Sanatatea picioarelor tale

Descoperiri arheologice efectuate in mai multe regiuni ale Chinei si,mai ales, ale Tibetului, au dovedit ca locuitorii acestor teritoriierau binecuvantati - inca de acum 6000-8000 ani - cu adevarati maestriai medicinei interne si ai chirurgiei. Medicii acelor vremuri cunosteaufoarte bine anatomia si fiziologia umana, fiind capabili sa efectuezechiar interventii chirurgicale de mare finete la nivelul vaselor desange din regiunea membrelor superioare si inferioare si chiar la nivelcerebral.

Dar, ideea primordiala a acelor medici era prevenirea bolilor sistemuluicirculator si tratarea in fazele incipiente a eventualelor tulburari.Ei au descoperit ca una dintre principalele cauze ale aparitieivaricelor o constituie tulburarile intestinului subtire, provocate atatde o alimentatie inadecvata, cat si de persistenta unor anumite staripsihice negative.
O crestere in volum a partii inferioare a intestinuluisubtire poate determina o compresie pe venele ce transporta sangele dinpicioare spre inima si, astfel, o crestere a presiunii sangelui in venelesuperficiale si o dilatare a acestora - flebita.

Daca ele sunt deja fragilizate din diverse motive (fumat, exces decolesterol s.a.), atunci se produce chiar spargerea lor si o hemoragieabundenta cu formarea unui hematom subcutanat dureros. O persoana dominatade o teama permanenta, indusa pana in subconstient, se poate asteptala fenomenele descrise mai sus. Asadar, emotii negative, combinate cu oalimentatie dezechilibrata, pot provoca varicele si complicatiile lor:flebita superficiala, ruptura de varice si tulburarile cutanate (dermitaocre si ulcerele varicoase).

Gimnastica speciala - pastrata secreta mii de ani de marii initiati -numita Qigong, va poate fi de mare folos pentru a impiedica rupturilede varice si chiar determina remisia dilatarii venelor.
O asemeneagimnastica, in combinatie cu o dieta in care trebuie eliminate carnea,grasimile, zaharurile; se va insista pe consumul de arpagic matur siseminte de arpagic, precum si de chimen si anason. In China antica,prizonierii considerati spioni erau hraniti exclusiv cu supa si mancarede arpagic.

Aceasta, pentru ca, in urma torturilor si batailor, sa nu se produca otromboza (cheaguri de sange) care sa genereze un accident vascular si,in consecinta, moartea prizonierului. Avem toate motivele sa credem cametoda este eficienta. Efecte similare se obtin si din supa si macareade praz. Se poate mari consumul de alimente picante (dar nu neaparatiuti!), cum ar fi ardeii grasi, scortisoara, marar, fenicul, usturoi,ceapa verde, gulie, nucsoara, menta, dovleac, ridichi, rozmarin, uleide soia, busuioc, matase de porumb uscata.

Nu uitati ca varicele nu sunt consecinta vreunei boli, ci a unui modde viata incorect! Cat priveste tromboflebita, ea are printre cauzesi consumul de contraceptive orale si tabagismul.
Prin urmare, mediculva ajuta, dar dumneavoastra aveti mult mai multe de facut. Va stam ladispozitie cu sfaturile si indrumarile noastre.

de Adrian Florea
Mare maestru al Federatiei Mondiale de qigong
e-mail: www.qitaky.ro

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tunaru carmen pe 19 Iul 2008, 12:14
    inceput de varice

    am si eu inceput de varice pe ambele picioare.Nu am mers la medic pt asa ceva.As dori sa-mi recomandati un medic din Braila.

    0
    0

  • Andreea pe 12 Mar 2008, 13:17
    Varicele!

    Am si eu un inceput de varice la piciorul stang, si nu stiu la ce clinica sa merg pt o consultatie, doar, as dori sa-mi recomandati un spital de stat din Bucuresti!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod