7 motive sa razi mai des

Cu toate ca se zvoneste ca rasul ingrasa afla ca nu este adevarat, deoarece oamenii de stiinta il recomanda in curele de slabire. Astfel, impreuna cu o dieta echilibrata, o ora de sport pe saptamana si un sfert de ora de ras in fiecare zi, vei reusi sa ai o silueta de invidiat.
Dar sa aflam care sunt celelalte avantaje ale rasului

1. Ne scapa de stres, anxietate sau depresie
S-a demonstrat medical ca atunci cand radem scade nivelul hormonilor care declanseaza stresul. Acestia ataca sistemul imunitar si impiedica sangele sa ajunga in anumite vase.

2. Intareste sistemul imunitar
Astfel, organismul nostru va fi ferit de infectii, alergii dar si de alte afectiuni mai grave, cum este cancerul. Potrivit unei cerecetari realizate de universitatea din California, terapia prin ras determina producerea de anticorpi care lupta impotriva problemelor respiratorii si infectiilor.
Totodata, determina producerea de endofine, substantele care cresc imunitatea organismului.

3. Intinereste
Rasul intarzie procesul de imbatranire, deoarece tonifica muschii fetei si intarzie aparitia ridurilor de expesie. De asemenea, cand razi creste cantitatea de sange care ajuge la fata, ceea ce face ca anumite persoane sa se imbujoreze, iar in acest mod pielea este hranica si capata stralucire.

4. Execitiu de aerobic
Stimuleaza inima, circulatia sangelui si genereaza antrenarea diafragmei.
Potrivit unui profesor de la o universitate americana, un minut de ras este echivalentul a 10 minute la un aparat de gimnastica, la care se exerseaza vaslitul. Totodata, rasul ne da o stare de bine deoarece in acel timp plamanii se umpla cu o cantitate mai mare de oxigen.

5. Jogging intern
Rasul echivaleaza cu un “jogging intern”, deoarece determina transportarea unei cantitati mai mari de sange la organele interne si cresterea eficientei acestora. Mai mult, exerseaza muschii abdominali si ajuta la imbunatatirea tonuslui lor.

6.
Calmant natural

Cei pentru care calmantele nu-si mai face efectul ar trebuie sa incerce terapia prin ras, doarece acesta creste nivelul endorfinelor - calmantele naturale ale corpului. De asemenea, acestea reduc intensitatea durerii in cazul celor care sufera de spondiloza, spasme musculare sau artrita.

7. Regleaza tensiunea arteriala
Se ajunge la acest rezultat magnific prin scadearea hormonului stresului, dopamina, care are legatura cu cresterea tensiunii arteriale. Experimentele au demonstrat ca sunt de ajuns 10 minute de ras pentru a acea loc scaderea tensiunii arteriale.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dorina pe 16 Dec 2007, 23:32
    Sugestie

    Super informatie ati pus la dispozitie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod