Terapia prin acupunctura Su Jok

Su Jok este o sistematizare moderna a acupuncturii traditionale. A fost dezvoltata de prof. Park Jae Woo din Coreea. Cuvantul corean Su inseamna "mana", in timp ce Jok inseamna "picior".

La inceput, metoda reprezenta o activare terapeutica a corespondentei mainilor si a picioarelor cu restul copului. Mai tarziu, prof. Park a reusit sa creeze un sistem bine echilibrat al stiintei metafizice si care reprezinta baza medicinei Onnuri.

Su - mana, Jok - laba piciorului

Corpul omenesc este o forma de viata asemanatoare unui Univers minuscul si bine organizat, avand tot necesarul pentru a-si mentine viata si a exista in natura ca un fenomen independent si integru.


Sistemul corespunderii mainilor si labelor picioarelor reprezinta o telecomanda de dirijare a sanatatii omului. Analizand minutios faptul ca mainile si labele picioarelor reprezinta constructia corpului nostru, e lesne de inteles structura acestor sisteme curative si de determinat punctele si zonele care trebuie stimulate in cazul aparitiei bolii. Aceste sisteme curative functioneaza, in felul lor, ca niste mici clinici, tratand afectiunile organismului in mod natural.

In om exista subtilul, suflul, lichidele organice, sangele, vasele sanguine si meridianele.
Meridianele si colateralele formeaza sistemul de trecere al energiei care circula fara incetare in copul nostru. Este sistemul care pune in legatura si strabate dintr-un capat in celalalt toate partile corpului, care le armonizeaza toate functiile.

Energia trece prin tot corpul, incalzeste, hraneste si stimuleaza functiile tuturor organelor si viscerelor. Sistemul de meridiane si colaterale asigura legatura, reprezinta trasatura de unire intre toate organele si viscerele. Ele reprezinta si locul de trecere al energiei care permite coordonarea tuturor functiilor acestora.
Pentru a invinge bolile, este necesar ca energia sa se desfasoare liber, fara oprelisti. Corpul uman este sustinut de structura sa energetica, organizata pe meridiane. Accesul din exterior la aceste trasee energetice se face prin intermediul celor 365 de acupuncte. Prin acupunctura Su Jok putem ajuta ca energia sa parcurga linistita fiecare meridian in parte.

Modul de aplicare

Deoarece meridianele din corpul omenesc isi regasesc proiectia in degetele mainilor, acupunctura Su Jok se aplica doar pe degete.

Scopul acupuncturii Su Jok

Un avantaj important al terapiei Su Jok este efectul imediat al tratamentului, care poate fi castigat fara alte interventii, fara medicamente.
La putin timp dupa ce incepe tratamentul, pacientul simte cum durerea incepe sa scada si sa se simta relaxat.

Acupunctura Su Jok are o gama larga de boli pe care le poate trata: gastro-intestinale, hepato-biliare, cardiovasculare, ginecologice, pareze si hemiplegii, traume osteo-articulare, artrite, depresii, insomnii, migrene etc.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 21 Nov 2009, 17:59
    tiroida

    Am un nodul pe tiroida de 2,5 cm. Am inteles ca poate fi faramitat prin metoda dvs. Exista in Craiova cineva care practica asa ceva.? Daca da as fi recunoscatoare pt adresa. Cu stima, Maria

    0
    2

  • giulia pe 13 Mar 2008, 17:52
    Terapia prin acupunctura Su Jok

    O ruda de-a mea are grave probleme locomotorii din cauza unui hematom cit virful unui ac care e pozitionat in zona cervicala pe nervul care coordoneaza miscarea membrelor inferioare. Medicii spun ca singura solutie ar fi operatia cu laserul (cu riscurile de rigoare:paralizia) Exista sanse de recuperare? Cu recunostinta, Giulia

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod