Dr. Oz: 5 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă porţi tocuri înalte

Fiecare centimetru în plus îţi va schimba poziţia spatelui şi va exercita o presiune asupra coloanei vertebrale.
90% dintre femeile care obişnuiesc să poarte frecvent tocuri înalte suferă de dureri de spate şi oboseală accentuată, avertizează celebrul Dr. Oz care susţine că acest obicei îţi poate afecta sănătatea. Deoarece la nivelul picioarelor se regăsesc o mulţime de celule nervoase şi 28 de oase, ele trebuie să ne susţină greutatea pe toată perioada zilei. Astfel, că stresul este unul destul de ridicat pentru picioare, la care se mai adaugă şi postura incorentă atunci când încalţi tocuri înalte.

Articulaţiile, musculatura şi structura osoasă au foarte mult de suferit atunci când tocurile pe care le porţi au mai mult de 5 centimetri.
Iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le cunoşti dacă eşti o fană înrăită a tocurilor înalte:

1. Tocurile înalte de tip stiletto favorizează apariţia osteoartritei la genunchi

Acest lucru a fost demonstrat de o echipă de cercetători de la Harvard. Se pare că există o asociere clară între purtarea tocurilor înalte de tip stiletto şi apariţia acestei afecţiuni caracterizată prin degradarea cartilajului care acoperă genunchiul. Doar puţin mai inofensive sunt tocurile înalte şi late, însă nici acestea nu sunt foarte blânde cu genunchii tăi dacă le porţi des şi petreci mai mult timp în picioare.


2.
Tocurile înalte afectează coloana vertebrală


Fiecare centimetru în plus la toc detemină schimbarea centrului de greutate, astfel că partea din faţă a labei piciorului va avea tot mai mult de suferit, avertizează Dr. Oz. Practic, dacă porţi tocuri de 10 centimetri vei merge pe vârfurile picioarelor toată ziua, explică specialistul. Acest lucru îţi va schimba poziţia spatelui şi va exercita o presiune asupra coloanei vertebrale.


3. Tocurile mici sunt sănătoase

În majoritatea cazurilor, atunci când păşeşti gleznele au tendinţa de a se înclina mai mult decât trebuie înspre interior.
Însă, atunci când porţi tocuri de maximum 5 centimetri, gleznele nu se înclină atât de mult spre interior şi piciorul stă mai bine. Astfel, presiunea va fi mult mai diminuată şi asupra muşchilor pulpei.


4. Perniţele de pe talpă te dor din cauza fricţiunii

Senzaţia de arsură sau durere pe care o resimţi la perniţele de pe talpă (zona moale de la baza degetelor) este din cauza fricţiunii pe care o face piciorul atunci când păşeşti pe tocuri înalte. Talpa alunecă în faţă, degetele piciorului de strâng pentru a împiedica alunecarea, după care revine la poziţia iniţială.
Această fricţiune generează o senzaţia intensă de căldură.


5. Dacă alergi pe tocuri îţi poţi afecta grav genunchii

Un studiu realizat în anul 2013 arată că alergările, chiar şi scurte pentru a prinde un taxi, atunci când eşti pe tocuri îţi pot afecta grav genunchii. Acest obicei determină deplasarea spre exterior şi interior a genunchilor, lucru care contribuie la dezvoltarea artritei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod