Energia prenatala

Acest tip de energie noi il primim inca din momentul conceptiei, atuncicand parintii nostri, facand dragoste, si-au unit energiile sexualeintr-o singura energie suficient de puternica pentru a atrage la randulei energia cosmica (chi-ul Universal). Fuziunea acestor energii a creato energie atat de puternica incat a fost capabila sa ne materializezepe noi.

Timp de 9 luni, in perioada de sarcina, aceasta energie ne-a hranit inviata intrauterina prin intermediul mamei si al canalului ombilicalsi chiar cateva luni dupa nastere, tot prin intermediul mamei, prinalaptare.

Imediat dupa nastere aceasta energie incepe sa se inmagazineze in rinichi,acest proces incheindu-se odata cu incetarea alaptari noastre. Inacel moment, se intrerupe contactul cu energia universala care a foststabilit odata cu fuziunea energiei parintilor nostri, adica atunci candspermatozoidul a fecundat ovulul. Iata deci cum in rinichi avem stocataatat energia parintilor, cu toate caracteristicile si informatiile lorgenetice, cat si ceva ce ne face sa fim unici, o particica din energiasi spiritul Universului.

Aceasta energie (chi) stocata in rinichi are o anumita calitate caredepinde de cat de intens s-au iubit parintii nostrii in momentulconceptiei, de problemele lor fizice, psihice sau emotionale pe carele aveau in acel moment. De aceea noi vedem copii atat de diferiti,unii mai vioi, altii mai linistiti, agitati, tristi, bolnaviciosi saurezistenti, cu putere de adaptare sau fragili.
Daca parintii se iubesc,ei vor transmite copilului o energie care se va manifesta mai tarziu prinspirit de adaptare, curiozitate, rezistenta, putere; daca ei nu s-auiubit ci doar au facut sex, atunci copilul respectiv va avea problemepsihice, emotionale sau de sanatate.

Iata de ce este bine sa fim pregatiti din toate punctele de vederepentru a avea copii. Taoistii considera ca este necesar ca oameniisa se pregateasca timp de trei ani inainte de a face un copil. Atatfemeia, cat si barbatul trebuie sa isi cultive propria energie pentru aputea transmite copilului o energie cat mai rafinata si mai puternica,incarcata cu informatii genetice puternice, clare si sanatoase.

Aceasta energie prenatala va face ca oamenii sa se manifeste diferitchiar daca au acelasi tip de educatie sau fac parte din acelasi grupsocial. Cei care nativ sunt incarcati energetic au mai multe sanse dea reusi in viata, dar numai daca isi vor cultiva la randul lor aceastaputere. De aceea se spune ca multe talente se pierd pe drum, intrucatmulti oameni, chiar daca au anumite capacitati, nu stiu cum sa le puna invaloare, iar ele se pierd. Cei care nativ nu au aceasta putere trebuiesa munceasca mai mult pentru a-si imbunatati si rafina energia. Acestfapt nu trebuie sa ne indeparteze de parintii nostri, ei nu au avutinformatiile necesare pentru a indrepta lucrurile, important este canoi de acum incolo sa ne invatam copii cum sa fie mai puternici.

Astazi avem sansa ca aceste informatii care timp de milenii au fosttransmise intr-un mod selectiv sa fie la indemana tuturor, depinde numaisi numai de noi cum le folosim.
Fiecare om este unic, asa ca fiecareom are propriul lui mod de a invata. In romanul "Alchimistul" de PauloCoelho, eroul ajunge la aceeasi concluzie cand vorbeste despre tovarasulsau de drum: "Fiecare are felul lui de a invata. Felul lui nu este sial meu, iar felul meu nu e si al lui. Dar amandoi suntem in cautareaLegendei Personale, si pentru asta eu ii port respect".

Acest lucru trebuie sa ne faca sa ne intelegem si sa ne iubim mai mult,intai pe noi, apoi pe cei din jurul nostru si in cele din urma intreagalume. A iubi inseamna sa apreciezi, sa stimezi si sa accepti persoanadin fata ta asa cum este ea, cu bune si rele, sa nu incerci sa-i impuipropriile tale valori sau interese. Daca persoana respectiva dorestecu adevarat sa se schimbe, ea va cauta singura calea de a se schimba,care poate fi asemanatoare cu a ta sau nu, dar este decizia ei. Tot in"Alchimistul" se spune: "Cine se amesteca in Legenda Personala a altuianiciodata nu si-o va descoperi pe a lui".

Practica energetica taoista este axata pe cultivarea energiei vitale(energia prenatala fiind doar o componenta a acesteia), pe rafinareaei tot mai mult, pas cu pas, nivel cu nivel pana la obtinerea unui corpsanatos, curat, clar si stralucitor. Acest lucru ne va intari sufletulsi spiritul, facandu-le puternice, ceea ce ne va face sa intelegem sisa iubim mai mult lumea in care traim.

Copiii au aceasta energie, acest suflet si spirit. Pe masura ce crescei sunt insa conditionati de familie, scoala, prieteni si societate, iarin perioada adolescentei acest proces de "formatare", de programare, seincheie.
Copilul devenit adult si-a pierdut visele si puterea copilariei,actionand de acum in colo in limitele unui program psihologic creat deel sau de cei din jurul lui. O povestioara din Extremul Orient spune ca"daca vrei sa fii sarac inconjoara-te de oameni saraci, daca vrei safi sanatos inconjoara-te de oameni sanatosi si daca vrei sa fi bogat(material, spiritual etc.) inconjoara-te de oameni bogati". Si la noi latara exista proverbul: "spune-mi cu cine umbli ca sa-ti spun cine esti",aceasta zicala ascunzand multe adevaruri pe care oamenii obisnuiti nule mai sesizeaza.

Cultivand prin practica energetica aceasta energie, noi ne recapatamputerea si vigoarea copilariei, devenim tot mai sanatosi, mai puternici,calitatile noastre fizice si psihice cresc, facandu-ne sa ne adaptamusor la diferitele situati care ne apar in viata. Altfel noi consumampe parcursul vietii aceasta rezerva de energie inmagazinata in rinichi,intr-un timp mai lung sau mai scurt, in functie de modul nostru deviata. Ganditi-va la aceasta energie prenatala ca la un cont in banca pecare noi il primim cand venim pe aceasta lume. Pe parcursul vietii, noitot scoatem din acest cont fara a pune niciodata nimic la loc. Este de lasine inteles ca odata si odata acest cont se va goli si in acel momentnoi vom fi nevoiti sa parasim aceasta lume indiferent ca ne place saunu. Prin practica energetica (taoista sau de alta factura) noi invatamsa ne reincarcam acest cont, devenim din consumatori cultivatori si infelul acesta ne putem prelungi viata intr-un mod frumos si sanatos.

Fuziunea acestei energii prenatale cu energia postnatala (creata dinenergia alimentelor, apei si aerului, energie despre care am scris inarticolele precedente) si cu energia sexuala creeaza energia noastravitala sau forta originara, de aceea daca dorim sa avem mai multavitalitate este bine sa actionam asupra tuturor componentelor vitalitatiisi nu numai asupra unei singure componente, cum gresit fac cei caremerg doar pe regimuri alimentare naturiste (care de altfel sunt bune,dar nu suficiente) sau cei care cultiva doar energia sexuala.
Taoistiiau grija de toate componentele fortei vitale si au creat tehnici simplesi usoare pentru fiecare componenta in parte, care nu tin de gradul decunoastere al practicantului, ci doar de dorinta lui de practica.

In articolul urmator voi aborda un subiect poate mai delicat, dar lafel de important ca cele de pana acum: energia sexuala.

de Costin Vasile
Instructor de Taiji Quan si Qi Gong
Telefon: 0722-197874 sau 460.43.88
e-mail: costin.tao@k.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod