Sănătatea ta. Cafea sau ceai verde. Ce e mai bine să consumi?

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume și din propria ta exeriență știi deja că poate da dependență. Cu pași uriași vine din urmă ceaiul verde, o băutură care și-a câștigat rapid un număr mare de fani, fiind considerată sora mai sănătoasă a cafelei. În aceste condiții, întrebarea "ce alegi între cafea și ceai verde" pare cat se poate de pertinentă.

Atât ceaiul verde, cât și cafeaua sunt băuturi energizante și reconfortante sănătoase pentru organism, mai ales dacă sunt consumate cu moderație, deci este destul de greu de spus ce ar trebui să alegi între cele două opțiuni.

Cafeaua are mai mulți antioxidanți

Studiile arată că dintre cafea și ceai verde, prima are o cantitate mai mare de substanțe antioxidante care împiedică radicalii liberi să-ți afecteze organismul.
Cu toate acestea, specialiștii spun că nu ar trebui să te bazezi pe consumul de cafea pentru a-ți lua doza de antioxidanți, deoarece în cantități prea mari cafeaua poate deveni periculoasă pentru organism.

Aici intervine senzaționalul ceai verde. Două căni de ceai verde pe zi, în loc de o cană de cafea, îți furnizează o cantitate mai mare de substanțe antioxidante și te energizează pe o perioadă mai lungă de timp.

Ceaiul verde are o acțiune energizantă mai îndelungată

Pentru că tot a venit vorba despre dobândirea energiei prin consumul de cafea și ceai verde, îți spunem că ceaiul are o acțiune mai îndelungată, spre deosebire de cafea, care acționează ca un excitant pentru creier doar pe o perioadă scurtă de timp.
Așadar, dacă vrei să combați moleșeala de după-amiază și să rămâi productiv întreaga zi, mai bine bei ceai verde.

Ceaiul verde conține mai puțină cofeină

Dacă vrei să reduci aportul de cofeină, atunci ceaiul verde este o alegere mai bună, deoarece conține mai puțini stimulenți decât cafeaua. Astfel, acest tip de ceai devine o alternativă foarte sănătoasă la cafea și îl poți consuma cu încredere chiar și de 2-3 ori pe zi.

Ceaiul verde te ajută să slabești

Consumat fără adaos de zahăr, ceaiul verde are capacitatea de a te ajuta să slăbești, datorită acțiunii termogene, prin care organismul este stimulat să ardă mai multe depozite adipoase. În același timp, ceaiul verde este benefic pentru curățarea sedimentelor de colesterol de pe vasele de sânge, în timp ce cafeaua nu are aceste beneficii.

Cafeaua scade nivelul zahărului din sânge

Dacă vrei să-ți scazi nivelul zahărului din sange, cafeaua se dovedește a fi un aliat de încredere, atât timp cât este consumată fără exces.
De asemenea, multiple studii au arătat că 2-3 cești de cafea pe zi pot reduce inflamațiile și pot scădea riscul de diabet de tip 2.

Ceaiul verde scade riscul de cancer

Taninii si catehinele din ceaiul verde pot scadea riscul de cancer, însă nu există studii care să arate că un consum constant de cafea ar avea un efect similar. Deci, până la proba contrarie, ceaiul verde câștigă la capitolul beneficii anticancer.

Ceai verde vs cafea: o alegere personală

După cum vezi, o scurtă comparație între ceaiul verde și cafea arată că fiecare bătură are propriile avantaje și dezavantaje, de aceea sunt persoane care nu concep să renunțe la cafea de dragul ceaiului, așa cum sunt persoane care nu concep să înlocuiască infuzia cu o cană de cafea.
Nu îți poate spune nimeni ce este mai bine să bei. Alegerea îți aparține în totalitate, iar dacă vrei să profiți și de beneficiile cafelei, și de cele ale ceaiului, consumă ambele băuturi alternativ, dar fără să faci excese
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Magda pe 24 Feb 2014, 20:15
    Cafea verde boabe

    Pentru sanatate cea mai buna e cafeaua verde, dar are un gust de fasole. In amestec cu suc de portocala se poate bea. Cafea boabe verde ecologica am gasit la magazinul Biocarmen din Galati. www.biocarmen.ro

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod