc la control .Ma rog la D-zeu sa fie bine! Multa sanatate iti doresc tie si celorlalte fete care se confrunta cu acasta problema!

    0
    0

  • Oana pe 7 Sep 2010, 16:30
    ai voie contact intim in timpul tratamentului cu diphereline?

    Buna ziua la toate florile de pe acest forum, Acum 6 zile am fost operata de endometrioza si mi s-a dat de urmat tratamenul cu diphereline.Intrebarea mea este, am voie contact neprotejat in perioada aceasta?Sau trebuie evitat cu precadere?Doctorul nu mi-a spus nimic in acest sens. Multumesc si multa sanatate la toate!

    0
    0

  • Alina M pe 18 Aug 2010, 14:39
    Endometrioza

    Buna, Urata boala si dureroasa. Eu m-am operat de 2 ori si degeaba. In aprilie 2010 m-am operat de chisturi endometriozice bilaterale si reconstructie trompe. Dupa operatie am urmat tratament cu dipheriline, dar degeaba. In timpul tratamentului se instaleaza starea de menopauza cu toate efectele secundare aferente. La primul control cam 40 zile de la operatie surpriza - aveam iar un chist care creste mai mult odata cu venirea ciclului. Nu stiu ce sa mai fac , dr imi spune ca e imposibil sa lucreze ovarele in timpul tratamentului, dar se pare ca lucreaza. Am fost si in Grecia pentru asa ceva si cam aceleasi solutii. Asum ma gandesc la ceva naturist.Este singura varianta, daca vreau sa nu scot ovare si alte chestii. La ce medici mergeti?

    1
    0

  • daniela pe 14 Aug 2010, 13:45
    Endometrioza si efectele ei asupra altor organe

    Buna fetelor.Ce simptome ale acestei boili ati avut?Eu de ceva timp simt cami "ard plamanii".Ati descoperit ca endometrioza va afectat si alte organe?(stomac,vezica,plamani,rinichi...)Cum vati tratat?sau la ce medici specialisti ati fost?

    0
    1

  • Baciu Antonela Marina pe 3 Aug 2010, 22:22
    Endrimetrioza

    Daca este eficient tratamentul cu Diphereline 3,75

    0
    0

  • daniela pe 1 Aug 2010, 18:42
    efecte secundare ale menopauzei artificiale

    Buna fetelor.Eu am niste dureri destul de puternice la coloana de cand am facut injectia pt menopauza artificiala.Vroiam sa stiu daca ati avut si voi neplacerea asta ?

    0
    0

  • misspiss pe 6 Iul 2010, 22:05
    pt ioana

    Draga Ioana,eu am avut 2 chisturi ,pe ambele ovare-unul de 7 cm si unul de 5cm,cu aderente...Am fost operata clasic si am un ovar aproape intreg si din cel drept (unde am avut chistul de 7) 25%.am ramas si cu ambele trompe,anul acesta am facut HSG si sunt 100% permeabile.Sanatate multa! daca vrei sa ma intrebi orice sa nu eziti.

    0
    0

  • ioana pe 5 Iul 2010, 15:02
    endometrioza

    am fost si eu la un contol saptamana trecuta si am fost diagnosticata cu chist ovarian endomertiozic de 5 cm mi s a administrat arefam pt ca mi s a spus ca celelate au efecte secundare asupra sanilor deoarece ma dor f rau ,am 25 de ani si din ce am auzit oper nu e cea mai buna varianta desii medicul mi a spus ca nu prea e posibil sa scap si ca s ar putea sa mi scoata si ovarul insa nu stie sigur decat in timpul interventiei ,sunt pers care au si de 8 si nu s au operat si am inteles ca e posibil sa apara dupa oper si la celalat ovar ceea ce scad sansele unei sarcini la 0, am aflat si de un tratament naturist care te scapa de operatie si de chisturi cu plante daca mai stie cineva alt tratament rog sa mi scrie,multumesc

    0
    0

  • misspiss pe 28 Iun 2010, 18:27
    mersi de mesaj !

    am fost in concediu -saptamana trecuta.Nu am inceput demersurile deoarece nu am inca cm-ultima inj a fost pe 10mai si inca mai astept.cum se intampla ceva va anunt. Va pup pe toate.

    0
    0

  • daniela pe 28 Iun 2010, 15:23
    pt misspiss

    Buna.Nu team mai auzit de ceva timp.Cum decurg demersurile pt Fiv?Ai inceput?Fii curajoasa ! Sunt alaturi de tine cu gandul si iti tin pumnii ! Te imbratisez.

    0
    0

  • misspiss pe 27 Iun 2010, 18:48
    pt Daniela

    Ai perfecta dreptate!Multa sanatate tuturor !

    0
    0

  • daniela pe 26 Iun 2010, 18:19
    PENTRU TOATE FEMEILE CARE AU ENDOMETRIOZA

    Unii medici va spun ca nu e grav si sa stati linistite.NU STATI LINISTITE ! ! ! Daca aflati ca aveti acesta boala,mergeti la medici specialisti si aflati ce drum trebuie sa urmati ca sa puteti avea o viata normala(fara prea multe dureri si neplaceri) si cum sa faceti sa ramaneti insarcinate cat mai curand caci cu trecerea anilor sansele scad enorm de mult.Si daca e cineva care a reusit sa aibe un copil dupa mult timp si multe incercari,atunci e o femeie norocoasa,dar asta nu inseamna ca noi celelalte trebuie sa privim boala cu superficialitate si sa asteptam miracolul de Sus.Faceti TOT ce va sta in putere sa ramaneti insarcinate cand aflati ca aveti acesta boala,caci dupa ce nasteti veti putea sta linistite,bucuranduva de minunea care o tineti in brate si atunci multumiti medicilor care vau ajutat si racomandatii si la alte femei care sunt disperate si nu stiu la cine sa apeleze si multumiti si Lui Dumnezeu caci va auzit suferinta...Va imbratisez cu drag pe toate !

    0
    0

  • daniela pe 26 Iun 2010, 18:05
    PETRU TOATE FEMEILE CARE AU ENDOMETRIOZA

    Vorbiti cu medicii vostrii,informativa pe net,consultati mai multi medici daca nu primiti raspunsuri la intrebarile voastre,nu va fie teama sa va informati despre sanatatea voastra(VIITORUL VOSTRU),dar aveti grija ca e o boala delicata despre care nu toti ginecologii ii stiu gravitatea si va pot trata cu superficialitate,indiferenta sau chiar sa va nenorocesca pe viata fiind incompetenti.Nu va asteptati DOAR la miracole caci medicina are importanta ei.Boala diferera de la femeie la femeie : la unele evolueaza mai repede,la altele mai incet.La unele se manifesta prin dureri atroce,altele nu simt nimic.Unele au copii si dupa se manifesta boala,altele apare inainte sa fii avut unul.Unele raman insarcinate dupa laparoscopie,altele trebuie sa faca nenumarate Fiv.Altele (ca mine)care au gradul 4 (ULTIMUL) de boala plus trompe infundate trebuie sa faca Fiv dar si asa endometrioza severa poate afecta fertilizarea ovulului si implantarea embrionului in uter.

    2
    0

  • daniela pe 26 Iun 2010, 17:53
    PENTRU TOATE FEMEIKLE CARE AU ENDOMETRIOZA

    Va rog sa intelegeti ca endometrioza este : 1) o boala-luatio ca ceea ce este si nu mai diminuiti gravitatea ei. 2) incurabila-incetati sa credeti ca se poate trata cu anticonceptionale,tratamente naturiste si altele.Daca avem acesta boala traim cu ea pana la monopauza sau pana decidem sa ne extirpam tot aparatul reproductivsi chiar daca boala nu mai este ne raman ravagiile care lea creat altor organe pana atunci.Luati in serios gravitatea bolii si daca va doriti un copil in acesta viata faceti tot posibilul sa ramaneti insarcinate imediat ce aflati de prezenta bolii si nu va ganditi ca mai aveti timp caci acesta boala evolueaza si ataca alte organe si mai ales duce la infertilitate.Nu asteptati ca Bunul Dumnezeu sa faca vreun miracol.Nici nu va puteti imagina cate femei au acesta boala si asteapta miracole de la El,deci lista de asteptare e cam lunga...

    1
    0

  • daniela pe 26 Iun 2010, 12:35
    pt enya

    Buna.Eu am facut prima injectie si ma simt bine...ma doare putin unde mia facut injectia si mie foame continu dar incerc sa ma abtin.Am intrebat medicul daca putem ramane insarcinate daca facem acest tratament si mia spus ca desi nii se opreste menstruatia noi OVULAM deci putem ramane insarcinate.Trebuie sa fim atente si daca observam ca suntem insarcinate trebuie sa vb cu medicul ca sa oprim tratamentul imediat.Mie dupa laparoscopie mia venit o sangerare(uterul a suferit o operatie) iar ciclul imi intarziase dar imi venise in luna urmatoare.Mai ciudat e ca dupa 3 cicluri am avut o sangerare-scurgere intre cicluri dar medicul mia spus ca e normal...Te imbratisez.

    1
    0

  • enya1001 pe 21 Iun 2010, 14:51
    pt Daniela

    Multumesc pentru incurajari, Daniela! Pana la urma am gasit Diphereline la una din farmaciile Catena! Aveai dreptate, trebuie sa fol protectie nonhormonala. Acum astept sa-mi vina ciclul ca sa-mi fac injectia, si nu stiu ce se intampla ca vad ca mi-a si intarziat. Poate e din cauza laparoscopiei...Nu stii ?e normal sa intarzie?

    0
    0

  • Alina -Lia pe 18 Iun 2010, 16:03
    endometrioza

    Buna. Eu sunt din Lugoj am 35 de ani si de curand am aflat ca am endometrioza si uter retrovers. Cu toate astea am patru copii.Deci dragele mele cand vrea Dumnezeu se poate.Sanatate multa!

    1
    0

  • nikoleta pe 17 Iun 2010, 16:27
    endometrioza

    buna,fetelor.!sunt din ploiesti,si in urma cu o sapt.am facut o laparoscopie,se presupunea ca am un ovar lipit de uter,si pentru asta era nevoie de laparoscopie,in urma acestei interventii mi s-a spus ca am endometrioza!am citit comentariile voastre si m-au pus pe ganduri doctora mea nu mi-a spus ca este chiar asa de grava aceasta boala,mi-a spus ca este incurabila dar sa nu disper ca pot sa raman insarcinata mai ales in urmatoarele 6 luni!chiar as vrea sa stiu daca cu aceasta boala se poate avea copii!eu sunt inca tanara am 21 de ani si din aceasta cauza nu prea disper,dar totusi aceste comentarii te pun pe ganduri.......

    0
    0

  • daniela pe 14 Iun 2010, 20:24
    pentru enya

    Buna.Nu te decuraja si intreabal ce te nelamureste ca tot il platesti.Stiu ca sunt foarte scumpi la vorba medicii de parca noi nam avea dreptul sa stim ce ni se intampla.Dar ce sa mai spun ca eu am aflat ca am boala asta cand e prea tarziu(sunt in gradul 4)si doar pana acum am mai fost la ginecologi dar nici unul na stiut sa ma anunte ca am o boala in plina dezvoltare....ca cica unii medici nu stiu multe despre acesta boala...dar cum doamne iartama mai sunt ginecologi daca nu cunosc o boala care e de cand bunica fata??!!??Eu cum am aflat ce am mam informat pe net si stiam despre ce e vorba si ginecologul actual credea ca nu stiu si incerca disperat sami explice dar eu mam dus cu o foaie cu intrebarile la care nu aveam raspus de pe net.Deci te sfatuiesc sal intrebi fara jena si teama ca de asta sunt medici.Eu saptamana asta sau cea care urmeaza trebuie sa fac prima injectie si daca aflu ceva te anunt dar nu ezita sa intrebi si tu desi eu ma gandesc ca odata luat tratamentul ce induce menopauza artificiala stii bine ca sunt multe efecte secundare si sincer eu ma cam indoiesc ca vom fii in stare de a avea relatii cu sarmanii nostrii soti.....Te imbratisez si fati curaj !

    0
    0

  • enya1001 pe 13 Iun 2010, 22:06
    Pentru Daniela

    Mersi mult Daniela... Saptamana asta o sa ma duc sa-mi scoata doctorul firele si o sa-l intreb si despre asta. Asa de mult ma enerveaza ca desi i-am dat destul de multi bani abia imi explica cate ceva si asta doar daca il intreb eu...Te pup si sanatate!

    0
    0

  • daniela pe 13 Iun 2010, 11:01
    pentru enya

    Buna.In prescriptia de la decapeptyl scrie ca in timpul tratamentului si 3 luni dupa tratament ar trebui folosit o metoda contraceptiva nonhormonala.Se pare ca se poate ramane insarcinata cand se face acest tratament chiar daca nu avem ciclu....(nici mie nu mie prea clara situatia asta)Cel mai bine e sa intrebi medicul tau care tia prescris tratamentul,asa iti inlaturezi orice nelamurire si dubiu.Cauta medicamentul la farmaciile Dona,am inteles ca se poate da si comanda.Te imbratisez.

    0
    0

  • enya1001 pe 12 Iun 2010, 23:18
    diphereline

    Diphereline au si rol contraceptiv? Ma gandesc la faptul ca daca induce menopauza nu ai cum sa ramai insarcinata...Ma poate ajuta cineva?

    0
    0

  • daniela pe 11 Iun 2010, 23:21
    decapeptyl 11,25

    Buna fetelor.In sfarsit medicul mia dat tratamentul pentru menopauza artificiala.Trebuie sa fac 2 injectii cu decapeptyl 11,25.(1 la 3 luni)Nu sunt putine???E cineva care a facut acest tratament??Sper sa suport bine efectele secundare...

    0
    0

  • enya1001 pe 10 Iun 2010, 20:45
    pardon era, dipherelin 3.75

    ma scuzati, nu m-am uitat bine pe reteta. Of!! :*

    0
    0

  • enya1001 pe 10 Iun 2010, 20:43
    La ce farmacie gasesc Diphrelin 3,75 in Timisoara?

    Fetelor, eu marti am fost operata laparoscopic. Ama avut 2 chisturi endometriozice de 4 respectiv 5 cm pe ambele ovare. Tratamentul prescris incepand cu prima zi de ciclu e Diphrelin dar am inteles ca e greu de gasit. E cineva din Timisoara care sa-mi spuna unde l-a gasit? Ms anticipat fetelor. Va pup si multa sanatate

    0
    0

  • daniela pe 8 Iun 2010, 17:43
    pt daniela

    Buna Daniela.Si eu ma numesc Daniela,sunt din Galati dar locuiesc in Italia.Am si eu endometrioza de gradul 4 plus trompele aproape infundate,de aceea medicul care ma operat mia spus ca ultima sansa de a ramane insarcinata e Fiv.Eu inca nam inceput tratamentul pentru menopauza artificiala dar o parte din efecte secundare eu leam avut pana acum : balonare,mam ingrasat cu cateva kg,nervozism,greturi,stari de rau cand ma dau cu parfum de orice fel,mi se "apleaca" dupa ce mananc,mie rau cand merg cu orice fel de mijloc de transport,dureri atroce la ciclu,mia scazut putin libidoul etc...Durerile eu am inteles ca revin in timp datorita ciclului care face ca boala sa evolueze...Banuiesc ca depinde mult si de la persoana la persoana.Eu zic sa mergi sa faci Fiv(daca medicul tea sfatuit asa)caci am inteles ca sunt mai multe sanse ca sa ramai insarcinata dupa menopauza caci ciclul nu a mai facut ravagii.Iti urez numai bine si poate ne vei da o veste buna.Orice femeie care reuseste sa ramana insarcinata cu aceasta boala e o femeie norocoasa.Incearca sa fii calma si pozitiva caci altfel iti faci rau tie insati si indepartezi persoanele din jurul tau.Te imbratisez!

    0
    0

  • daniela pe 7 Iun 2010, 22:14
    endometrioza -decapeptyl 3,75

    Buna !Am fost diagnosticata cu endometrioza gr IV abia anul acesta dupa cativa ani de dureri si mers la doctori fara nici un raspuns si dupa o operatie de laparotomie,nefiind posibila doar laparoscopic.Urmez tratamentul cu decapeptyl 3,75 din luna februarie,luna asta e ultima si abia astept.Am si eu ca si Elena aproape toate efectele adverse calduri,ameteli,balonare,dureri de oase si etc insomnii, mai nou..M-am ingrasat cateva kg,sunt f nervoasa si insuportabila.Vi se intampla la fel?De bebe ce sa mai vorbim,nu stiu ce sanse mai am ,dr spune ca 90% nu voi putea avea.Cum este dupa tratament ,ati reusit sa ramaneti insarcinate ?Au revenit durerile?Sunt din Bucuresti dar locuiesc in Spania Va pup

    1
    0

  • laura m pe 6 Iun 2010, 16:55
    endometrioza

    Am 38 de ani ,2 copii mari,sunt operata de endometrioza de 4 ani,dipherelin 3 luni dupa operatie.Am ovarul scos,dar raman insarcinata incontinuu de la un an fix de la operatie. Asa ca daca ce ramane e sanatos,se pastreaza fertilitatea. Din pacate eu nu am voie anticonceptionale si fac alergie la prezervative,asa ca ma feresc cat pot dar vreau sa incurajez pe cele care vor copii....SE POATE!

    0
    0

  • misspiss pe 1 Iun 2010, 19:54
    dipherelin

    Am facut 6 inj.O injectie la 28 de zile.Am facut diphereline de 3,75.o injectie costa in jur de 400-420ron.Nu stiu cat se compenseaza ,eu o comandam de la farmaciile Dona cu pret intreg.Efectele sunt diferite de la o persoana la alta.La mine cele mai mari modificari sunt in prezent - dupa inj 6.Dupa prima injectie nu a fost rau dar de la o injectie la alta este diferit.Dar ,o sa scriu chiar daca este un pic jenant - am avut libidou tot tratamentul si nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste viata sexuala.Alte fete au mai scris ca nu au avut libidou...In schim ,in prezent, mor de cald si de foame.As manca orice oricand si ce nu-mi placea in trecut acum mananc.Incerc sa ma limitez ,m-am ingrasat doar 2 kg.am luat calciu si am incercat produse naturiste .mi-am schimbat dieta - nu beau Cola,nu mananc carne de porc si tot ce este gras ,nu mai mananc dulciuri si de la 5-6 cafele/zi maxim 2 .Mai vorbim.Te pup.

    0
    0

  • daniela pe 1 Iun 2010, 13:46
    pt misspiss

    Buna.Eu trebuie sa merg la medic sami dea tratament pt menopauza artificiala.Sper sa fie diphereline caci am auzit ca e cel mai bun din lista GnRH.Cate injectii ai facut in 6 luni?si de cate ori pe zi?ai luat vreo vitamina in timpul asta caci am auzit ca tratamentele ce induc menopauza slabesc oasele?Stiu ca asteptarea e cea mai grea cand urmezi un drum dificil,dar nu te descuraja,fii optimista,amintesteti care iti este scopul.Consumati energiile luptand,sperand.Nu renunta inainte de a fii incercat tot.Te rog sami spui ce analize faci si ce plati faci de cate ori te duci la clinica.Vreau sa stiu ce ma steapta...Te imbratisez!

    0
    0

  • misspiss pe 1 Iun 2010, 10:49
    pt Daniela

    Mersi de mesaj.Da,la Sibiu , ureaza sa fac Fiv dar este cale lunga pana sa incep procedurile.am facut tratament cu diphereline 6 luni si dupa primul cm trebuie sa fac o serie de analize si dupa al.2.lea ciclu alta serie de analize.In functie de rezultatul analizelor se incepe sau nu.Tu ai facut tratament cu diphereline?Acum inca sunt la menopauza indusa artificial ,cu efectele secundare aferente.Sper sa fie bine.am fost in martie (cred) la un prim control la Sibiu si dupa primul ciclu ma duc din nou.Daca vrei sa ma intrebi orice poti sa o faci linistita.Te pup!

    0
    0

  • daniela pe 31 Mai 2010, 16:05
    pt misspiss

    Buna.E uimitor cate suntem afectate de aceasta boala.Daca nas fii avuto sincer nici nas fii stiut de existenta ei.Nu miam pus niciodata intrebarea de ce unele femei nu pot avea copii.ACUM STIU pe pielea mea.Am auzit lucruri bune de clinica POLISANO din Sibiu(tu acolo faci fiv?)Si eu ma gandeam sa vin acolo sa fac fiv dar e cam naspa ca noi locuid in italia sotul munceste aici si nu stiu de cate ori e nevoie de el acolo la clinica.Te rog tinema la curent cu tot prin ce treci : cheltuieli,dureri,de cate ori e absolut necesara prezenta sotului,etc.Eu sunt din Galati.Tu din ce oras esti?Se mai pune si problema facutului navetei pana la Sibiu...Iti urez sincer din suflet succes si sper sami dai o veste buna in timp.Macar una din noi sa devina mamica...Te imbratisez!

    0
    0

  • misspiss pe 30 Mai 2010, 21:44
    pt oana

    si eu am avut dureri in partea stanga ,unde mai am ceva ovar.Am avut chisturi pe ambele ovare .unul de 7cm si unul de 5 cm.un ovar este aproape intreg si altul 25%.si eu m-am speriat dar sper sa fie bine si oasele ma dor dar suportabil mai ales soldurile.Ai facut control ginecolgic in timpul tratamentului? medicul meu a zis ca in timpul tratamentului nu se face control ca nu are ce modificari sa apara.la sb au spus sa fac si analiza pt oase am facut si este ok. Pupici!!!!!1

    0
    0

  • misspiss pe 30 Mai 2010, 21:36
    pt Daniela

    Servus,eu am facut tratament cu dipherelin.sunt efecte secundare dar sunt suportabile.la mine acum este mai ciudat dar am terminat tratamentul - ultima inj 10.mai Acum sunt balonata si ma doare burta ca la cm.despre sarcina dupa diph nu pot sa-ti spun dar am auzit ca dupa tratament sansele cresc dar cu endometrioza este greu sa obtii sarcina .Eu am fost operata clasic anul trecut si de atunci doar probleme.am facut si hsg am trompele 100%permeabile dar am uterul f mic asa ca am decis sa fac FIV la Sibiu deoarece cred ca nu am sanse natural .Am fost la Sb si acum astept al.2.lea cilclu sa pot sa fac analizele hormonale si sa ma programez din nou sa vad ce zic dar mai am de asteptat.Va pup pe toate si sanatate multa!!

    0
    1

  • daniela pe 28 Mai 2010, 16:45
    endometrioza pelvica severa

    Buna fetelor.Eu locuiesc in Italia si mam operat laparoscopic fiindumi diagnosticata endometrioza pelvica severa plus o trompa infundata,iar cealalta pe jumatate.As vrea sa stiu daca mai sunt fete din Italia care au aceelasi diagnostic ce tratement au urmat?ati facut FIV?Cum functioneaza la spitatele de aici?Va multumesc si va urez mult noroc.Poate ne ajuta Bunul Dumnezeu sa devenim mamici...

    0
    0

  • oana pe 28 Mai 2010, 08:38
    Pret Diphereline 3.75

    Compensat,pretul pt.Diphereline 3.75 este aprox. 211 lei ,pret intreg 420 lei . Eu mi-l-am procurat de la farmacia Centrofarm ,prin comanda si il aduce foarte repede (intre1 -3 zile).

    0
    2

  • oana pe 28 Mai 2010, 08:32
    PS

    Am uitat sa va spun ca sunt din Sibiu ,iar dr. care m-a operat si mi-a dat tratamentul se numeste Remus Maxim si mi se pare foarte OK (Spitalul Militar de Urgenta din Sibiu).

    0
    2

  • oana pe 28 Mai 2010, 08:30
    endometrioza - infertilitate - diphereline - reactii adverse - sansa unui bebe?

    Salutare tuturor! In 2006 am fost operata laparoscopic de chist ovarian stang.In februarie 2010 am fost din nou operata de chist ov.st.,clasic de aceasta data.La operatie s-a depistat ca am endometrioza pelvina si mi-a prescris dr.un tratament cu Diphereline 3,75 , timp de 6 luni .Luna aceasta am facut-o pe a III -a . Am niste bufeuri insuportabile uneori,mai ales noaptea,iar de cateva zile simt ca ma sageata prin oase (rar ,ca atunci cand ai reumatism si se schimba vremea).Ma simt si balonata,insa pentru asta m-am gandit sa iau Colon Help ,am zis ca poate ma ajuta si vad ca functioneaza ,nu in totalitate ,dar tot e ceva.Mai nou vad ca ma doare iar in partea stanga (ovarul operat ).Oare e normal sa ma doara din nou,sau e din cauza tratamentului? Despre copil,dr.meu mi-a spus ca dupa ce termin tratamentul am sanse sa fac si un bebe(pe care il astept cu nerabdare,sper sa si se intample). Intrebarea mea este : oare e normal sa ma doara iar ovarul,sau ce-a mai ramas din el? Multa sanatate va doresc si celor care vor un bebe multa bafta!

    0
    2

  • daniela pe 27 Mai 2010, 17:42
    endometrioza severa de gradul 4

    Buna fetelor.Eu am 1 luna jumate de cand am fost operata laparoscopic si trebuie sa vad medicul pentru un tratament cemi induce menopauza.Nu am copii si miau spus ca nu am multe sanse de a avea unul...Fiv sunt foarte scumpe si nu sunt certete de reusite.Si cum nu eram (eu si sotul meu) suficient de distrusi in suflet,acum 1 saptamana nea luat foc masina.Suntem la pamant aman2 si nu stim cum sa ne facem forta sa ne ridicam si cum sa facem sa afruntam ambele probleme...am vazut ca unele din voi a urmat tratament cu diphereline.E cineva care a reusit sa aibe bebe dupa tratament?Ce efecte secundare sunt pe timpul tratamentului?Va multumesc.

    0
    0
Pagina « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod