Endometrioza - boala enigmatica

Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin.

Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.

Desi este o boala recunoscuta si descrisa cu destula acuratete de mai bine de 300 de ani, ea ramane inca cea mai controversata afectiune ginecologica si in prezent, lucru sustinut cu tarie si de catre formularile cu care este "alintata" endometrioza de catre majoritatea autorilor de articole, studii sau carti dedicate acesteia: boala enigmatica, o enigma invelita in mister, puzzle etc.

Endometrioza este o boala nu numai cu o modalitate de manifestare proteana, dar si un proces fiziopatologic contrastant. Este o boala benigna, insa are toate caracteristicile malignitatii: infiltratie locala, invazivitate si capacitate de diseminare remarcabila.

Ceea ce se stie cu siguranta la ora actuala despre endometrioza este faptul ca este o boala extrem de grava. Din pacate, ea nu este perceputa asa, nefiind o afectiune terminala precum cancerul si, in acelasi timp, nefiind inteleasa de multi dintre ginecologi, astfel ca ea este tratata, la ora actuala, ca un fel de Cenusareasa a ginecologiei.

Este, aparent, o boala incurabila - continua sa fie imprecis tratata, cel putin pana in prezent metodele de tratament fiind, in majoritatea lor, paleative si reconstructive. Medicamentele sunt inca folosite pentru tratamentul fazelor avansate ale bolii, desi nu exista nici o dovada a eficacitatii lor, iar histerectomia este inca practicata pentru tratarea unei boli care este prin definitie extrauterina.

Endometrioza are un potential invalidant urias, femeile afectate fiind stigmatizate din mai multe puncte de vedere:

fizic: leziunile in sine, aderente, distorsiuni arhitecturale si histologice ale organelor de reproducere;

emotional: dureri care uneori pot atinge limita insuportabilului, infertilitate si deci incapacitatea femeii de a-si realiza unul dintre telurile existentei sale, procreerea;

mental: iritabilitate, integrare deficitara in societate, constienta invaliditatii sale, cu consecinte majore asupra randamentului sau economic etc.;

alte manifestari pe cat de particulare pe atat de grave, precum crizele epileptice, hemoptizii sau aritmii cardiace, in functie de localizarea leziunilor.

Ceea ce nu se stie despre endometrioza este cauza aparitiei sale, acest lucru determinand de-a lungul timpului aparitia a numeroase teorii vizand etiopatogenia sa.

In materialul de lunea viitoare vei putea citi despre cauzele aparitiei acestei boli.
 

Comentariile 301-350 din 720

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • danielaTM pe 24 Iun 2012, 11:05
    nico_Athena_Simedrea

    Experienta mea este aproape identica cu a lui nico23. Am fost operata anul trecut la Athena de chist endometriozic; apoi 6 luni Dipherelline. Sunt recunoscatoare dr. Simedrea pentru modul in care a decurs interventia si consider ca m-am documentat destul de mult cu privire la endo. Urmeaza o noua interventie laparo pentru endometrioamele care sunt intre colon si uter. Am inteles ca nu exista vindecare si ca evolutia bolii depinde de foarte multi factori. Sunt si eu interesata de o dieta specifica .

    4
    0

  • aura pe 22 Iun 2012, 16:14
    rugaminte

    Buna fetelor,as avea si eu o rugaminte la voi.As avea si eu nevoie de cartea Zoiei Bronx,daca vreuna dintre voi doreste sa mi-o trimita ii multumesc si o astept pe adresa de mail auracodrutza@yahoo.com. O zi buna si sanatate va doresc.

    2
    0

  • neli pe 20 Iun 2012, 15:02
    carte

    Buna, Ma aflu si eu printre voi si as avea mare nevoie de cartea zoei brown, daca ar putea cineva sa mi-o trimita la nely.german@gmail.com, i-as fi recunoscatoare. Sunt din Bucuresti, daca stabiliti vreo zi de intalnire mi-ar facea placere sa ma alatur :) Ma bucur ca exista aceasta pagina de discutie, cred ca adunand informatii, impreuna, putem sa gasim rezolvari.

    1
    0

  • dana pe 19 Iun 2012, 19:32
    pt. germinad

    buna!! ce faci? cum a fost operatia? ce ai aflat?

    4
    0

  • rome pe 18 Iun 2012, 09:28
    carte Zoe Brown

    Buna!Imi puteti trimite si mie cartea lui Zoe.Adresa mea romeliacoroianu@yahoo.com.

    1
    0

  • liviutza pe 17 Iun 2012, 19:35
    pt rome

    buna!parerea mea este k ar trebui bineinteles sa incerci si apoi sa te operezi daca nu reusesti,nu are rost sa te supui la niste traume daca se poate direct.bafta!

    0
    0

  • crazyme pe 17 Iun 2012, 14:06
    Carte Zoe Brown

    Imi poate trimite si mie cineva cartea lui Zoe Brown? Multumesc anticipat!

    1
    0

  • rome pe 17 Iun 2012, 09:59
    ENDOMETRIOZA

    Buna, am fost si eu diagnostica cu endometrioza ovariana, am 2 chisturi pe ambele ovare cam de 4cm si un pic de aderente in rectul vaginal(nu stiu exact dc asa se numeste pt ca am fost diagnostificata in italia), mi-au propus sa fac o laparascopie la bologna.Eu nu am nici un fel de dureri,ciclul l-am avut normal intotdeauna, mi-au descoperit boala la un control de rutina.As vrea sa am un bebe(am 28 de ani) si m-ar interesa parerea voastra.Cum ii mai bine? sa ma operez si sa incerc sa raman insarcinata sau sa incerc inainte de operatie?(nu am incercat pana acum sa raman insarcinata niciodata, deci nu stiu dc pot sau nu).

    0
    0

  • dana pe 14 Iun 2012, 19:52
    pt. germinad

    Sunt alaturi de tine, bafta!

    0
    0

  • germinad pe 14 Iun 2012, 06:28
    pt fete

    Fetelor. sa imi tineti pumnii..nu am dormit toata noaptea..si acum astept sa ma cheme la operatie.

    1
    0

  • andreea constantinescu pe 11 Iun 2012, 17:35
    cartea zoe brown

    Buna ziua Ma numesc Andreea si sufar de 10 ani de endometrioza stadiu IV sunt operata de 3 ori si mai am o bucatica de ovar doresc si eu pe mail cartea lui zoe brown mail andrea.constantinescu@yahoo.com

    2
    0

  • nico23 pe 10 Iun 2012, 20:28
    pt.dana,mihaela liviutza si fetele

    si eu te salut Dana draga, le salut si pe fete, ma bucur ca va veti intalni sa mai vorbiti, impreuna parca e mai usor de dus boala asta ciudata. Ati vazut de la doctorii nostri nu prea avem mult ajutor, toti se grabesc, poate nu stiu sau poate nu le pasa! Sper sa-mi mai scrieti din cand in cand si pe mail sa mai stiu de voi cum va simtiti, ce ati mai discutat legat de problema noastra.Nu uitati fetelor: zilnic mancati un bol de varza pt ca combate estrogenul mare,tine-ti dieta, sfaturile lui Zoe sa stopam cumva boala." Endo Se Hraneste cu Estrogen"! Va doresc multa sanatate si sa ne auzim de bine! Va pup.

    6
    0

  • dana pe 10 Iun 2012, 19:07
    pt. germinad si fetele

    ok, eu sunt disponibila oricand. Te astept dupa laparo, o sa fii si tu atunci mai lamurita si stabilim aici o intalnire. daca mai vor sa vina si alte fete...cu mare palcere. Am propus intalnirea, in ideea de a impartasi una alteia ce ni se intampla, prin ce trecem, ce am mai intreprins..Si apoi povestim si pentru fete ce si cum s-a intamplat. Una peste alta e super si ca vorbim aici. Eu una daca nu o intalneam pe Nico , imi era mai greu. Te salut Nico!!!

    4
    0

  • liviutza pe 9 Iun 2012, 19:18
    pt dana

    buna fetelor!dana as fi incantata sa iesim,sa povestim dar eu sunt din craiova,daca ajungeti pe aici ne int.oricum vorbim ai pe forum si ne ajutam cu sfaturi si idei,important este k ne-am gasit si asa putem sa vb si sa luptam impreuna cu monstrul acesta de boala.trebuie sa f puternice,sa ne rugam,sa credem in dumnezeu si in faptul ca pana la urma o sa obtinem ceea ce ne dorim......sanatate si un BB va doresc la toate!!!

    5
    0

  • germinad pe 8 Iun 2012, 11:48
    buna fetelor.

    eu sunt din bucuresti si mi ar face mare placere sa ies cu voi la o discutie..mai ales ca din pacate unele au mai multa experienta cu aceasta problema si eu sunt de abia la inceput...eu mierucri ma operez ..dar mai mult ca sigur rezultatul o sa fie endometrioza..deja imi aiu notite din comentariile voastre.si o sa ma tin si eu de aceasta dieta.. sper sa ne vedem..o zi frumoasa!

    4
    0

  • dana pe 8 Iun 2012, 07:42
    pt. nico si fetele

    Buna fetelor!! Cine este din Bucuresti, Mihaela, Liviuta etc..? Ati avea chef de o intalnire? ca intre fete sa discutam...la o cafea in centru vechi , pe undeva..

    4
    0

  • Livia pe 6 Iun 2012, 23:00
    pt.nico23

    Buna seara nico,m-ai ajuta f mult dc mi-ai trimite cartea lui zoe brown,chiar si in engleza.Iti multumesc.

    3
    0

  • Kay pe 6 Iun 2012, 12:48
    Pt Nico23

    Nico, te rog mult, imi poti trimite si mie cartea. Adresa mea este : kayaly@rocketmail.com Multumesc mult! Va doresc multa sanatate tuturor!

    2
    0

  • germinad pe 6 Iun 2012, 12:17
    Buna fetelor

    O sa am si eu programata laparoscopia pe 14 iunie si as vrea sa stiu daca s a operat cineva la Giulesti la doctorul Ion Ion. Cum a fost operatia..si care sunt de obiecei procedurile dupa operatie..eu as vrea sa incerc dupa sa fac un bebe...

    1
    0

  • nico23 pe 5 Iun 2012, 18:34
    pt. livia

    tot in limba engleza o am si eu , daca doresti spune-mi

    0
    0

  • Livia pe 5 Iun 2012, 17:34
    pt nico23

    Buna, Ma bucur foarte mult ca am avut ocazia sa ma mai lamuresc in legatura cu dieta pentru a preveni refacerea implanturilor endometriozice.Iti multumesc foarte mult pentru experienta pe care ne-ai impartasit-o. As avea marea rugaminte, daca poti, sa ma ajuti cu cartea lui Zoe Brown. Am incercat sa o descarc in romana de pe net, dar nu am reusit. E-mailul meu este livia.iliescu@yahoo.com. Iti multmesc anticipat si iti doresc multa putere sa continui ceea ce ai inceput.

    0
    0

  • liviutza pe 5 Iun 2012, 16:04
    pt cerasela

    cerasela draga,nu stiu daca are legatura faptul ca ai pierdut numeroase sarcini cu trompele infundate,daca ai ramas insarcinata de atatea ori probabil ca ele functioneaza bine si nu cred ca s-au infundat in urma avortului,dar cel mai bine ar fi sa consulti un medic,noi nu suntem in masura sa ne d cu parerea in situatia ta.deci sfatul meu:mergi la un medic bun.multa sanatate!

    2
    0

  • cerasela pe 4 Iun 2012, 16:35
    cum sa raman din nou ansarcinata

    bunaziua an 27 de ani si am o problema vasi fi recunoscatoare daca mati ajuta cu un sfat.am facut doua avorturi iar atreia oara am pierdut acasa ne stiind ca sunt ansarcinata nu am fost la medic imediat acum ancerc sa raman ansarcinata de un an si nu se antampla nimic oare sau anfundat trompele va rog sa ma ajutati cu un sfat multumesc

    2
    0

  • nico23 pe 3 Iun 2012, 17:57
    pt.dana

    dana iti scriu pe mail

    1
    0

  • liviutza pe 3 Iun 2012, 17:00
    pt nico

    nu mi-au mai dat deloc diphereline.au zis k nu are rost.voi incerca acum la ovulatie pe cale naturala iar daca nu merge voi face fiv luna viitoare.din pacate nu a mai putut sa imi faca si salpingografia acum si nu stie daca trompele sunt desfundate.ma vazut si proful acela grec.

    1
    0

  • dana pe 3 Iun 2012, 14:13
    pt. nico si fetele

    buna fetelor, va scriu din spital, din cate am inteles astazi este ultima zi de internare si maine plec acasa in sfarsti. Am avut laparo, nu trebuie sa va pov. pentru ca stiti e ins. Rezultatul, implatul este foarte prost poz. lanaga rect, nu poate fi indepartat, trompele afectate..deci nasol. O sa am dureri imsuportabile in continuare iar sarcina in mod normal nici nu se pune prob. Nico te rog mai spune-ne despre enzima, sau daca nu poti aici scrie-mi pe mail, da_na2002@yahoo.com, de fapt, daca poti scrie-mi pe mail id -ul de mess, as avea de discutat.

    1
    0

  • nico23 pe 3 Iun 2012, 09:40
    pt liviutza, dana, mihaela

    Fetelor, uitati-va si la HRISCA, nu contine GLUTEN. Uitati-va si la mod de preparare. Eu deja mi-am cumparat! Va pup.

    4
    0

  • nico23 pe 3 Iun 2012, 09:34
    pt liviutza, dana, mihaela

    Ma bucur ca esti bine, dar spune-mi cat timp te-a pus pe diphereline? Laptele DE CASA (NU SE FIERBE) ci se pune intr-o "oala" la prins doua, trei sau patru zile, depinde de cat e de cald. Se formeaza deasupra smantana pe care o iei ( folosesti pt mancare), si iaurtul sa fie bine inchegat, exact cum faceau bunicii nostri. O sa vezi ca nu tine decat cateva zile, in comparatie cu cel cumparat!

    1
    0

  • liviutza pe 2 Iun 2012, 20:59
    pt nico

    buna fetelor!eu m-am operat miercuri(laparo)a fost groaznic,acum sunt ok mi-am revenit,mi-am promis ca este ultima operatie pe care o mai fac.acum vreau sa tin dieta lui zoe foarte strict.nico te rog sa imi spui si mie reteta iaurt-ului viu cel prins in casa,asa in mare cum se face.va pup multa sanatate

    2
    0

  • nico23 pe 2 Iun 2012, 08:56
    pt. mihaela, dana, liviutza

    mihaela, uita-te in "Endo-Resolved" la "sugar substitute" unde scrie ca mierea nu ar trebui consumata de femeile cu endo. Ti-am zis nu e usor, dar alta cale nu exista de a ne ajuta organismul sa lupte, indiferent ca luam sau nu alte tratamente. Te pup.

    1
    0

  • mihaela pe 31 Mai 2012, 15:33
    pt nico23 si fetele

    Iti multumesc nico. Eu fac tratamentul de detoxifiere cu aloe gel de la Forever si mai iau niste vitamine (Aktiv Mami de la Dopelhertz). In plus beau zilnic ceai verde de ani de zile si am citit in dieta ca ajuta. Nici in Violet protocol si nici in dieta nu spune nimic de miere (imi pun in ceai o lingurita). Sper sa nu fie pe lista alimentelor interzise. Legumele congelate am citit ca nu sunt recomandate.

    2
    0

  • nico23 pe 31 Mai 2012, 14:05
    pt. mihaela si fetele

    In timpul Tratamentului cu Diphereline am luat doar Omega3-6-9 din seminte de in sau de peste + minerale zilnic. Si cu toate ca aveam des stari de anxietate, panica, bufeuri...am incercat sa raman calma, sa privesc pozitiv, m-am uitat des la emisiuni distractive, plimbari, incercam sa-mi iau gandul de la tratament. Din pacate endo se reintoarce si dupa sarcina si dupa tratament cu diphereline. O tii in loc doar daca stai in menopauza ( cu consecintele ei), doar daca stai cu anticonceptionale SI SPER cu dieta Zoe. Eu o sa-mi fac ecograf tot la doua luni sa vad cum voi fi. Dar, eu cred ca trebuie tinut CA LA CARTE altfel nu vor fi rezultate bune. Pe undeva si mie mi-e frica dar nu vreau sa ma las ca altceva nu am de ales. Usoare dureri pelvine sau dureri de sani mai aveam si eu.

    2
    0

  • mihaela pe 31 Mai 2012, 10:18
    pt nico23

    Nico draga, In timpul tratamentului cu Diphereline in afara de dieta ce ai mai luat pentru a diminua din efecetele adverse? Cum te-ai simtit? Cum ai suportat tratamentul? Eu am facut pana acum 3 injectii insotite de efectele adverse aferente: bufeuri, inrosirea fetei, dureri de cap, nervozitate, depresie, insomnii, dar depinde si de organism. Pe langa asta mai am din cand in cand dureri pelvine si intepaturi. Recunosc ca imi este din ce in ce ma greu, dar merg inainte optimista ca totul va fi bine. Aceste fiole injectabile sunt cele mai bune la ora actuala in ce priveste tratarea endometriozei. Din pacate dupa o perioada de timp aceasta boala va recidiva daca nu vom incerca sa o tinem sub control asa cum scrie in cartea lui zoe. Sarcina este singura solutie, dar este f greu de obtinut mai ales in stadiul 4 cum sunt eu acum. Iti multumesc si iti doresc multa sanatate.

    5
    0

  • nico23 pe 30 Mai 2012, 21:12
    pt. mihaela, dana, liviutza

    Fetelor, tot ce e in cartea lui Zoe are sens, legat de legume si fructe ALCALINE (pt ca in endo mediul e acid), iar noi trebuie sa mancam mai mult ce este ALCALIN, alimentatia cu omega 3-6-9 pt reducerea prostaglandinelor care fac mediul acid in uter ( POATE de aceea NU se prinde sarcina). Apoi, alimentatia pentru echilibrare hormonala, antiestrogenica, apoi sa ne ferim de anumite subtante care disturba hormonii. Apoi, detoxifierea ficatului care este laboratorul corpului". Eu am tot citit si recitit si acum mi-e foarte clar totul. Trebuie sa luptam pentru curatarea si echilibrarea organismului, alta cale eu nu vad! AM citit ca ANANASUL are o enzima importanta care se numeste bromelaina care inhiba inflamatiile...apoi nu uitati de varza broccoli si iar varza, este antiestrogenica...stiu ca tot repet dar poate citesc si alte fete! Va salut.

    5
    0

  • nico23 pe 30 Mai 2012, 12:09
    pt. mihaela si fetele

    Ati citit despre hrisca? Se poate face faina din ea si NU CONTINE GLUTEN.

    5
    0

  • nico23 pe 30 Mai 2012, 10:12
    pt. mihaela si fetele

    Enzima mi-am comandat-o de la o firma f buna din strainatate, dar o sa-ti spun la timpul potrivit. Am uitat sa-ti spun ca mie mi-a gasit endo si pe uretera stanga spre rinichi, pe langa restul ce ti-am povestit

    1
    0

  • mihaela pe 30 Mai 2012, 09:59
    pt nico23 si fetele

    Am vazut tabelul dar n-am dat un search sa vad daca se gasesc si la noi medicamentele scrise acolo. Si la mine in plus mai e si tratamentul cu diphereline. Referitor la probleme…ce n-am eu!...parca toate s-au adunat la mine! In schimb la serviciu nimeni nu are probleme…le-am cumulat eu si pentru ele…asa ca nu am cu cine sa ma mai consult si unde sa imi spun off-ul decat aici pe forum. De-ar fi si gravideala asta molipsitoare tare bine ar mai fi!

    1
    0

  • nico23 pe 30 Mai 2012, 09:13
    pt. mihaela si fetele

    da, enzima S.... e din Violet Protocol. Dar este un tabel , l-ai vazut? Eu o iau deja, zice ca mai dizolva si cum eu am trompele infundate!!! Sper sa raman gravida pana la urma . Dar tu ai trompele infundate? La mine la servici apar tot mai multe fete cu chisturi , probleme genitale ... Parca-i epidemie. Te rog inainte de a lua enzima sa citesti prospectul are totusi niste contraindicatii.

    4
    0

  • mihaela pe 29 Mai 2012, 20:34
    pt nico23 si fetele

    Dupa ce am citit aceasta carte mi-am dat seama ca ce am facut pana acum nu e suficient. E foarte adevarat ca nu este usor de aplicat dieta dar se merita! Imi doresc foarte mult sa scap de aceasta boala cumplita si sa reusesc sa raman insarcinata Cat voi face tratamentul cu diphereline ma tin strict de dieta apoi voi trece la violet protocol. Oare Serapeptase, Quercetin sau Gui Zhi Fu Ling Wan (sunt medicamente la care se face referire in Violet Protocol) se gasesc la noi?

    2
    0

  • nico23 pe 29 Mai 2012, 18:24
    pt. mihaela, dana, liviutza

    draga mea, cred ca filtru ar fi foarte bun. Eu am noroc sa beau apa de la izvor din apropiere de care bunicii mei spun ca e "foarte vechi". Are un gust minunat parca (usor dulceag). Intradevar, apa o aduc in sticle de plastic!!! Tot ce punem pe piele se transforma in xenoestrogeni. Despre cosmetice, pasta de dinti o folosesc fara menthol (plafar), si fara substanta aceea din carte. Crema (albastra), deo, sapun de corp (avocado) de la firma "Forever Living" pt. ca au foarte putine ingrediente si firma are certificatele de puritate" ale produselor. Inca port cercei, verigheta (nu voi renunta la aceasta) , inca folosesc rimel... Asa-i ca nu e chiar usor sa aplici dieta Zoe? Dar mai ales cu ce consumam!!! De fapt aceasta dieta ajuta la echilibrarea organismului de la nivel celular. Oare de ce bunicii, strabunicii nostri erau sanatosi si plini de viata? Rar se auzea despre cineva cu cancer si acea persoana era in varsta. Acum , auzi tot mai mult despre boli. Dar, nu trebuie sa ne lasam, trebuie sa gandim pozitiv si sa mergem inainte! Insa, alimentatia mi-am schimbat-o foarte mult IN BINE, nici macar de sarbatori nu mai mananc dulciuri. Va salut

    2
    0

  • mihaela pe 29 Mai 2012, 10:53
    pt nico23 si fetele

    Am reusit sa termin de citit cartea lui zoe si revin la voi cu cateva intrebari. Ce fel de apa beti? Apa de la robinet in mod CERT nu este buna doatorita continutului ridicat de clor. Dar nici apa de la pet nu este ok pentru ca se stie ca plasticul contine substante daunatoare organismului. Aveti filter de apa? La bijuterii ati renuntat? De la 2 ani port bijuterii si astazi este prima mea zi fara ele. Dar de cosmetice ce ziceti? Folositi doar cosmetice bio? As vrea sa fac si eu o schimbare si poate imi puteti recomanda cosmetice care le-ati incercat si vi s-au parut bune. Multumesc.

    1
    0

  • nico23 pe 26 Mai 2012, 12:05
    pt liviutza, dana, mihaela

    fetelor, eu de exemplu mi-am luat aparat de facut paine. Imi fac painea din faina integrala si faina neagra si cu seminte de dovleac. Are cu totul alt gust si arata altfel decat painea neagra cumparata.

    2
    0

  • nico23 pe 26 Mai 2012, 11:32
    pt liviutza, dana, mihaela

    fetelor, cu orice va ganditi sa luati va rog sa cititi bine PROSPECTUL. Mie mi-a zis cineva ca fiecare organism reactioneaza diferit si ca orice trebuie vazut prin "filtru personal". Poate mie imi face bine dar altcuiva nu. Eu optez pe a manca alimentele care contin acele substante. De Ex. nucile contin omega 3, ulei de masline , ulei de dovleac presat la rece, ulei de in , dar aveti grija la doza, la cantitate ( inul poate fi toxic in cantitati mai mari) !!! Intotdeauna cititi pe prospectul cu MARE ATENTIE !

    1
    0

  • nico23 pe 26 Mai 2012, 11:17
    pt. mihaela, dana, liviutza

    fetelor, va rog intotdeauna sa cititi mai intai PROSPECTUL!

    4
    0

  • nico23 pe 26 Mai 2012, 10:53
    pt liviutza, dana, mihaela

    Da, clinica unde m-am operat se numeste Athena si este destul de scump, dar au aparatura standard si conditii excelente. Eu m-am operat la dr. Simedrea Voicu care are supraspecializare in gineco-oncologie (asa scrie pe parafa lui) si are cam 40 de ani. Sunt foarte multumita de cum a lucrat, la ecografie mi-a zis din prima in ce parte am implante de endo, si asa a reiesit dupa operatie. In trei zile am plecat acasa. El nu e de vina ca nu mi-a putut curata implantul care s-a infiltrat in intestin . Mi-a zis ca e foarteee riscant din cauza ca e situat foarte jos (spre zona rectala) . Eu de la alta firma iau din ulei de peste si de in, dar ma gandesc ca e buna si firma asta, (concentratia sa fie buna) . Iar carne alba de peste, curcan , pui dar carnea de pasare sa fie numai DE CASA!!! Eu stiu ca iaurt viu=iaurt din lapte de casa prins. Sanatate.

    1
    0

  • liviutza pe 26 Mai 2012, 09:51
    pt nico

    nico, ce inseamna iaurt viu,cumva chefir sau iaurtul facut in casa din lapte lichid cum faceau bunicii?am inteles ca este permisa si carnea alba,asta ce inseamna:peste,fructe de mare,piept de pui,am inteles bine?am inceput sa i-au si eu omega 3 6 9 dar am gasit de la rotto natura cu ulei de peste,ulei de seminte de in,ulei de borago,ce stii despre aceste componente?

    2
    0

  • mihaela pe 26 Mai 2012, 09:43
    pt nico23

    multumesc nico23 pentru articol.

    1
    0

  • liviutza pe 26 Mai 2012, 09:39
    pt nico

    nico,clinica la care ai fost din timisoara se numeste cumva Athena?luni 28 mai sunt programata sa ma operez iar laparoscopic,de data asta am fost la dr.ioan munteanu 74 de ani si ma opereaza la Athena,este foarte scump dar sper sa merite.mi-am pus toate sperantele in acest medic,am inteles k este primul care a facut fiv in romania si a colaborat cu primul care a facut fiv in lume.este doctor profesor academician si sper sa ma ajute sa obtin o sarcina.spunemi te rog daca stii ceva despre acest medic sau despre dr.voicu simedrea tot de la Athena.multa sanatate!

    0
    0

  • nico23 pe 26 Mai 2012, 08:48
    pt dana, mihaela si fetele

    un articol interesant gasiti pe link-ul de mai jos http://www.lef.org/protocols/female_reproductive/endometriosis_01.htm

    3
    0

  • nico23 pe 25 Mai 2012, 22:32
    pt germinad

    ti-am trimis cartile

    1
    0
Pagina « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod