Ciuperca piciorului, o neplacere sacaitoare...

Ciupercile aparute in zona picioarelor sunt rareori dureroase si nu te impiedica sa iti exerciti activitatile obisnuite, insa reprezinta, cel mai adesea, o neplacere surda si sacaitoare. Cu atat mai mult trebuie sa fii atenta la acest aspect in perioada verii, cand picioarele sufera foarte mult din cauza caldurii. Una dintre cele mai frecvente probleme de acest tip o reprezinta ciuperca aparuta la unghiile piciorului - aproximativ 15% din populatie sufera de astfel de probleme, inclusiv jumatate din persoanele de peste 70 de ani.

In special unghia degetului mare de la picior se ingroasa si se decoloreaza, iar unghia se poate distanta de deget. Sesizezi crapaturi ale unghiei atunci cand iti faci pedichiura, iar unghia este atat de tare incat devine chiar dificil sa o tai. In unele cazuri severe, unghia se poate distanta de carne si chiar cadea.

Diabetul creste riscul aparitiei ciupercilor la unghia degetului mare, precum si a altor probleme de sanatate a membrelor inferioare. Un risc la fel de mare il aduc cu sine fumatul si varsta, respectiv persoanele trecute de 60 de ani sunt mult mai sensibile la aceste neplaceri.


Unghiile ingrosate, care au suferit decolorari, fie ca te dor, fie ca nu, reprezinta un lucru neplacut, mai ales in perioada verii, cand tot ceea ce iti doresti este sa porti un pantof lejer sau sa iti etalezi frumusetea piciorului in sandalele noi si in tendinte pe care tocmai ti le-ai cumparat...

Exista foarte multe mituri care circula in jurul remediilor acestei probleme. Unele metode "babesti", extrem de populare in anumite vremuri, cum ar fi "inmuierea" degetelor de la picioare in inalbitor, pot fi dureroase si pot aduce cu sine alte probleme de sanatate a pileii. Altele, cum ar fi aplicarea anumitor unguente pe baza de menta, se pot dovedi a fi total ineficiente. Unele persoane sustin ca si-au vindecat ciuperca cu ajutorul pastei de dinti aplicate cu simt de raspundere cu periuta de dinti pe locul afectat sau tinand piciorul in rom sau in apa de mare... La un pret la fel de mare se pare ca ar fi si remediul cu ulei din arbore de ceai, aplicat local...

Farmaciile sunt pline de astfel de remedii, mai mult sau mai putin naturiste, si toate vand "fericirea" picioarelor tale.
Unele dintre aceste remedii par sa dea rezultatele dorite, de vreme ce ciuperca unghiei piciorului trece intr-un stadiu agravant sau, dimpotriva, mai bun, dar in propriul ritm... Insa nici una dintre solutiile amintite mai sus nu ajunge sa aiba o actiune cu adevarat eficienta asupra zonei in care s-a "instalat" aceasta problema.

Daca incerci sa tratezi singura ciuperca, evita orice fel de substante abrazive, inflamabile, cu potential ridicat de toxicitate sau care risca sa iti irite foarte mult pielea. Deteriorarea epidermei nu va face altceva decat sa ajute ciuperca sa se dezvolte mai departe. Aplicarea de unguente cu vitamina E este inutila si poate cauza iritatii.

Cand este necesar sa consulti medicul?

Daca suferi de diabet sau ai probleme de circulatie a sangelui, esti cu atat mai vulnerabila la infectiile picioarelor. De asemenea, daca unghia te doare foarte tare, cauta sfatul doctorului. Un doctor de specialitate, dermatolog, poate diagnostica cu acuratete afectiunea de care suferi. Ceea ce tie ti se pare a fi o ciuperca ar putea fi, de fapt, o eczema sau cu totul altceva.
Medicul iti poate prescrie un tratament medicamentos, iar in unele cazuri indepartarea chirurgicala a unghiei poate fi necesara.

Cele mai bune sfaturi

Incearca sa eviti cat mai mult factorii cauzatori sau cei care pot agrava aceasta afectiune: poarta papuci de cauciuc la dusurile publice, atunci cand pleci in vacanta, si mentine o foarte buna igiena a piciorului. Adevarul este ca o astfel de ciuperca se poate "lipi" foarte usor de tine...

Iata insa cum poti avea grija mai bine de picioarele tale:

Spala-te zilnic pe picioare si usuca-le foarte bine, stergand bine pielea dintre degete.

Poarta incaltaminte care permite pielii sa respire cat mai bine. Asigura-te ca pantofii pe care ii porti iti sunt buni si nu ficsi. Evita incaltamintea care iti chinuie piciorul, gen varfuri ascutite sau tocuri cui.

Poarta sosete din material sintetic, care indeparteaza umezeala de pielea piciorului. Bumbacul nu este atat de bun din acest punct de vedere.

Daca picioarele iti transpira foarte tare, incearca sa aplici un antiperspirant special pentru picioare.


Poarta o pedichiura cat mai scurta si dreapta. Este in regula sa aplici lac de unghii pentru a acoperi eventualele decolorari ale unghiei.

Daca ai o ciuperca, indeparteaza cu delicatete, o data pe saptamana, striatiile si partile exfoliate de sub unghie, cu ajutorul unui betisor folosit pentru manichiura.

Mergi desculta si/sau poarta sandale de fiecare data cand este posibil. Ciupercilor le prieste mediul intunecos si umed.

Daca imparti trusa de pedichiura cu membrii familiei, spala aceste ustensile si dezinfecteaza-le cu alcool, dupa fiecare utilizare. Daca mergi la un salon specializat, asigura-te ca trusa este dezinfectata sau cere permisiunea sa se foloseasca propriile ustensile.
 

Comentariile 51-100 din 118

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • any pe 9 Iul 2010, 18:04
    ajutati-ma

    ma puteti ajuta si pe mine? mi se i-a pielea de pe laba piciorului si ma mananca ingrozitor ce sa fac sa-mi treaca [pt ca e foarte deranjant]

    5
    7

  • carmen pe 7 Iul 2010, 11:41
    ciuperca

    buna.am o ciuperca la picior de 1an la inceput aveam doar o mancarime,acuma mi se exfoliaza pielea intre degete si mancarimea e din ce in ce mai ingrozitoare.stie cineva vreun remediu?multumesc

    15
    4

  • romeo pe 30 Iun 2010, 01:51
    ciupearca

    am auzit ca este cel mai bun praful hexa,dar nu cred ca este buna cand rana e deschisa,hexa este o substanta chimia care se foloseste la aprins focul in sobe.nu este substanta care arde pilea!!

    9
    2

  • dan pe 20 Iun 2010, 22:18
    ciuperca

    am o ciuperca de la strand...la inceput mancarimi si apoi a incetat...se afla intre degete si pielea se exfoliaza si se vede carnea...stie cineva vreun remediu ?multumesc

    7
    5

  • valyca pe 20 Iun 2010, 14:45
    ciuperca

    Va salut pe toti.Cunosc sentimentul,am o ciuperca de vreo 20 de ani,am fost internat in spital ptr asta,mi-a trecut dar mi-a aparut iar, si mai rau,mi-a afectat si unghiile.Cu ce mama lor sa le mai tratez?A venit si vara si sincer imi e rusine sa merg in papuci,si va dati seama pe caldurile astea.....

    6
    6

  • calin pe 17 Iun 2010, 08:08
    dezintoxicare

    Eu am una din armata, de 25 de ani adica. Am dat cu mai multe, dar se pare ca e un prieten pe viata, in unele cazuri. Exista si o predispozitie la ciuperci. Cred ca trebuie mers si pe dezintoxicare si regim adecvat in bolile de piele. Sa ne scarpinam bine!

    7
    1

  • grigoreioana pe 16 Iun 2010, 12:19
    ciuperca la picior

    am incercat si eu cu lamisil degeaba,acum5ani am mai avut ,am fost la medic mi-a dat med 1.5mil atunci si mi-a trecut,acum am intre degete ,mi-a aparut si pe talpi si in podul palmei basicute rosii,am incercat multe solutii,acum incerc cea cu otet,eu lucrez la farmacie dar nu stiu ce sa mai incerc

    1
    2

  • leila pe 4 Iun 2010, 13:06
    am o zona cu bubite mici rosii si purulente

    in podul talpii am o zona de cinci centrimetri cu bubite rosii si purulente,ele nu ma mananca,si nici nu ma dor...daca stie careva despre ce e vorba,as dorii sami dea un sfat,am sa incerc unul din sfaturile de mai sus cel cu acidul salicilic,,,cred ca am si o ciuperca la picior,multumesc

    0
    6

  • valy pe 29 Mai 2010, 21:34
    ciuperca la picioare

    am o ciuperca cu niste mincarimi de rup carnea ,.am incercat lamisil de multe ori si nimic ajutatima va rog

    8
    3

  • Andreea pe 25 Mai 2010, 11:34
    Buna..

    Fetelor, pentru ciuperca dintre degetele de la picioare incercati bai calde la picioare in solutie de apa cu otet (o parte de otet la 4 parti de apa) timp de 10 minute. La mine a functionat de minune... Dupa stergeti bine picioarele. Faceti asta in fiecare zii. Sper sa va fie de folos sfatul meu..

    13
    1

  • morena pe 14 Mai 2010, 21:19
    si eu...

    Am luat o ciperca (de la strand cred) anul trecut...s-a manifestat in felul urmator : mi-au aparut niste basicute mici pe degete (gen iritatie) cu mancarimi ingrozitoare, dupa cateva zile au disparut in schimb am ramas cu o mancarime in podul talpii (da mancarime nu gluma) si pielea s-a ingrosat si se exfolia :(( am incercat diverse solutii si...nimic :( ehhh..acu a venit iar vara si A REAPARUT. Ce ma sfatuiti? A mai avut cineva asa?

    4
    3

  • ion ion pe 10 Apr 2010, 14:15
    cel mai bun

    multa tuica pe rana

    11
    1

  • simona pe 7 Apr 2010, 17:51
    ciuperca

    buna dragi mei!am si eu o problema.am o ciuperca cam de vro 2 ani si nustiu ce sa fac.aceleasi deranjuri ca si mai sus.decat ca la comentari nu am vazut pe nimeni sa scrie ca au si mancarimi.daca stie cineva ce pot face.va multumes anticipat.puteti sa mi lasati raspus si pe adresa de e_mail:iordan84@yahoo.it

    1
    2

  • Madalina pe 6 Apr 2010, 00:03
    hey!

    wabian ok am sa incerc ceea ce ne recomanzi tu dar cum trebuie folosite? se dizolva in apa sau? astept un raspuns ms:)

    0
    2

  • Wabian pe 25 Mar 2010, 23:38
    hey! uite ceva ce merge 100%

    mergeti frumos la farmacie si cereti un preparat : acid salicilic 2g acid boric 2g alcool etilic 70% 100g la mine a mers:) si mai inaturati din cand in cad pielea moarta pana o sa devina piele neteda chiar si la dush . ma simt super acum ca pot purta aproape orice in picioare si chiar dupa ce transpir nu miroase ca inainte:)

    3
    1

  • xulescu pe 11 Mar 2010, 02:05
    pentru oana

    este o crema Terbisil se foloseste o data dimineata si o data seara

    2
    4

  • catalina pe 1 Ian 2010, 14:56
    unghii foarte urate

    am niste unghii de la picioare urate care au o culoare farte urata si unghiile au ceva inauntru u fel de carne moarta...e foarte urat mai ales vara ca se vad urat,,ce pot folosi pentru a scapa de aceste unghii..din 10 unghii doar 4 le am cat de cat bune,,astept un raspuns..multumec

    5
    4

  • oana pe 29 Nov 2009, 20:37
    ciuperca

    bunica mea are o ciuprca intre degetele de la picioare...am incercat cu lamisil si tot felul de unguente dar tot degeba.....se exfoliaza si este carne vie si o doare f tare....la medic nu vrea sa mearga:(...cu ce sa.i mai dau?

    11
    12

  • aninim pe 23 Nov 2009, 22:21
    Ciuperca de picior!

    poi...ce sa zic aveti grija cu aceste ciuperci pentru k nu suunt dureri placute si nici tratamente placute....ce sa zic pentru voi care aveti ciuperci de picior v-as sfatui sa mergeti la medicul de familie sa va tratati pentru k dak ea nu este tratata la timp se poate agrava asa k.....grabiti-va spre doctor cat mai repede posibil! BAFTA LA TOTI!

    9
    0

  • aliona pe 9 Nov 2009, 16:49
    otetul

    si eu mi-am trata ciuparca de la picior cu otet. Stateam cu piciorul in otet jumate de ora odata in zi, dupa ce se usca pielea bine, o dadeam cu Terbisil, daca nu rezista pielea in otet de adauga putina apa, apoi pielea se obisnueste in felul asta si pe urma al poti tine numai in otet curat, adica fara apa. Daca e invectata si unghia, atuci e alta problema, nustiu daca ajuta. Bafta!

    2
    2

  • aliona pe 9 Nov 2009, 16:47
    otetul

    si eu mi-am trata ciuparca de la picior cu otet. Stateam cu piciorul in otet jumate de ora odata in zi, dupa ce se usca pielea bine, o dadeam cu Terbisil, daca nu rezista pielea in otet de adauga putina apa, apoi pielea se obisnueste in felul asta si pe urma al poti tine numai in otet curat, adica fara apa. Daca e invectata si unghia, atuci e alta problema, nustiu daca ajuta. Bafta!

    3
    1

  • Andrei pe 6 Nov 2009, 23:58
    mi-am tratat ciuperca cu otet de mere

    Am incercat sa-mi spal picioarele cam de doua ori pe zi cu apa si sapun, apoi dupa uscare mi-am stropit picioarele cu otet de mere, si tot dupa uscarea acestuia m-am uns cu LAMISIL crema. Mi-am luat tot timpul ciorapi curati si in camera, si am umblat numai cu papuci de casa. In doua luni mi-a trecut toata boala fara sa se mai observe nimic. Au dat rezultate bune si cremele de tataneasa, galbenele si rostopasca. Sanatate multa.

    0
    1

  • mihai pe 24 Oct 2009, 01:02
    in legatura cu reteta SABUROV

    Multumesc lui FLORIN pt. informatia tratarii ciupercii piciorului cu SABUROV.Dar cum a spus si GABRIELA BUCUR farmaciile nu stiu cum se prepara solutia Saburov. te rog daca detii o reteta spune-neo si noua. multumesc mult.

    1
    0

  • paul pe 9 Aug 2009, 14:48
    ciuperca

    cred ca am o ciuperca la piciare:cam de doi ani ma lupt cu asta,daca ma-ti putea ajuta sa scap de ea ,ce trebuie sa fac?la piciorul stang,pe laba piciorului in drept cu degetul mare am o pata rosiatica care ma mananca ingrozitor in special seara.cand stau cu piciorul gol se formeaza o pojghita,daca o rup ramane carne vie si-mi curge un lichid ca apa,apoiiar se face pojghita si tot asa,nu trece niciodata.am folosit un unguient travocort seameliora putin dar aparea din nou.acum mi-a aparut si la degete.va rog sa-mi dati un sfat.va multumesc

    2
    0

  • BUCUR GABRIELA pe 4 Aug 2009, 20:42
    saburov

    Am citit mai sus despre solutia SABUROV.Am sunat la farmacie si a zis ca poate-mi prepara ,dar daca se poate sa am si reteta .Il rog pe cel care a scris despre saburov , daca are si poate sa-mi dea reteta dupa care se prepara saburov. Multumesc anticipat!

    2
    0

  • emilia pe 26 Iun 2009, 23:16
    ciuperca de picior

    CE MAI VREAU SA ZIC ESTE CA DE MULTE ORI CAND MERGEAM LA PEDICHIURA EU INTREBAM DACA E CIUPERCA CEEA CE SE VEDE:PETE,PIELE EXFOLIATA,MIROS NEPLACUT CU TOATA IGIENA ADECVATA.NU TE MIRA DE CE ITI SPUN,ZICEA CA AM LIPSA DE VITAMINE SAU DIN CAUZA STRESULUI MI-AU APARUT.DACA MAI STITI CAREVA CEVA ,SPUNETI SI LA ALTII.SA NE AJUTAM SI PE CALEA ASTA CUM PUTEM.D-ZEU SA NE AJUTE!

    1
    0

  • emilia pe 26 Iun 2009, 23:06
    ciuperca de picior

    CE MA MIRA MAI TARE E CA ;IN SECOLUL VITEZEI IN CARE TRAIM ACUMA CAND STIINTA A AJUNS ATIT DE AVANSATA;SA NU EXISTE UN REMEDIU MAI EFICIENT PENTRU O BANALA DAR TOTODATA ATIT DE SICIITOARE CIUPERCA.SOTUL MEU A INCERCAT IN ARMATA CU FORMOL:ATUNCI IA FOLOSIT ACUMA ZICE CA INCEARCA CU CEVA MAI MODERN,CA DOAR O AVANSAT MEDICINA.INCA NU AM GASIT CEVA DE CARE SA NE TREACA DEFINITIV:APAR IAR SI IAR...........

    0
    0

  • cristina pe 16 Iun 2009, 17:22
    ciuperca

    am si eu o problema...de cateva saptamani, poate chiar luni mi-a apaut pe maini o pata care era aspra la pipaire, iar la radcina fiecarui fir de par parca am cate o broboana, iar acum s-a intins pe ambele maini si cred ca o sa apara si pe piciorul drept, am pielea exact ca atunci cand se ridic a parul pe mine de frig, numai ca nu trece deloc...va rog sa ma ajutai...si sa imi raspundeti! am nevoie de un sfat

    0
    0

  • florin pe 15 Iun 2009, 17:42
    Rezolvare rapida

    Am 27 de ani si sunt in UK in prezent. Am avut aceasta ciuperca acum cativa ani si m-am tratat cu tot felul de creme inpachetate in carton gen clotrimazol si altele, ATENTIE "UN AN DE ZILE" dupa care doctorita de familie mi-a prescris solutia SABUROV (este o solutie ce se prepara in laboratoarele farmaciilor sau spitalelor) din cate am inteles nu prea se mai gaseste aceasta solutie intrucat farmacistii nu se mai obosesc sa mai tina si un laborator pe langa farmacie, pt ca probabail ii costa multi bani. Vreau sa va spun ca dupa un an de tratamente cu unguente care mai de care am dat la vremea respectiva 35000 (3,5 ron) pe o sticluta de SABUROV si mi-a trecut in 2 zile, ATENTIE DOUA ZILE. Nu mi-a venit sa cred ca dupa atata chin am scapat asa de usor. La prima aplicare m-a usturat de nu mai puteam sa merg, la adoua aplicare s-au desprins cojitze si a ramas pielea curata, pacat ca un asemenea tratament eficient nu mai este disponibil. Acum am luat-o din nou, de aceasta data in talpa ma tratez cu Clotrimazol de o luna dar degeaba, am luat chiar si pastile.

    0
    1

  • diana pe 11 Iun 2009, 20:17
    ciuperca talpa

    eu am rezolvat problema sotului meu cu un spray de picioare de la elmiplant,antimicotic. e super bun...acum fol mereu vara spray pt picioare,dupa fiecare spalare.Incercati.. ..

    4
    1

  • Fedeles Cristian pe 6 Iun 2009, 22:13
    bataturi

    fefe_orange_4u@yahoo.com

    1
    0

  • Fedeles Cristian pe 6 Iun 2009, 22:12
    ciuperci sau bataturu la picioare

    AM SI EU O PROBLEMA,MI-A APARUT PE TALPA STINGA O BATATURA SAU CIUPERCA SINCER NU STIU CE ESTE DAR UN LUCRU IL STIU SIGUR MA DOARE TARE CIND MERG SAU CALC PE EA.LA INCEPUT A FOST UN SINGUR PUNCT SI CU TIMPUL SA EXTINS SI MI-A APARUT UN PUNCT SI PE TALPA DREAPTA. CE AR TREBUI SA FAC????????? ROG UN EMAIL CU UN RASPUNS

    0
    0

  • Mircea pe 20 Apr 2009, 17:06
    ciuperca talpa

    Am facut tratament cu : Spalare apa calda si cu sapun sulf(din farmacie si de preferinta import, e mai fin), dupa 20-30 minute te stergi cu alcool iodat, dupa 1 ora te ungi cu Pimafucort unguent, dupa 1,5-2 ore te ungi cu Diprogenta unguent. Iti cumperi o pereche de pantofi noi piele si foarte lejeri, schimbi ciorapii zilnic. Am avut rezultate incredibile in 5 zile.

    0
    0

  • cristiana pe 18 Apr 2009, 10:03
    ce sa fac sa-i dispara?

    Am si eu o problema mare sotul meu ia aparut pe ambele talpi la picioare ca o ciupearca sau asa cred eu ,il ustura si pielea se increteste..si se umfla si cate odata abia mai poate sa mearga..Se spala in fiecare zi pe picioare , sosetele le schimba zilnic .Va multumesc mult si astept raspuns.

    1
    0

  • Paul pe 29 Mar 2009, 22:42
    Ce sa fac?

    Buna seara!Am si eu o ciuperca adica mai multi!Prima oara am avut la picior intre degetul mic si cel de langa!Cam dupa o luna s-a usca si credem ca o sa dispara atuncni nici nu stiam ca este ciuperca dupa o luna iar a aparut acum sa extins si pe piciorul celalalt si si pe maini?Mi si frica sa ma spal sa nu cumva sa se raspananda pe toata suprafata corpului dar fac baie si nu stiu de ce si cum mia apurut mie ciuperca.Eu si iarna e cand fac min de 2 ori dus pe zi!Port sosete de bumbac nu-mi transpira piciorul si nu stiu cum am luato!Fac tratament cu canestel dar cand am inceput tratamentul inca nu mi sa raspandit si pe celalalt picior ciuperca si acum vad ca si pe celalt am !!Se va raspandi si mai mult? Va rog ajutatima!!

    1
    1

  • Miki pe 26 Mar 2009, 13:43
    Vindecare completa

    Am avut un fel de ciuperca, pielea se descuama... am fost la farmacie si mi-au dat Lamisil. Am facut tratament, nu se vindecase complet si am dat si cu crema de galbenele. Acum e ok, mai e doar putin rosu in unele locuri in care a fost iritatia. Vreau sa stiu la cat timp dispare complet ciuperca. Vreau sa ma duc la pisicina si vreau sa stiu sigur ca nu mai e contagios.

    0
    0

  • anca pe 9 Mar 2009, 09:43
    probleme cu degetul mare la picior

    am un an jumate de cind unghia de la degetul mare creste aiurea in carne am incercat sa o tai cit se poate de bine dar nu reusesc .Am fost la chirug de 2 ori pina acum si mi-a smuls din ambele parti ale unghii, deja mi se umflase in jurul degetului si unghia nu se mai putea taia acum sant in aceiasi situatie.Spuneti-mi ce tb. sa fac si unde sa ma duc.Astept raspunsul vostru,va multumesc.

    2
    0

  • gabriel pe 20 Feb 2009, 19:55
    se poate macar ameliora

    dupa fiecare baie taiati pielea moarta dintre degete si aplicati unguent antimicotic si pudra de talc (eventual speciala pt. picior d la faramacie:) o sa vedeti rezultatele

    2
    0

  • cristinel pe 18 Feb 2009, 11:23
    ciuperca la unghii

    am cam un an de cind mia aparut o ciuperca la unghii, unghia de la degetul mare si de la inca doua degetesa ingrosat ,e foarte tare ,se ingalbeneste,e foarte sfarmicioasa,ce sfat imi dati,ca nu stiu cxe sa mai fac ,vas multumi din suflet pentru un eventual tratament ,eu am distrofie musculara progresiva si gradul unu de invaliditate ,si ajung foarte greu la medic ,stiti transport scari citiva oameni sa ma ridice ,un chin.....va multumesc pentru un eventual raspuns

    3
    0

  • zina pe 29 Ian 2009, 20:08
    pete rosii

    buna, ma con frunt cu o situtie deosebita, miau aparut din senin niste pete rosii pe labele picioarelor si pe partea inferioara a picioarelor pina la genunchi si ma maninca f tare. acum 2 luni am mai avut doar citeva dar acuma sint f multe ce sa ma fac, atunci am luat elocom, dar nu stiu daca de la ele miau trecut. am 47 ani, sa fie pe sistem nervos? nu stiu ce sa mai cred, chiar ma ingrijoreaza, poate sa mai confruntat cineve cu asa ceva sami spuna si mie. multumesc mult

    0
    0

  • Carmen pe 29 Ian 2009, 19:27
    unghii....

    am si eu o problema nu prea mare.....nu am unghii galbene(vb de unghiile de la picioare)...dar imi miroase urat....eu sunt in Spania...nu prea am timp sa merg la medic....as vrea sa stiu,dak ma poate ajuta cineva....se poate folosi vreun ceai pt aceasta problema....am la mine ceaiuri de coada calului,coada soricelului,galbenele,urazica,salvie,sunatoare....va rog sa imi spuneti dak este bun unul dintre aceste ceaiouri pt ce problema am eu...multumesc mult...

    0
    0

  • stelica pe 26 Ian 2009, 20:22
    ciuperca!!!

    este aparuta intre degete ...cu o mancarime permanenta transpirand f mult la ambele picioare ...problema a aparut dupa terminarea armatei ... din cauza bocancilor ... ma puteti ajuta ????multumesc anticipat!!

    0
    0

  • Bartolomeu Cosmin pe 16 Ian 2009, 20:38
    ciuperca laba piciorului

    Buna seara,am o problema la piciorul stang,ca niste pete respectiv o mancarime permanenta si in plus de asta transpir foarte des la ambele picioare.Am incercat cu inalbitor cu bicarbonat cu incaltaminte doar din piele,sosete doar de bumbac,nu mai stiu ce sa aleg....,in orice caz aceasta problema o am de vreo 17 ani(...) de cand am terminat armata.Ma puteti ajuta sa scap de CHINUL ASTA?!Va multumesc

    0
    0

  • andrei pe 14 Ian 2009, 20:00
    ciuperca

    salut! am o prob intre degetul mic si cel dinaintea lui la ambele picioare, cred ca este o ciuperca. pielea se exfoliaza si este ca o excrescenta in acelasi timp. de altfel miroase si urat iar asta ma deranjeaza cel mai mult. nu am mancarimi sau usturimi, practic nu ma incomodeaza cu nimic. puteti sa ma ajutati sa scap de asta si implicit de odoare? multumesc

    0
    1

  • Laura pe 21 Nov 2008, 22:23
    ciuperca

    acum 3 ani m-am molipsit cu o ciuperca de la manichiura-pedichiura(de la un salon), cum este aceasta ciuperca?intre degete pielea este rosiatica ca o taietura si parca si miroase urat.m-am dat cu lamisil si mi-a trecut, anul acesta am fost din nou la salon sa imi fac pediuchiura(la alt salon) si surpriza dupa cateva saptamani mi-a aparut iar aceasta ciuperca dar parca mai agravata.am uitat sa va spun ca sunt insarcinata in ultimul trimestru.dr meu ginecolog mi-a spus sa ma dau cu betadine dar un pic diluat cu apa.m-am dat timp de o saptamana dar tot nu a disparut.pt ca sunt insarcinata si pt ca poate dauna acest tratament in ultimul timp ma dau c-am o data pe saptamana.ma mananca f tare si nu stiu ce sa fac, cu ce sa ma mai dau mai ales ca am si un bebe.va rog sa ma ajutati! va multumesc!

    0
    1

  • Ciobanu Laurentiu pe 5 Nov 2008, 19:16
    as vrea un tratament

    Acum 3 luni mi-a iesit in talpa piciorului ca o taietura si cred ca este o ciuperca.Din ce in ce se mareste.Am fost la doctor si mie recomandat pastile''Neurimultivit'',"Aerius",''ketotifen'' si un unguient''Nidoflor'',pe moment mi-a trecut si mi-a reaparut peste 3 saptamani,problema e ca mi-a aparut si la piciorul celalalt tot in talpa.Ce ma sfatuiti sa fac?

    0
    2

  • mada pe 23 Oct 2008, 23:11
    lamisil

    cumparati lamisil sau canesten, este cel mai bun tratament pentru vindecarea ciupercilor de la picioare sau de pe corp in general ar fi foarte bine daca ati lua si pastile (lamisil eu din acestea am luat)si impreuna fac treaba buna, desi tratamentul este mai lung de cateva luni chiar ,rezultatele sunt foarte bune!

    3
    0

  • Bety pe 22 Oct 2008, 11:49
    besicute, ciuperca, mancarime, talpi

    Acum 3,4 ani am fost in Ucraina.Erau inundatii si am stat in umezeala. Dimineata m-am trezit cu niste picioare ca ziceam ca nu-s ale mele.Erau imense.de atunci, in fiecare sezon imi para besicute pe talpa, cu apa sau puroi(nu-mi dau seama ce e ) apoi se usuca, si pielea se cojeste. Acum sunt in clasa a 8a si pierd scoala.in iunie am fost la dermatolog, mi-a dat violet, triderm, calciu si un regim foar cu varza si branza. acum am fost la medicul de familie si mi-a spus sa pun comprese cu rivanol si ciorapi de bumbac sa port. Ce sfat imi puteti da? Va roog! aici, sau pe id-ul betty_112005

    2
    0

  • maria pe 2 Oct 2008, 02:30
    de mai sus

    m-am interesat si exista si in romania cu aceeasi denumire, gasesti date si pe net.

    0
    1

  • maria pe 30 Sep 2008, 00:33
    basicute pe talpa

    itraconazol. e un antifungic foarte eficient. nu stiu daca se gaseste in romania cu aceeasi denumire, dar cu denumirea du-te la farmacie,trebuie sa existe chiar si cu alta denumire. eu m-am chinuit ani de zile cu aceasta problema, si am luat acest tratement(pastile) pt cu totul alceva. rezultatul a fost extraordinar.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod