Tratamente pentru sinuzita

Exista in China un obicei pe care foarte multi il respecta: in fiecarezi - dimineata, sau la orice alta ora din zi - se efectueaza un anumemasaj al fetei, atat cu palmele, cat si cu buricul degetelor, atingandmai toate punctele reflexogene legate de meridianele ochilor, urechilor,cavitatii nazale si sinusurilor. De aceea, sa nu ne miram de faptul cafoarte rar se intalneste la chinezi sinuzita.

 

Tratamente pentru sinuzita

 

Putand afecta sinusurile sfenoidale (in spatele cavitatii nazale), celeetmoidale (la radacina nasului), cele frontale si/sau cele, axilare,boala este un fenomen inflamator acut sau cronic ce se instaleaza usorca urmare a unui guturai puternic, a unei variatii mari si bruste detemperatura sau a unei expuneri indelungate a fetei la curenti reci. Fiindatat de grijulii cu sanatatea lor, chinezii au foarte putine remediipentru sinuzite, tinand seama de frecventa scazuta a cazurilor acute si,cu atat mai mult, a celor cronice.

Totusi, nu putem neglija cateva reteteinteresante.

Produsele apicole i-au fascinat si pe medicii chinezi, deopotriva cucei europeni. Specialistii chinezi au observat ca aplicarea unor masaje,urmate de cataplasme cu miere, poate da rezultate minunate in sinuzitaacuta. Tinctura de propolis - concentratie 10% - poate avea efectemiraculoase in cazurile cronicizate, daca se toarna zilnic cate 4-5picaturi in fiecare nara, dimineata si seara.

Tot in cazurile cronice mai trebuie mentionate si urmatoarele remedii:
1) Picaturi de suc de varza alba proaspata. Se toarna cate 6 picaturiin fiecare nara, seara, inainte de culcare.
2) Comprese pe frunte cu un macerat din mai multe plante medicinale -echivalent cu Bitter-ul Suedez (se poate folosi si cel de fabricatieromaneasca!).
Inainte de somnul de noapte, se aplica unguent cu galbenele- se maseaza putin fruntea cu crema - apoi se aplica o compresa cu Bittersuedez. Se lasa toata noaptea.
3) Inhalatii cu un amestec de picaturi din urmatoarele uleiuri:
- brad, 10 picaturi;
- catina, 15 picaturi;
- galbenele, 15 picaturi;
- menta, 10 picaturi;
- sunatoare, 15 picaturi.
Se pun picaturile in 2 litri de apa fierbinte, apoi se facinhalatiile. Tratamentul se efectueaza seara, cu o ora inainte de celede mai sus. Durata tratamentului este de 12 zile, putand fi repetat,la nevoie.

Revenind la masajul reflexogen, sa incercam sa vedem care ar fi manevrelecele mai potrivite. Mai intai, executati un fel de spalare a fetei -dar fara apa - astfel incat toata fata sa fie masata cu palmele, desus in jos, atat frontal, cat si lateral.
Apoi, cu buricul degetelorambelor maini, masati pe arcadele sprancenelor, apasand puternic dinspreradacina nasului spre tample. Urmeaza un masaj prin care descrieti unopt in jurul ochilor, pe conturul foselor orbitale, apasand cu nadejdepe toate punctele intalnite in cale - mai ales, cele de la colturileinterioare ale ochilor si cele de sub orbite. Se parcurge traseul inambele sensuri, de cate 9 ori. De altfel, si celelalte manevre se repetatot de cate 9 ori. Incheiati cu o batere a fetei, in zona de sub orbite,cu buricele degetelor. Acoperiti cu bataile toata zona tenului, de lasinusurile faciale in jos, pana la nivelul buzei superioare. Astfel vetiputea preveni aparitia oricarei forme de sinuzita.

de Adrian Florea
Mare maestru al federatiei mondiale de qigong
e-mail: www.qitaky.ro
 

Comentariile 51-95 din 95

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maris jiji pe 7 Mar 2009, 10:25
    sinuzita

    ia o gura de bere si ti se desfunda nasul(serios) la mine o mers

    9
    9

  • eleonora pe 5 Mar 2009, 20:29
    am dureri foarte tari de cap

    am nasul mai tot timpu infundat de multe ori seara ma trezesc ca ma sufoc.am luat tot felu de pastile eu cred ca am sinuzita sigur.acum de foarte multa vreme ma doare ingrozitor capul.va rog ajutatima cu un tratament

    9
    4

  • flori pe 27 Feb 2009, 15:53
    ADRIANA

    MULTUMIM PT INCURAJARI......nu e destul ca se gandesc la moarte cei bolnavi de cancer si alte boli grave...eu cu o sinuzita tre sa-mi fac testament sau ce?

    11
    4

  • flori pe 27 Feb 2009, 15:49
    sinuzita

    eu am o sinuzita ..nici nu stiu de cand si cum..cert e ca intr-o zi (acum vreo 3 ani), eram la mare (in apa)si cum iti mai intra apa si in nas am simtit nevoia sa suflu nasul, cand am suflat nasul am simtit un miros groaznic...n -am dat o mare importanta - niste antibiotice si trece -am gandit eu...a trecut intr-adevardar pe moment ,.in iarna anul trecut am racit usor ,am inceput sa am dureri pe toate partea stanga a fetei ma durea si pielea capului cand ma pieptanam, plus ca cearcanul de sub ochi se adancise de gandeai ca am fost la vreun meci de box...:)in fine am fost la doctor radiografiiloe de rigoare,,...diagnostic sinuzita maxilara pe partea sanga...tratament cu antibiotice, am inceput sa eleimin un pic de infectie(neagra)in rest...nimik...si a urmat bineinteles prea cunoscuta punctie...m-i s-a scos toata infectia era deacum intarita...iar doctorul a spus ca e bine si o punctie pt orice eventualitate...la punctie nu a mai iesit nik...oricum bucuroasa nevoie mare ca nu mai am acel miros urat , ca pot respira si ca fata mi-a revenit la normal...numai ca anul asta am racit iar si acum am dureri de maxilar si nas(atunci cand il suflu)...in partea stanga...nu mai stiu ce sa fac...am auzit acum un alt remediu naturist... APA CU SARE SE TRAGE IN NAS SI APOI SE SCUIPA...Cica e bun..eu il incerc si va mai scriu...sanatate multa

    5
    1

  • dana pe 25 Feb 2009, 14:12
    e sinuzita?

    eu am niste bubite in nas care nu-mi mai trec de vreo 3 ani, cand inspir mai profund simt un miros cam neplacut, are legatura cu sinuzita, ma si doare capul uneori la un interval mai mare de timp, alteori mai des. cine stie un tratament homeopat si pentru bubitele astea si pentru sinuzita, va rog sa ma ajutati? multumesc din inima!

    5
    5

  • alexe dragos pe 10 Feb 2009, 22:57
    sinuzita

    ma doare capu fff tare cred ca am sinuzita pentru ca ma doare in jurul achilor si fruntea si maxilaru stie cineva un tratament pentru vindecare mentionez ca am luat antibiotine si antitermica

    5
    4

  • tiberiu bob pe 5 Feb 2009, 21:00
    cred, sinuzita

    mi-e infundat nasul complect de doua saptamani,nu mai am polipi deoarece am fost operat pe la7ani(acu-37)dupa aceea acu 10 ani din nou,nu mi-a spus nimeni ca nu sunt polipi,am aflat singur din diferite surse ca acestia nu se refac,va intreb atunci, este o tumoare? mi se infunda nasul de mai multe ori pe an :la frig, la curent,la praf mai putin e.t.c.am facut testul de alergie-putin la fan,va rog sa imi spuneti un tratament sau un sfat.

    3
    8

  • ELENA pe 26 Ian 2009, 22:43
    sinuzita...

    Dupa o banala raceala am facut sinuzita,n-am avut niciodata,este foarte neplacut,am citit comentariile voastre in legatura cu tratamente si remedii,eu stiu un remediu,este vorba de un "BIDE DE SINUSURI".Este un bidonas care se umple cu apa calduta si cu sare speciala are o pipa,si aceasta pipa se introduce pe o nara si apa spala sinusurile si iese pe cealalta nara.Chestia este ca nu se comercializeaza inca la noi in tara. Am o prietena care locuieste in Germania si sufera de sinuzita cronica si foloseste aceasta metoda,si este foarte multumita.Prima data am vazut aceste bide pentru sinusuri la emisiunea lui Oprah,arata diferit fata de cel care se gaseste in Germania dar are acelasi efect,este foarte bun si impotriva alergiilor din cate am auzit,oare il gasesc la farmaciile noastre?

    4
    2

  • ciutacu cristian pe 26 Ian 2009, 10:41
    ma doare in spatele capului

    domnule doctor, prieteni datimi si mie un sfat ce ar trebui sa fac am niste dureri de cap de nu mai pot am fost la galati la tomograf si miau gasit sinuzita maxilara lichida ceva de genul asta ce trebuie sa fac am luat antibiotice degeaba ma doare capul tare rau

    12
    1

  • dananik pe 22 Ian 2009, 22:06
    sinuzita poate fi tratatata si chirurgical

    Am fost operata de sinuzita acum 4 ani la spitalul Panduri.Inainte de operatie am tinut tratament cu antibiotice si am facut in jur de 11 punctii.In legatura cu punctiile,mi se spuneau ca nu sunt bune dar daca nu le faci si puroiul nu curge,nu ai cum sa scapi de sinuzita.Sunt mai multe feluri de sinuzita dar cand este asa cum am avut eu singurul mod de a scapa de ea era interventia chirurgicala.De atunci mai am din cand in cand dureri de cap dar nu ca inainte.Puteti sa faceti ce vreti cu viata voastra dar daca cu medicamente nu cedeaza si nu curge infectia trebuie neaparat spart sinusul(punctie) ptr a drena infectia.Faceti un control la spitalul Panduri din Bucuresti...

    6
    4

  • leo 27 pe 22 Ian 2009, 11:12
    sinuzita cronica reacutizata

    Am sinuzita cred ca de la vreo 14 ani acum am dublu,atunci am tratat o cu antibiotic imi aduc aminte si nu am mai avut probleme pana in anul 2001-2002 cand eram militar in termen in serviciul de paza care se ezecuta la temperaturi de -18/-25 grad celsiusundeva in N tarii,nu ma puteam infofolii klumea ca era un nemernic,care venea in control si imi facea probleme, in fine nu a durat mault si am ajuns la spitalul militar din Iasi unde in urma unei radiografii la cap mi s a dat diagnosticul de sinuzita cronica reacutizata !!! tratament timp de 10 zile cu odihna si vitamine in rest nimik si de atunci am ramas cu dureri de cap care apar frecvent in diferite momente ale zilei care predomina mai accentuat in zona cefei ! iar sinusurile mele fie vara fie iarna imi secreta un mucus de culoare galbuie iarna iar vara ceva mai alb sub forma de muci,sa nu mai zic ca in aceasta perioade de 8 ani am pierdut ambii canini +cateva masele apropiate in ambele parti plombele si alte tratamente au fost ineficiente ramanand singura modalitate extractia sa scap de dureri de cap !!!! acum mai am o singura masea plombata de cca 1 an si au reinceput problemele . de tratat ma tratez cu SINUPRET CARE ISI FACE TREABA PE MOMENT !!! din cate am ctitit despre aceasta nevralgie nu o sa scap niciodata de ea doar sa o tratez cand reapare si sa astept pana reapare si tot asa......antibioticele nu au nici un efect am incercat in 2004 2006 tratamente cu penicilina injectabila si degeaba.

    4
    1

  • andra pe 21 Ian 2009, 13:45
    sinuzita

    am fost depistata cu sinuzita..dar am inteles ca sinuzita..este o durere undeva in jurul ochilr..ma doare si acolo dar durerea mai mare este la ceafa si putin mai jos de crestetul capului.o durere chinuitoare..ce ar trebui sa fac?

    6
    1

  • Madalina pe 19 Ian 2009, 19:30
    sinuzita

    Am fost la doctor cu o raceala destul de buna si nu mi-a dat antibiotice pentru ca n-am vrut eu. Dupa o saptamana m-am intors, m-am ales cu un inceput de sinuzita. Mi-a dat antibiotice (ospen) pe care le iau de vreo saptamana dar astazi ma doare mai rau decat in ziua in care mi-a dat antibioticele, ma doare mai ales in jurul ochilor, fruntea si partea din fata a capului. Sa ma intorc la doctor sau sa iau alte antibiotice, mai tari? Mi-e frica sa nu apara ceva complicatii

    3
    0

  • georgiana pe 17 Ian 2009, 15:40
    sinuzita

    am dureri groaznice de cap frunte si nas mai ales dimineata ma trezesc cu nasul uscat,si expertorez o saliva cristalizata ca si mucii din nas pe tot parcursul zilei. Cum as putea sa diminuez macar daca nu chiar sa elimin aceste expectorari? va multumesc!

    8
    0

  • George pe 5 Ian 2009, 21:57
    Sinuzita

    Eu am ameteli foarte mari !! uneori ma doare si capu dar ametelile astea le am mai mult fara dureri d cap! ma doar si in piept...si gatul...d tusit tusec foarte putin! dar am ameteli foarte dese si foarte mari !!!! Facand haz d necaz ...sunt baiat si nu sunt gravid ! Maine ma duc la doctor sa vad ce am!! nu stiu dak e sinuzita sau nu,dar sper sa nu fie ceva si mai grav !!

    5
    0

  • boghean dumitru pe 4 Ian 2009, 16:23
    sinuzita

    cand zbor cu avionul ma dor ingrozitor sinusurile de deasupra sprancenei stangi cu tot cu nas.vreau sa stiu daca am sinuzita si cum as putea sa ma tratez

    4
    0

  • ionel pe 30 Dec 2008, 17:38
    sinuzita acuta

    de circa o luna din nara dreapta imi curge un puroi galben si urit mirositor . am avut o masea pe mandibula superioara pe care am extraso. simt o mica jena in spatele ochiului drept si partial partea dreapta a capului. nu am urmat nici un tratament ce imi recomandati?.

    7
    0

  • robert pe 27 Dec 2008, 18:22
    sinuzita e un adevarat cosmar

    am facut sinuzita in sc militara din cauza conditiilor f proaste,adik frig,igrasie,curent,dus cu apa rece,ei cik ne caleau,in fine..,in cele din urma am facut sinuzita maxilara pe partea stanga,dupa n tratamente cu augmentin si alte medikmentu si inhalatii aerosoli tot nu mia trecut sinuzita in plus mi-au aparut niste dureri in spatele kpului ptin mai sus de ceafa,nu am facut punctii cu toate k mi sa recomandat,as vrea sa stiu de ce am numai pe pertea stanga ,o fi din kuza unei masele pe kre am scoso k era strikta?chiar nu stiu ce sa fac si ce sa mai incerc,dak puteti dna doctor va rog sa-mi raspundeti.

    1
    8

  • misa pe 26 Dec 2008, 20:11
    sinuzita

    am si eu dureri groaznice de cap frunte si nas mai ales dimineata ma trezesc cu nasul uscat si cateodata imi singera nasul ce sa fie oare../aveti un tratament si pentru mine?ca sunt disperata..ca acum 8 ani am avut ooperatie la glanda parotidiana si-mi este frica sa nu aiba legatura ...

    5
    2

  • catalin pe 23 Dec 2008, 18:47
    sinuzita

    Am avut o raceala acum trei saptamani si dureri de cap groaznice,m-am tratat cu Augumentin si Nurofen,dar nu mi-a trecut! Posibil sa am sinuzita! Ce tratament imi recomandati?

    0
    2

  • mona pe 13 Dec 2008, 20:01
    sinuzita

    am avut si eu dureri groaznice de cap si mi s-a depistat sinuzita. Am luat 2 saptamini augmentin de 1000 la 12 ore, helicid de 3 ori pe zi si ketonal de 2 ori pe zi. Nu pot sa spun ca m-am simtit grozav. Am incercat un tratament naturist care consta in : comprese seara cu biter suedez si de doua ori pe zi picaturi in nas, pastile de echinaceea de 3 ori pe zi si pastile de ventrilica de 3 ori pe zi cite 2.Pot sa spun ca ma simt mai bine . Incearca si tu!

    5
    1

  • crysis pe 1 Dec 2008, 20:38
    sinuzita

    am mucozitati urat mirositoare si ma doare capul CE TREBUIE SA IAU

    0
    0

  • mona pe 30 Nov 2008, 19:36
    sinuzita

    ptr a trata sinuzita, pune intr-o oala de 8 litri , 1/2 ci cartofi in coaja si umple oala cu apa.O lasi sa fiarba pina ajunge apa in dreptul cartofilor. Faci inhalatii cu aceasta apa de 4,5 ori pe zi. Am auzit si eu ca aceasta desfunda sinusurile si va curge lichidul acela galben, iar daca iti va fii infundat s=nasul miti recomand NASONEX.

    1
    0

  • Ana Maria pe 30 Nov 2008, 10:32
    sinuzita

    As avea si eu o problema . Am sinuzita inca de cand eram mica ,nu imi curge nasul,dar toamna si primavara ma doare capul, mai ales fruntea si la ceafa. A-ti putea sa ma ajutati pt ca imi e cam frica de o interventie chirurgicala.

    3
    1

  • Mihai pe 28 Nov 2008, 08:27
    sinuzita

    Nu ştiu dacă am sinuzită dar am aproape tot timpul nasul înfundat. Tot mucusul îmi este uscat şi de aceea e nevoie să-mi eliberez căile nazale cu unghiile de la degete sau să mă suflu puternic la baie pentru a putea respira cât de cât nornal. Sunt acestea simtomele unei sinuzite şi dacă da poate cineva să-mi spună ce trebuie să fac ?

    1
    0

  • vali pe 24 Nov 2008, 12:36
    sinuzita

    Am sinuzita de 23 de ani.Am facut punctie si apoi aerosoli cu penicilina si hidrocortizon ,dupa care am facut alegie la hidrocortizon.Nu am scapat de sinuzita nici astazi.Acum apare c-am la doi ani intr-o forma foarte grea dar nu am mai permis punctia.Fac sinuzita in special la praful si vantul din Bucuresti.Acum doi ani am facut tratament 10 zile cu augumentin si a fost bine ,pana acum o saptamana cand m-am vaccinat antigripal,ca urmare frisoane ca de gripa trei zile urmata de declansarea sinuzitei pe care in momentul de fata o tratez cu augumentin,deja elimin ghemotoace de puroi maroniu,dar stiu ca imi va trece criza.Nu stiu daca chirurgical se rezolva,sau daca stie cineva ce inseamna chirurgical(sper ca nu punctie)ca pe aceasta n-o mai permit.motivul?dupa mine se largeste orificiul prin care intra mai mult praf si aer rece.

    3
    0

  • adriana pe 20 Nov 2008, 20:03
    sinuzita

    nu e de glumit cu asa ceva.prietenul meu a murit din cauza asta

    1
    2

  • Elena pe 5 Nov 2008, 17:02
    Alt tratament

    Pentru cei care doresc sa stie si alternative naturiste de tratament - incercati Extract din muguri de CARPEN (produs de plantextract- nu stiu daca si de altii) - e o tinctura cu multe intrebuintari, printre care sinuzita cronica. Este foarte foarte bun si in calmarea si tratarea tusei.

    2
    0

  • carmen pe 31 Oct 2008, 18:20
    sinuzita

    pt sinuzita acuta eu am luat teraciclina cate 500 mg la 6 ore timp de vreo 7 zile si mi-a trecut. si am eliminat ca un fel de dop maroniu la culare si ca un gel.

    2
    0

  • chirila cristina pe 28 Oct 2008, 12:34
    sinuzita????

    ma doare de ceva timp capul cu o durere profunda pe ochiul drept si pe tampla dreapta si aceasta durere in ziua urmatoare se muta pe partea stanga. durererea aceasta ma tine vreo 3 zile si reapare peste cam o luna. e sinuzita?

    0
    0

  • ana-maria pe 24 Oct 2008, 00:05
    sinuzita

    buna am o sinuzita dar nu stiu de cand o am ,ma doare capul foarte tare in zona tamplei stanga si dupa ce a constatat medicul ,dupa radiografie ,mi-a dat un tratament cu KLACID SR ,paracetamol sinus si niste picaturi.A zis ac daca nu ma simt mai bine am interneaza in spital sa imi faca punctii.E bine sa se faca puncii?Eu am auzit ca daca se fac punctii sinuzita o sa tot reapara.Ce alt tratament as putea face in afara de punctii?

    0
    0

  • Niculuna pe 16 Oct 2008, 17:33
    Sinuzita

    Am luat augumentin , zenit ,duomox şi nui mi-a trecut sinuzita am făcut şi puncţi dar că am o anemie mi-a făcut doar una.Ar merge să-mi treacă cu ce este scris mai sus?

    0
    0

  • Dan pe 13 Oct 2008, 15:44
    Sinuzita drenata cu Salin

    Am avut sinuzita si s-a drenat singura. Pe moment nu am stiut ce s-a intamplat. La 2 zile dupa ce s-a drenat m-a durut capul si am mers la doctor care dupa radiografii sa imi spuna ca de fapt am sinuzita si ca deja e cam drenata, doar ceva urme au mai ramas. Acasa am aparatul Salin si merge tot timpul si se pare ca acesta m-a ajutat la drenarea sunizitei.

    0
    0

  • angelica pe 8 Oct 2008, 16:12
    sinuzita

    Sufar de o sinuzita de 6 luni; am tot luat antibiotice, imi trecea, dar apoi revenea mereu. Dupa ce am luat Zinat 7 zile mi-a trecut si crezand ca am scapat am ramas insarcinata, numai ca dupa 2 luni mi-a revenit.Acum am niste dureri enorme de cap si nu stiu ce sa fac , ca nu pot lua tratament. Am incercat, cu picaturi de varza, morcov, compresii cu biter, degeaba. Stie cineva un remediu natural mai bun? Va multumesc.

    0
    0

  • Magda pe 3 Oct 2008, 09:51
    Sinuzita

    Eu am sinuzita si nu ma simt deloc bine iau medicamentul ''Augumentin'' si aproape cami trece :D

    0
    0

  • ana pe 30 Sep 2008, 15:44
    Sinuzita...din nou :)

    Am sinuzita cronica de cand eram mica numai ca niciodata nu m-a preocupat foarte tare chiar daca am si o usoara deviatie de sept (probabil si polipi), iar toamna trecuta am avut inclusiv dureri de maxilare. Nu cred ca mai trebuie sa mentionez nevoia constanta de servetele. De ceva timp am inceput sa constientizez alta problema. Simt asa....ca un fel de arsura in zona dintre nas si gat ( spre rusinea mea nu stiu exact cum se numeste)- care este foarte enervanta. Cred ca cel mai bun sfat pe care as putea sa-l primesc ar fi sa vizitez intai un doctor dar pana atunci stau pe forum poate mai strang informatii :). A...am uitat sa mentionez ca sunt si fumatoare.

    0
    0

  • Cristiana Palos pe 17 Aug 2008, 23:09
    sinuzita Emil

    Emil, am si eu destule complicatii de la sinuzita, si banuiesc ca pana si " astmul " cu care s-au grabit sa ma diagnosticheze etc etc... pleaca , de fapt , de la o sinuzita. Am descoperit ca f.f. bune pentru nas sunt picaturi de FIRST, de la firma FLP ( Forever Living Products) cea cu produse pe baza de aloe vera .Este un recipient cu picaturi avand 500 gr., cu multiple intrebuintari. Eu mi-am pus in nas, zilnic, si curata f. bine !!! Succes !

    0
    1

  • Emil Popescu pe 14 Iul 2008, 11:06
    cercetare poate

    Am avut cu 20 ani in urma o sinuzita destul de deranjanta in urma careia trebuiau sparte sinusurile frontale. Intre timp nasul a devenit din ce in ce mai uscat obligandu-ma sa bag mana in nas pentru a curata narile de praful cotidian din capitala.De 2 ani ma tot lupt cu o tumora numita oligodendrogliom grupa 3 spargand capul din 6 in sase luni pentru a scoate un lichid care cu timpul se cristalizeaza ca si mucii din nas Ar fi de spus ca inainte de operatie aveam sinuzita frontala si maxilara usor de vazut in filmele RMN-ului .din cate stiu eu sinusurile sunt niste oase spongioase.Este posibil sa fie infundate aceste sinusuri frontale asa incat sa nu iasa lichidul acesta din cap?caci teoria nemtilor coincide cu filmele mele lichidul se mareste si isi schimba forma moleculara. Ca idee am mai avut o curgere de lichid din nas incolora ,fara miros si fara gust inainte de a aparea tumora de 2 ori. Parerea mea este ca sinusurile s-au blokt de la cristalizarea lichidului si nu mai are pe unde sa iasa "gunoiul cerebral" apasand pe creier si obligand scoaterea prin alta forma de acolo. Mentionez ca acest lichid se strange in acelasi loc neintanzandu-se in alte locuri. Parerea mea este ca ar fibun un dren ca sa arunce acest lichid in afara corpului (prin nas de ex)sau rezolvarea (curatirea sinusurilor) sinuzitei care in radiografii nu mai apare datorita folosirii in exces a antibioticelor, dar sunt constient ca nefacand nimik nu cred ca s-a rezolvat problema, ba chiar cred ca s-au intarit si mai tare materialul care blocheaza sinusul blocand iesirea pe caloe naturala a "gunoiului menajer " al creierului producand aceasta inflamare locala si slabind foarte mult partea stg a corpului cum corespunde la mine .Eu as fi dispus sa intru intr-unrogram de cerctare sa se studieze daca am dreptate doctorul care ar lucra la treaba asta luand un premiu nobel daca rezolva asa cum gandesc eu acet tip de tumora relativ simpla daca nu cea mai simpla si usoara din toate. Mai ar fi de spus ca in timp imi tot curge din spatele cavitatii nazale un fel de mucoasa in special dimineata,asemanatoare cu mucii. M-ar interesa o colaborare chiar si in privinta curatarii sinusurilor cu metode naturiste sau altele eu avand nasul blocat si uscat de o foarte mare perioada de timp

    0
    0

  • costel pe 20 Mai 2008, 01:56
    sinuzita

    Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga Nu striga

    1
    0

  • diaconu maria pe 15 Mai 2008, 12:54
    sinuzita

    AM O SINUZITA .AM AVUT PROBLEME SI IN AVION LA INTOARCERE PENTRU CA AM VENIT MAI MULT CU CENTURILE FIIND MULTE GOLURI DE AER DECI PRESIUNEA A FOST MARE . DACA EXISTA ALTA LEGATURA VA ROG SA-MI EXPLICATI .LA PLECARE NU AM AVUT NIMIC ( CENTURILE LA DECOLARE SI LA ATERIZARE ) LA INTOARCERE O PRESIUNE F. MARE ,URECHI INFUNDATE SI DURERI F. MARI DE CAP .GREU MI-AM REVENIT .ACUM TOT SIMT O PRESIUNE SI DURERE DE CAP .AM FACUT RADIOGRAFIE SI ESTE SINUZITA . EXISTA O LEGATURA INTRE PRESIUNEA MARE DIN AVION SI O SINUZITA ? MULTUMESC PENTRU RASPUNS .CE TREBUIE SA FAC LA O NOUA URCARE IN AVION PENTRU A NU SE MAI REPETA ACEASTA STARE DE RAU .

    3
    0

  • simona pe 10 Mai 2008, 17:47
    sinuzita

    am niste dureri de cap ingrozitoare din cauza sinuzitei dar nu as vrea sa fac punctii, ce tratament naturist ma puteti sfatui sa fac?

    0
    0

  • ana pe 9 Mai 2008, 23:18
    sinuzita

    m ar interesa pt ; fratele meu cum s ar putea sinuzita el avand afectiuni hepatice

    0
    0

  • avram aura pe 1 Mai 2008, 10:53
    sinuzita

    sfatul meu este sa schimbi docturul.forte buni profesionisti sunt in spitalul panduri

    0
    0

  • anca pe 18 Mar 2008, 23:13
    sinuzita

    am avut acum cativa ani sinuzita si am stat internata o saptamana timp in care mi s-au facut punctii:(. de 2 ori intr-un an. dupa acestea am tot fost la control din 2 in doua saptamani dar medicul nu-mi zicea mai nimica. de atunci mi-a ramas o jumatate de nara infundata si mult timp nu am avut miros. acum iara am dureri de cap si cand e frig nu ma simt deloc bine. e posibil s fi revenit sinuzita? pot face si alte tratamente in afara de punctii?

    0
    0

  • calugaru marius pe 10 Mar 2008, 19:38
    sinuzita

    am dureri de cap din cauza sinuzitei. am luat antibiotice (ampicilina si amoxicilina) dar nu au avut efect. ce medicamente sau produse naturiste imi recomandati ?

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod