Chiar nu se poate scapa de vitiligo?

Din vremuri stravechi, medicii orientali considerau ca aspectul exterioral omului este - fara indoiala - oglinda a tot ceea ce se intamplain interiorul sau. Poate ca de aceea multi dintre anticii Orientuluifoloseau fardurile pana la mascarea totala, sau chiar mastile in sine.

Astfel, conducatorii sau luptatorii isi puteau ascunde defectelede sanatate in fata supusilor si/sau adversarilor. Pe langa semnelefaciesului si ale unghiilor, aparitia diverselor forme de dermatoze erauconsiderate drept rezultate ale unor intoxicatii alimentare involuntareori ale unor obiceiuri nesanatoase de a se hrani. De cele mai multe ori,medicii recomandau anumite diete, menite sa corecteze tulburarile internesi sa vindece afectiunile dermatologice.

In conformitate cu aceste principii, medicina traditionala chinezaatribuie vitiligo unor tulburari digestive la nivelul intestinuluigros.
Privind din perspectiva teoriei Celor Cinci Loji Energetice,intestinul gros - ca si plamanii - face parte din loja de Metal, ale carei"deschideri" energetice sunt pielea si parul. Din acest motiv, absorbtiaunor anumite substante - ce pot fi toxice pentru unii si inofensive,pentru altii - poate provoca boala.

Dar, ce este de fapt vitiligo ? Aceasta boala este o anomalie progresivacaracterizata prin depigmentarea (decolorarea) pielii in anumite zone binedelimitate, datorata pierderii de melanina din celulele epidermei. Cauzelebolii nu sunt cunoscute nici astazi, in medicina alopata, dar se stieca poate exista si o componenta ereditara. O observatie mai recenta amedicilor este aceea ca persoanele care folosesc excesiv cremele solarede protectie contra radiatiilor ultraviolente penetrante sunt mai expuseriscului de a li se bloca producerea de pigmenti de coloratie.

Experienta medicinii traditionale chineze a aratat ca exista sansemari de vindecare a vitiligo-ului daca se aplica o dieta foarte binedirijata.
In perioada de tratament, nu se admit alte alimente in afara de:dovlecel lung, spanac, vinete, ciuperci, laptuci, castraveti, oua, unt,ficat de vita, porumb, tarate de orez, busuioc, usturoi, nucsoara, banane,caise, smochine, miere si sare. Cateva grame de matase de porumb uscata sifaramitata cu mana peste orice preparat sunt absolut necesare, zilnic. Odata la 2 saptamani, 2-3 vezici biliare de porc vor fi bine spalate,fierte si taiate in fasii subtiri, asezonate cu mujdei de usturoi sisos alb si vor alcatui un excellent fel de mancare la pranz sau la cina.

Iata si sugestia unui meniu zilnic:
Mic dejun - o salata din laptuci, castraveti si spanac crud, asezonatecu matase de porumb uscata, busuioc, sare si ulei de porumb presat larece. Salata poate fi inlocuita cu fructele de pe lista de mai sus.Se mai recomanda un ceai decoct din Papadie, Urzica vie, CoadaSoricelului, Afin, Macese, Rostopasca, Musetel si Galbenele.
Modul depreparare si proportiile le puteti afla de la Fundatia Romana Qitaky(vezi adresa de web, mai jos).
Dejun - Ficat de vita, preparat in diverse moduri, folosind ingredientelepermise. Se pot manca, iarasi, fructele de pe lista.
Cina - Fructe, sau spuma de fructe cu albus de ou si foarte putin zahar.In perioada tratamentului, nu se admite nici o alta bautura in afara deceaiul de mai sus si apa distilata. De regula, durata tratamentului estede 81 zile, dar poate fi prelungita, la nevoie. Daca se intrerupe dieta,atunci ea va fi reluata pentru inca 81 zile !

Ca tratament local, se foloseste usturoiul proaspat, taiat in feliute, cucare se freaca pielea de 3-4 ori pe zi. Dupa 7 zile se schimba usturoiulcu tinctura de telina aplicata prin tamponare.

Daca va hotarati sa urmati sfaturile noastre, atunci va sugeram sa nevizitati inainte de a incepe tratamentul.
Astfel, putem evita riscurilelegate de existenta altor afectiuni care ar putea modifica schema deterapie. Va asteptam.

Romania la al 5-lea Congres Mondial de Qigong


de Adrian Florea
Mare maestru al Federatiei Mondiale de qigong
e-mail: www.qitaky.ro

 

Comentariile 1-50 din 145

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Delia pe 12 Mar 2022, 20:54
    Fetita mea are 9ani,a fost diagnosticata acum 3ani cu vitiligo. Ne-a fost recomandat gelul Novitil care nu se gaseste in Româniae

    Fetita mea are vitiligo de 3ani.Va rog sa-mi recomandati medici buni,tratamente. Ne-a fost recomandat Novitil gel care n se gaseste in România! M-ar ajuta orice sfat! Multumesc!

    0
    0

  • Dina Mitrea pe 10 Mai 2015, 19:33
    vitiligo

    am si eu aceasta boala medicul mia spus cao faci dupa niste emotii foarte puternice pe care le-am avut am pete pe maini si sunt foarte uratemia recomandat MELADININE sol.0.1% nu este de gasit .Am comandato pe internet la o farmacie care aduce medicamente din strainatate mi-au spus ca mio vor aduce din Germania am fost foarte bucuroasa am trimis si reteta apoi mau sunat si mi-au spus ca nu este va rog ajutati-ma va sunt recunoscatoare !trimiteti peemailul meu va multumesc

    0
    0

  • MEME pe 6 Dec 2013, 21:20
    vitiligo

    Da, grea si urata boala.Pot spunea am avut, nu mai e nici urma de vitiligo la mine, am avut pe fata, aveam 20 de ani, nu a fost usor. DA, MELADININELE SUNT FOARTE BUNE, impreuna cu TELINA, am sa spun la toata lumea cum m-am vindecat. Tratamentul cu Meladininele frantuzesti l-am urmat dupa sfatul medicului dermatolog, iar cu telina tot de la un medic am aflat, dar....6 luni, zi de zi, fara pic de plaja si soare, am fiert o telina , atentie decoct de radacina de telina, cu care am acoperit complet pata de vitiligo, si tot zilnic tinctura de telina, cu care m-am sters de 2 ori pe zi.Am stat cu acel decoct, intr-un pansament subtire, pana am simtit ca se usuca pe suprafata acoperita, NU E USOR, dar trebuie sa vrei, dupa 6 luni am scapat, dar nici o zi nu m-am abatut de la TELINA!!! FACE MINUNI, sper ca am fost pe intelesul tuturor. DUPA CE-AM TERMINAT CU MELADININELE , pastilele si cele 2 solutii, AM CONTINUAT CU TELINA, MERITA.. SANATATE SI RABDARE!

    1
    0

  • andreea pe 30 Oct 2013, 14:10
    vitix

    eu urmez tratament cu vitix 4 comprimate pe zi si gel dermovate de 2 ori iar seara vitix. pot sa spun ca in doua luni petele s-au mai estompat. am gasit pastilele la o farmacie din bulgaria. super seriosi. preturi bune. cine nu gaseste le poate lua de la ei. www.evromed.bg

    2
    0

  • Medvesan Florin pe 5 Oct 2013, 21:51
    Vitiligo

    buna...eu ma lupt cu boala de la 4 ani am avut pete pe majoritatea corpuli mau plmbat parinti prin toate tarile(Germania,Austria,Anglia,Danemarca,etc.)toti doctorii imi spuneau acelasi lucru sa fac tratament cu melaoine si alte prostii...pana la un moment dat cand am fost la cel mai bun doctor din romania la Cluj...stiu ca o sa sune ciudat dar el mia recomandat sa ma dau odata pe saptamana cu "spermatozoizii"mei prima oara am inceput sa rad dar dupaia lam ascultat si intr-un an de zile toate petele mele sau regenera nu prea e de crezut dar a fost adevara ce mia spus...si acuma la 16 ani nu mai am niki o pata pe corp.

    1
    0

  • Lizuca pe 16 Aug 2013, 00:52
    Meladinina si telina

    Eu am aceasta boala de 25 de ani, este foarte inestetica insa nu mai sunt asa obsedata ca inainte de aceste pete. Exista si forme mai avansate de vitiligo care din cauza expunerii exagerate la soare se fac rani.. In 89 cand mi-a adus tatal meu acest medicament f scump atunci, solutie meladinina, din cauza faptului ca a inceput si revolutia, n-am mai apucat sa folosesc acea solutie si expirase...Imi pare tare rau ca am uitat de ea, dar asa a fost sa fie. Ciudat este ca un medic dermatolog imi spunea sa stau la soare, altul ca sa nu stau deloc,si sa ma feresc de soare cat pot. Mi se spusese sa incep cu acea solutie treptat: in prima zi dadeam cu solutia aceea si stateam la soare o secunda, a doua zi, doua secunde...si tot asa.... Unele pete mici care le aveam pe la ochi si genunchi,mi-au disparut fara sa fac nimic. Insa mi-au ramas altele mai pronuntate si foarte pronuntate pe abdomen si picioare. Tot in acea perioada am avut hepatita si beam mult suc de morcov si telina, poate a ajutat si asta... Nu sunt adepta pastilelor in acest caz, pt ca nu poti sti ce efecte are asupra organismului tau acele substante si sunt de parere ca trebuie o solutie sau crema fara sa inghitim atatea porcarii si sa ne dam ficatul si altele peste cap. Este adevarat ca tot ce folosim natural, are efect foarte bun insa nu e si rapid. Acesta trebuie tinut perioade mult mai lungi pt a se vedea efectul, fata de aceste creme. Daca aflati si alte minuni si de unde pot procura aceasta solutie, va rog sa-mi lasati com

    4
    0

  • Anca pe 19 Ian 2013, 23:27
    Vitiligo

    Cei cu varsta intre 15-18 care vreti sa vorbim despre asta id meu anka.tivadar ceva sfaturi si tratamente !:)

    4
    0

  • iuliana pe 18 Nov 2012, 13:32
    vitiligo

    Buna ziua,ma numesc Iulia si am o fetota in varsta de 11 ani,la 4 ani a fost diagnosticata cu vitiligo,am incercat tratamentul cu vitix gel si tablete in urma caruia a inceput sa ia foarte mult in greutate iar petele mai rau sau intins ,daca stiti vrun tratament care da rezultate contactatima va rog

    3
    0

  • iuliana pe 18 Nov 2012, 13:28
    vitiligo

    Buna ziua,ma numesc Iulia si am o fetota in varsta de 11 ani,la 4 ani a fost diagnosticata cu vitiligo,am incercat tratamentul cu vitix gel si tablete in urma caruia a inceput sa ia foarte mult in greutate iar petele mai rau sau intins ,daca stiti vrun tratament care da rezultate contactatima va rog

    1
    0

  • GHIMIS ALEXANDRA pe 12 Aug 2012, 17:36
    VITILIGO

    SI EU AM VITILIGO DACA STITI VREUN TRATAMENT SPUNETIM

    0
    0

  • ghimis alexandra pe 12 Aug 2012, 17:25
    vitiligo

    buna am si eu o fetita de 12 ani care are vitiligo iam facut tratament cu pastilele alea dar nu prea ia trecut am incercat cu creme recomandate de un dermatolog nu prea da rezultate daca stiti alceva va rog sami spuneti.

    1
    0

  • rodel pe 10 Aug 2012, 12:14
    vitiligo

    am un sfat pentru cei care sufera de boala aceasta.pana nu consultati un doctor nu va apucati sa faceti singuri tratament.un tratament poate sa dea rezultate bune la cineva iar la altcineva deloc.doctorul e cel care stabileste tratamentul.in functie de ce spune doctorul urmati cu strictete.rezultatele se vad dupa 2-3 luni de tratament.de asemenea tot doctorul e cel care constata ca un tratament nu e bun si decide sa-l schimbe cu altul.aceasta boala nu da rezultate imediate.asa ca rabdare.

    1
    0

  • marin pe 2 Aug 2012, 18:19
    vitiligo...

    buna ziua tuturor, am observat ca multe persoane folosesc tratamentul doamnei dr. tataru,actualmente gheorghiu.am 50 ani si am pete pe maini si la picioare.sunt hotarit sa urmez tr. doamnei doctor credeti ca este bine?

    5
    0

  • valentina pe 23 Iun 2012, 22:02
    vitiligo

    eu am inceput tratamentul cu suc de telina dimineata si seara,iar petele albe le frec cu usturoi o saptamana dupa care urmatoarea saptamana cu tinctura de telina.merita incercat la mine se vad rezultate.o sa va tin la curent

    6
    0

  • Aurel pe 14 Iun 2012, 12:09
    AM MELAOLINE

    AM READUS MELAOLINE TEL 0757 801 849

    0
    0

  • Aurel pe 14 Iun 2012, 12:07
    AM ADUS MELAOLINE DIN NOU !!!!!

    AM MELAOLINE LA CINE AM TRIMIS STIE CA SUNT SERIOS. PRETUL ESTE DE 30 LEI CUTIA /30 TABLETE METODA DE TRIMITERE ESTE ALEASA SI SUPORTATA DE DVS. PTR PLASAREA COMENZILOR: TEL: 0757 801 849 ID: aurel120637

    0
    0

  • Ana pe 14 Mai 2012, 19:38
    Vitiligo Protopic 0,1%

    Eu am folosit aceasta crema data de doctorul meu din Londra...in jurul ochilor, si a mers! fara lampi, fara meaoline, l-am incercat mai demult si nu l-am suportat..mie doctorul mi-a mai dat 2 creme care nu le-am folosit, dar Protopic 0,1% a mers, desi nu in totalitate, pt ca inca trebuie sa mai continui cu el...am facut 2 luni dar nici macar 2 adunate nu am facut, si deja e mult mai putin vizibil. cred k se gasese pe net...success!

    0
    1

  • Roxy pe 2 Mai 2012, 16:26
    acoperire pete vitiligo

    petele de vitiligo se acopera cu tinctura de telina tamponata de cateva ori pe zi pe pata.Nu a fost de folos vitix-ul cum a fost tinctura! Spor!

    1
    1

  • aurel pe 8 Apr 2012, 22:11
    AM MELAOLINE

    AM MELAOLINE 20 LEI CUTIA 0757801849 ID MESS: aurel120637

    0
    0

  • Aurel pe 8 Apr 2012, 22:07
    AM EU MELAOLINE !!!!!

    AM MELAOLINE cu termen bun martie si noiembrie 2013 . Le vand cu 20 de lei cutia transportul fiind suportat de cumparator depinde cum alege curier sau posta. sunt foarte bune tr vitiligo le-am cumparat din grecia deoarece in romania nu se gasesc. id de mess : aurel120637 tel: 0757801849 ma gasiti si pe okazii Sanatate!!!

    0
    0

  • alina pe 29 Ian 2012, 16:38
    melaoline

    vreau si eu melaoline!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mai este de vanzare?plsss

    1
    1

  • ada pe 18 Ian 2012, 20:28
    melaoline

    cate medicamente trebuie luate pe zi de melaoline?

    0
    0

  • Sergiu19 pe 16 Nov 2011, 20:03
    Melaoline

    Buna seara,Am vitiligo de vreo 4 ani anul acesta am incercat tratament cu tablete melaoline si raze uva si de cateva luni a inceput sa dea rezultate tin sa precizez k am petele pe degetele de la maini si acum incet incet se repigmenteaza vazand cu ochii.cel putin acum nu se mai observa asa de tare.Mi-au mai ramas cateva cutii pe cei interesati sunati la 0754.540.989

    1
    0

  • monica pe 13 Oct 2011, 14:19
    meryy clinic

    Buna spune ti mi daca a auzit cineva de clinica meryclinic??cica ar fi un medicament care da rezultate astept raspunsurile voastre ...multa sanatate

    1
    1

  • miruna09 pe 18 Aug 2011, 10:45
    Medicamente

    Stefi, medicamentele pe care le foloseste Dr. Tataru se numesc Melaoline. Ea le da cu aproximativ 250 lei, iar in Grecia se gasesc cu 2,5 euro/cutie. Este o mare escroaca aceasta doctorita! Documentati-va bine inainte sa incepeti tratamente minine date de medici minune ;)

    0
    0

  • stefi pe 5 Aug 2011, 12:53
    intrebare

    buna arnana,imi poti spune si mie cum se numesc pastilele?multumesc

    0
    0

  • arnana pe 22 Iul 2011, 23:35
    despre vitiligo

    fetelor eu iau tratamentul doamnei elena tataru de aproape 3 saptamani niste pastile care nu stiu nimic despre ele dar efectul e foarte bun se pigmenteaza foarte bine

    7
    2

  • vali pe 9 Iul 2011, 02:05
    vitilogo

    Buna Liviu,am vazut mesejul tau ai primit tratamentul?, este eficient?

    3
    1

  • vali pe 9 Iul 2011, 01:43
    vitilogo

    buna roxana a dat rezultate melaoline?a-si vrea sa-l incep si eu este eficient?

    2
    1

  • Anonim pe 4 Iul 2011, 12:59
    Vitiligo

    Unde va putem gasii?As vrea sa incerc orice doar vsa scap de acesta boala.

    1
    0

  • Melania pe 25 Iun 2011, 08:32
    vitiligo

    Hey:*!eu am vitiligo de la 10 ani si acum am implinit 16.Am pete pe aproape tot corpul dar nu inteleg de ce voi va tot stresati atat..este o boala care intr-adevar este inestetica dar nu afecteaza cu nimic organismul.Lumea intotdeauna va fi invidioasa si va comenta fie ca ai pete pe corp fie ca nu ai.Eu cred ca mai bine am incerca sa fim mult mai buni ,mai veseli,distractivi etc ca lumea din jurul nostru sa ne admire indiferent de aspectul fizic.Eu chiar incerc sa diminuez stresul si sa nu-mi mai pese atat de ele si chiar functioneaza,am o gramada de prieteni si sunt tot timpul in centrul atentiei.Cine a zis ca o pers.cu vitiligo nu poate "conduce'" lumea.

    9
    1

  • madalina pe 22 Iun 2011, 16:26
    PENTRU Liviu Puchete

    Liviu Puchete LASA-MI SI MIE ID TAU DE MESS SA MAI VB. ID MEU E mada_scumpa96@yahoo.com. MS MULT.

    4
    0

  • MADALINA pe 2 Iun 2011, 21:37
    PT.Liviu Puchete

    Liviu Puchete LASA-MI SI MIE ID TAU DE MESS S AMAI VB. ID MEU E mada-scumpa96@yahoo.com. MS MULT.

    0
    0

  • Liviu Puchete pe 24 Mai 2011, 01:02
    Avem sanse mari

    Si eu ma numar printre cei care are Vitiligo...........nu trebuie sa disperam,chiar daca se vede urat si lumea inconjuratoare se uita ciudat,,,,,,,,,,am dat de o Dna Dr care cred si sper ca este cea mai buna din Romania si GARANTEAZA efectul TRATAMENTULUI ptr VITILIGO..........SUNT TARE CURIOS CE TRATAMENT IMI V-A DA,SI VA VOI TINE LA CURENT CU EVOLUTIA LUI.....NR MEU DE TEL 0722717070......BAFTA

    0
    0

  • Liviu Puchete pe 24 Mai 2011, 01:00
    Avem sanse mari

    Si eu ma numar printre cei care are Vitiligo...........nu trebuie sa disperam,chiar daca se vede urat si lumea inconjuratoare se uita ciudat,,,,,,,,,,am dat de o Dna Dr care cred si sper ca este cea mai buna din Romania si GARANTEAZA efectul TRATAMENTULUI ptr VITILIGO..........SUNT TARE CURIOS CE TRATAMENT IMI V-A DA,SI VA VOI TINE LA CURENT CU EVOLUTIA LUI.....NR MEU DE TEL 0722717070......BAFTA

    4
    0

  • Rebecca pe 18 Mar 2011, 12:29
    Vitiligo , Vitiligo Cure, vitiligo Herbal Treatment in USA

    Anti Leucoderma is made especially for Leucoderma patients. It is an herbal product, making from naturally herbs, free from chemicals. During Leucoderma disease patient skin become so sensible that it can not afford to put some chemicals on skin. So for this situation Anti Leucoderma oil is best. By the use of Anti Leucoderma oil, a skin by naturally reproduce Melanocytes cells, which further produce melanin in a skin. Thus depigmentation in a skin can be cured and recovered by this Anti Leucoderma oil. Anti Leucoderma oil have no major side effect because being an herbal product in nature. It have made by different types of herbs which moisturize a skin. It is suitable for any person, in any age, either he is man, women, children, young, old age. Many people use such oils for their disease to be recovered. And they gain positive result. In market there are many Anti Leucoderma oil. Try to choose the best and free of chemicals oil, so that you get effective result. But as each person skin is different from others so it is advised that use those Anti Leucoderma oils which is suitable to your skin type.

    1
    0

  • Madalina pe 1 Nov 2010, 20:55
    Vitiligo

    buna,sufar de vitiligo de 8 ani as vrea sa stiu daca este tratament pentru aceasta.am 14 ani id mada_scumpa31 poooooop:*:*:* multa sanatate

    0
    0

  • magda pe 13 Oct 2010, 14:56
    vitiligo

    buna sunt magda!si eu am vitiligo :( cine a incercat ceva tratamente care au dat roade?vreau sa fiu si eu informata!va rog mult!id: mary_magdutza

    0
    0

  • alexa pe 29 Sep 2010, 08:38
    tratament vitix

    salutare ce sa zic eu am pete multe si mari am incercat tartamentul cu vitix si stand la aparat cu ultra violete care sunt foarte periculoase razele pt ochi trebuie sa stai cu ochelari pe oci can faci pt ca ai ocazia sa orbesti fara ochelari daca stai a dat rezultate tratamentul dar in ce sens mia disparut o pata de pe piept dar miau aparut altele in alte parti acu fac iar sper sami diispara in unele parti care fac nu la toate ca e costisitor dar daca nu asta e siasa ma consum cam ma privesc si umblu im feresc de a umbla imbracata frumos da asta e depinde cat de mult pui suflet care sigur face rau asa ca incercati cei care puteti sa nu bagati in seama ca cine are sa va placa va vor placea si cu si fara pete succese

    1
    0

  • andreea pe 29 Iul 2010, 19:42
    tratament vitiligo

    Pentru cine este interesat de medicamentul MELAOLINE(Methoxalen 10mg) sunati la Tel. 0727316840

    2
    0

  • roxana pe 29 Iul 2010, 19:39
    tratament vitiligo

    Buna, as dori si eu prospectul in limba romana a medicamentului MELAOLINE daca-l are cineva. Multumesc si mult noroc celor care sufera de vitiligo caci avem nevoie. adresa mea de maill este roxana.andreea27@yahoo.com

    3
    0

  • Madalina pe 28 Iul 2010, 09:48
    Nu mai merge id madalina_scumpika96

    nu imi mai merge id-ul madalina_scumpika96 nu il mai bagati in lista ;)

    2
    0

  • Madalina pe 28 Iul 2010, 09:47
    vreau sa scap de vitiligo:((:((:((:((:((:((

    buna ma numesc madalina si am 14 ani.Am vitiligo de 7 ani :( si as vrea sa stiu si eu ce tratamnt exista pentru acasta:(.daca ati mai incercat careva tratamente si a dat macar un rezulta.va rog frumos anuntati-ma si pe mine.IDmada_scumpa31sau smechera_m. Va multumesc :*:*:*:X:X:X:X

    0
    0

  • Madalina pe 3 Iul 2010, 10:12
    :(:(:(:(vreau sa scap de vitiligo:((:((:((:((:((:((

    buna ma numesc madalina si am 14 ani.Am vitiligo de 7 ani :( si as vrea sa stiu si eu ce tratamnt exista pentru acasta:(.daca ati mai incercat careva tratamente si a dat macar un rezulta.va rog frumos anuntati-ma si pe mine.ID:madalina_scumpika96 sau smechera_m. Va multumesc :*:*:*:X:X:X:X

    0
    0

  • ssamara20 pe 26 Iun 2010, 01:44
    ATENTIE!

    sunt persoane care vor sa faca o afacere din suferintele altora , nu va lasati paacaliti de acele persoane care vor sa va vanda pastile sau alte medicamente, apelati doar la cunostinte si persoane de incredere , pretul la melaoline sau oxoralen este de 2,5 EUR in strainatate iar la noi in tara am cunoscut persone care il dadeau pe pretul de achizitie numai ca sa poata ajuta pe cineva sau am mai intilnit persone care cereau max 10 euro pe cutie , de asemenea este bine de stiut ca oxoralenul are acceasi compozitie ca si melaoline deci sunt la fel. mai am si o intrebare ptr domnisoara ca spunea ca a facut tratamentul cu melaoline timp de 2 ani si nu sa vindecat : de ce ai mai continuat dupa 1 an tratamentul daca nu avea randament? iti pun aceasta intrebare de oareca eu cand am fost la cluj mi-au trebuit 3 luni sa-mi dau seama ca tratamentul nu era bun ,dar nici de cum 2 ani! in final singurele metode prin care am reusit sa ma repigmentez au fost cele cu melaoline si sedinte solare, cei interesati am mai scris un comentariu in care explicam cum se face tratamentul

    3
    0

  • Vio pe 18 Iun 2010, 14:56
    vitiligo- melaoline 10mg

    Buna, sufar de vitiligo de 5 ani, am incercat un tratament acum 2 ani cu gel Vitix dar care nu a dat nici un rezultat, va rog din tot sufletul daca ma poate ajuta cineva cu traducerea prospectului Melaoline, deoarece am intrat in posesia medicamentului dar nu stiu schema tratamentului, reactii adverse,s.a. Va rog sa ma jutati daca are cineva prospectul la melaoline tradus in limba romana la adresa de mail viocontab@yahoo.com multumesc

    10
    0

  • adelina pe 3 Iun 2010, 16:15
    vitiligo

    vitiligo este o boala kre se vindek deoarece si eu sufar de ea insa exista posibilitatea k s apara din nou in timp dak n termina tratamentul... INSA AR TREBUI S V TRAITI VIATA.cine v plke va accept ASA cum sunteti.

    0
    0

  • Voinea Maria pe 28 Mai 2010, 16:00
    pentru Elena (asa am scapat de vitiligo..)

    Vreau sa te sun .Imi poti trimite numarul tau de telefon pe maryavim@yahoo.com. Multumesc.

    2
    0

  • elena pe 26 Mai 2010, 14:11
    asa am scapat de vitiligo...

    Am avut vitiligo in anul 1988( aveam 36 de ani), am urmat cu meladinine pastile, solutie si expunere la raze ultraviolet. Pastilele(2) le luam cu 2 ore inainte de am badijona,locurile afectate , cu solutie si apoi urma expunerea la ultraviolete. La prima sedinta am stat 5" si apoi in fiecare seara( numai seara am urmat acest procedeu) am mai stat cate o secunda pana am ajuns la 10 min.,apoi am urmat in ordine decrescatoare pana la 5"si iara o luam de la inceput ,se repeta pana cand se pigmenteaza locurile afectate. Nu se depasesc 10 min. pentru a evita arsurile. Ochii trebuiesc protejati, nu se deschid pe timpul expunerii ,se recomanda folosirea uonor ocheleri speciali, dar cum degpimentarea este f. adesea in jurul lor, se pun tampoane de vata umeda pt. protectie.Dupa 6 luni de tratament am reusit sa scap de acele pete. Meladinina si lampa le-am cumparat de la Bucuresti. Din suflet doresc ,sa va fie de folos tratamentul folosit de mine .

    3
    3

  • ssamara20 pe 23 Mai 2010, 03:13
    ptr cei ce vor sa se vindece!

    am incercat pe timp de vara 3 luni tratementul cu oxoralen (este identic su melaoline scrie pe cutie 10 mg metoxoralen si sunt multe marci care fabrica acest tratament su denumire diferita) petele de pe corp au disparut in proportie de 40 % inclisiv de pe fata, este vb despre niste pastile care dupa ce sunt administrate pe cale orala pe stomacul gol cu un pahar de apa trebuie sa te expui la soare dupa 2 ore (ptr ca atunci intra substanta in sange) timpul de expunere ptr inceput este de 30 min pe o parte si 30 pe cealalta parte a corpului iar dupa o sapt se adauga tot cate 5 min in plus la timpul de expunere pana de ajunde la 60 de min pe o parte , tratamentul de face din 2 in 2 zile, in strainatate sunt mult mai ieftine pastilele ca aici ex spania 2,5 euro , daca aveti rude saucunostinte dincolo v-ar putea ajuta. pastilele se elibereaza de la farmacie fara prescriptie medicala sau vreo reteta de la medic deci nu sunt deloc periculoase ptr organism , sunt niste pastile obistuite si nu ard pielea sau mai stiu eu ce cu spun anumiti rautaciosi ,daca ar fi periculoase nu s-ar elibera asa de uror fara reteta medicala, s-au inventat medicamente ptr sida asa ca nu va mai amagiti ca nu exista tratament exista doar oameni care sunt rai si fara pic de suflet, eu aveam 9 ani cand mi sa spus la cluj ca nu exista tratament dar tot nu mi-am pierdut speranta si i-am sfidat pe cel care vroiau sa raman asa toata viata!

    6
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod